- 29 Aralık 2010
- 8.416
- 23.878
- 548
+1Benim kardeşim tek sivilce çıkarmadı, ama şimdi kırışıklıkları başladı, benim yok :) Yağlı cildin avantajı kırışmıyor kolay kolay.
Yani çilek alerjisi olan da var öyle düşünmek lazım. Her madde herkesi iyi gelmiyor. Ben dermokozmetiklerden pek fayda görmedim, çok kurutuyorlar cildimi mesela.
Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?
Sevgiler
+1
Ne ergenlikte ne sonrasında hiç sivilcem olmadı fakat 30 yaşında kırışıklıklarım başladı. Yüz yogasıydı retinoldü vitaminiydi tırmalayıp duruyoruz şimdi
sivilceler koca karı tarifleri ile bir şekilde sönüyor, duruluyor da lekeleri napiciiiiz
benim de bir kaç senedir hiç geçmeyen sivilce izlerim var, cilt bakımına gidiyorum her ay kendince birşeyler yapıyor yakıyor biraz ama hala kalmış hiç geçmemiş. madecassol olayını yapıcam bakalım etki edicek mi.
o izlerin geçmesi için cildin soyulup alttan yeni deri çıkması lazım. kimyasal peeling var bunun için. ama cildiniz hassassa AHA içeren pedler var nazikçe soyuyor cildinizi. gündüz de mutlaka yaz kış güneş kremi kullanın.
cildim çok çok beyaz ve çilliyim, yıllarca kışın az faktörlü ürünler kullandım ve çillerim hep aşırı belirgindi, bu sene her gün 50+ faktörlü ürün kullanıyorum, ilk defa belirgin değil çillerim ve çok memnunum, ben her gün kullanmaya devam edeceğim.
ablamın geçmedi annemin de geçmedi ama geçenler oluyormuş bu da mı şansAranızda doğum yapan var mı? Doğumdan sonra geçer diyenler oluyor
Aynenn öyle. Ben eczaneye gidip her ay bir sürü masraf ediyorum fondotenime kadar cildim kötü. Millet gratisten falan ucuz seyler alıyor ciltleri bebek gibi.Cok haklisiniz. Organik urunler ayyuka cikmis durumda ama organik olsa da her cilde iyi geldigi soylenemez. Mesela tea tree oil var sivilceye cok iyi geldigini soylerler ama benim yuzumu cok kotu etmisti. Organik yaglara kesinlikle dikkat etmek lazim. Ben kokulu olurlarsa asla kullanamiyorum. Cildime etki ediyor. Parfum hicbir sekilde tercih edilmemeli. La roche posay iyi bir marka ama temizleme jeli parfumlu, tolariane serisinin urunleri tavsiye ediliyor cok ama onlarda da parfum var.
Insan dusunuyor iste, bizler o kadar dikkat ediyoruz. Ama hic dikkat etmeyip puruzsuz cilde sahip olanlar var iste. Acne bir hastalik, oyle gormeli. Benim ailede tek ben sorunlu cilde sahibim mesela. Irsi derler ya cogu zaman irsi olsa sorunsuz bir cilde sahip olurdum
ciddi anlamda şans işi sanıyorum. bir de bana herkes hormonlarına baktırdın mı, karaciğerine baktırdın mı diyor hepsine baktırdım doktor cildin yapısı yağlı dedi. diyette olup az miktarda yağ, kuruyemiş, çikolata tükettiğim zamanlarda bile sivilcem oldu. millet makyajıyla uyuyor ya şaka gibi ben uzun zamandır makyaj yapmıyorumablamın geçmedi annemin de geçmedi ama geçenler oluyormuş bu da mı şans
cildin yapısı yağlı olunca kırışmıyor tek şans ama sivilce varsın yaşlı göstersin diyorum bazen :)Sadece şunu söylemeye geldim ben de 30 oldum ve sivilcem var. Sivilce genç gösteriyo
ahahh yalnız değilsiniz bende öyle 5 aydır özellikle hic yapmıyorum. Vücut kendi yapıyor sivilceyi, sivilceyi de gectim bende iz bırakıp çukurlaşıyor bazıları kendi kendine. Önceden cildim aşırı yağlıydı şuan aşırı kuru nemlendiremiyorum bile. Çok tuhaf doktorlarda bir şey bilmiyor cilt konusunda ya da ellerinden bir şey gelmiyor bilmiyorumciddi anlamda şans işi sanıyorum. bir de bana herkes hormonlarına baktırdın mı, karaciğerine baktırdın mı diyor hepsine baktırdım doktor cildin yapısı yağlı dedi. diyette olup az miktarda yağ, kuruyemiş, çikolata tükettiğim zamanlarda bile sivilcem oldu. millet makyajıyla uyuyor ya şaka gibi ben uzun zamandır makyaj yapmıyorum
Aranızda doğum yapan var mı? Doğumdan sonra geçer diyenler oluyor
yorumunuz için çok teşekkürler:) güneş kremi lekelere iyi geliyormuş ve koruyormuş evet duymuştum bir an önce kullanmaya başlamam lazımm
bu konuda önerdiğiniz bir marka var mı?
Kuru cilt tipimcilt tipinizi yazın önereyim tabi
Bir arkadaşımında hamileyken bile çok sivilce problemi vardı. Herkeste değişiyor. Ama yağlı cilt sivilce üretiyor işteÖyle birşey yokHamileyken cildim hormonlardan dolayı bebek gibiydi hatta emzirme döneminde de. Sonrasında yine akne yine sivilce. Hatta şuan cildim o kadar yağ üretiyor ki sıktığım her gözenekten yağ çıkıyor deliricem
Kuru cilt tipim
Bir arkadaşımında hamileyken bile çok sivilce problemi vardı. Herkeste değişiyor. Ama yağlı cilt sivilce üretiyor işte
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?