30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

norwegian

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2014
10.254
7.406
248
Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?

Sevgiler

Farmasi çay ağacı serisini öneririm. Kullanalar çok memnun kalıyor. Bende tek tük çıkar sos serumu sürüyorum üzerinde 2-3 günde bitiyor derdim. Birde yeme içme konusunda dengeli ve fast fooddan uzak olmalısınız.

Konuyu bir açtım, 30 yaşını geçmiş kesin mahalle baskısına uğrayan bir uye diye okumaya basladim..
Bir de ne göreyim sivilce konusu..
Çok sekersiniz ya..

Böyle başlıklı o kadar konu okudum ki artık başka beklentiler oluştu..
Bu arada nick super Norwegian ; en sevdiğim ülke Norvectir.
Umarım faydalı cevaplar gelir..

Geçmiş olsun..

Benim ergenlikten itibaren 25 yaşıma kadar kırmızı,beyaz uçlu büyük sivilcelerim olurdu. hatta sınıfta bile ne alakaysa konu olmuştu,yeni gelen öğretmenimiz bizi tanımaya çalışırken bana sıra geldiğinde tedavi olup olmadığımı sormuştu,çok mahçup olmuştum o zaman.sokakta tanımadığım bir kişi beni durdurup öneride bulunmuştu.demem o ki sorunum çok büyüktü.ben de doktora gidiyordum krem,jel ilaç kullanıyordum.kullandığım müddetçe kısmen işe yarıyordu.en sonunda r.. ile başlayan ilacı kullandım ve işe yaradı.şimdi otuzu geçtim ve kırk yılda bir belki bir tane çıkıyor, bunu da çok sorun etmiyorum.

Siz de yine doktorunuza danışarak böyle bir tedavi talep edebilirsiniz

gerçekten çok yıldırıcı ama hiç bitmiyorlar psikoloji bozucular çok.
bende çok severim evet sevgiler

o ilacı kullandım ama işe yaramadı ne yazık ki bir daha da aynı ilaç tedavisi ile vücuduma zarar vermek istmeiyorum.
aynen öyle insanların önerileri de yıldırıyor ben olsam kimseye yorum yapmam çünkü kırıcı oluyor. o kişi zaten aknesinin olduğunun farkındadır

ben bebek yapınca geçti niyeyse ama tabi sadece bunun için bebek yapmayı önermem

gerçekten çok yıldırıcı ama hiç bitmiyorlar psikoloji bozucular çok.
bende çok severim evet sevgiler
Onun formülü; O kişileri takmamak ve görüşmeyi kesmek. Baktınız hala psikolojik baskı var bir iki kere cevap verin bir daha diyemezler..
Norveç yaşayacak olsam 6 ay gece olan bir bölgesinde yaşamaya bile razı olurdum:)

Ben varim care bulamadim.Her sabah irinli kirmizi bir ten yasimda 30larin basi :) anne olunca gecer koca bi yalan.Anne oldum iki kere gecmedi aksi akne, Dermapene de gidiyorm izler hafifledi ama aktif akne devam

Aynı sorun ile ben de bu hafta doktora gittim. Kadın hastalıkları bölümüne yönlendirdi.
Hormonsal olabilirmiş.

Hatta suan yuzumde gulmemi engelleyen bir dusman akne var ki canim aciyor ama bu kez Sıkmayacagim deyip en son dayanamayip alkol yardimiyla temizleyerek sıksamda yenisi geliyor pesine.Sıkmasam aylarca durur orda.

aynen sıkmayınca da duruyor yani insan ne yapacağını şaşıyor

Ergenliğimde 1 tane bile sivilce çıkmamıştı yüzümde. 20'lerin başında başladı, 30 yaşındayım şu an.
Defalarca doktora gidip ilaç kullandım. Tedavi bittikten bir süre sonra tekrar döndüler hep.
Derin, ağrılı sivilcelerdi.

Geçen sene la roche posay effaclar duo kullanmaya başladım. Hem kremini hem temizleme jelini.
İlk kullanmaya başladığımda cildim kustu biraz ama sonra toparladı.

Sabah uyanınca ve yatmadan önce yüzümü yıkayıp kremi sürüyorum. Derin, ağrılı sivilce çıkarmıyorum artık.
Regl dönemi 1-2 tane normal sivilce çıkıyor bazen.
Eski izlerim kaldı sadece hafif kırmızı şekilde. O da umurumda değil.

Kısacası, ben çok memnunum ama internet yorumlarına bakarsanız memnun kalmayanlar da olmuş.
Doktorunuza da bir danışın isterseniz.

Ben varım. Yıllarım sivilce ile geçti. Doğal tedavilerden ilaçlara her yolu düzenli bir şekilde denedim yazsam cilt cilt kitap çıkar bir faydasını da görmedim.Yeme içme dikkat et dediler 46 kilolara düştüm hiç bir şeyden fayda görmedim. Kadın hastalıklarına zaten düzenli muayene oluyordum hormanlar vs açısından ama hiç vücutta sıkıntı kıllanma vs yok. Yalnız denemek için doğum kontrol hapina başladım. Onunda her markasını denedim sadece marka açıkça yazmıyım D.35 tablette hayatımın çözümünü buldum. Şuan cildim bebek gibi pürüzsüz. Ve ilk aylar A vitamini kapsül kullandım. Deneyin derim doktorunuza danışıp özellikle o söylediğim doğum kontrol hapı işe yaradı bende çünkü o hap cilt ve saç sağlığı için kullanılıyormuş gebelik engellemeden ziyade.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…