• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

31 Yaşında Bekar kadın Olmanın Acısı :((

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki

Off nefret ediyorum böyle ileri geri konusan insanlardan. Hem evlenme istegin hakkindir. Millet her halti yiyor, sonra senin masum ve namuslu bir sekilde evlenmek istiyorum cümlesini nereye cekiyorlar.

Canim Allah herkesi bir sekilde siniyor, sen sabret insan kaderinin önüne maalesef gecemiyor. Kaderimizdeki bazi seyler elimizdeyken, bazilari elimizde olmuyor.

Insallah hakkinda en hayirlisi olur...

Bana kadinin bir tanesi, akil vermeye calisiyordu, böyle böyle yap, yoksa kimse benimle evlenmek istemezmis... söyledigi seylerde okadar seviyesizdiki, cahil insan iste. 5 yasindaki söylemez! Maalesef agzi olan herkes konusma geregi duyuyor, ve konusurken beynini kullanmayi unutuyor. Bunu yapanlarin coguda kendileri mutsuzlugun dibine vurmus insanlar. Karsi tarafin yarasina tuz basinca baslari göge erecek zannediyorlar...

Bence gayet yaşın genç ama o toplum baskısı yok mu :( insan üzülüyor sana çok hak veriyorum.Ama gerçekten 31 yaş geç değil kadınlar artık üniversite iş derken anca evlilik düşünmeye fırsatları oluyor senin durumunda böyle.Benim kayınvalidem 40 yaşında ilk evliliğini yapmış ve hemen eşime hamile kalmış :) geç ise 40 yaş geç ama çocuğu bile olmuş demekki nasibi o zamanmiş bence sakın geç kaldım deme çok dua et rabbim mutlaka mükafatını veriyorHoppa

Canım kısmet işi bu işler neden intihar ediyorsun sakın düşünme bunları evlenip bin pişman olanlarda var. Sen kısmetleri değerlendir yaşın çok büyük sayılmaz abartma yahu . Eski sözlünle evlenip pis küfürlerine mı maruz kalaydın hayattan sogututrdu seni sen bunu sorun etmişsin senin düşmanların da burdan vuruyor seni ve anneni.
Sende farklı özelliklerinle ön plana çıkmaya çalış mesela çocugun olmamış eminim fiziğini kıskanırlar belki daha güzelsin onlardan bu ynlerle ön plana çık. Yalnızık Allaha mahsusdur elbet senin kısmetinde bir yerlerde bekliyordur. Evleneceğiniz kişi ve tarih Allahın lutfettiği "MUTLAK" kaderdir dua ile değişmez . Hem "KOCA DELİSİ" ne alaka ya doğanın kanunudur bu Rabbim bizi kadın ve erkek olarak yaratmış elbet isteyeceksin evlenmeyi evlenmek koca deliliği değil ki hayat arkadaşı olmasını herkes ister hayat tek başına yaşanmayacak kadar sıkıcı.İsyan etme sabret

su ağzı boş olan insanların azını..tikicaksin canim hiç uzulme Elbet vardır bir nasibin yasin gec değil mesleğinde eline almis in için rahat olsun milleti de takma kulağını tıka ya cevaplarını ver ağızlarına benim evlenmem sizi mi geriyo de bak ozman konuscaklarimi

Yaaa 20-25 inde evlenmeler eskidenmişş şimdi kızlar 30 dan erkekler 35 ten önce evlenmiyo ben de 31 yaşında evlendim evde fln kaldığın yok seni çevrendekiler öyle olduğuna inandırmış kendine güvenini yıkmışlar bnm çok tanıdığım var 35-40 ında evlenip çocuk yapan
Ama evde kaldım diye iyice içine kapanmışsın biraz açıl :)

Hepinize merhaba kızlar. Kendimi o kadar berbat hissediyorum ki, sanki ruhum delik deşik olmuş gibi :KK43: Bazı şeyler üst üste birikti ve dertleşmek istiyorum sizinle. Evet 31 yaşındayım, hala bekarım..Buraya ilk konu açtığımda 28 yaşındydım, o zamanki sözlümle problemlerim vardı. Bana "or.pu, ya.ak kafalı" gibi küfürler eden sözlümle, bana saygısı olmayan o kişiyle daha fazla devam edemedim, gurursuzca yapışamadım.. Ama şimdi "keşke yapışsaydım" diyorum ya,keşke yapışsaydım diyorum, çünkü bu toplumda karşılaştığım baskılar beni derinden yaralıyor, bazen o kadar doluyorum ki ölmek istiyorum, kendime zarar vermek istiyorum... En başta "ya bu 31 yaşına gelmiş hemde bekar,kesin bir boklar yemiştir" diyen erkekler yaralıyor beni,o gevşek bakışlarından, o irrite edici mimiklerinden, yavşak hareketlerinden "31 yaşında bakire deildir bu" mesajını alıyorum ve çok üzülüyorum.. Sonra ilk tanıştığımızda benle ilgilenen, ilgisini belli eden erkekler çıkıyor karşıma ve ben ümitleniyorum, hemen yaşımı soruyorlar, ben yalan söyleyemiyorum 31 diyorum,84'lüyüm diyorum. 84'ü duyan erkekler arkasına bakmadan topukluyor, yaşlı olduğum suratıma vuruluyor, 84 rakamından daha beter nefret ediyorum.

Bu 3 sene içinde karşıma çıkan olmadı mı, oldu tabi tek tük, ama sonuca gitmedi iyi yönde, sanki başımda beni takip eden bir lanet var gibi :KK43: Ama esas beni mahveden, psikolojimi bozan olay en son birine duyduğum aşk oldu.. İlk görüşte aşka düştüm, benden 12 yaş büyük olmasını da umursamadım. Üstelik ilginç bir şekilde annemin de tanımadığı halde bu şahsı evleneceğim erkek olarak rüyasında görmesiyle bu kişinin benim kaderim olduğuna körü körüne inandım, sonra ne mi oldu? Temiz duygularla aşık olduğum bu kişi herkese mavi boncuk dağıtan hıyartonun biri çıktı ve ben darmadağın oldum, hala da toparlanamıyorum, işime gücüme kendimi veremiyorum, devamlı ağlıyorum :KK43:Kızlar açıkçası ben bana büyü yapıldığını düşünüyorum hatta eminim buna. Eski sözlümün annesi benim anneme bir gün köylerinde birçok hoca tanıdıklarını bu hocalarla çok samimi olduklarını anlatmış hatta "eğer büyü falan için işiniz düşerse yardımcı olurzu" demiş, tabi annem de şok olmuş bunu duyunca, "demek ki bir sorun çıkarsa bunlar bize büyü yaptırıcaklar" diye düşünmüş. Eski sözlümün babası da babama bahsetmiş bu hocalardan, benim samimi arkadaşlarım bir işiniz düşerse yardımcı oluruz falan demiş. Ve ben kısmetimi bağlattıklarına inanıyorum, eski sözlüm kinci pisliğin tekidir ve kesin yaptırdılar :KK43:

Kızlar beni sakın "koca meraklısı, evlilik heveslisi" diye yargılamayın,ben sadece yalnız kalmak istemiyorum, zaten arkadaşım yok, bu yalnızlık hissi beni bitiriyor. Koca meraklısı olmadım çnce dedim elime mesleğimi alayım, okudum işimi aldım,annem de hep "koca her zaman bulunur önce mesleğin" dedi ama yaşlandığım için geleceğimden endişe ediyorum kızlar, yaşlanınca yanımda bana destek olacak kimse olmayacak mı? Etraftan evde kalan kadınların çektiği acıları görüyorum daha beter korkuyorum. Annem hastanede yatarken yanında bir teyze de vardı yapayalnızdı, hemşire teyzeyi resmen azarladı, "senin kocan yok mu ?çocuğun yok mu ? neden yalnız geldin?" diye bağırdı, o teyzenin hemşire gittikten sonra göğsüne vurarak "aaaah, ahhhh" diye ağlamasını görmeliydiniz, resmen ciğeri yanıyordu kadının :KK43:(( Yine uzak akrabamız 50'li yaşlarda bir kadına sır kocasız, desteksiz diye abisi ve abisisnin karısı etmediğini bırakmadı, yeğeni bile halasına "evde kalmış küflü kadın" diyordu utanmadan ve o kadın daha 51 yaşında tek başına öldü.

Ne bileyim bütün bunlar içime dokunuyor kızlar, yalnız kalmak istemiyorum, bir yuvam olsun çocuklarım olsun yaşlanınca güvende olayım... Sperm bankasına asla gidemem ailede beni taşlarlar, zaten evde kaldığım için tüm sülale "bunu da alan olmadı" diye dedikodumu yapıyor, annemin hastalığını bile benim evde kalmama bağlıyorlar, "kızını kimse almadı diye hastanelik oldu" diyorlar. Evlatlık almak istiyorum ona da annem karşı çıkıyor,neymiş çıkmadık candan ümit kesilmezmiş... 31 yaşındayım anne ne ümidi, ümit mi kaldı artık, o zaman bana birini bulun bari deyince de annem "kızım ben sana birini bulamam.kimseye kızımı al denmez. oğlan olunca her kapıya gidilir kız olunca kızımı al denmez" diyor. İşyerindeki güya okumuş kadınlar bile canımı yakmaya çalışıyor :KK43:( Bir kadın var 32 yaşında evlenmiş buna rağmen canımı yakmaya çalışıor imalı laflarla, kızlar benim de bir gururum var dayanamadım en sonunda dedim ki "ben evde kalmış değilim benim 25 yaşımda parmağıma yüzük takıldı, evime beni istemek için gelindi, hiç talibim çıkmamış değil zamanında parmağıma yüzük takıldı" dedim kadın da bunun üzerine o sayılmaz evlenememişsin ki muhabbeti yapıyor:KK43:((kızlarçok yoruldum,bunaldım,artık yaşadıklarımı kaldıramıyorumyapamıyorum, doldum artık dolacak yer de kalmadı, keşke cesaretli olabilsem de intihar edebilsem onu da yapamıyorum ki

Bence sen de etrafindakiler gibi 31 yaşinda kendini evde kalmış olarak gördügün icin bu psikolojidesin...bekarlık ozgurluktur...ilk başta kendine acimayi birak bu bekarlik durumunun kendi secimin oldugunu ve bu durumdan gayet de mutlu oldugunu zihnine yerleştir...unutma sen kendini nasıl hissedersen insanlar da sana oyle davranır...

Yaşınız geç, geçkin değil. Gayet genç.

Çevreniz ruh hastası ve fesat. Yumuşak yüzlü bir insansınız sanırım o yüzden terbiyesizce yorumlar yapna cesareti buluyor. Bana kimse yapamaz mesela. Genitallerimin derdi sana mı kaldı kardeşim , hayatta başka derdin yok galiba??? derdim mesela o iş arkadaşına.

Aracılık edecek kimseniz varsa iyi olabilir. Ruh hastası olmayan arkadaşınız, akrabanız var mı?

İmzamı atarım!

Konudaki dramdan içim daraldi. İçini rahatlatacaksa birkaç ornek vereyim arkadaşım. Bir dostum 32 yasında evlendi bir oğlu var ikinciye hamile. Kuzenim 35 yasında evlendi iki tane oğlu oldu. Gorumcem 38 yasında evlendi o da hamile. Hanı kasvet bağlaman için henüz erken. Çevredeki idrak yolları tıkanmış ruh emicilere aldırma. "Bu kadar dert ettiyseniz sevişelim mi?" de. Hatta "ohoo arabada beş evde on beş. Ne evlenicem raad olun siz" de. Ez parcala onları :) bu kadar drama da bağlama.

evlenmek için evlenilmez.insan her yaşta hayatının aşkını bulabilir.ablam 21 yaşında evlendi 11 yılın sonunda eşinden ayrıldı.hemde ne olaylı bir ayrılık..!annemin arkadaşı 51 yaşında ve hayatının aşkını buldu.hiç evlenmemişti.evlendiği adamda hiç evlenmemiş.çok güzel bir düğünle evlendiler.gelinliğinide giydi :) çok mutlular şükür.demem o ki sen kendinden ümidini kaybedersen mutlu olamazsın.el aç Allaha dua et.hayırlı ise olsun de.

34 yaşımdayım ve hala bekarım 35e koşuyorum =) böyle şeyler düşünüp ruhunu daraltma, yaşını duyup senden kaçan tecrübeli olduğundan korkup kaçıyordur, artık kişiliğin oturmuş mesleğin de elinde, kolay kolay kimseye kanmaz ve kandırılamazsın ondandır o ;) kendini kendin için sev, kendine iyi bak. yaşını duyanı şaşırt ;) her insanın karşısına yanlış insanlar da çıkabilir, bunlar tecrübe oluşturur. kötüyle karşılaşmazsak iyiyi bulduğumuzda anlayamayız böyle düşün, 31 dediğin neki en güzel yaşlarındasın. büyü dediğin de 7 yıllık ömrü olur diye biliyorum. böyle şeylere kafanı takarsan depresyona girersin, birkaç yılını da öyle heba edersin maazallah. ailen yanında mı? Allah onların eksikliğini göstermesin zamanı gelince herşey olur, dua et, bol bol =)

34 yaşımdayım ve hala bekarım 35e koşuyorum =) böyle şeyler düşünüp ruhunu daraltma, yaşını duyup senden kaçan tecrübeli olduğundan korkup kaçıyordur, artık kişiliğin oturmuş mesleğin de elinde, kolay kolay kimseye kanmaz ve kandırılamazsın ondandır o :KK66: kendini kendin için sev, kendine iyi bak. yaşını duyanı şaşırt :KK66: her insanın karşısına yanlış insanlar da çıkabilir, bunlar tecrübe oluşturur. kötüyle karşılaşmazsak iyiyi bulduğumuzda anlayamayız böyle düşün, 31 dediğin neki en güzel yaşlarındasın. büyü dediğin de 7 yıllık ömrü olur diye biliyorum. böyle şeylere kafanı takarsan depresyona girersin, birkaç yılını da öyle heba edersin maazallah. ailen yanında mı? Allah onların eksikliğini göstermesin zamanı gelince herşey olur, dua et, bol bol =)
34 yaşındayım dedin ama maşallah 18 gibisin :)

teşekkür ederim =) işte kendini sevmekle alakalı aslında, ozaman herşey daha yaşanır ve daha güzel oluyor, arakadaşa da dedğim gibi sonucunda yaşı duyan kaçmak yerine şaşırıyor. pozitif olmak lazım :KK66:
kesinlikle haklısın.bi insan önce kendini sevecek ki sevilsin.bi erkeğe süslenip püslenmek yerine bi kadın kendini güzel hissetmek için kendine bakarsa daha mutlu oluyor.mutlulukta zaten güzelliği getiriyor :)

Tv programina cikmana ailen bisey dermi? Esra erola katilsan hem psikolojin duzelir, hemde bakarsin gonlune gore birini bulursun..

kesinlikle haklısın.bi insan önce kendini sevecek ki sevilsin.bi erkeğe süslenip püslenmek yerine bi kadın kendini güzel hissetmek için kendine bakarsa daha mutlu oluyor.mutlulukta zaten güzelliği getiriyor :)
aynen =) çok güzel özetledin. umarım bunca telkinler işe yarar ve bu içine düştüğü kasvetten biran önce sıyrılıp mutlu olur. ben 31 yaşımdayken bugün nereye gitsem, ne giysem, ne alsam gibi şeyler düşünürdüm =)) hala da öyle sayılır. şu devirde görüyorum ki evlenenlerin ne başı göğe eriyor ne boyu uzuyor, sadece sorumluluk artıyor. annem yanımda ya çok şükür. elalem, akraba eş dost ne düşünürse düşünsün benim mutluluğum önemli.

aynen =) çok güzel özetledin. umarım bunca telkinler işe yarar ve bu içine düştüğü kasvetten biran önce sıyrılıp mutlu olur. ben 31 yaşımdayken bugün nereye gitsem, ne giysem, ne alsam gibi şeyler düşünürdüm =)) hala da öyle sayılır. şu devirde görüyorum ki evlenenlerin ne başı göğe eriyor ne boyu uzuyor, sadece sorumluluk artıyor. annem yanımda ya çok şükür. elalem, akraba eş dost ne düşünürse düşünsün benim mutluluğum önemli.

Kesinlikle budur.Seni cikarsiz,karsiliksiz,kosulsuz kabulle seven bir ailen varsa kocaymis,evlilikmis onemi kalmiyor.Bunun rahatligini,huzurunu yasiyorum bende ailemle.Insan yaslari gittikce ilerleyen anne babasina ayirdigi her anin kiymetini bilip mutlu olmayi bilmeli.

Bence senin de çok kötü değil kurtulmuşsun
Dert yanıp duran ama boşanamayan bi dolu kimse var
Sağlığın yerinde ve başını yastığa koyduğunda vicdanın rahatsa gerisi boş

Öyle gerçekten ama benim 2.5 yaşında bir oğlum var ve tekrar birşeyler yaşamaya korkuyorum ve korkmaya da devam edeceğim muhtemelen.

yalnız kalma fobısı olustugundan ve cevrende gelısen kotu orneklerdne dolayı kendınızı son derece acımasızca elestrıyorsunuz.. Bizim de cevremızde bekar ablalar var bır kere bıle boyle bır yorumu agzıma almaya curret edemem.. Keza zaten her turlu cok mutlu ve hayatını yasayan ınsanlar oldugundan mutevellıt ınsan bekarlık keyıf demek dıye dusunur Hallerine bakınca. Her ınsan evli olmak ister de.. Cevrenızdekıler boyle konusme hakkı vermeyın lutfen.. Bekar kadın olmak ayıplı mal oldugunuz anlamına gelmez.. Karsınızdakılerın terbıyesızlıgıyle kendınıze senaryo yazmayın.

Bu devirde çoğu kişi sizin olduğunuz yaşlarda evleniyor zaten kafaya takmayın
milletin ağzı torba değil ki büzesin onlar hep beklenti içerisinde olur
önce evlen de evlen ne zaman evleneceksin baskıları sonra çocuk baskıları hayda birinciyi yaptın 2.yi yap baskıları böyle sürer gider bu

Back