30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

aynı sorun bende de var 28 yasindayim
kullanmadigim sey kalmadi. aile hekimi karacigerden olabilecegini soylemisti yarin gidicem kan verelim bakalim. belki senin kide oyledir

1-Cilt tipini biliyor musun
2-Cilt rutinin ne
3-Hangi ürünlerle yüzüne bakım yapıyorsun
4-Beslenme tarzın ne
5-Uyku alışkanlığın nasıl
6-Suyu ne kadar içiyorsun bir günde
Karma ve nemsiz bir cilt diye söyledi doktor cilt bakım ürünlerim gerçekten kaliteli dermatolojik . Uykuda düzenli suyu da tüketmeye çalısıyorum bol bol. Yemek alışkanlığım iyi diyemem bu ara cilt bakımıma tonik de ekledim

Ayni sikintiyi yasadim gercekten kotu bir donemdi insanlar yuzume bakamiyordu iri iri yag bezeleri sivilceler kac sene beni doktorlar jellerle kremlerle oyaladilar amaa olmadi en son gittigim cildiyede hayir dedim benim kullanmadigim krem kalmadi istemiyorum dedim krem jel vs bir ilaci hapi vs yokmu bir cozumu diye isyan ettim bana bir hap verdiler içtim duzenli cildi asiri derecede kurutuyor agir bir hap dudaklarim bile kuruyodu gunese cikarken mutlaka koruyu kremler kullandim doktoe onerdi zaten kurumaya karsi hametan falan gibi kremler verdi gece surdum veeee sonuç harika oldu kurtuldum bir dahada eskiye hic donmeyecek sekilde çok sukur benim yaptigim gibi bir konusma yap tabi sana verirlermi bilmiyorum benim baya kotuydu yuzum belki sen buyutuyorda olabbilirsin

Bu kadar kesin konuşmamalısınız. Doğru doz kullanılsa bile tekrarlayabiliyor. Bunu gittiğim doktorlar da söyledi. Kişiden kişiye değişiyor maalesef.

Hormon değerlerinize baktırdınız mı?
Troid ve testesteron da etkili olabiliyormuş.

Kimse anlamıyor bu durumu. bende aynı durumdayım. Paketli gıdayla da alakası yok. Ben sağlıklı beslenir bol su içerim, yine cildim sıkıntılı. İki kardeşim çikolata cips çok severler. Birinin cildi bebek gibi nerdeyse diğeri de gayet iyi. Ben dikkat ederim, yüzümü temizlerim vs onlar yıkarsa suyla yıkarlar anca. Konu sahibi gibiyim ben de ve şunu yaptıysan olur vs ile olmuyor bu işler. Yaşayan biliyor. Etrafta her ağzı olanın yorum yapması o kadar itici ki. Yolda hiç tanımadığın kişi bile yorum yapabiliyor. Ben çözümünü bulamadım. Her bir durum tetikliyor resmen, bazılarının kistik ve ağrılı olması da cabası. Tarçın yumurta maskesi biraz yardımcı oluyordu.

Çok uğraştım 33 yaşındayım hala varlar. Gitmediğim cildiyeci yüzüme sürmediğim ot ok kalmadı. Nedeni polikistiğimmiş seneler sonra öğrendim. Jinekoloğa gittiğinizde tahlil yaptırmadıysanız yaptırın çünkü benim polikistiğim ultrasyonda görünmüyor sadece hormonlara göre teşhis konuluyor. Ve ne yazıkki hayatım boyunca onlarla yaşayacağım

Güneş kremin içindeki hangileri akne yapiyor
Aciklarmisiniz?
Cünkü bende hergün lekelere karşi kullaniyorum son zamanlarda yukarda anlattiğiniz gibi bpyük kabarik kafasiz sivilceler oluyor ,hem acili hem cirkin .
Duramiyorum sikiyorum fakat içinden sadece su cikiyor .

Birde maddecassol bepanthen ve e vitamin karişimi niye cilti soysun ki?
A vitamin asiti olabilirmi?
E vitamin bir yağ

Yaşamayanin bilemeyeceği bir dert. Ben önerilen o ağır ilaca direndim, o riski almadim.

Şimdi çok şükür kontrol altındalar.

Temizlik ve nemlendirme için la roche posay effaclar jelini ve kremini (K ve H dönüşümlü) kullaniyorum ve büyük beyaz sivilce çıktığında üstüne neem tozu ve gül suyu karışımı sürüp bekliyorum iltihabi hemen gideriyor. Sudo krem de sadece iltihapli sivilceme sürdüğümde ayni etkiyi sağlıyor, sivilce kuruyup deri düşüyor.

bende spf ıcerıklı hersey sıvılce yapıyor bu kısıye gore degısen bırsey

madecassol bepanten krem ve e vıtamını karısımını cılt yenılemesı ıcın kullanırlar
3 gun kuralı vardır her hafta uc gun ust uste uygulanacak yazın pek tavsıye edılmez cunku daha cok gunes lekelerıne kalıcı ızlere neden olabılır ... bu sebeple genelde aksamları uyku oncesı surulmesı haftasonuna denk getırılmesı ve pek dısarı cıkılmaması tavsıye edılır. bu ıslem yapılırken asıtlerden de uzak durulur
derı soyuluyor altdan yenı derı cıkıyor cıldı yenılemek lekelerı yok etmek ıcın kullanıyor

Ben de aynı sorunu yaşıyordum. Kadın doğum uzmanına gittim hiç bir sorun çıkmadı. Adet kanamam fazla olduğu için bana y..z isimli ilacı verdi. 1. Ayin sonunda epey bir düzelme vardı. Şimdi de sadece izleri kaldı.

36 yasindayim hala yuzum sorunlu. Ben de acne rosacea var yani sivilceli gul hastaligi. Teshis 4 yil once kondu. Fakat ondan once de cok hassas ve alerjik bir cilde sahiptim. Arti olarak gunes alerjimde cok zorlamaya basladi beni. Oyle ki yaz olsun, gunes ciksin istemiyorum. Millet sonbaharda depresyona girer benim depresyonum gunes cikinca bahar aylarinda basliyor. Yazin rahatsizligim sivilcelerim daha da aziyor. Hava degisimleri de ayni sekilde cok etkiliyor. Denemedigim krem kalmadi, zaten gul hastaliginin belirli bir tedavisi yok. Kronik bir rahatsizlik benimkisi. Inanin cikan sivilceler aylarca gitmez mi, gitmiyor iste. Tam iyilesirken ayni yerden tekrar cikiyorlar. 1 yildir aktif olan sivilcelerim oldu. Ben de sadece sivilce de degil kizarikliklarda cok.

Yediklerine dikkat eden biriydim zaten de son 4 aydir sut ve sut urunlerini de cikardim hayatimdan. Sekeri minimuma indirdim. Kirmizi eti fazla tuketmiyorum. Abur cubur, yagli, salcali yemekleri biraktim. Bagirsak sagliginin cok onemli oldugunu da biliyorum. Probiotica iciyorum hergun. Bagirsaklarimizin cildimize direk etkisi var. 2 ay kadar da akupunktur tedavisi gordum. Placebo etkisi mi artik diger yaptiklarim mi bilmiyorum o zamandan beri baya azaldilar. Ama kis oldugu icinde azalmis olabilirler. Akupunktur denediniz mi?

Ağızdan ilaç tedavisiyle (roaccutane) 10 sene bebek poposu gibi bir cildim vardı. Son 2 senedir ben de baş edemiyodum bıktım. 1 aydır inanılmaz değişim yaşadım. soğuk sıkım saf kuşburnu yağı ve meşhur bir markanın temizleyicisi ve nemlendiricisini kullanıyorum. Ota çöpe hayatta inanmam ama Kuşburnu yağı tam bir mucize.

Selamlar
Bende 32 yaşındayım. O çok bilinen ilaç değil ama geçmişte iki kez ilaç tedavisi de gördüm. Fakat hâlâ dikkat etmezsem ağrılı kistik uç vermeyen skar bırakma ihtimali cok olan akneler çıkarıyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum her daim bende tetikteyim. Bende işe yarayan şeyleri acizane paylaşmak isterim. Bu nasıl bir derttir bilirim

Sağlıklı beslenme olayını geçiyorum en bilineni.
Temizleme işleminde yıkadıktan sonra yüzümü gergin bırakmayan bir ürün tercih ediyorum. Bu yağlı ciltlerin aslinda sevdiği bir şey ama, esasen bu gerginlik iyi bir şey değil. Cilt bariyeri bundan zarar görüyor. Dermokozmetik markalarda kullandım avene, lrp effaclar bioderma gibi. Ancak şu anda içinde sls, sles, alkol içemeyen, yıkadıktan sonra yüzümü germeyen daha uygun fiyatlı ürünler kullanıyorum. Celenes yağlı ve karma ciltler için jel, himalaya limon özlü köpük, bea beauty nar özlü köpük, neutrogena hydro bosst temizleme jeli gibi.

Haftada 3 gün bha kullanıyorum. Bha gözeneklerin icine girerek fazla yağı emen, antibakteriyel bir asit. Düzenli kullanımda kesinlikle akne oluşumunu engelliyor. Fakat asit kullanırken kış mevsiminde olsa bile güneş kremini ihmal etmemek gerekiyor. The ordinary ülkemizde cok pahalı, direkt yetkili satıcısı yok bu yüzden onun yerine ben cyrene, ve dermoskin markasını tercih ediyorum.

Dermoskinde kullandığım aha bha krem diye geçiyor. Yuzde sekiz glikolik asit, yuzde iki salisilik asit, yuzde 4 laktik asit içeriyor. Ilk defa asit kullanacaksanız bu size fazla gelebilir. Cyrene markasının da yuzde 1 ve yuzde 2 olacak şekilde bha içeren iki ayrı ürünü var. Cyrene yuzde 1 olana bakın isterseniz.

Asit kullnadığım günlerde, sürdükten yarım saat sonra onarıcı, cilt bariyerini kuvvetlendirici bir krem sürüyorum. Lrp cicaplast baume 5, avene cicalfate, yada bioderma cicabio krem gibi. Hangisi indirimdeyse onu alıyorum. Cilt bariyerini kuvvetlendirince akne çıksa bile çok daha çabuk ve leke, skar bırakmadan iyileşiyor.

Güneş kremi olarak kimyasal filtre degil fiziksel filtreli kullanmanızı tavsiye ederim. Kimyasal filtreler daha cok akne yapıyor bende. Benim kullandığım yaz kış avene lait spf 50.

Güneş kremini iyi temizlememek de akne yapıyor. Bu yüzden önce yağ bazlı temizleyici sonra normal jelimle yıkıyorum.

Nemlendiricinizde cildinize ağır geliyor olabilir. Benim cildim nemlendirici kabul etmiyor mesela. Ne denediysem olmadı. Gunduz nemlendirici kullanmıyorum. Aķşam da aktif içerik barındıran serum tercih ediyorum. İçeriği az öz ama aynı zamanda etkili. Şu anda hyaluronik asit içeren vichy mineral 89 serum kullanıyorum mesela. Yağlı cildime bu yetiyor da artıyor bile. Hamilelik yada emzirme gibi bir durumunuz yoksa retinol içeren ürünlerde tercih edebilirsiniz. Avene triacnel krem veya lrp redermic r gibi.

Haftada bir kez de kil maskesi. Claderm kullanıyorum ben.

Özetle benim dermanım asit kullanımı ( aha ve bha)
Iyi ve agresif olmayan cilt temizligi ( hem yağ bazlı hem su )
Cilt onarımı sağlayan kremler
Etkisi kanıtlı az içerik olan serum oldu.

İnsallah okuyan herkese faydalı olur

Ben ben ben valla 2 sene önce çoğaldı sivilce ki ben ergenlikte sivilce çıkartmamış taş gibi bir hatun-idim. 2 sene evvel dermatolaga gittim anti biyotik verdi ve tatataaam! geçen seneye kadar beni uğraştıracak, vajinal mantar belasını saldı başıma. O korku ile doktora gitmedim, kurutucular falan ise yaramadı. Spor yapıp, diyet yapınca azaldı biraz ama bitmedi. Şimdi aile doktorumla bakıyoruz çözümüne önce kurutucu krem verdi ve sivilce tedavisinde kullanılan doğum kontrol hapına başlıyorum. 3 ay sonra bakcaz ne olacağına. Sigara yasak, spor şart, diyet şart çünkü biraz riskli bir ilacmis. Türkiye de verilen İzotretinoin ilaclar bulundugum ulkede yasak. Bu kadarcık ilaç için bile sürekli kontrolde olacağım.
25 yaşından sonra özellikle çene bölgesinde sivilcelenme varsa hormonal olduğu söyleniyor. Kıllanma, regl düzensizliği falan var mı? Reglin benim saat kurulmuş gibi düzenlidir ancak biraz kıllandım sanırım bilmiyorum. Saç kepeği, saç dökülmesi vs sorunlarım da var. Ve strese bağlı hormonal bozukluk da olabilir denildi.

Bende 18 yasimdan 21 yasima kadar ağrılı uçsuz kendi kendine soyulan aknelerle uğraştım tabi sebebi ergenlik değil kullandığım urunlerdi galiba neyse seninde dediğin gibi kullanmadigim jel krem vs kalmadı Dr yazıp çizip gonderiyordu.Sonra şanslı gunumdeysem demekki rastgele başka bir Dr randevu aldım ve verilen krem vs hiç bir işe yaramadığını söyledim.O gün ilk defa bir Dr benden tahlil istedi başından savmadi neyse sonuç falan çıktı ona göre bir hap verdi biraz ağır bir hapti yanlış hatırlamıyorsam iki sene falan kullandım bittikce tekrar tahlil sonra gene aynı hap falan sonra evlendim 3 ay falan daha kullandım tabi hap ağır oldugundan bebek dusunmemem lazımdı neyse o 3 ayda çok şükür ne akne kaldı ne izi kaldı daha da yüzümde sivilce nedir bilmem
Sanirim Dr da çok önemli bu durumda ve hiç aksatmadan kullanmak ve yüzü sadece suyla temizlemek.Umarim biraz faydam olmuştur.Uzun oldu kb

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…