30 yıllık evlilik sudan sebeplerle gözden çıkarılır mı?

Bal gibi boşanma sebebi, hiç de sudan sebep değil bence. Annenize çok üzüldüm. Kadının hayatı, en güzel yılları gitmiş, ne uğruna? Babanız gibi bir hiç uğruna. Çok vicdansızmış babanız bu arada. Boşansın, bu saatten sonra kendisi annesine baksın, anneniz de kendi hayatını yaşasın. Sudan sebep diyorsunuz da, 19 yaşındaymışsınız siz gidin hizmet edin o halde, size normal geliyorsa.

Konuyu açıp bayıldın heralde ağlamaktan...
İstediği cevap gelmemiş.
Baban haklı annen idare etsin dememizi bekledi.
Cevabımı değişiyom.
Sen bak konu sahibi ? Hem bu kadarcık bir sebep sana zor gelmez bence. Zavallı babanıda üzmemiş olursun 😇

İstediği cevap gelmemiş.
Cevabımı değişiyom.
Sen bak konu sahibi ? Hem bu kadarcık bir sebep sana zor gelmez bence. Zavallı babanıda üzmemiş olursun 😇
Yok kız cevapları okumamış bile. Konuyu açtığı gibi vın turizm 😂

Merhabalar. Ailemle ilgili bir sorundan bahsedip tecrübeli yaşı büyük birilerinden akıl almak için buraya yazıyorum.
Annem ve babam 30 yıllık evliler. 2 kardeşiz ben 19 abim 28 yaşında.
Kısaca anlatayım babam evlatlık alınmış bir çocuk, öz babası öldükten sonra annesi de bir aileye babamı verip başkasıyla evlenmiş. Babam şu an 59 yaşında ve babaannemi geçen sene Kasım'da bulduk daha birkaç aydır görüşüyoruz. Annem 47 yaşında, çok zor şeyler yaşamış özellikle üvey babaannem ve üvey dedemden çok çekmiş. 18 yaşından 37 yaşına kadar çişini tuvaletini tutamayan 2 yaşlıya bakmış mide kaldırmayacak işler yapmış. Son 10 yılı da babaannem alzheimer olmuştu o hali daha da kötüydü ve annem bunu da çekti çok küçük olmama rağmen hatırlıyorum o pislik dolu hayatı.
Şimdi bulduğumuz öz babaannemle haklı olarak annem çok içli dışlı olmak istemiyor.
Tam köşesine çekilip kafa dinleme rahatlama yaşı. Yaşadıklarını unutmaya çalışıyor sürekli terapiler yapıyor psikiyatristle görüşüyor.
Babam ise yeni babanneme de aynı şekilde baktırmaya niyetli, kadının bizden ayrı 3 çocuğu var ve bu zamana kadar bu şekilde yaşamış. Hasta olduğunda bize gelmeli ve kendisini iyileştirene kadar bakmalıymışız, başka ilçede yaşıyor buraya merkeze geldiğinde istediği kadar evimizde yatıp kalabilmeliymiş ve evimiz misafir ağırlayacak durumda değil, tatile birlikte gitmeliymişiz, annesiyle yaşayamadıklarını yaşamak istiyormuş.
Annem ilk bulduğumuzda gitti geldi görüştü, babamın ölçüyü kaçıracağını anlayınca ben görüşmek istemiyorum kaynanadan payıma düşeni aldım dedi. Bunun üzerine 2 koca insan evlensek torun sahibi olacak insanlar çocuk gibi haftalarca küs kaldılar herkeste surat 5 karış. En son annem biz evde yokken konuşmaya başlamış derdini meramını anlatmış. Anneme verdiği cevap aynen şu: "Annem evime gelir de kalır da hizmet etmek istemiyorsan annenin bacının evine gider oturursun ben anneme hizmet ederim."
Annem 30 yıllık emeği karşılığında bu lafı duyunca kayışları kopardı. Boşanma konusu açıldı ve çok ciddiler. Annem boşuyorsa boşasın beni diyor ve babam da gözünü kırpmadan boşanır hiç düşünmez bile. Yanlış duymadınız bunlar yeni evli toy çift falan değil 47 59 yaşında insanlar.
Kendimi gerçekten çok büyük bir yük altında hissediyorum ama bu yükü çekemeyecek kadar da küçüğüm. Abim zaten çok yoğun çalışıyor geceden geceye görüyoruz. Kendi hayatıma kariyerime eğitimime odaklanacağım zamanda sabah akşam aklımda bu var ne zaman aklıma gelse gözyaşlarımı tutamıyorum. İçinde bulunduğumuz duruma annemin çektiklerine ağlıyorum sonra babama kıyamayıp ona ağlıyorum sonra aşık sandığım anne babanın meğer birbirine katlanmak zorunda olduğu için ayrılmadığını hatırlayıp ona ağlıyorum ve ağlamaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden. Annemle konuşuyoruz derdi içine sığmıyor taşıyor ama babamla tek kelime edemiyoruz ne yapacağımı gerçekten şaşırdım. Nasıl bir yol izlenmeli, dışarıya duyurmadan bu kavga kaos ortamı nasıl halledilmeli babama yaptığının yanlış olduğu nasıl gösterilmeli... Şimdiden teşekkür ederim fikirleriniz için...
Babaniz kendine es degil eve hizmetci niyetine almis annenizi. Sizde bonusu olmussunuz. Anneniz yapacagini yapmis ki onu da yapmak zorunda degildi. Gommus yaslilari bitirmis isi. 30 yil cekmis yeter. Babaniz cok vicdansiz ona acimak uzulmek bence cok sacma. Annenize kiyamadim bosansa kurtulur kalan omrunu huzur icinde gecirir kadincagiz

Çocuklar anne babalarının tartışmalarına, kavgalarına aralarında olan gürültüye asla karışmamalı. Bu sorun sizi değil ebeveynlerinizi ilgilendiren bir durum. Bu yüzden asla ne fikrinizi belirtin ne de halletmeye çalışın.

Babanız eğer annesine yani öz babannenize bakmaya niyetliyse boşasın annenizi. Böyle bir durumda bir şeyleri halletmeye çalışmanız annenizi asla düsünmediğiniz anlamına gelir. Anneniz bu dünyaya çile çekmeye gelmedi. Siz hala halletmeye çalışıp annenize çile çektirme derdindesiniz. Çünkü babanız bakmaya niyetli.

baban tam bir nankör bu kadar da olmaz hiç bir yaşanmışlığı olmayan biri için 30 yıllık karısına kapı göstermek nedir ya yüzüne bakılacak eve sokulacak adam değil abinle birlikte annenizin bu hayattan kurtulup biraz rahat etmesi için ne gerekiyorsa yapmalısınız baban da gitsin kendi anasına baksın ya bazı insanlar ne kısmetli ne şanslı şu hayatta be (baban, üvey babaannen, deden, özbabaannen gibi )

Merhabalar. Ailemle ilgili bir sorundan bahsedip tecrübeli yaşı büyük birilerinden akıl almak için buraya yazıyorum.
Kısaca anlatayım babam evlatlık alınmış bir çocuk, öz babası öldükten sonra annesi de bir aileye babamı verip başkasıyla evlenmiş. Babam şu an 59 yaşında ve babaannemi geçen sene Kasım'da bulduk daha birkaç aydır görüşüyoruz. Annem 47 yaşında, çok zor şeyler yaşamış özellikle üvey babaannem ve üvey dedemden çok çekmiş. 18 yaşından 37 yaşına kadar çişini tuvaletini tutamayan 2 yaşlıya bakmış mide kaldırmayacak işler yapmış. Son 10 yılı da babaannem alzheimer olmuştu o hali daha da kötüydü ve annem bunu da çekti çok küçük olmama rağmen hatırlıyorum o pislik dolu hayatı.
Şimdi bulduğumuz öz babaannemle haklı olarak annem çok içli dışlı olmak istemiyor.
Tam köşesine çekilip kafa dinleme rahatlama yaşı. Yaşadıklarını unutmaya çalışıyor sürekli terapiler yapıyor psikiyatristle görüşüyor.
Babam ise yeni babanneme de aynı şekilde baktırmaya niyetli, kadının bizden ayrı 3 çocuğu var ve bu zamana kadar bu şekilde yaşamış. Hasta olduğunda bize gelmeli ve kendisini iyileştirene kadar bakmalıymışız, başka ilçede yaşıyor buraya merkeze geldiğinde istediği kadar evimizde yatıp kalabilmeliymiş ve evimiz misafir ağırlayacak durumda değil, tatile birlikte gitmeliymişiz, annesiyle yaşayamadıklarını yaşamak istiyormuş.
Annem ilk bulduğumuzda gitti geldi görüştü, babamın ölçüyü kaçıracağını anlayınca ben görüşmek istemiyorum kaynanadan payıma düşeni aldım dedi. Bunun üzerine 2 koca insan evlensek torun sahibi olacak insanlar çocuk gibi haftalarca küs kaldılar herkeste surat 5 karış. En son annem biz evde yokken konuşmaya başlamış derdini meramını anlatmış. Anneme verdiği cevap aynen şu: "Annem evime gelir de kalır da hizmet etmek istemiyorsan annenin bacının evine gider oturursun ben anneme hizmet ederim."
Annem 30 yıllık emeği karşılığında bu lafı duyunca kayışları kopardı. Boşanma konusu açıldı ve çok ciddiler. Annem boşuyorsa boşasın beni diyor ve babam da gözünü kırpmadan boşanır hiç düşünmez bile. Yanlış duymadınız bunlar yeni evli toy çift falan değil 47 59 yaşında insanlar.
Kendimi gerçekten çok büyük bir yük altında hissediyorum ama bu yükü çekemeyecek kadar da küçüğüm. Abim zaten çok yoğun çalışıyor geceden geceye görüyoruz. Kendi hayatıma kariyerime eğitimime odaklanacağım zamanda sabah akşam aklımda bu var ne zaman aklıma gelse gözyaşlarımı tutamıyorum. İçinde bulunduğumuz duruma annemin çektiklerine ağlıyorum sonra babama kıyamayıp ona ağlıyorum sonra aşık sandığım anne babanın meğer birbirine katlanmak zorunda olduğu için ayrılmadığını hatırlayıp ona ağlıyorum ve ağlamaktan başka hiçbir şey gelmiyor elimden. Annemle konuşuyoruz derdi içine sığmıyor taşıyor ama babamla tek kelime edemiyoruz ne yapacağımı gerçekten şaşırdım. Nasıl bir yol izlenmeli, dışarıya duyurmadan bu kavga kaos ortamı nasıl halledilmeli babama yaptığının yanlış olduğu nasıl gösterilmeli... Şimdiden teşekkür ederim fikirleriniz için...
Anneniz çok haklı kadın bu yaştan sonra gelinlik mi yapacak yeniden 😑

Zannedersin 19 yasinda kiz degil de 8 yasinda kiz konu acmis. Yahu anneniz babanizin kölesi mi? Surekli onun ailesine bakmak zorundami kadin. Hayata cocuk buyutmeye, yasli ve hasta bakmaya mi gelmis? Yemisim 30 yili. 30 yilin sonunda kocasi hala onu rahata erdiremeyip, ona da bakicaksin, buna da bakacaksin yoksa kapi orda mantiginda biri. Sonuna kadar destekliyorum. Donuna kadar alip, bosasin babanizi hayatina baksin. Yazik kadina

Çok sudan sebepmiş evet, bu sebepten boşanılır mı hiç? Ne varmış yani bakıverse, zaten 30 sene bakmış, kalan ömründe de bakıverir anneniz yeni babaanneye. Babanız da "Bakmazsan aha kapı ora" demeye getirmiş, annenizin ne de güzel kıymet gördüğü bir evlilikmiş oysa. 30 yılın da hatırına zaten böyle sebepten boşanılır mı aa, hem sizin kariyerinize de odaklanmanız gerekiyor, anneniz çok bencil bir insanmış, kimseyi düşünmüyor aa. İnsan kendi hayatım diye tutturur mu o yaştan sonra, dünyaya zaten hizmetçiliğe gelmiş anneniz ne yani bu tavır, değil mi ama?

Sudan sebep değil ki bu. Anneniz haklı sonuna kadar. Kadın hasta bakıcı olmak için evlenmiş gibi davranan bi kocayla bir dk daha evli kalması saçmalık

İstediği cevap gelmemiş.
Cevabımı değişiyom.
Nasıl bu kadar sivri bir dille konuşursunuz anlamak mümkün değil. Telefon başında oturup cevapları bekleyemedim ama siz beklediniz sanırım. Daha ben yazılanları okuyorum siz vın olup gitmemden bahsediyorsunuz.

Nasıl bu kadar sivri bir dille konuşursunuz anlamak mümkün değil. Telefon başında oturup cevapları bekleyemedim ama siz beklediniz sanırım. Daha ben yazılanları okuyorum siz vın olup gitmemden bahsediyorsunuz.
Hızlıyımdır :KK70:
Ama sudan sebep dediniz ya bebde fikir yazdım. Hani madem bu kadar kolay insan yükü , e siz taşıyın ? Babacığım ben bakarım diyin, olmaz mı?
Ayrıca vın diye ben yazmadım :KK70: ama toplu cevap olarak beni kullanmak istedin her hall. Kıazz daha yeni döndüm bandan :KK70:

Sudan sebep mi?
Boşanmak için bundan daha gecerli çok az sebep duydum.
Bırakın boşanmayı, anneniz şu 30 yılın sonunda , babanızdan bu sözleri duyduğu için cinnet geçirip babanızı öldürse , ağır tahrikten haklı bulunur. Yatmaz bile...Kadın o derecede haklı....Siz hala babanıza kiyamiyorsunuz he mi?

X