30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

40 yasimdayim hala regli oncesi tek tuk cikiyor.genc ergenmiyim ben ne alaka yaa.bir de aciyor yani...hormonlar cok acaip seyler.biraktim artik kendi haline.ergenlik zamanimda ve sonrasinda hic sivilcem olmadi.simdi yasiyorum o donemleri.nufusa yanlis mi yazdilar naaptilar artik
 
Bir arkadasim doktorlardan care bulamayinca guzellik merkezinin onerisi ile bir tedavi uyguladi, kalici cozum oldu mu bilmiyorum ama o donem cok basarili idi sonuc. Baya pahaliya mal olmustu hatirladigim kadari ile.
 
Hydrafacial diye yöntem var. Benim akne gibi bi sorunum yok ama merakliyim cilt bakimina. Internet de okudum. Hydrafacial faydaliymis akne gibi konularda. Onun disinda farkli güzellik uzmanlari ve dermatologlarin uyguladigi cesitli yöntemler varmis diye duydum. Microneedling, Hydrafacial, Mikrodermabrasion gibi.. Dermatologunuza sorun ve güzel arastirin. Internet den de bakabilirsiniz.

Allah yardimciniz olsun. Amin.
 
Bu ilacı ne kadar süre kullandınız? İlk anda çok sivilce yapıyor. Tamamı dışarı atıyor sonra geçince kesmek gerekiyor.

Ben hem roac. hem de sizin kullandığınızı kullandım. Boynuma, omuzlarıma kadar sivilce doluydu. Sırtım bile iğrenç sivilce kaplıydı.

O dönem köpük, salyangoz kremi, kükürtlü sabun, tonik kullandım. Köpük ve sabunla yıkayıp, tonikleyip kremi sürüyorsun. Makyaj yaparken mutlaka baz kullanıyorsun. Yüzünü kağıt havlu ile tek seferlik kuruluyorsun. Ilık su ile temizliyorsun. Kil maskesi iyi geliyor ama doğal olacak kendin yapacaksın. Bunun dışında su desteği, yogurt yemek etkili. Yastık kılıfınızı günlük değiştirin. Elinizi yüzünüze sürmeyin gün içinde. Güneşe çıkmayın. Böyle geçti şimdi vana bakan bebek gibi cildin var diyor. Kapatıcı, fond. filan kullanmıyorum. Makyaj fırçanızı filan da kimseyle paylaşmayın. Sık sık temizleyin.
 
Benim de cildim karma ve yanaklarım kuru. Cips ve çekirdek yememeye çalışıyorum. Çünkü sivilce kusuyor. Senin de böyle bir alışkanlığın varsa aman uzak dur derim. Kullandığın dermatolojik ilaçların içinde seni alerji edebilecek birşey olabilir mi?
Ya da içeriğindeki parfüm sana alerji veriyor olabilir mi?
Sabah kalktıktan sonra ve akşam yatmadan önce rutinini takip ediyor musun?
Bu arada çok terler misin? Çünkü kardeşimin doktoru terden dolayı da sivilce olacağını söylemişti.
İçerik listesini okur musun aldığın şeylerde?
 
Günaydın yiğeniminde sizin gibiydi cildi ve beslenme tarzını değiştirerek kurtuldu. her sabah aç karnına1 bardak suya 1 ad. limonun suyunu, 1 çay kaşığı zencefili ve 1 çay kaşığı çörek otu yağını karıştırıp içti. Özellikle ayçiçek yağı ve margarini çıkardı hayatından yemekleri zeytinyağı ve tereyağı ile yapıyor. Cildi o kadar güzelleştiki akneden iz kalmadı resmen.
 
Bende de kadın doğum muayenesinde bişey cikmayinca doktor cay ağacı yağı onerdi.

Mucize gibi bisey bu yağ aknenin çıkmaya başladığını hissettiğim an, gece sürüyorum sabaha kadar geçmiş oluyor
 
antibiyotikli tedaviler var o süre içersinde hamile kalmamak ve her ay düzenli bir şekilde kan vererek ilacı kullanmak. benimde öyleyd, herkes kızamık mı oldun diyip duruyordu. çok şükür geçti
 
bende bi gariplik var sanırım
İlk olarak hangi ilaçları ve hangi dermokozmetikleri kullandığını yazarsan daha iyi olur. Bunun dışında en son hormon testini ne zaman yaptırdın;pko var mı?Yüzünde kılcal damarlar belli mi?Hazımsızlık sorunun var mı? Bunlara da cevap verirsen daha uygun çözüm önerileri sunabilirz bence
 

Hormon tahlili yaptırdınız mı? Karaciğerle epey ilgisi var mesela aknenin. Ben her sene lavanta kürü yaparak hafifletmiştim , birde cilde iyi gelen gelmeyen maddeler var bir ürün organik olsa bile size iyi gelmeyebilir, deneyip anlamanız gerekiyor. Gözenek tıkamayan, oil free ve non comodegonic yazan ürünleri tercih etmenizi , parfümsüz ürünler kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bir de saçınızı açık kullanmayın. Elinizi yüzünüze sürmeyin. Cildin nemini iyi tutun, susuz kalmayın. Ben gün içinde sprey gülsuyu kullanıyorum nem açısından.
 
Benimde sivilcelerim çok oluyordu 25 yaşına kadar sonra hamile kaldım regl olmadığım için belki tek sivilcem çıkmıyor. Doğumdan sonra ne olur bilmiyorum. Belki hormonlarla ilgili bir sorundur sivilce. Dışarıdan surdugumuz kremler bu yüzden etki etmiyordu. Sadece teori tabi benimki
 

Ha bir de sivilce kurutucu jeller var acayip etkili ve organik olanları da var. Ben regl dönemlerinde onlarla kurtuluyorum. İzleri kapatmak için de gene sülfürlü kapatıcılar var, hem kurutuyor hem iz bırakmasını engelliyor. Son olarak da görüntü açısından kırmızılık varsa yeşil kapatıcılar kırmızı görüntüyü nötrlüyor.
 

+1.

yastık kılıfımı sürekli değiştirince çıkanlar bile çıkmamaya başladı artık. yüzüme de kağıt havlu kullanıyorum, pamuk havlu nemli kalıp bakteri üretebiliyormuş.

deterjan olarak doğal sabun ve kısa programda hassaslara özel sıvı deterjan
 
En azından yenilerin çıkmasını bir derece önlemek için her gün yastık kılıfı ve havlu degistirmeni tavsiye ederim. Hatta kağıt havlu kullan direkt. Kullandığın ürünlerden daha çok verim alırsın. Ben de yıllarca çektim bilirim ne lanet bir şeydir.
 

komedon dolu diyorsunuz ya onların düzenli temizlenmesi lazım. siz sıkmayın tabi ama medikal cilt bakımına gitmeniz gerekiyor bence. düzenli olarak temizlenecek bakım yapılacak ki tekrarlamasın.

ben 14 yaşımdan beri çok uğraştım, şimdi herkes cildin ne güzel diyor ah diyorum benim uğraştığım kadar uğraşın...çünkü kendimi cildimi tanımak için denedim yıllarımı verdim döktüğüm paraları saymıyorum
 

herhangi bir madde olabilir.

üzerinde non comodegonic (gözenek tıkamayan ) yazan ürünlerden kullanın.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…