• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

Canım erkek kardeşin neden bunalıma giriyor ki, çok şaşırdım. Erkekler 55 yaşında evlense bile baba oluyor. Çok ekstrem bir örnek olacak ama "110 yaşında baba oldu" diye haber okudum ben. Bir de 20 yaş küçük kadınla bile evlenebiliyor toplum yargılamıyor, bir de ileri yaşlarda erkeklerin maddi gücü de artıyor doğal olarak.Kısaca erkek olmak çok avantajlı ya :KK43: üzüldüğüne değmez.

Bir de şu var erkek 100 kıza da gitse teklif eder, birinden biri illa kabul eder. Kız olarak biz 1 erkeğe gidip de teklif edemeyiz neden adımız çıkar çünkü :KK43:

Valla hic de oyle olmuyor. benim de bir is arkadasim var 33 yasinda ama o da evkenemiyo isi gucu kariyeri her seyi yerinde yard.doc. ama kimle görüşse kulp buluyorlar. Saçları dokulmus oldugu icin kizlar begenmiyor kimisi yasli buluyor. Onun yasina uygun kizlar da ya evli ya sevgilisi var ya da nisanli. 25 yas altina hic bakmiyor zaten coluk cocukla mi ugrasacagim diye. Erkeklerde de sorun bu durum.keza esimin is arkadaslari var bekar ve geckin oyle baksan hangi kiza gitsr kabul edilirler ama yok iste denk gelmiyor.

Konularınıza biraz baktım da, aileniz ve çevreniz sizi devamlı kötü hissettirmiş, siz de milletin saçma sapan laflarını benimsemişsiniz. İnsanın kendine yaptığını kimse yapmıyor. Sürekli evlenebildiler sırtlarını dayadılar suyun öteki tarafına geçtiler diye söyleyip durmuşsunuz bu nasıl bir umutsuzluktur. Ben bile pc başından aldım o elektriği. Sürekli böyle enerji yayarsanız insanlar sizden uzaklaşır ki.

Öncelikle o kapkara kalpli insanların (ben onların taaa) saçmasapan laflarını benimsemeyi bırakın. Kendi kendinize bütün bunlar deli saçması doğru değil deyin. Gerekirse yazın hatta çok ciddiyim. Gerçekten üzüldüm ya kendi kendinizi koyduğunuz konuma nolur kendinizi sevin. En güzel zamanlarınız, biraz kendinizi şımartın. Mutluluğunuzu dış etkenlere bağlamayın çok üzülürsünüz (tecrübe ile sabittir).

Gerekirse ayrı eve çıkın ama kendinize bir hayat kurun. Silkelenin bi lütfen ya.

Valla hic de oyle olmuyor. benim de bir is arkadasim var 33 yasinda ama o da evkenemiyo isi gucu kariyeri her seyi yerinde yard.doc. ama kimle görüşse kulp buluyorlar. Saçları dokulmus oldugu icin kizlar begenmiyor kimisi yasli buluyor. Onun yasina uygun kizlar da ya evli ya sevgilisi var ya da nisanli. 25 yas altina hic bakmiyor zaten coluk cocukla mi ugrasacagim diye. Erkeklerde de sorun bu durum.keza esimin is arkadaslari var bekar ve geckin oyle baksan hangi kiza gitsr kabul edilirler ama yok iste denk gelmiyor.

Benim eski ofis arkadaşım da 32 ve evde kaldıydı çocuk:KK70:

Kel tombiş falan değil uzun boylu sportif bayağı yakışıklıca bir hanstı. Sosyal çocuktu, bana dedi ki sporda ortamlarda tanıştığım güzel çirkin her kızın sevgilisi var evde kaldım cherry:KK51:

Yorumlari okuyamadim ama hic uzume kendini.. bakma elalemin lafina diycem ama o mumkun olmuyo pek.. annemin kuzeni 35 yasinda evlenmis. Oda senin gibi eskiden sozlenmis vs.. oda ona bisey yapildigini dusunmus.. ama hersey vakit zamani bekliyor.. 35ine geldihinde cikan kismet ole bi adamkiii.. butun sulale adama bayiliyor.. ornek aliyor.. hani durdu durdu turnayi gozunden vurdu derler ya o misal.. hic bisey yapilmis falan gibisinden dusunme sokma aklina boyle seyler.. ama su bi gercekki vakit olmadan hic bisey gerceklesmiyor.. bende 32 yasindayim ve yeni evlenicem.. gonlunu ferah tut. Umutsuz olma.. milletinde dediklerine cvbini yapistir.. kimse kirilmasin dedikce konusmalariyla tepemize cikar oldular. Birak sen uzulcegine onlar uzulsun.. hakkinda hayirlisi olsun insallah..

Umudunuzu yukseltecekse , kuzenim 35inde evlendi peşpeşe 3 çocuğu oldu. O da acayip karamsardı, 20li yaşlarınin başında nişan atmış diye insanlarin burun kivirmasindan çok muzdarip çok sikayetciydi. Eniştem 40 yaşında bekar ahlakca çok begenilen hoş bir insandi çok güzel yakıştılar. Teyzem de 33 34 yaslarindaydi evlendiginde ,enistem çok saygın ve ahlaklı bir insan ,2 de çocukları var Allah bagislasin. Yani konu sahibesi ,sizin için henuz geç degil. Güzel örneklere bakın içinizi ferah tutun enerjinizi yükseltin bu çevrenize de yansıyacak inşallah güzel şeyleri çekeceksiniz kendinize.

çok güzel özetlemişsin bekarlığı, inan her kız bunları yaşıyor bunların aynılarını anlatan kız arkadaşlarım oldu hepsinden üç aşağı beş yukarı aynı şeyleri duyuyorum

eski erkek arkadasının annesının duaları için ''ya Halim'' çekebilirsin sayısız, İHLAS suresi oku sürekli, sabah uyanınca bu dualardan oku yarım saat boyunca tüm kötülüklerin uzaklaştığını hissedersin abdestsiz de dolaşma, yapılmışsa bir kötülük gider diye biliyorum.

teyzemin kızı evlenirken teyzem demişti ki ''bir kere evlensin de boşanırsa boşanır en azından evlenmiş olur'' seninki de o hesap, yine de kısmetiin bir yerlerde seni bekliyordur inan kaderden öteye geçmiyor bu tür şeyler. bahtın açık olsun.

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki

İnsan evlenemedim diye intiharı düşünürmü yahu...ben 31 yaşında evlendim ama hiç o yaşıma kadarda tüh vah aman demedim hatta hiç bir görücü isteğini kabul etmedim. İyiki de beklemişim yoksa hayatımın aşkıyla nasıl tanışırdım:KK68:
Şimdi 35 yaşındayım 2. çocuk yolda:KK53: elalemin dediklerini kafana takmamakla başlayabilirsin bazı şeylere...iyi düşünün iyi olsun...Önemli olan sadece evlenmek değil, doğru insanla düzgün evlilik yapmakta..Rabbim hayırlı kısmetler versin tez zamanda..üzmeyin kendinizi artık..

büyü diye bir şeyin olduğuna bende inanıyorum kurtulmak için bile olsa hem yapan hem bozarım diyen kişiler varmış Allah korkusu olmadan başkasının başını yakana gitmek istemiyorum nasıl kurtulunur bilmediğimden genelde dua okuyorum
kimin ne zaman evleneceğini bilinmez Allahın taktiri ' nikahla ölüm şaşmaz ' derler bizde ,günü vardır Allah hayırlı bir yuva kurmanı tez zamanda nasip etsin inşallah( dileyen tüm arkadaşlara nasip etsin Allah)
galiba işin var düşünsene benim durum daha vahim ne evlenebiliyorum ne de düzgün bir işim
çift darbeli soru geliyor:110::KK14::KK62:
beni görmeseler bile annemle selam yanında durumu sorup beni çıldırtıyorlar:confused:

Evlenenlere madalya vermiyorlar inan. Evlilik oyle matah bir sey de degil. Hayirlisini dile. Evlenmis olmak icin de asla evlenme. Ben evlendigimde 30 yasindaydim. Hic de evde kaldim diye dusunmemistim. 12 yil sonra da bosandim. Bir de bu acidan bak. Hersey evlilik degildir. Ben de bosandigimda cok uzulmustum sonsuza kadar surmedi diye. Ama buyunulecek evlenilecek cocuk yapilacak sonsuza kadar mutlu olunacak diye bir siralama yok aslinda. Mutluluk evlilikte degil.mutlu olmak icin evliligi bekleme. Cok sukur ki isin varmis sagligin yerinde. Mutlu olmak icin kacirdigin o kadar cok sey var ki. Insanlarin soylediklerine de takilma. Kimseye de aciklama yapmak zorunda degilsin. Onlarin dediklerine uzulursen daha cok ustune gelirler. Buna meydan verme. Ben mutluyum derdi sizi mi gerdi de gec.
mutlu olmak icin evlenmeyi beklersen cok sey kacirabilirsin. Bir gun hic beklemedigin bir anda o kisi karsina cikabilir. Belki daha zamani degildir. 31 yas gec bir yas degil. Lutfen sunu kendine hep soyle: sen degerlisin ve mutlulugu hak ediyorsun. Bunun icin de illa bir koca sart degil. O koca illa bir gun olacak. Inan olacak. Ama bunu bekleyerek uzulerek de gecirme hayatini.

Ben de 30lu yaslarin basindayim ve bekarim. Evlenenlerin başı goge ermiyor elbette ama evli olup mutlu olanlar yok mu var. Kardeslerimin hepsi evlendi benden kucuklerde. 1er 2er cocuklari da oldu. Bende bir cocuk sahibi olmayi cok isterdim. Yas gectikce cocuk sahibi olmak zorlasiyor. Ha 40 45 yasinda da doguran var ama ilk cocugumu daha erken bir yasta dogurmak isterdim 28 29 gibi mesela. Yas ilerledikce cocugunla arandaki yasta cogaliyor.

Ama cocuk yetistirmenin zorluklarini da cok iyi biliyorum. Dogurmakla da bitmiyor. Bebekken ayri, ergenlige girince ayri, yetiskinken ayri zorluklari var. Yetistirmek cok zor. Bu benim gozumu cok korkutuyor dogrusu. Yalnizlikla bir sorunum yok simdilik. Tek basima da gayet keyfini cikaran bir insanim. 25 yasimdan sonra cok endiselendim evlenemedim bir turlu diye. Ama ne kadar cabalarsan cabala olmayinca olmuyor. Ben de artik kara kara düşünmeyi biraktim. Belkide hic evlenemem, hic cocuk sahibi olamam. Bilmiyorum. Gunumu guzel gecirmeye calisiyorum. Aklima esince kendi kendime gezmeye cikiyorum, kahvaltiyla basliyorum, carsida dolaniyorum aksamina da sinemaya gidiyorum. Bunu tek basima yapmaktan keyif aliyorum. Ve dusunuyorum simdi cocuk coluk koca olsa bunlari yapamazdim. Hep acaba ne yapiyorlar diye aklim onlarda olurdu. Ozgurlugume de duskunum dogrusu.

Cevrede hala niye evlenmedin, e niye bu kadar seciyorsun diyen de oluyor. Secmek de degil, uyusmayinca olmuyor ama bunlari o insanlara anlatmaya cabalamiyorum bile artik. Yurtdisinda yasiyorum, ne zaman izine gitsem tr ye ay sen hala bekar misin diyen o kadar cok oluyor ki artik hicbir akrabami gormek dahi istemiyorum. Sirf bu yuzden izin tercihimi baska sehirlerden yana kullaniyorum. Kimsenin karsisinda ezik olmadim. Ben kendimi biliyorum, alnim acik, ailemin bana her zaman guveni sonsuz olmustur. Siz de kaldirin kafanizi, boynunuzu egmeyin bekaretten girenlere. Bu kimseyi ilgilendirmez!

Ben mutsuz olmaktansa bekar kalmayi yeglerim. Kendinize deger verin, evlendim diye evlenilmez ki...

Bu yurtdışındaki eski sevgilinin 28 yaşındaki nişanlısı da evde kaldım telaşıyla yapışmış olmalı bu adama.Benim kadar saftirik bir kıza benzemiyor zaten.
Of of biri birşey diyor aklıma düşüyor.:KK50:

Mutsuz bir evlilik yaşamaktansa bırak 31 i 50 yaşında tek başıma kahvemi huzurla yudumlamayı yeğlerim. Bazen hayat herkese aynı şartlarda davranmıyor malesef. Ruhunuz genç olsun mutluluk her yaşta bulunur..

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki
Sen iyi misin yaaaa.bahsettigin yaş 31.ben 37 yasindayim 2 yillik evliyim simdide hamileyim .kuzenim bu yaz evlendi 38 yasinda ilk yil cocuk bile dusunmuyooo.senin psikolojin bozulmus canim.31 yas bu zamanda hiccc bisey degil.

83 luyum ama kendimi hiç böyle kötü ve yaşlı hissetmiyordum. Yazınız beni bunalıma soktu.ne bu karamsarlık. Yasliyim deyip durmussunuz. Kadın dediğin 30 unda başlar hayatına zaten.ozamana kadar cogunlukla toydur.hata yapabilir. Ve bu yaşlarda kendini bulur.önce bu düşüncelerden siyrilin. Büyü falan unutun bunları. Artık düşünmekten buyulere kadar gelmissiniz. Kendinizi toparlayin.bi suslenin puslenin,hayata dönün. İşinize sarılın. Kusura bakmayın ama siz böyle düşündüğünüz ve konustugunuz surece;(cevrenize de böyle yansittiginizi varsayarak söylüyorum. Çünkü 2 dk da psikolojimı alt üst ettiniz;))erkeklerin size yaklasacagi Varsada kaçar. Olumsuz ve mutsuz, hep negatif insanı kimse istemez hayatında. Yani olay büyü değil sizin bu umutsuzlugunuz.51 yasinda ölen bir kadinla, belki de aynı kaderi yaşayacak olabilme ihtimalini hep düşünmeniz. Sert olduysa kusura bakmayın. Biraz toparlanın diye içimden geçenleri yazdım.

Madem bu kadar ciddi derecede dert edinmişsiniz o halde evlilik programlarına katılın gayet seviyeli olan programlar da var yanı

Türkiye'de böyle bir baskı varmış yurtdışına giden arkadaşım anlatıyor orada sevgili olunca birlikte yasaniyormus da çocuk olunca evlenen oluyormuş ama onun için bile evlenmeyen varmış yanı evlilik burda bu şekilde şart hemen oku tamam iş bul evlen sirasiyla toplumun kültür ve şartları çok baskı oluşturuyor insanda.

Burada neredeyse hala gorucu usulü evlilikler, yurtdışında ayni evde yaşayıp huyunu suyunu öğrenip sonra istersen evleniyorsun ki genelde birlikte yaşıyorlar hangisi iyi tartışılır ama bizde yoğun bir evlilik baskısı olduğunu düşünüyorum.

Ben evliliğin yaşa bağlı olduğunu düşünmüyorum .
Önemli olan hayatı paylaşabileceğin , seveceğin , güvenilir bi insan bulmak .
Çevremde 20 li yaşlarda evlenip çocukla boşanan çok insan var .
Tam tersi 30 larda evlenip mutluluğu bulan da çok .
Hayatını sadece evliliğe odaklama ve çevre baskısını takma insanları susturamazsın dır dır konusurlar hep .

Canım aynı yaştayız ve neredeyse aynı durumdayız ben de 31 yaşındayım , çalışıyorum .çevrenin sana Karşı öyle bir tavrı var ki zayıf bir insanı o laflar o bakışlar intaar a surukleyebilir. Ama ben ALLAH'tan hayırlı olanı istiyorum bazen duygularım öyle bir coşuyor ki ağlama krizine giriyorum, ama kimseye göstermiyorum gözyaslarımı gizli gizli Ağlıyorum çünkü bu dert biriyle paylaşılmıyor (bakmayın burda anlatıyorum ama siz beni tanımıyorsunuz :KK48:) bir iki arkadaşımla paylaştım baktım başıma kakıyolar . ALLAH BÜYÜK....

Back