30 yaşını geçmiş bu beladan kurtulan var mı ?

40 yasimdayim hala regli oncesi tek tuk cikiyor.genc ergenmiyim ben ne alaka yaa.bir de aciyor yani...hormonlar cok acaip seyler.biraktim artik kendi haline.ergenlik zamanimda ve sonrasinda hic sivilcem olmadi.simdi yasiyorum o donemleri.nufusa yanlis mi yazdilar naaptilar artik:KK45:

Bir arkadasim doktorlardan care bulamayinca guzellik merkezinin onerisi ile bir tedavi uyguladi, kalici cozum oldu mu bilmiyorum ama o donem cok basarili idi sonuc. Baya pahaliya mal olmustu hatirladigim kadari ile.

Hydrafacial diye yöntem var. Benim akne gibi bi sorunum yok ama merakliyim cilt bakimina. Internet de okudum. Hydrafacial faydaliymis akne gibi konularda. Onun disinda farkli güzellik uzmanlari ve dermatologlarin uyguladigi cesitli yöntemler varmis diye duydum. Microneedling, Hydrafacial, Mikrodermabrasion gibi.. Dermatologunuza sorun ve güzel arastirin. Internet den de bakabilirsiniz.

Allah yardimciniz olsun. Amin.

Bu ilacı ne kadar süre kullandınız? İlk anda çok sivilce yapıyor. Tamamı dışarı atıyor sonra geçince kesmek gerekiyor.

Ben hem roac. hem de sizin kullandığınızı kullandım. Boynuma, omuzlarıma kadar sivilce doluydu. Sırtım bile iğrenç sivilce kaplıydı.

O dönem köpük, salyangoz kremi, kükürtlü sabun, tonik kullandım. Köpük ve sabunla yıkayıp, tonikleyip kremi sürüyorsun. Makyaj yaparken mutlaka baz kullanıyorsun. Yüzünü kağıt havlu ile tek seferlik kuruluyorsun. Ilık su ile temizliyorsun. Kil maskesi iyi geliyor ama doğal olacak kendin yapacaksın. Bunun dışında su desteği, yogurt yemek etkili. Yastık kılıfınızı günlük değiştirin. Elinizi yüzünüze sürmeyin gün içinde. Güneşe çıkmayın. Böyle geçti şimdi vana bakan bebek gibi cildin var diyor. Kapatıcı, fond. filan kullanmıyorum. Makyaj fırçanızı filan da kimseyle paylaşmayın. Sık sık temizleyin.

Karma ve nemsiz bir cilt diye söyledi doktor cilt bakım ürünlerim gerçekten kaliteli dermatolojik . Uykuda düzenli suyu da tüketmeye çalısıyorum bol bol. Yemek alışkanlığım iyi diyemem😞 bu ara cilt bakımıma tonik de ekledim
Benim de cildim karma ve yanaklarım kuru. Cips ve çekirdek yememeye çalışıyorum. Çünkü sivilce kusuyor. Senin de böyle bir alışkanlığın varsa aman uzak dur derim. Kullandığın dermatolojik ilaçların içinde seni alerji edebilecek birşey olabilir mi?
Ya da içeriğindeki parfüm sana alerji veriyor olabilir mi?
Sabah kalktıktan sonra ve akşam yatmadan önce rutinini takip ediyor musun?
Bu arada çok terler misin? Çünkü kardeşimin doktoru terden dolayı da sivilce olacağını söylemişti.
İçerik listesini okur musun aldığın şeylerde?

Günaydın yiğeniminde sizin gibiydi cildi ve beslenme tarzını değiştirerek kurtuldu. her sabah aç karnına1 bardak suya 1 ad. limonun suyunu, 1 çay kaşığı zencefili ve 1 çay kaşığı çörek otu yağını karıştırıp içti. Özellikle ayçiçek yağı ve margarini çıkardı hayatından yemekleri zeytinyağı ve tereyağı ile yapıyor. Cildi o kadar güzelleştiki akneden iz kalmadı resmen.

Bende de kadın doğum muayenesinde bişey cikmayinca doktor cay ağacı yağı onerdi.

Mucize gibi bisey bu yağ 😍 aknenin çıkmaya başladığını hissettiğim an, gece sürüyorum sabaha kadar geçmiş oluyor

antibiyotikli tedaviler var o süre içersinde hamile kalmamak ve her ay düzenli bir şekilde kan vererek ilacı kullanmak. benimde öyleyd, herkes kızamık mı oldun diyip duruyordu. çok şükür geçti

bende bi gariplik var sanırım :KK43:
İlk olarak hangi ilaçları ve hangi dermokozmetikleri kullandığını yazarsan daha iyi olur. Bunun dışında en son hormon testini ne zaman yaptırdın;pko var mı?Yüzünde kılcal damarlar belli mi?Hazımsızlık sorunun var mı? Bunlara da cevap verirsen daha uygun çözüm önerileri sunabilirz bence

Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek :KK14:
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?

Sevgiler

Hormon tahlili yaptırdınız mı? Karaciğerle epey ilgisi var mesela aknenin. Ben her sene lavanta kürü yaparak hafifletmiştim , birde cilde iyi gelen gelmeyen maddeler var bir ürün organik olsa bile size iyi gelmeyebilir, deneyip anlamanız gerekiyor. Gözenek tıkamayan, oil free ve non comodegonic yazan ürünleri tercih etmenizi , parfümsüz ürünler kullanmanızı tavsiye edebilirim. Bir de saçınızı açık kullanmayın. Elinizi yüzünüze sürmeyin. Cildin nemini iyi tutun, susuz kalmayın. Ben gün içinde sprey gülsuyu kullanıyorum nem açısından.

Benimde sivilcelerim çok oluyordu 25 yaşına kadar sonra hamile kaldım regl olmadığım için belki tek sivilcem çıkmıyor. Doğumdan sonra ne olur bilmiyorum. Belki hormonlarla ilgili bir sorundur sivilce. Dışarıdan surdugumuz kremler bu yüzden etki etmiyordu. Sadece teori tabi benimki

Merhaba bu benim için başlı başına bir dert olduğu için yazmak istiyorum. Yaşım 30 u aştı ama ergenlik döneminden bu yana aknelerle savaşıyorum ve siz de takdir edersiniz ki bu insanı psikolojik olarak çok etkliliyor. Her uyandığınızda kırmızı izli irinli bir yüz görmek :KK14:
Öncelikle tedavi hikayelerimi anlatayım
sayısız kere dermatologa gittim her seferinde artık adını ezberlediğimiz krem jel vb yazıldı tabi çare olsada geçici
sonrasında zoretanin adlı ilacı kullandım bundan da sadece kullandığım sürece kısa bir fayda gördüm açıkcası pişmanım da
Hala aynı aktif akneler çıkarıyorum gerçekten bıktım tekrar dermatologa gittim yine krem jel kısır döngü beni manevi açıdan üzüyor.
Cildime iyi bakarım dermatolojik temizleyici kullanırım asla gratis vb kozmetik market ürünlerini kullanmam.
Kistik bir sorun olabilir diye jinekologa da gittim sıkıntı çıkmadı.
Bu yaşta hala ergen gibi bunları kapamaya çalışmaktan insanlardan saklanmaktan bıktım.
Aranızda böyle sorunu olan ve çare olan varsa yazabilir mi ?

Sevgiler

Ha bir de sivilce kurutucu jeller var acayip etkili ve organik olanları da var. Ben regl dönemlerinde onlarla kurtuluyorum. İzleri kapatmak için de gene sülfürlü kapatıcılar var, hem kurutuyor hem iz bırakmasını engelliyor. Son olarak da görüntü açısından kırmızılık varsa yeşil kapatıcılar kırmızı görüntüyü nötrlüyor.

aslında sandıgınızın aksıne whatsonda mesela ıcerıgı cok temız guzel urunler var
temızleme jelı olarak ornek vermek gerekırse mesela
frudia serısı gercekten guzel Green Grape Foam Pore Control Temizleyici 145 ml
bu temızleme jelıde guzel Manuka Akneli Cilt Temizleme Jeli 200 ml

hergun nevresım degısecek oncelıkle
en az 2 lıtre su ıcılecek
cinko ve demırden zengın beslenıp d takvıyesı alınacak
hergun mutlaka cılt jel ıle kopurtulup temızlenecek sonrasında tonık ve sonrasında yuz serumu ıle bakım yapılacak
sıgara ıcılıyorsa alkol alınıyorsa bırakılacak
nescafe cıps cekırdek kızartma patlamıs mısır bol yaglı salcalı bıttı artık
hergun bıtkı cayı olur detoks suyu olur lımonlu elmalı nanelı tarcınlı neyse yapılıp ıcılecek
maydanoz ve lımon kuru uygulanacak o once bır hortlatır sonra puruzsuzlestırır kandakı ve cılt altındakı tum bu tarz seylerı atan sokturen bırseydır cunku
gunes kremı kullanıyorsanız ıcındekı bır madde de boyle koklu sıvılcelere neden oluyordur
sıvılceler en cok nerde ve nasıl cıkıyor seklı rengı yerı bas verıp vermemesı onemlı resmını buraya yukler mısınız omuzda sırtda da var mı
kullandıgınız deterjan yumusatıcı bunlara dıkkat edılecek
dogal sabun kullanın dusta lıflenırken
peelıngden uzak durun cılde agresıf maskeler uygulamayın sakın

+1.

yastık kılıfımı sürekli değiştirince çıkanlar bile çıkmamaya başladı artık. yüzüme de kağıt havlu kullanıyorum, pamuk havlu nemli kalıp bakteri üretebiliyormuş.

deterjan olarak doğal sabun ve kısa programda hassaslara özel sıvı deterjan

En azından yenilerin çıkmasını bir derece önlemek için her gün yastık kılıfı ve havlu degistirmeni tavsiye ederim. Hatta kağıt havlu kullan direkt. Kullandığın ürünlerden daha çok verim alırsın. Ben de yıllarca çektim bilirim ne lanet bir şeydir.

çok teşekkür ederim evet asla havlu kullanmıyorum zaten. bu kadar steril bakıyorum dediğiniz gibi komedonlu beyaz kapalı komedon dolu cildim e bunlar sivilce yapıyor.Nemlendiricim de akneli ciltlere uygun sürekli nemşlendiriyorum.
ne yazık ki bb krem sürüyorum yada fondoten çünkü o görüntü ile işe gidemem hatta evde bile görünce sinir ediyor.

ışıkta bakınca komedon dolu yüzüm bunları sıkmak mı lazım bilmiyorum ama tekrarlarlar gibi geliyor

komedon dolu diyorsunuz ya onların düzenli temizlenmesi lazım. siz sıkmayın tabi ama medikal cilt bakımına gitmeniz gerekiyor bence. düzenli olarak temizlenecek bakım yapılacak ki tekrarlamasın.

ben 14 yaşımdan beri çok uğraştım, şimdi herkes cildin ne güzel diyor ah diyorum benim uğraştığım kadar uğraşın...çünkü kendimi cildimi tanımak için denedim yıllarımı verdim döktüğüm paraları saymıyorum :D

Güneş kremin içindeki hangileri akne yapiyor
Aciklarmisiniz?
Cünkü bende hergün lekelere karşi kullaniyorum son zamanlarda yukarda anlattiğiniz gibi bpyük kabarik kafasiz sivilceler oluyor ,hem acili hem cirkin .
Duramiyorum sikiyorum fakat içinden sadece su cikiyor .

Birde maddecassol bepanthen ve e vitamin karişimi niye cilti soysun ki?
A vitamin asiti olabilirmi?
E vitamin bir yağ

herhangi bir madde olabilir.

üzerinde non comodegonic (gözenek tıkamayan ) yazan ürünlerden kullanın.

Back
X