Ergenliğimde 1 tane bile sivilce çıkmamıştı yüzümde. 20'lerin başında başladı, 30 yaşındayım şu an.
Defalarca doktora gidip ilaç kullandım. Tedavi bittikten bir süre sonra tekrar döndüler hep.
Derin, ağrılı sivilcelerdi.
Geçen sene la roche posay effaclar duo kullanmaya başladım. Hem kremini hem temizleme jelini.
İlk kullanmaya başladığımda cildim kustu biraz ama sonra toparladı.
Sabah uyanınca ve yatmadan önce yüzümü yıkayıp kremi sürüyorum. Derin, ağrılı sivilce çıkarmıyorum artık.
Regl dönemi 1-2 tane normal sivilce çıkıyor bazen.
Eski izlerim kaldı sadece hafif kırmızı şekilde. O da umurumda değil.
Kısacası, ben çok memnunum ama internet yorumlarına bakarsanız memnun kalmayanlar da olmuş.
Doktorunuza da bir danışın isterseniz.
o ürünüde kullandım . çok garip değil mi nerdeyse herşeyi kullanmam ve sonucunda memnun olmamam
hayır buna aldanmayın herkesın yapısı farklı baskasında olmuyordur ama sızde olabılırnormal bazen değişiyor ama çok kötü beslenip yüzünü temizlemeden uyuyanlarda bile akne sorunu olmuyor
Benim de aynı sorunum var maalesef özellikle de stresli olduğum zamanlarda ve ilkim değiştirdiğimde çok oluyor retionik asit bazlı kremler iyi gelebilir ama mutlaka bir dermatologa danışıp kullanın çünkü reitonik asit kuvvetlidir ve bazı hastalıklara sahip olanlarda kullanılmaması gerekir.Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?
Sevgiler
kullandıgınız tum urunlerın ıcerıgıne bakın mesela bende spf ıceren tum urunler ınanılmaz buyuk cıbansı bas vermeyen dokununca acıtan derı altında kıstık sıvılce yapar yanı gunes koruyuculu krem mı gunes koruyucuymus bb krem mıs falan hayatda kullanamam hatta her gunes kremını de kullanamam aynen boyle sıvılce yapar
sulfatsız sampuan kullanmam lazım yoksa sıvılce yapar
yagsız nemlendırıcı kullanmam lazım su bazlı
asla cıps falan asıtlı seyler yememem lazım
normalde hıc sıvılce problemım yok olmadıda ama ne zaman bunları atlasam kocaman sıvılcem olur sıser patlamaz 1 ay surer kıstık ve ıner uyur gecmez yanı. o yuzden ınsanlarda olmuyor bende nıye dıye dusunmeyın herkesın vucudu farklı benım annem estetısyen ben bıldıgım kadarıyla yazdım sıze dedıklerımı aynı anda 1 ay uygulayın hıc bırsey kalmaz ve rutını devam ettırırsınız sızın maalesef alerjık komedonık bır cıldınız var yapacak bırsey yok bol destek saglamanız gerek
bırde eczaneden falan cılt alanız cıhazı alın onla nem takıbı yapın kımı cıltler der kı ben yaglı cıldım krem suremem aksıne her cılt krem surmelı hatta fazla yag ureten cılt nemsız demektır nemsızlıgı okadar cok kı dengelemek ıcın yag uretır bol bol nemlendırmek gerekır cıldı bol bol cıldınıze uygun sekılde tabı
bırde havlu kullanmayın kagıt havlu ıle yuzunuzun nemını alın yıkadıgınızda
roaccutan zeratonın gıbı ılaclar kullanıp gecmedı tekrar cıktı dıyen arkadaslar
doktorunuz sıze gore yanlıs doz uygulamıs maalesef normalde dogru kullanımda kokunden bıtırır cunku
aslında o ılac ulkemızde yasaklatılmalı.
roaccutan zeratonın gıbı ılaclar kullanıp gecmedı tekrar cıktı dıyen arkadaslar
doktorunuz sıze gore yanlıs doz uygulamıs maalesef normalde dogru kullanımda kokunden bıtırır cunku
aslında o ılac ulkemızde yasaklatılmalı.
2 yıl arayla 2 kez 6 aylık dönemle roacutane kullandım. Çünkü ilk 6 ay kullanımdan sonra 2. yılda yeniden cıkmaya başlamışlardı. Artık yüzümde cıkmıyor ama sırtımda çıkmaya devam ediyor malesef. Yaş 35 hala cıkıyor. Herhalde 60 yaşında da cıkar bende.
Şu meşhur vucutta ki herşeyi kurutan bi olaç var etrafımda 3 kişi kullandı ve şu anda ciltleri gayet düzgün ama bi 6 ay dayanıcaksın sonra free
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?