- 15 Temmuz 2019
- 5.451
- 19.803
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Şimdi bu yazım cevaplayan herkese bildir olarak gider mi bilmiyorum ama herkes Sudan sebep meselesini söylemiş. Önce yazıyı yazıp sonra başlığı yazmıştım öyle yazdım. Evet annemin yaşadıkları asla Sudan sebep olamaz ama 3 gündür hayatımızda olan biri için kavga benim için Sudan sebep. Kavga etmeye tenezul etmeyeceğim kadar değersiz hatta. Demek istediğim buydu umarım yine yanlış anlaşılmam. Birçok kişi anneme acımadığıma dair çeşitli görüşlerde bulunmuşlar, zaten mesele annem olduğu için buraya yazmışım, gayet açık olduğunu düşünüyordum ama değilmiş...Hızlıyımdır
Ama sudan sebep dediniz ya bebde fikir yazdım. Hani madem bu kadar kolay insan yükü , e siz taşıyın ? Babacığım ben bakarım diyin, olmaz mı?
Ayrıca vın diye ben yazmadım ama toplu cevap olarak beni kullanmak istedin her hall. Kıazz daha yeni döndüm bandan
Babanız için 3 gündür hayatınızda olan biri değil, hatta 30 yıl boyunca bütün sülalesinin hizmetçisi, bakıcısı olan annenizi gözden çıkartacak kadar önemli.Şimdi bu yazım cevaplayan herkese bildir olarak gider mi bilmiyorum ama herkes Sudan sebep meselesini söylemiş. Önce yazıyı yazıp sonra başlığı yazmıştım öyle yazdım. Evet annemin yaşadıkları asla Sudan sebep olamaz ama 3 gündür hayatımızda olan biri için kavga benim için Sudan sebep. Kavga etmeye tenezul etmeyeceğim kadar değersiz hatta. Demek istediğim buydu umarım yine yanlış anlaşılmam. Birçok kişi anneme acımadığıma dair çeşitli görüşlerde bulunmuşlar, zaten mesele annem olduğu için buraya yazmışım, gayet açık olduğunu düşünüyordum ama değilmiş...
Anası değerli olduğundan değil karısı gözünde çöp kadar değersiz olduğundan yapıyorBabanız için 3 gündür hayatınızda olan biri değil, hatta 30 yıl boyunca bütün sülalesinin hizmetçisi, bakıcısı olan annenizi gözden çıkartacak kadar önemli.
Çünkü konunun içeriğinde babana üzüldüğünü , vicdan yaptığını yazmışsın. Burada kimse kafasından element uydurmuyor anlayacağın.Şimdi bu yazım cevaplayan herkese bildir olarak gider mi bilmiyorum ama herkes Sudan sebep meselesini söylemiş. Önce yazıyı yazıp sonra başlığı yazmıştım öyle yazdım. Evet annemin yaşadıkları asla Sudan sebep olamaz ama 3 gündür hayatımızda olan biri için kavga benim için Sudan sebep. Kavga etmeye tenezul etmeyeceğim kadar değersiz hatta. Demek istediğim buydu umarım yine yanlış anlaşılmam. Birçok kişi anneme acımadığıma dair çeşitli görüşlerde bulunmuşlar, zaten mesele annem olduğu için buraya yazmışım, gayet açık olduğunu düşünüyordum ama değilmiş...
Üzüldüğüm şey boşanma değil boşaadan sonraki hayatları. Abim ve benim düzenimizde boşanmaları etkili olmaz ha ben maddi olarak bağımlıyım babama ama o ayrı mesele. Boşandıktan sonra ne sandığınız gibi nafaka alınabilir ne de tazminat. Baba evinin de buradan farklı olduğu söylenemez yani annem boşandığında da farklı şeyler yaşamayacak. En azından bu babaanne meselesini çözüp ( babamın annesiyle bizden bağımsız görüşmesi gibi) evli kalmalarından bahsetmiştim. Bu anlattıklarım geçmişte yaşananlar evet kabul edilebilir değil ama yine diyorum annem boşandığında yaşayacağı hayatı ben biliyorum.Anneniz hakli..o kişiye bakilacaksa madem kolay bir iş, babanız baksın o halde..etliye sütlüye karışmadan yapacaksın demek kolay tabi...annen 18 yaşında yaşlı bakmaya başlamış.. .sen 19 yasinda yapabilir misin? Evlat olarak üzülmen doğal ama ayrılırlarsa çok da kendini yıpratma.annende rahat etsin artik
Neden nafaka alamasin? Resmi nikahları yok mu?Üzüldüğüm şey boşanma değil boşaadan sonraki hayatları. Abim ve benim düzenimizde boşanmaları etkili olmaz ha ben maddi olarak bağımlıyım babama ama o ayrı mesele. Boşandıktan sonra ne sandığınız gibi nafaka alınabilir ne de tazminat. Baba evinin de buradan farklı olduğu söylenemez yani annem boşandığında da farklı şeyler yaşamayacak. En azından bu babaanne meselesini çözüp ( babamın annesiyle bizden bağımsız görüşmesi gibi) evli kalmalarından bahsetmiştim. Bu anlattıklarım geçmişte yaşananlar evet kabul edilebilir değil ama yine diyorum annem boşandığında yaşayacağı hayatı ben biliyorum.
O 3 günlük kişi için babanız boşanmaya kalkıyor.siz annenizle değil babanızla konuşacaksınız çünkü kendisi normal değil.. bakmak istiyorsa kendi baksın.. yada siz bakin..Şimdi bu yazım cevaplayan herkese bildir olarak gider mi bilmiyorum ama herkes Sudan sebep meselesini söylemiş. Önce yazıyı yazıp sonra başlığı yazmıştım öyle yazdım. Evet annemin yaşadıkları asla Sudan sebep olamaz ama 3 gündür hayatımızda olan biri için kavga benim için Sudan sebep. Kavga etmeye tenezul etmeyeceğim kadar değersiz hatta. Demek istediğim buydu umarım yine yanlış anlaşılmam. Birçok kişi anneme acımadığıma dair çeşitli görüşlerde bulunmuşlar, zaten mesele annem olduğu için buraya yazmışım, gayet açık olduğunu düşünüyordum ama değilmiş...
Anneniz baba evine dönmeyecek ki. Oturduğunuz ev onun. Babanız gidecekÜzüldüğüm şey boşanma değil boşaadan sonraki hayatları. Abim ve benim düzenimizde boşanmaları etkili olmaz ha ben maddi olarak bağımlıyım babama ama o ayrı mesele. Boşandıktan sonra ne sandığınız gibi nafaka alınabilir ne de tazminat. Baba evinin de buradan farklı olduğu söylenemez yani annem boşandığında da farklı şeyler yaşamayacak. En azından bu babaanne meselesini çözüp ( babamın annesiyle bizden bağımsız görüşmesi gibi) evli kalmalarından bahsetmiştim. Bu anlattıklarım geçmişte yaşananlar evet kabul edilebilir değil ama yine diyorum annem boşandığında yaşayacağı hayatı ben biliyorum.
Abin evli mi? Değilse zaten yardımı olur..annende 47 yaşında.. artık bi iş bulmaya çalışsın.bu kadar mi muhtaçsınız..annen neden nafaka alamiyorÜzüldüğüm şey boşanma değil boşaadan sonraki hayatları. Abim ve benim düzenimizde boşanmaları etkili olmaz ha ben maddi olarak bağımlıyım babama ama o ayrı mesele. Boşandıktan sonra ne sandığınız gibi nafaka alınabilir ne de tazminat. Baba evinin de buradan farklı olduğu söylenemez yani annem boşandığında da farklı şeyler yaşamayacak. En azından bu babaanne meselesini çözüp ( babamın annesiyle bizden bağımsız görüşmesi gibi) evli kalmalarından bahsetmiştim. Bu anlattıklarım geçmişte yaşananlar evet kabul edilebilir değil ama yine diyorum annem boşandığında yaşayacağı hayatı ben biliyorum.
Bu sitenin üyelerinde yargısız infaz bir özellik olarak yerleşmiş ya da moda olmuş galiba. Evet ağlıyorum bu da sizin için nasıl dalga konusu oldu anlamış değilim. Anneme tabi ki acıyorum hayatta ondan başka kimsem yok onun da benden. Kolay sandığımı nerden çıkarıyorsunuz eşek gibi baksın dediğimi nerden çıkarıyorsunuz, saçma sapan cümlelerinizi kendinize saklayıp bir akıl da verebilidiniz ama tercih meselesiSudan nedenler dediginiz şeyler hiç sudan değil kadinin hayati gitmiş ve anneniz herşeyi yapiyor diye kolay saniyorsunuz herhalde annenize hiç acimaniz yok ya da.
19 yaşinda cok kucugum vayy agliyorum cekemiyorum diyorsunuz ailenizin arasinda olan bir meseleyi bile ama kadin 18 yaşinda yaşlı bakmaya başlamiş yillarca da devam etmiş. Çoğu şeye şahit olmuşsunuz çok merakliysaniz ve bunu sudan neden olarak goruyorsaniz babaannenize oturup siz bakin tum sorumlulugunu alin boşanmasinlar.
Bu ne ya insana kendi dogurdugu bile acimiyor
Babanız kendisi baksın çok istiyorsa.Merhabalar. Ailemle ilgili bir sorundan bahsedip tecrübeli yaşı büyük birilerinden akıl almak için buraya yazıyorum.
Annem ve babam 30 yıllık evliler. 2 kardeşiz ben 19 abim 28 yaşında.
Kısaca anlatayım babam evlatlık alınmış bir çocuk, öz babası öldükten sonra annesi de bir aileye babamı verip başkasıyla evlenmiş. Babam şu an 59 yaşında ve babaannemi geçen sene Kasım'da bulduk daha birkaç aydır görüşüyoruz. Annem 47 yaşında, çok zor şeyler yaşamış özellikle üvey babaannem ve üvey dedemden çok çekmiş. 18 yaşından 37 yaşına kadar çişini tuvaletini tutamayan 2 yaşlıya bakmış mide kaldırmayacak işler yapmış. Son 10 yılı da babaannem alzheimer olmuştu o hali daha da kötüydü ve annem bunu da çekti çok küçük olmama rağmen hatırlıyorum o pislik dolu hayatı.
Şimdi bulduğumuz öz babaannemle haklı olarak annem çok içli dışlı olmak istemiyor.
Tam köşesine çekilip kafa dinleme rahatlama yaşı. Yaşadıklarını unutmaya çalışıyor sürekli terapiler yapıyor psikiyatristle görüşüyor.
Babam ise yeni babanneme de aynı şekilde baktırmaya niyetli, kadının bizden ayrı 3 çocuğu var ve bu zamana kadar bu şekilde yaşamış. Hasta olduğunda bize gelmeli ve kendisini iyileştirene kadar bakmalıymışız, başka ilçede yaşıyor buraya merkeze geldiğinde istediği kadar evimizde yatıp kalabilmeliymiş ve evimiz misafir ağırlayacak durumda değil, tatile birlikte gitmeliymişiz, annesiyle yaşayamadıklarını yaşamak istiyormuş.
Annem ilk bulduğumuzda gitti geldi görüştü, babamın ölçüyü kaçıracağını anlayınca ben görüşmek istemiyorum kaynanadan payıma düşeni aldım dedi. Bunun üzerine 2 koca insan evlensek torun sahibi olacak insanlar çocuk gibi haftalarca küs kaldılar herkeste surat 5 karış. En son annem biz evde yokken konuşmaya başlamış derdini meramını anlatmış. Anneme verdiği cevap aynen şu: "Annem evime gelir de kalır da hizmet etmek istemiyorsan annenin bacının evine gider oturursun ben anneme hizmet ederim."
Annem 30 yıllık emeği karşılığında bu lafı duyunca kayışları kopardı. Boşanma konusu açıldı ve çok ciddiler. Annem boşuyorsa boşasın beni diyor ve babam da gözünü kırpmadan boşanır hiç düşünmez bile. Yanlış duymadınız bunlar yeni evli toy çift falan değil 47 59 yaşında insanlar.
Kendimi gerçekten çok büyük bir yük altında hissediyorum ama bu yükü çekemeyecek kadar da küçüğüm. Abim zaten çok yoğun çalışıyor geceden geceye görüyoruz. Kendi hayatıma kariyerime eğitimime odaklanacağım zamanda sabah akşam aklımda bu var ne zaman aklıma gelse gözyaşlarımı tutamıyorum. İçinde bulunduğumuz duruma annemin çektiklerine ağlıyorum sonra babama kıyamayıp ona ağlıyorum sonra aşık sandığım anne babanın meğer birbirine katlanmak zorunda olduğu için ayrılmadığını hatırlayıp ona ağlıyorum ve ağlamaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden. Annemle konuşuyoruz derdi içine sığmıyor taşıyor ama babamla tek kelime edemiyoruz ne yapacağımı gerçekten şaşırdım. Nasıl bir yol izlenmeli, dışarıya duyurmadan bu kavga kaos ortamı nasıl halledilmeli babama yaptığının yanlış olduğu nasıl gösterilmeli... Şimdiden teşekkür ederim fikirleriniz için...
Abim evli değil, babamın gelirinden de anneme çıkacak nafaka fatura bile ödemez.Abin evli mi? Değilse zaten yardımı olur..annende 47 yaşında.. artık bi iş bulmaya çalışsın.bu kadar mi muhtaçsınız..annen neden nafaka alamiyor
Ee çalışır da anneniz. Babannenize bakarken yorulacağından daha az yorulur. Babanız gibi bir insandan kurtulması da bonusu olur.Abim evli değil, babamın gelirinden de anneme çıkacak nafaka fatura bile ödemez.