30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

Merhaba bende sizin gibi sivilcelerimden cok sıkıldım gecen hafta dkcente gittim sana iki secenek sunuyorum dedi 1. R.... isimli ilac 2. Krem ve antibiyotik dedi ama ben hamilelik düşündüğümü soyledim o zaman antibiyotigi yazamam dedi acnemix ve imex verdi şimdilik iyi gidiyor hic bu kadar fayda edecegini dusunmemistim 1 bucuk ay sonra tekrar cagirdi o zamanda leke icin krem verecek sanirim umarim sizin icin faydali olur mesajim

Merhaba bende sizin gibi sivilcelerimden cok sıkıldım gecen hafta docente gittim sana iki secenek sunuyorum dedi 1. R.... isimli ilac 2. Krem ve antibiyotik dedi ama ben hamilelik düşündüğümü soyledim o zaman antibiyotigi yazamam dedi acnemix ve imex verdi şimdilik iyi gidiyor hic bu kadar fayda edecegini dusunmemistim 1 bucuk ay sonra tekrar cagirdi o zamanda leke icin krem verecek sanirim umarim sizin icin faydali olur mesajim

Son 2 aydir cikarmaya basladim ucu yok ,iltihap icerde,sislikle deri gerilmis vaziyette simdilik kirmizi 1 hafta sonra mora doncek ciban diyebilirmiyiz bilemiyorum ve yanagimda hep bi sizi hep aci..gercekten canim cok yaniyorb😞 ben bunlardan lisec2 ye giderken cikarmistim ve 8sy tedavi gordum raktube mi neyse r harfiyle baslayan 2 farkli antibiyotik istim..simdi neden tekrarliyor anlamiyorum.. 35 yasinda ,2 cocuk annesiyim
Her ay 1 tane mi cikaracagim.nedir? Gecen ay ilk cikanda felaketti yine ucu icerde mor renkli (ici kanli irin) ne yapcagimi bilemediydim bi afalladim neyse gece gunduz tonikten sonra teramisinin deri uzerine uygulamali antibiyotik kremi var sari renkli ondan surdum ,hem agrisini aldi hemde 6 gun sonra kadar sivilce ucunu deriyi aca aca disari verdi..bi 6 gun sonra iyive olgunlasinca bi aksamustu siktim acayip dolmus piss igrenc kanli irin 😵😲😷 iyice temuzleyip kani aldirdiktan sonra kirmizi kantaron yagini surdum ,cukurluk olusmasin iz kalmasin diye..cok sukur atlattim.diye sevinirken 3 hafta sonra ikinci akneyle basim dertte 😒

Ben de 31 yasindayim, ozellikle 6-7 aydir sizin gibi ergenligimde cikarmadigim sivilcelerden cikiyor :/ Hatta tam gecmiyor surekli izler kaliyor, ben de anlayamadim sebebini 😞

Eğer İstanbul'da yaşıyorsan bakırköy lepra deri ve zührevi hastalıklari hastanesini öneririm. Benim kaynım gitti onun yaşı daha küçük gerçi ama baya yüzü kırmızı lekeli sivilcelerle dolu ve eğer marka vermek yasak değilse roaccutane diye bı ilaç yazdı doktoru onu kullanıyor şimdilik bakalm daha yeni başladı ama dudaklarda fena halde çatlama burnun da kanama gigi yan etkileri oldu

Eğer İstanbul'da yaşıyorsan bakırköy lepra deri ve zührevi hastalıklari hastanesini öneririm. Benim kaynım gitti onun yaşı daha küçük gerçi ama baya yüzü kırmızı lekeli sivilcelerle dolu ve eğer marka vermek yasak değilse roaccutane diye bı ilaç yazdı doktoru onu kullanıyor şimdilik bakalm daha yeni başladı ama dudaklarda fena halde çatlama burnun da kanama gigi yan etkileri oldu
bunu cogu doktor yazıyor malesef😅

oraya gittım oda aynı krem ve antibiyotik yazdı tabıkı işe yaramadı ve bana cok uzaktı en son malum ismini verdiğiniz onerdi o nedenle bende daha yakın bir hastanede o tedavıye basladım her gittiğim baska çare göremedi bu ıkıncı kullanışım olacak. umarım yarar artık baska care yok

Malesef benimde 18 yasimdan sonra basladi alnimdaydi sadece zamanla cene ve yanaklara yayildi 26 yasindayim roacutan kullandim 6 ay sonra tekrarladi sivilceler butun kremleri denedim azda olsa ise yariyorlar ama birakinca yine ayni.. hormonsal degil agrili buyuk sivilceler degil ici bos cok derinde oluyorlar icinden bisey cikmiyor cogunun ama ben kurcalayinca iz kaliyor bazilarinin icinde irin oluyor onu cikarmazsam surekli aynisi tekrarliyor😢 keske kesin bi cozumu olsa

Benim ergenlikten itibaren 25 yaşıma kadar kırmızı,beyaz uçlu büyük sivilcelerim olurdu. hatta sınıfta bile ne alakaysa konu olmuştu,yeni gelen öğretmenimiz bizi tanımaya çalışırken bana sıra geldiğinde tedavi olup olmadığımı sormuştu,çok mahçup olmuştum o zaman.sokakta tanımadığım bir kişi beni durdurup öneride bulunmuştu.demem o ki sorunum çok büyüktü.ben de doktora gidiyordum krem,jel ilaç kullanıyordum.kullandığım müddetçe kısmen işe yarıyordu.en sonunda r.. ile başlayan ilacı kullandım ve işe yaradı.şimdi otuzu geçtim ve kırk yılda bir belki bir tane çıkıyor, bunu da çok sorun etmiyorum.

Siz de yine doktorunuza danışarak böyle bir tedavi talep edebilirsiniz
Simdi acnegen hapi bu acnegen hap tedavisiyle kesin sonuc saglaniyor yan etkileri fazla ama.cilt kurulugu dudakta catlama sivilceleri buyutup kurutup dusuruyor bende kullandim simdi adet zamanlarimda arada cikar

Bazen profesyonel yardımlara ihtiyaç duyulabiliyor imkanı olan detayl ı okuyabilir.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek :KK14:
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?

Sevgiler
Eğer dinlersen beni 3/4 Ay hiç sektirmeden karatay tipi beslen.
Karatay olmaz flora diyeti olur... insulin direncine baktırmanı tavsiye ederim. Ben farklı bir rahatsızlık için antibiyotik kullandım ve her şeyim bozuldu. Bağırsaklarda ki yararlı bakterilere zarar vermişim çok ciddi sivilce sorunum da oldu, regl sorunum da, ardından bozulan değerler karaciğer yağlanması ve yüksek kolestrolle, hipoglisemiyle sonuçlandı. Çok fazla miktarda regl oluyordum vs. Flora diyeti yaptım 3 ay yapmışımdır zorlu bir diyet benim için hiç tatlı yok. Çok iyi geldi. Sonra karatay tipi beslenmeye çalıştım o sırada sivilcelerim bitti ama covid salgını çıktı eve kapandık tatlı yemeye başladım malesef bir kaç tane çıktı yine. Şimdi dikkat ediyorum yememe içmeme ve hormonlar için doğum kontrol ilacı kullanıyorum. Sivilceye, yoğun miktarda regle vs de iyi geliyor ama riski biraz fazla. Ben zaten düzenli beslenmeye geçtiğim için kullandım ama kolestrolü ve kan şekerini dengelemek çok önemli. Karaciğer yağlanmasında artık risk seviyesinde değilim. Ne yersen o'sun hakikaten. Bol su içmek lazim, yağlı ciltler için olan güneş kremi kullanmak lazim ve onun dışında yüze hiç bir şey sürmemek biraz rahat bırakmak gerekiyor.

şişko bi insan olarak uygulamadığım bir şeyi yazıcam ama
su orucunu bi araştırın derim

Yanlis anlamayin ama ben dogurunca yuzunde ne kadar kusur varsa kayboldu gitti. Annem hep derdi evlenince gecer diye, hic anlam veremezdim o zaman

Selamlar
Bende 32 yaşındayım. O çok bilinen ilaç değil ama geçmişte iki kez ilaç tedavisi de gördüm. Fakat hâlâ dikkat etmezsem ağrılı kistik uç vermeyen skar bırakma ihtimali cok olan akneler çıkarıyorum.

Sizi çok iyi anlıyorum her daim bende tetikteyim. Bende işe yarayan şeyleri acizane paylaşmak isterim. Bu nasıl bir derttir bilirim :KK43:

Sağlıklı beslenme olayını geçiyorum en bilineni.
Temizleme işleminde yıkadıktan sonra yüzümü gergin bırakmayan bir ürün tercih ediyorum. Bu yağlı ciltlerin aslinda sevdiği bir şey ama, esasen bu gerginlik iyi bir şey değil. Cilt bariyeri bundan zarar görüyor. Dermokozmetik markalarda kullandım avene, lrp effaclar bioderma gibi. Ancak şu anda içinde sls, sles, alkol içemeyen, yıkadıktan sonra yüzümü germeyen daha uygun fiyatlı ürünler kullanıyorum. Celenes yağlı ve karma ciltler için jel, himalaya limon özlü köpük, bea beauty nar özlü köpük, neutrogena hydro bosst temizleme jeli gibi.

Haftada 3 gün bha kullanıyorum. Bha gözeneklerin icine girerek fazla yağı emen, antibakteriyel bir asit. Düzenli kullanımda kesinlikle akne oluşumunu engelliyor. Fakat asit kullanırken kış mevsiminde olsa bile güneş kremini ihmal etmemek gerekiyor. The ordinary ülkemizde cok pahalı, direkt yetkili satıcısı yok bu yüzden onun yerine ben cyrene, ve dermoskin markasını tercih ediyorum.

Dermoskinde kullandığım aha bha krem diye geçiyor. Yuzde sekiz glikolik asit, yuzde iki salisilik asit, yuzde 4 laktik asit içeriyor. Ilk defa asit kullanacaksanız bu size fazla gelebilir. Cyrene markasının da yuzde 1 ve yuzde 2 olacak şekilde bha içeren iki ayrı ürünü var. Cyrene yuzde 1 olana bakın isterseniz.

Asit kullnadığım günlerde, sürdükten yarım saat sonra onarıcı, cilt bariyerini kuvvetlendirici bir krem sürüyorum. Lrp cicaplast baume 5, avene cicalfate, yada bioderma cicabio krem gibi. Hangisi indirimdeyse onu alıyorum. Cilt bariyerini kuvvetlendirince akne çıksa bile çok daha çabuk ve leke, skar bırakmadan iyileşiyor.

Güneş kremi olarak kimyasal filtre degil fiziksel filtreli kullanmanızı tavsiye ederim. Kimyasal filtreler daha cok akne yapıyor bende. Benim kullandığım yaz kış avene lait spf 50.

Güneş kremini iyi temizlememek de akne yapıyor. Bu yüzden önce yağ bazlı temizleyici sonra normal jelimle yıkıyorum.

Nemlendiricinizde cildinize ağır geliyor olabilir. Benim cildim nemlendirici kabul etmiyor mesela. Ne denediysem olmadı. Gunduz nemlendirici kullanmıyorum. Aķşam da aktif içerik barındıran serum tercih ediyorum. İçeriği az öz ama aynı zamanda etkili. Şu anda hyaluronik asit içeren vichy mineral 89 serum kullanıyorum mesela. Yağlı cildime bu yetiyor da artıyor bile. Hamilelik yada emzirme gibi bir durumunuz yoksa retinol içeren ürünlerde tercih edebilirsiniz. Avene triacnel krem veya lrp redermic r gibi.

Haftada bir kez de kil maskesi. Claderm kullanıyorum ben.

Özetle benim dermanım asit kullanımı ( aha ve bha)
Iyi ve agresif olmayan cilt temizligi ( hem yağ bazlı hem su )
Cilt onarımı sağlayan kremler
Etkisi kanıtlı az içerik olan serum oldu.

İnsallah okuyan herkese faydalı olur
Çok güzel faydalı bilgiler vermişsiniz, çok teşekkürler gerçekten. Ben de roaccutane tedavisi gördüm ama bir kaç sene sonra tekrarladı, tekrar kullanmak istemedim. Şimdi ben de asitli ürünlere başladım, ilk günden etkisini gösteriyor gerçekten, acayip memnunum. %5 mandelic asitle başladım bundan sonra düşük oranda aha bha ya geçeceğim. Bir yandan da propolis serumuyla cilt bariyerimi güçlendirmeye çalışıyorum bakalım. Umarım güzel sonuç alırım. Sizin söylediğiniz bariyer güçlendirici nemlendiricilere de bakacağım. Tekrar teşekkürler

sivilceler koca karı tarifleri ile bir şekilde sönüyor, duruluyor da lekeleri napiciiiiz :kahve:
benim de bir kaç senedir hiç geçmeyen sivilce izlerim var, cilt bakımına gidiyorum her ay kendince birşeyler yapıyor yakıyor biraz ama hala kalmış hiç geçmemiş. madecassol olayını yapıcam bakalım etki edicek mi.
Asitli ürünleri araştırmanızı tavsiye ederim. Madeccasol bende işe yaramadı, asit en güzel çözüm

Back
X