Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri
saçtaki beyazlara da iyi geldiği renginin kendiliğinden koyulaştığını duydum ben de ki beyazlar da sanki azaldı

güneş ışığına maruz kalmadım hiç kullanırken o yüzden sen de tatil dönüşü devam edersin

bol moralli güzel bi tatil olsun

iyi eğlenceler

canım teşekkür ediyorum öpüyorum hepinizi:))))

saç konusunda benim de denemediğim kalmadı:( şimdi karanfili deniyorum . bir arkadaşımın ablasıda bu problemi yaşamıştı. ama o atlatmış şimdi ondan haber bekliyorum ne kullandı nasıl yaptı :31::31::31: öğrenince size de yazarım kızlar ...
bu arada bende doktor kontrolünde ilaçlar solüsyonlar. eczaneden karışımlar yağlar şampuanlar serumlar aklınıza gelen her şeyi denedim .:31::31:bir ara yenilenir gibi olmuştu ama son bir aydır yeniden arttı belki de mevsimsel diyorum ama o kadar azaldıki ön taraftan açıklıklar belli oluyor artık:14:

saç konusunda benim de denemediğim kalmadı:( şimdi karanfili deniyorum . bir arkadaşımın ablasıda bu problemi yaşamıştı. ama o atlatmış şimdi ondan haber bekliyorum ne kullandı nasıl yaptı :31::31::31: öğrenince size de yazarım kızlar ...
bu arada bende doktor kontrolünde ilaçlar solüsyonlar. eczaneden karışımlar yağlar şampuanlar serumlar aklınıza gelen her şeyi denedim .:31::31:bir ara yenilenir gibi olmuştu ama son bir aydır yeniden arttı belki de mevsimsel diyorum ama o kadar azaldıki ön taraftan açıklıklar belli oluyor artık:14:

dermarollerı incele istersen

ben kullanıp hayata yeniden başlayanlardanım hiç tokam yoktu çünkü tutturacak saçım yoktu şimdi sık sık toka alıyorum

burda da bi çok arkadaş başladı

yakında hepsi benim gibi olacak

sen de aramıza katılabilirsin:)

canım nodülün kendisi değil. ancak hormon bozukluğun varsa dökülme olur. bu arada bir dipnot: hem troid hormon bozukluğu hemde bu bozukluğunu düzelten ilaçlar saçta dökülme yapıyor....

sevgili peri1;

benim haşimato tiroidim ve buna bağli olarak hipotiroidim var.

bugün baştan sona yazdiklarinizi okurken bu yorumunu gördüm.sana danişmak ve fikrini sormak istedim.

dermaroller az çalişan tiroidden ve bu bozukluğu düzelten tiroid hormon ilaçlari yüzünden dökülen saçlarda fayda sağlar mi sence??

saçim çikar mi?dökülmesi durur mu sence?

gecen ay saçim ilac ictigim halde dokuluyor.aceba tiroid ilaclarimi dokuyor diye birkac gun icmedim dokulmesi kesildi.sasirdim

inanamadim.ama icmek zorundayim.icmezsem tum metabolizmam diger hormonlarim kalbim vb.birsuru yer zarar gorucek.bu

yuzden iciyorum.

sence dermaroller bu sebepten bana fayda eder mi?

sevgili jolly

bebek nasıl

herşey yolunda mı

dr ye sordun mu rollerı

sevgili sanspasa mehaba:-)

nasilsin canim?

kitabin geldi mi?ya da siteyi iyice inceledin mi?

bak mutlaka yap tamam mi soğan kürünü?

ayin 16sinda gidicem doktora.bunu jinekoloğa mi yoksa dematoloğa mi sormam gerekir?

walla midemde yanma oluyor cok.berbat bisey bu mide yanmasi.hamilelikte çok olurmus.onun dişinda sıkıntım yok canim benim.

peri daha önceden roller kullanmış mıydın sen?

kronik dökülmeyle genetik dökülmenin farkını nasıl anlayabiliriz bir de?

betibeti merhaba;
ben öncesinde minoksidille birlikte kullanmak amacıyla 0.5 lik roller aldım ama kullandımmı dersen bir elin parmakları kadar ancak kullanmıştı. attım bir kenara. taki burda yeniden yazışmalar başlayana kadar. ama şuan 1 lik olandan kullanıyorum canım. kronik dökülmeyle (6 aydan uzun süren telogen alopesi) genetik dökülme arasındaki farkı 1 kaç mesaj üstte nazın mesajına yanıt olarak ayrıntılı yazmaya çalıştım canım. genek anlamda dermatolog muayensi sırasında dermatoskop incelemesi ile kesin ayrımı yapılıyor. sevgiler

Seni cok seviyorum ben yaaa:))) rabbim seni cocuklarina sevdiklerine bagislasin Allahim bunu sana bidaha hic yasatmasin bunu canı gonulden diliyorum.insallah bizde sifa bulucaz benim hala umudum var bugun rollerimi kullandim yanlismi dogru mu kullandim bilmiyorum one arkaya saga sola dogru yapmadim on arka ayni yone dogru yaptim yoksa saclarim yolunuo sen nasil yapiosun bide kac kez yapiosun bende oyle aci yanma falanda olmadi sadece iki dakika falan azicik batma ve kasinma hissi hissettim acaba yanlismi yapiyorumki :s

yanlış anlamazsan sana nazım demek istiyorum. biliyorum benden yaşca küçüksün kardeşim gibi hissediyorum seni..:)))keşke rollerin 05 liğini değilde 1 ya da 1.5 uğunu alsaydın bende 0.5 lik var ama saç derisine işlemiyor tam. rollerin amacı saçın kökünü besleyen damarların ve kollojen yapının iyileşmesini sağlamak. saç kökü derinin az altında. kökün olduğu yerde aynı zamanda bol miktarda damarda var. dolayısı ile sen damarlanmanın olduğu yere kadar tahribat yapacaksın ki iyileşmeyi sağlamak için damarlar genişlesin ve oraya iyileşme sağlayan maddeler gelsin(prp de kan verilmesinin amacıda aynı. yoğun bir şekilde iyileşme ve büyüme sağlayan maddeleri enjekte etmek). 0.5 lik roller eğer tam sonuna kadar (yani bastırarak yaparsan) uygularsan ancak kıl kökünün hemen üstüne kadar etki eder. zira kıl kökü en az 0.4 mm derinlikte. bu arada ölen kılların(daha doğrusu ölmek üzere olanların) kökleri daha yukarda olur bunu da dip not olarak belirteyim. yani her şekliyle 0. 5 onlara etki eder.
ben rolleri saçımı arkada hafifçe topladıktan sonra önden arkaya doğru tarar gibi yapıyorum. ama bu işin asıl uzmanı sanspasa . o varken yol göstermem doğru olmaz:)). en az 10 -15 kez aynı yerden geçmek gerkir yazıyor kaynaklarda. yanma hissi bende banyodan çıktıktan sonrada 1 kaç saat kadar daha devam ediyor . hatta bu gün rahat 5 6 saat sürdü. bi de karıncalanma oluyor bende. hani ayağını üstüne oturursun kalkınca karıncalanır ya. onun hafif formu gibi. sanırım kanlama oluyor:))) (tabi benim düşüncem). yüze roller yaparken ışınsal yapılmalı ama saç için sadece ön arka yeterli olur bence. öpüyorum seni çok çok,
sevgiler

sevgili peri1;

benim haşimato tiroidim ve buna bağli olarak hipotiroidim var.

bugün baştan sona yazdiklarinizi okurken bu yorumunu gördüm.sana danişmak ve fikrini sormak istedim.

dermaroller az çalişan tiroidden ve bu bozukluğu düzelten tiroid hormon ilaçlari yüzünden dökülen saçlarda fayda sağlar mi sence??

saçim çikar mi?dökülmesi durur mu sence?

gecen ay saçim ilac ictigim halde dokuluyor.aceba tiroid ilaclarimi dokuyor diye birkac gun icmedim dokulmesi kesildi.sasirdim

inanamadim.ama icmek zorundayim.icmezsem tum metabolizmam diger hormonlarim kalbim vb.birsuru yer zarar gorucek.bu

yuzden iciyorum.

sence dermaroller bu sebepten bana fayda eder mi?

canım merhaba,
öncelikle verdiğim bilgileri okuduğun için çok mutlu oldum. umarım birilerinin işine yarar. canım troid hormonlarının fazlalığı ve azlığı saç döker. sadece görüntü sadece farklı dır. birinde ince telli yağlı saçlar vardır. diğerinde kuru kaba saçlar. ama ikisinde de saç dökülür. işin kötü tarafı troid için verilen ilaçlarında bir çoğu saç dökülmesine sebep oluyor. ki sende bunu yaşamışsın zaten. ama dr unla görüşüp ilacını değiştirebilirsin canım. çün bazıları dökülmeye sebp olmuyor bildiğim. dermarollerin etki mekanizması sebeb yönelik değil. yani hastalığı (mesela demir eksikliğ, guatr gibi) tedavi etmek değil. saç köklerinin hem beslenmesini hem de deri altında tutunmasını (büyüme ya da iyileştirme faktörleri denen maddeler yoluyla) sağlamak. dolayısı ile sebep ne olursa olsun roller amacına ulaşır bence. eğer düzenli ve azimle yapılırsa(en güzel örneği sanspasa(onu çok seviyorum)). bu arada kökleri ölmemiş her saç mutlaka çıkabilecek saçtır. umudunu asla kesme..
sevgiyle kalll

canım merhaba,
öncelikle verdiğim bilgileri okuduğun için çok mutlu oldum. umarım birilerinin işine yarar. canım troid hormonlarının fazlalığı ve azlığı saç döker. sadece görüntü sadece farklı dır. birinde ince telli yağlı saçlar vardır. diğerinde kuru kaba saçlar. ama ikisinde de saç dökülür. işin kötü tarafı troid için verilen ilaçlarında bir çoğu saç dökülmesine sebep oluyor. ki sende bunu yaşamışsın zaten. ama dr unla görüşüp ilacını değiştirebilirsin canım. çün bazıları dökülmeye sebp olmuyor bildiğim. dermarollerin etki mekanizması sebeb yönelik değil. yani hastalığı (mesela demir eksikliğ, guatr gibi) tedavi etmek değil. saç köklerinin hem beslenmesini hem de deri altında tutunmasını (büyüme ya da iyileştirme faktörleri denen maddeler yoluyla) sağlamak. dolayısı ile sebep ne olursa olsun roller amacına ulaşır bence. eğer düzenli ve azimle yapılırsa(en güzel örneği sanspasa(onu çok seviyorum)). bu arada kökleri ölmemiş her saç mutlaka çıkabilecek saçtır. umudunu asla kesme..
sevgiyle kalll

sevgili peri1;

seni de sanspasyi da cok ama ok seviyorum.sabahtan beri seni ve cevabini bekliyordum.

canim ilacimi degistirmek gibi bir luksum yok.cunku diger marka butun ilaclar piyasadan toplatildi,uretimden kaldirildi.sadece bu

ictigimiz herkesin ictigi su ana EUTHYROX var.

ben zaten tiroidi iyilestirir mi diye sormamistim,tiroid yuzunden ve ilac yuzunden dokulen saclarimi tekrar cikartirmi diye sormak

istemistim?siz saglik sektorunde calisiyorsunuz sanirim oyle bisey okumustum eski mesajlarinizda.bu kadar bilgiyi o yuzden mi

biliyorsunuz?

sevgili peri1;

seni de sanspasyi da cok ama ok seviyorum.sabahtan beri seni ve cevabini bekliyordum.

canim ilacimi degistirmek gibi bir luksum yok.cunku diger marka butun ilaclar piyasadan toplatildi,uretimden kaldirildi.sadece bu

ben zaten tiroidi iyilestirir mi diye sormamistim,tiroid yuzunden ve ilac yuzunden dokulen saclarimi tekrar cikartirmi diye sormak

istemistim?siz saglik sektorunde calisiyorsunuz sanirim oyle bisey okumustum eski mesajlarinizda.bu kadar bilgiyi o yuzden mi

biliyorsunuz?[/QUOTE
canım bende sizi cidden çok çok seviyorum. tanımadan sevilir deseler eskiden inanmazdım. benim bildiğim levotron piyasa da var? ama emin değilim. evet sağlıkçıyım canım. ve okumayı çok seviyorum. benim ablam ve annem de haşimato ama onlar euthrox kullanmıyor. levotron kullanıyor hatta annemin ilacını yeni yazdırdım desem yeridir. dediğim gibi saç köklerinin ölmesine sebep olan cilt hastalıkları dışında(Rabbim hepimiz bu dertlerden korusun) saçlar eğer doğru tedavi uygulanırsa yerine gelir. yeterki umudumuzu yitirmeyelim ve istikrarlı olalım..
sevgiler..

sevgili peri1;

biliyorsunuz?[/QUOTE
canım bende sizi cidden çok çok seviyorum. tanımadan sevilir deseler eskiden inanmazdım. benim bildiğim levotron piyasa da var? ama emin değilim. evet sağlıkçıyım canım. ve okumayı çok seviyorum. benim ablam ve annem de haşimato ama onlar euthrox kullanmıyor. levotron kullanıyor hatta annemin ilacını yeni yazdırdım desem yeridir. dediğim gibi saç köklerinin ölmesine sebep olan cilt hastalıkları dışında(Rabbim hepimiz bu dertlerden korusun) saçlar eğer doğru tedavi uygulanırsa yerine gelir. yeterki umudumuzu yitirmeyelim ve istikrarlı olalım..
sevgiler..

Peki sizden bir ricam olabilir mi?

ben yasadigim sehirde hicbir eczanede levotiron bulamadim.

siz bana bu konuda yardimci olur musunuz?

ben size ucretini gondersem??

birde annenizi ve kardesiniz neden Euthyrox kullanmiyorlar?saci doktugu icin mi??

onlarinda saclari dokuluyor mu hastaliktan oturu?

peri merhaba tekrardan.

saç dökülmesiyle ilgili yapılması gereken testleri bana yazar mısın? sen baya bi bilgisin bu konuda.

şu mübarek günün hatrına inşallah herkesler saçlarını rüzgarlarda savurur. :)

sevgili naz

saçlarını arkaya doğru yatırıp biraz da nemlendirebilirsin

sonra tarakla ara ara ayırıp her ayırdığın yerden en az 10 ar kez tarar gibi arkaya doğru rollerı birazda lütfen bastırarak geç

en kısa iğne almışsın o yüzden perinin dediklerine katılıyorum derinin altına ulaşması çok zor iğnelerin

aynı yerden ne kadar çok geçersen o kadar iyi

eğer derin kıpkırmızı olup uzun bi süre de acı karıncalanma batma falan hissetmiyorsan yanlış uyguluyorsun demektir

5 dk önce uyguladım sizden özendim :)şu an kafam, içi değil tabi derisi hafif hafif zonkluyor acıyor yanıyor bu tarif bile kişiden kişiye değişir

ama en basiti kafa derin epey bi kızarmalı iğnelerin girdiğini hissetmelisin

tek yön arkaya doğru

elin alıştığında çok daha rahat kullanırsın

5 dk mı almadı uygulamak

ama bu belirtiler olmuyorsa hiç bi sonuç alamazsın

lütfen bunlara dikkat et

herkesi öptüm

ben de hepinizi seviyorum

hoşçakalın

sevgili naz

sonra tarakla ara ara ayırıp her ayırdığın yerden en az 10 ar kez tarar gibi arkaya doğru rollerı birazda lütfen bastırarak geç

en kısa iğne almışsın o yüzden perinin dediklerine katılıyorum derinin altına ulaşması çok zor iğnelerin

eğer derin kıpkırmızı olup uzun bi süre de acı karıncalanma batma falan hissetmiyorsan yanlış uyguluyorsun demektir

5 dk önce uyguladım sizden özendim :)şu an kafam, içi değil tabi derisi hafif hafif zonkluyor acıyor yanıyor bu tarif bile kişiden kişiye değişir

tek yön arkaya doğru

5 dk mı almadı uygulamak

lütfen bunlara dikkat et

herkesi öptüm

hoşçakalın
Evet dedigin gibi yanlis uyguluyorum sanirim igneler tam olarak derime degmiyor sanirim cunku ne kizariklik oluyor ne zonklama nede cok fazla batma yarin hemen tekrardan siparis veriyim yeni rollerim gelene kadar bununla dewam ederim artik seviyorum seni sanspasa iyki varsiniz tesekkur ederim.

peri merhaba tekrardan.

saç dökülmesiyle ilgili yapılması gereken testleri bana yazar mısın? sen baya bi bilgisin bu konuda.

şu mübarek günün hatrına inşallah herkesler saçlarını rüzgarlarda savurur. :)

herkese günaydın,
saç dökülesi ile ilgili standart bir tahlil yok yani önce hangi tip olduğu tespit edilecek. klasik telogen alopesi denilen tipte demir, demeir bağlama, ferritin, vit b 12, folat, troid hormonları, çinko ve mümkünse bakır. eğer kadın tipi (yada erkek ikiside deniyor çünkü) saç dökülmesi varsa ozaman bunlara ilavaten adetin 3. gününe denk gelecek şeklide hormonlarda baktırman gerek.
sevgiler..

Peki sizden bir ricam olabilir mi?

ben yasadigim sehirde hicbir eczanede levotiron bulamadim.

siz bana bu konuda yardimci olur musunuz?

ben size ucretini gondersem??

birde annenizi ve kardesiniz neden Euthyrox kullanmiyorlar?saci doktugu icin mi??

onlarinda saclari dokuluyor mu hastaliktan oturu?

canım tabiki sorarım . yarın ilk iş eczaneye ve nedokrinolog arkadaş sormak. annemle ablamda zaten saç dökülmesi var . işin gerçeği onlar çokta takmıyorlar. levotron uzun süredir kullanıyorlardı değiştirmediler. annemde ve ablamdaki dökülme bu arada kadın tipi dökülme ilaça bağlı değil canım. sorup sana döneceğim sevgiler.

sevgili naz

tek yön arkaya doğru

5 dk mı almadı uygulamak

lütfen bunlara dikkat et

herkesi öptüm

hoşçakalın

canım ben sana bişey sormak istiyorum . dün gece saç derim inanılmaz kaşındı. ama öyle normal bir kaşıntı değil. batar tarzda. nasıl fazla. acaba sen roller kullanırken böyle kaşıntılarla karşılaştınmı ? yoksa benim dfn garlı şamp azizliğimi?

Back