Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Tamam canim o zaman bende kuru ısırgan aliyim cinku hazir sulardan tedirgin oldum zaten hunmevsimde dedigin gibi tazesinide bulamiycamiza gore simdilik kuruyla dewam edlim. Ebru habim bence yogun oldugindan mesaj atamii banada soylemito kendisi cik yogunum o kadar kisi var ki anca yetisebiliyorum diye. Sen ne durumdasin maritsacim nasil dokulme durumlari?

arkadaşlar bir soru daha rollerden once sarımsaklı yumurtalı çam terebentinli bakım yapsak??? haftada bir...

Canim bulmiyorum ama yumurta sac icin cok sacma bence tabi bu benim fikrim karar yine senin. Bence sen sampuanin icine cam terebntini koyarak dene be bitkisel sarimsakli bir sampuan dene peri naturway sarimsakli sampuan kullanio bitkisel sende deneyebilirsin

Canim rahat birak saclarini ugrasma artik bence boswer ciktigi kadar ciksin beyazlarin hemde roller kullanirken sakin boyama bence sana anlattigim gibi boyadan sonra ertesi gun asiri sac dokulmesi baslamisti tabiki tamamen boya etki etmedi ama boyadanda etkilenmis oldu saclarim doktorum bana kurutma makinasiyla bile kurutma saclarini demisti ki sen kimyasal boyadan bahsediyosun bitkisel boya kullaniabilirsin demisti ama asla onuda kullanmam suan saclarim iki renk geziorum umrumdada degil acikcasi saclrim sagligina kavussun yeter sende artik boya islemlerine lutfen ara ve canim benim

Nazım benim dökülmem günde 50-60 tele indi .Senin günde kaç tel dökülüyor canım ? Kuru ısırganı bir an önce al ,başka topiklerdeki kızlar da ,ısırganın iyi geldiğini yazmışlar .
Benim saçlarım çokkkkkkkkkk ince telli onu bir şekilde kalınlaştırmam lazım nazım :26:belki 5 mg'lık medobiotin'e başlayabilirim .

Perim ben de herbalistebrueren@gmail.com mail atmıştım :26: galiba dedigin gibi çok yoğun ,ondan geç verecek olabilir.
Hangi marka çam yağı aldın canım .İçeriği nasılmış :26: bence şimdilik çam terebettine devam et ,ebru hanımdan gelecek cevaba göre onu uygularsın .

Son düzenleme:
Benimde okadar suan maritsam 50 60civaridir cok olsa ama banyoda ve banyodan sonra tararken 70 i buluyodur seninde banyoda ve tararken cok dokuluyomu peki Bende hemen kuru isirgan alicam bir an once. Cnm bende dusundum acikcasi medobiotin 5 mg kullanmayi ama bazi yan etkileri olunca fazla biotinin vazgectim ornegin bir forumda yazan bir arkadas karacigerlerini mahvettigibi yazmis fazla biotinde iyi degil arkadasim acikcasi ve biliyorsun ki fazla biotinde sac dokuyor. Cnm bu arada sen bepanthen bemiks evigen uclusunu yapiyorsunya ne kadar bekletip yikiyorsun? Birde diyorumki bende 1.5 rollerden aliyim seninki hangi markaydi cnm ?

Canım benim de en çok banyoda dökülüyor .Saçlarımı taramıyorum aslında ,kendi halinde kurumaya bırakıyorum .Saç uçlarıma watsons bira maya maskesini sürüyorum ,kendi kendine hiç taramadan açılıyor saçım :)

Medobiotinin yan etkileri hiç yokmuş ki nazım :26: cilthekimi.com diye bir site var ,oradaki kişilerde biotini tavsiye etmişler .
Belki o kişinin başka bir nedenden dolayı ,karaciğerinde sorun olmuştur.

"İnsanda biotin metabolizması bozukluğu olmaksızın,iki yıl süreyle 5 mg/gün doza kadar terapötik etkilerinin dışında istenmeyen bir yan etkisi olmamıştır.Güvenle kullanılabilir."

2 saat bekletip ,yıkıyorum .Onu da 15 güne bir yap bence canım ,hemen hemen her doktor o 3'lüyü öneriyor zaten.

Ggden almıştım ,mtdi markası nazım .Ben de selülitlerim için ,1.5 ısmarlayacağım .

Yüzüm için ;0.5
Saçım için;1.0
Selülitlerim için ;1.5

Son düzenleme:
kızlar merhaba ben de geldim, benim kafamda sanki birşey geziyormuş gibi bir kaşıntı oluyor ama bu hatır hatır kaşınmama sebep olan bişey değil o bölgeye dokunmam bile kaşıntıyı kesiyor sonra yine kafamda geziyor sanki bu saç dökülmesiyle alakalı bir durum mu? çok dökülmem var ve hormonal dengesizlikler söz konusu, dökülme tipi çarşamba belli olacak. berbat günler geçiriyorum bir de bu kaşıntılar olunca iyice sinir oluyorum ya.

sevgili sevil merhaba.aramiza hosgeldin.
diger actigin topicte "subklinik hipotiroid"oldugunu yazmissin.bu basli basina butun hormanlarinin bozulmasina sebep zaten.sacinda bu yuzden dokuluyor.ben de 2 senedir hipotiroidim.benimki senden farkli.hasimato tiroidi(tiroid iltihaplanmasi)yani tiroidim calismiyor.ben de cok seyler yasadimgordum bu hastalik yuzunden.basima gelmeyen kalmadi diyebilirim.ama su anda degerlerim normal seyrinde.iyiyim cok sukur.

Peki sac dökülmen durdu mu? Bende de az çalışıyor. Peki tıroid hormonu dengelense kadinsal hormonlar da düzelir mı acaba benim lh da yüksek cikti çünkü.

neye göre genetik dediler?
biyopsi alındı mı?yukarda yazdıklarının dışında başka bir şey kullanmadın mı?
birde günde nekadar dökülmeyle başladı?şimdi ne kadar dökülüyor?

Son düzenleme:
Peki sac dökülmen durdu mu? Bende de az çalışıyor. Peki tıroid hormonu dengelense kadinsal hormonlar da düzelir mı acaba benim lh da yüksek cikti çünkü.

benim de sacim cok dokuluyordu.kac tane doktora gittim.ne endokrinologlar kaldi,ne jinekologlar,ne gastroentero.oji doktoru kaldi neler neler.ooooooooo anlatmakla bitmez.yani yasadigim yerden ta İzmir'e gittim.bu kacinci endokrinolog degistirmem.amacim emin olmakti.fakat benim tiroid hormonum haric diger hormonlarimda falan hicbir sorun yok.FSH,LH,testesteronprolaktin ve su an aklima gelmeyen sac dokulmemle alakali olabilecek herseyi ama her testi hormon testini herseyi yaptirdim.diyorum ya o kadar kafayi yedim ki sac dokulmem le ilgili bi yerde Colyak hastaligininda sac dokulmesine sebep oldugunu okudum.hic usenmedim ta Antalya'ya gittim endoskopi yaptirdim.anlatmakla bitmez
sonucta suna karar verdim.bu sitedeki endokrinoloji bolumunu incelersen tiroid hastasi bircok insanin sac dokulmesi sorunu yasayip bundan sikayet ettiklerini okuyacaksin.ve bircoguda ictigimiz ilacin sacimizi doktugunu soyluyor.bu dogru.ben gittigim butun doktorlara sordum yani endokrinologlara.hepsi tiroid ilaclarinin kimi insanda yan etki olarak saci doktugunu soyledi.ve ben bunu test etmek icin ilaci biraktim bir sure icmedim.inan saim bir tel bile dokulmedi.fakat biliyorsun ki ilaci birakmamiz mumkun degil.ben omur boyu icmek zorundayim hasimato tiroidim oldugu icin.
neyse gelelim saadetesac dokulmesi icin arastirma yaparken bu siteyle tanistim.uye oldum.bi sure sonra bu topicte sevgili "sanspasa"nin yazdiklarini okudum.su anda dermaroller kullaniyorum.cok ta memnunum.oyle azcik kalmistiki sacim,oyle igrenc duruyor ve gorunuyordu ki o guzelim saclarim dermarollerdan once.tabii drmarollerdan once PRP ve SAC MEZOTERAPİSİ yaptirdim.onlarinda faydasi oldu olmadimi bilemiyorum.cunku hepsini pespese yaptirdim.prp,mezoterapi.arkasindan dermaroller kullanmaya basladim.bu arada hamile kaldim.su an 10 haftalik hamileyim.saclarim 2,5 aydir dokulmuyordu.simdi tekrar dokulmeye basladi.belki mevsimseldir bilemiyorum.isteboyle canim.sormak istedigin baskaseyler varsa seve seve cevaplarim.dermaroller sayesinde bir suru sacim cikti dip not olarak belirteyim.

bu arada sormayi unuttum.
sizin LH hormonunuz hamile kalmadan once kacti?yani normal degerler icindemiydi?yoksa hamile kalmadan once de yuksekti de sizin haberiniz mi yoktu?ya da tedavi mi oldunuz da hamile kaldiniz?bu onemli bir nokta.yani ogrenmek istedigim LH hormonunuz hamilelikten sonra mi yuksek cikmaya basladi?yoksa tiroid rahatsizliginiz mi buna sebep oldu?
LH hormonu yuksek FSH normal olunca POLİKİSTİK OVER teshisi konuyor.bu teshis kondu mu size?polikistik overoluncada erkek tipi dokulme oluyor.

nereden yazmalı bilemedim 2-3 gündür kıvranıp duruyorum bu arkadaşa sadece burdan mı ulaşabiliyoruz

jollyrose siz eğer görüşüyorsanız selamlarımı iletseniz kuru kuru teşekkür mü olur da ne yapayım bilemedim

benimde tatilim bitti 3 güne yolcuyum

ne yapalım buraya döneceğini yazmış ya ben ne diyim bilemedim şimdi

teşekkürler teşekkürler teşekkürler...

maritsam çam yağını gg den aldım henüz elime geçmedi ama. ebru hn az önce mail atmış. ama sadece isterseniz çam yağı gönderebilirim demiş((((( yine nasıl kullanılacağını yazmamış. aldığım yağın markası yok %100 doğal diyor. gelşnce belki kullanım klabvuzu olur. saç kalınlaştırma için biotin bende öneririm. normalde 1 mg yeter deniyor. aklında olsun canım. ben aldığım mecit efendinin ısırgan suyunu (çay yerine) yarı yarıya sulandırıp bir çay bardağı içiyorum kızlar. şifa olsu hepimizeeee.....

nazım biotinin bilinen yan etkis yok benim bilidğim. fazlasının saç döktüğünü de hiç okumadım. 5 olmasada (ki ben arada 5 mg kullanıyorum) 1mg güvenle kullanılabilir diye düşünüyorum. öpüyorum

:))) sen benden erken yazmışsın canım. isabet oldu. aynen dediğin gibi biotin (vit h) yan etkisi yok. öpütmm

canım kaşıntı eğer altta yağlı ekzema gibi bir sebep yoksa ve dökülmeyle ilişkilenecekse söyle diyebiliriz. saçlar çıkarken de dökülürkende kaşınır...tarif ettiğin şey bence dökülmeyle alakalı değil. daha ziyade strese bağlı gibi. ama asıl cevabı dr un verir. merak etme

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…