Size güveniyorum kızlar .
Duş başlığım cuma ya da cumartesi elimde olacakmış .Geldiği gibi rollerimla birlikte kullanacağım .
Feci korkum vardı ama sizler rahatlattınız beni ,çok sağolun iyi ki varsınız .
Kızlar dökülme roller sayesinde durdu diyelim ,yeni saç çıkartmak için ne yapmak lazım :44: benim kedi tüğü kadar kaldı ,çok üzülüyorum çok
epeydir saçımdaki tek tük beyazlar dikkatimi çekiyordu...
ama genelde boyalı olduğu için çok belli olmuyorlarmış demek ki...saçlarımı kısa kestirince boyada kalmadı saçımda ...bugün güneşte ayna ile saçlarıma baktım o kadar çok beyazlarım artmış ki anlatamam...
tamam yaşım 38 beyazlarımın olması son derece doğal ama...şu son zamanlarda sanki birden arttı...ya da vardı da ben mi şimdi farkediyorum...
komşum bile farketti saçlarındaki beyazlar ne kadar artmış dedi...
stresten mi beyazladılar acaba?
aslında ne kadar da basit şeyleri takıyoruz bazen kafamıza.....
sevgili naz, emin ol seninle aynı duygualrı paylaşıyoru(birbirimize iyi gelme konusunda). 3 yıl önce dökülmem başladığında mevsimsel diye aldırmadım başta . bir süre sonra durdu. sonra yeniden başladı sonra yeniden durdu. ama durdu dediğimde de sadece azalıyordu. ilk zamanlar 200 teli rahat buluyordu canım. şöyleki; eşime saçım dökülüyor dediğimde sen abartıyorsun diyordu. birgün saçıma elini atıp toplamasını istedim. sinirden küplere bindi(ban değil saçıma) elini her attığında rahat 10-20 tel geldi ha bitti habitecek bitmedi özetle. ben başlarda tel saydım sonra bıraktım(bence sende sayma zaten sinirlerin bozuluyor). adet dönemine yakın daha doğrusu ovulasyon sonrası saç dökülmem daha da artıyordu(sbebini aratırdım bu dönemde progesteron hormonu fazla salınıyor oda saç dökülmesine sebep olabiliyormuş). zaman içerisinde azalma ve artma şeklinde devam etti özetle. takiii
herşeyi bırakıp son uygulamalara başlayıncaya kadar. ben sitede kantaron tb saç dökülmesine iyi geldiğini duymuştum. onu bile başlamıştım inanki. saç dökülmeme değil ama en azından stresime iyi geldi.( ev halkı sesimi daha ksık volümde dinliyor bu sayede:))) bence seninde dökülmen duracak merak etme(benim hiç ümidim kalmamıştı. eski yazılanalrı hatırlarsın) sadece biraz sabır ve inanç. onu asla kaybetme. Rabbim derdi verdi emin ol dermanı da verecek. inan yeterki. seviglerimle
Sakın moralini bozma sevdiklerin yanında olduğunu düşün onlar oldugu icin sukret cok rahatlatiyor:)
Peki hangi doktora gittin:) bak ben senelerdir doktora gidiyoum çaresiz bir dökulmem var yani nedeni bulunamayan
Ne güzelki Rabbim senin yüzünü guldurmus:) biz burda bir neden bulsalar da tedavi olsak diye dua ediyoruz :) o yzden sna sevindim :) saclarin duzeldigindede haberini bekliyor olucagiz :))
herkese merhaba;
3 yıl önce ciddi bir üzüntüyle başladı herşey. başlangıçta geçici bir dökülme olduğunu düşündüğüm dökülmem saçlarımda seyrelme(tepe bölgemde) olduğunu farketmemle hayatımı altüst etti. başladım çözüm arayışlarına.... hertürlü tahlilim yapıldı(demir, vitamin, çinko, hormon, troid vs vs....) herşey normaldi. dökülmenin genetik olduğu söylendi. gerçektende annem ve ablamın saçları seyrek(( ama benim başıma gelmez diye düşünmüştüm hep. 3 yıldır kullanmadığım hiç bişey kalmadı hem ilaç hemde bitkisel(ilaç: pantogar, priorin, medobikomplex, biotin, diane. bitkisel de aklınıza ne gelirse kantarondan tutunda ısırgana karanfile badem yağına vs vs..) ama saç dökülmem de hiç azalma olmadı. zaman zaman oh çok şükür azalıyor dediğim oldu fakat en fazla 1 hafta..bu arada saç da ektirdim. onlarda tuttumu bilmiyorum çünkü saç dökülmem aynı hızda devam etti......şuan 3 yıl önceki saçalrımın resmen 4 de 1 i kaldı ve artık tepemde saç derim görünüyor.... çalışıyorum ve kapatmak için saç fiberi kullanıyorum mecburen.. insanlardan uzaklaştım, içime kapandım...dışarı çıkmak istemiyorum işim ve evim arasında gördüğüm dünya dışında dış dünyam kalmadı...(bunları yazarken bile ağlıyorum düşünün halimi).son 2 haftadır kullandığım herşeyi bıraktım belki çok fazla şey kullanıyorum saçıma diye. sadece sarımsaklı şampuan(içinde bepantene, evigen ve bemix amp var), bide netten aldığım bitkisel bir karışım var. sanki hafif azaldı gibi dökülme....tükenmişlik sendromu yaşıyorum resmen... benim sizden ricam aranızda bu kadar uzun süreli dökülme olupta (özellikle tepeden seyrelme boyutunda) saçları eski haline gelen var mı? varsa nasıl oldu .... ne olur azıcık ümittttt...
Size güveniyorum kızlar .
Duş başlığım cuma ya da cumartesi elimde olacakmış .Geldiği gibi rollerimla birlikte kullanacağım .
Feci korkum vardı ama sizler rahatlattınız beni ,çok sağolun iyi ki varsınız .
Kızlar dökülme roller sayesinde durdu diyelim ,yeni saç çıkartmak için ne yapmak lazım :44: benim kedi tüğü kadar kaldı ,çok üzülüyorum çok
epeydir saçımdaki tek tük beyazlar dikkatimi çekiyordu...
ama genelde boyalı olduğu için çok belli olmuyorlarmış demek ki...saçlarımı kısa kestirince boyada kalmadı saçımda ...bugün güneşte ayna ile saçlarıma baktım o kadar çok beyazlarım artmış ki anlatamam...
tamam yaşım 38 beyazlarımın olması son derece doğal ama...şu son zamanlarda sanki birden arttı...ya da vardı da ben mi şimdi farkediyorum...
komşum bile farketti saçlarındaki beyazlar ne kadar artmış dedi...
stresten mi beyazladılar acaba?
aslında ne kadar da basit şeyleri takıyoruz bazen kafamıza.....
Benim gecen sene agustos ayinda ameliya oldum o zamandan sonra basladi hersey. Ameliyattan ciktiktan bir hafta sonra hic dokulmeyen saclarim cok olmiycak sekilde dikulmeye basladi gunde 50 teli gecmiyordu ama bu bejim icin dokulmeydi cunku eskiden alime sacimi attigimda ya gelmezdi yada bir tel gelirdi daha sonra hic unutmuyorum hem sacimi kestiriyim hemde boyatiyim birdahada boyatmam kendine gelir belkide die 3 eyluldu kuafore gittim saclarimi kesti boyadi ve ertesi gun sabah uyandigimda mahvolum resmen o boyadan sonra dahada fazlalasti dokulmelerim evde ciglik cigligaydim 500 600 tel rahat elime geliyordu dusa girdigimde aglaya aglaya cikiyordum bu kadar dokulemez sac diye dusunuyordum daha sonra boylece bir ay gecti tabi ben doktor doktor gezdim istanbulada gittim akademi sac terapi merkezi diye bi yere hepsi telogen effluvium ildugunu aoylediler bana kimse erkek tipi sac dokulmesi demedi bir iki ay sonra eskiye oranla daha azaldi dokulmelerim 250 300 tel vardi ben usenmeden sayiyordumda:) tsbi saydikcada aglama krizlerine giriyordum.daha sonrasini takiben aylardan bu zamana kadarda her ay sac dokulmem bir atti bir azaldi azaldiginda gunde 50 60 tel dokuluyor faxla ildugu donemlerdede rahat 150 teli buluyordur halada ayni gidiyor . Her ay bir hafta kadar azalir sonrada yine fazlalasir hep umitleniyorum azaldigi zamanlarda tamam diyorum hu sefer bitiyor ama malesef yine basa donuyorumanlamadigim o kadar soktor gezdim 15 tane kesin gittim ama sadece prof server beyle prof oya hanim erkek tipi sac sokulmesi dedi diger kalanlarin hepsi sacimin dplerini mikroskopla incelemelerine ragmen telogen dokulme erkek tipi degil dedi ama ben bile mikroskoptan sac tellerime baktiginda ince telli kalin telli savlarimi gorebilyordum incelmis saclar belliydi kalin saclarimla karisikti mikroskoptan bakilinca erkek tipimi telogen dokulmemi oldigu hemen anlasilmaz mi peri? Sonucta telogen dokulme incelme olmadan sac dokulmesidir dier doktorlar nasil telogen dokulme dediler anlamia degilim. He bide bu arada ben gecen aya ladar o kadar kotuydumki bunu anlatamam herseyden bezmis ve yilmistim ama sen bide hairx firmasindaki sac sisteminsen bahsesince ben hem hairx firmasini hemde islerinde wn iyi olan hairlife firmasiyl konustum ve sayende icim rahatladi en azindan cok kotu durumuda gelsem boyle bir sac sistemunin var oldugunu ogrwndim sayende. Suan cok daha mutluyum hem senin sayende hem hepiniz sayesinde hemde en azindan sacimin cok kotu duruma gitsede bu sac sistemi sayesinde. Umarim hepiniz icin hersey yolunda gider ve bu durumu yasamayiz ve insallah 3 sene boyunca seni huzursu eden bu durumu birdaha yasamazin ben inabiyorumki bundan sonra eskisi gibi saglikli saclara kavusucaksin bu kadar sene sonunda artik mutlu olma zamani:)) benimde rollerim geldi biraz once yarin basliyorum unarim fayda gorurum dus baslinida aldiktan sonra hersey tamam olucak umutluyum insallah bende sifa bulurum
Merhaba, öncelikle kesinlikle dr. gitmelisin. Çeşitli tesler yapılıyor. Eğer bir problem varsa ki içsel o zaman tedavisi gereği kullandığın bakımlara bile gerek kalmayabilir. Haftada 1 bakım yapman yeterli gelir yine de. Çünkü saçı çok yormakta iyi değil.
Sarımsak rendeleyip badem yağı, zeytinyağına ekleyebilirsin. Üzüm çekirdeği tozunu tercihen bal veya yoğurta karıştırıp, yiyebilirsin. Hem kan yapar zinde tutar hem de saçlara iyi gelir.
Bir de karanfilli suyu önerenler var. Ben kullanmıştım fakat saçım kuru olduğu için bıraktım. Çörek otu yağını kullanıp saçları çıkanlar olmuş ve beyaz saçı olanlara da iyi geliyormuş. Ben çok kullandım çörek otu yağını faydalı olduğunu düşünüyorum.
Ayrıca önemli olan bu yağların orjinal olmasıdır. Ona çok dikkat etmek gerekiyor. Örneğin çörek otu yağını annem 1 litre olarak eminönünden almıştı. Kokusundan görünüşünden bile belli oluyor orjinal olduğu.
Benim de orealden saçlarım döküldü ve eski canlılığı yok artık azaldı saçlarımyine başlıcam bakımlara inş.
Yağların içine bemix evigen bepanthen ampulleri de kullanan varmış. Faydalı olur die belki paylaşmak istedim. Eczecılara danışabilirsin.
Canım umarım saçların biran önce sağlığına kavuşur.
Seni cok seviyorum ben yaaa:))) rabbim seni cocuklarina sevdiklerine bagislasin Allahim bunu sana bidaha hic yasatmasin bunu canı gonulden diliyorum.insallah bizde sifa bulucaz benim hala umudum var bugun rollerimi kullandim yanlismi dogru mu kullandim bilmiyorum one arkaya saga sola dogru yapmadim on arka ayni yone dogru yaptim yoksa saclarim yolunuo sen nasil yapiosun bide kac kez yapiosun bende oyle aci yanma falanda olmadi sadece iki dakika falan azicik batma ve kasinma hissi hissettim acaba yanlismi yapiyorumki :scanım benim . öncelikle iyi dileklerin için teşekkür ederim. inş saç olayını halleder sonrasında hayatımzıdaki başka güzelşeylerden bahseder. diğer şikayeti olan arkadaşlarada biz böyle yaptık düzeldik diyerek yardım ederiz:))). telogen saç dökülmesi ve erken evre erkek tipi(yada kadın tipi) saç dökülmesi zaten sıklıkla karışır. daha önce de yazöıştım belki dikkatini çekmiştir dermatoskop(senin mikroskop dediğin şey) sadece saç diplerine bakmaya yarıyor canım. yani sadece fotograf bir nevi. bakan doktorun yorumu geri kalan. kadın tipi dökülmenin başlangıcında da saçlar heryerden dökülür(klasik erkelerde görülen dökülemnin aksine. onlarda dökülme hep tepedendir). yani telogen dökülme gibi. ama dökülen saçların yerine çıkan saçlar daha ince tellidir ve en öenmlisi uçları sivridir. saç çizginin önündeki kısa saçlara bakarsan daha iyi anlarsın. o saçlar zaman içinde çok uzamadan dökülür ve yerine çıkan tüylerde kısa ve ince olarak kalır.ama telogende saç dökülür yerine çıkan kıllar kısa ama renkleri koyu ucları sivri olmayan kıllardır. (bazen arkadaşlar diyor ya elime jilet gibi saç geliyor). ama sonuç olarak tıbbın iki hastalıktada son basamak tedavisinde minoksidil yer alıyor. yani telogen dökülme ve tedaviye cevap vermiyorsa son basamak olarak onda da minoksidil veriliyor. tedavi de en öenmli olan şey moralin iyi tutulması arkadaşım. sen moralini yüksek tut inan iyileşeceğine gerisi daha kolay gelecek inşallah. ben bu topiği ilk açtığımda bırak hayattan zevk alamayı nerdeyse ölmek için dua eder hale gelmiştim. iki çocuğum var onlar olmasa belkide denemiştim o kadar düşün. ama çok şükür şimdi sana bu yazıyı yazabilecek kadar iyi hissediyorum kendimi.emin ol Rabbim herkese derman veriyor yeterki ona inan. benim bu günlerde dikkatimi çeken küçük saçlarımın çıktığı ve yavaş yavaş aynalara bakar hale gelebildiğim. sanspasa sayesinde umutlarımın bittiği yerde yeniden yeşeren duygularım oldu benimde. ve şimdi mutluyum. ve senin ve diğer arkadaşlarında bu mutluluğu yaşaması için canı gönülden dua ediyorum. hiç bişeyin olmazsa birbirimize ettiğimiz dualrın faydası olacak emin olll.sabır umut ve elele aşacağım arkadaşım.
sevgiyle kallll
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?