Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar 3 yıllık saç dökülmesi hikayem:(((

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

teşekkürler pericim inşallah hepimiz bu dertten sonsuza dek kurtulur gür, sağlıklı ve güçlü saçlara sahip oluruz.
bu arada ben kadın doğumda hormon testi yaptırdım LH değerim yüksek çıktı. bunun saç dökülmesine de etkisi var mıdır bilmiyorum ama bi cildiye uzmanına görünsem iyi olacak sanıyorum. yıllardır erkek tipi saç dökülmem var diye tahlil yaptırmayı ihmal ettiğimi farkettim.
peri sen bu konuda çok bilgilisin dermatoloğun neleri incelemesi gerekiyor. tahlillerde bazı detaylar gözardı edilsin istemiyorum (

Canım tahlili ne zaman yaptırdın bu önemli. Adetin 2,-4. Günleri anlamlı.. Lh yüksek olması tek başına anlamlı değil başka hormonlara da bakmak lazım .. Mutlaka Dr a görün kadın doğum Endokrin Yada cildiye

adetin 3. günü yapıldı. E2,FSH,PRL ve TSH normal, L2 yüksek görünüyo. sonuca internetten baktım daha doktorla görüşmedim. 21. günü başka tahlillerde yapılacak o zaman gidip görüşcem.ama bu kadın doğum uzmanı tabi.cildiye farklı şeylere de bakacaktır muhtemelen. benim iyi bi cildiye hekimine ihtiyacım var daha önce iki farklı dr.a görünmüştüm. demire çinkoya bakıp bişeyin yok erkek tipi dediler gönderdiler

Canım diğer tahlil istenirken ( muhtemel 17 oh progest) Ferritin, b 12 , folat çinko da rica et. Lh / fsh 3 kat ise ozaman pcos düşünülür aklında olsun...

Canım herşeyi karıştırma bence.. Ben daha önce yaptım daha kötü oldu saçlarım . Nasıl hepsini bıraktım nispeten azaldı...
kullandıklarım sunlar..gün aşırı yada hergün, minoxil ,el cranell alpa , birde vitamin komplex, diane 35 sampuanıma sarımsak kattım ..işte birde o ısırgan ve karanfil suyu..
cok fazla bencede ? neyapıyım ama pericim, .. iyice dökülcek diye minoxili filan bırakamıyorum madde bağımlısı gibi oldum valla..kullanmayınca rahatsız oluyorum..

selam peri ben duş başlığının markasını soracaktım... bir de 2 ay önce doğum yaptım,zaten 2,5 senedir genetik dökülmem var doğum sonrası dökülme ile saçlarım iyice kötüleşecek diye korkuyorum.. emzirirken saç dökülmesi için yapabileceğim bildiğiniz bir şey var mı kızlar?

canım merhaba forumdaki yazılarından bazılarını okudumda bende saç dökülmesinden muzdarip biriyim ama epey araştırdım bu konuda şimdi pek dökülmüyor 2 aydır doğal zeytinyağında sarımsakları beklettiğim yağla,karanfil yağı,argan yağı(büyük ihtimal doğal değildir bilmiyorum) karıştırıp saçımı başörtüsüyle sarıp 3-8 saat arası artık ne zaman yıkamam gerekirse bekletip yıkıyorum.birde bunun yanında şunu öğrendim dht hormonu saç dökülmesine neden oluyor bu hormonu karanfil bitkisi bloke ediyor bu yüzden karanfil çayı da içiyorum hergün 1 büyük bardak ama bazende unutuyorum içmeyi saçlarım önceden çok dökülüyordu sonra başka başka bakımlar uyguladım saçlarım çoğaldı ama sonra gene dökülneye başladı bende bu bakıma başladım heee birde klorane kinin ampuller var onları da kullandım 1 kutu bitmek üzere bunu da 75 tl ye almıştım önceleri haftada 2 şişe kullandım sonra haftada 1 e düşürdüm pek öyle saçım dökülmüyor ama bunların hangisi etkili yada hepsi mi bilemiyorum istersen önce karanfil çayı ve yağ bakımını dene ama bu yağ bakımı kısa sürede fayda etmiyor uzun süre sonra etkisini gösteriyor diyorlar onu tam anlayamadım ama saçım pek dökülmüyor canım umarım işine yarar bilgiler vermişimdir

Arkadaşlar uzun bir aradan sonra merhaba,
Rapunzelo nun yazdıklarını okudum ben de denemeye başlayacağım. Pericim sen nasılsın merak ediyorum. yazdıklarını takip ediyorum sürekli.
Ben hala prp'ye devam ediyorum. 8. seansı cumartesi bitirdim bir değişiklik oldu mu derseniz. Saçlarım biraz hacimlendi. Tepede para şeklinde bir açıklık vardı taktığım peruk ve öncesinde kullandğım çıtçıtlardan kaynaklanan; cok az tüy şeklinde saç çıktı o kısımdan, tabi ki kapanmadı ama tüyler çıktı. Moralim bozuk hala ama, en azından 4 aydır peruğu biraz daha geriden takıyorum saçımın tepesi görünüyor ve eskiye oranla daha doğal bir görüntü elde ettim. ve en önemlisi evdeyken peruğu çıkarıyorum, kocamında gözü alıştı tekrar eski halime döndüğüm için. Ne yapayım...

Doktor tedaviye devam edeceğiz diyor, istediğim sonucu alamadım dedi. 2 haftada bir başka bir ile gitmek zor oluyor. bunaldım çok ama katlanıyorum. Bu arada Panplus ilacına da devam 3. kutu bitti. Saçımda etkisi var mı bilmiorum ama kirpiklerim uzadı biraz.
Rapunzelo ya da teşekkür ederim paylaştıkları için deneyeceğiim. Karanfil suyunu cok sevdim cğnkğ sarımsağın kötü kokusunu da nispeten gideriyor.
İnanın hepiniz için dua ediyorum arkadaşlar. İnşallah aynaya baktığınızda mutlu olursunuz. Her anlamda...

Adına bende cok sevindim düzelmeleri görmek insanın inancını arttırıyor darısı basımıza saçımıza...Yeni evliyim 3,5 aydır 3aydırda eşimden uzaktayım..Beni görünce saçlarımda olsun istiyorum..Eşlerin bu durumu nasıl karşıladığını bilmiyorum..Sanki benden soğur gibi geliyor..korkuyorum..
Bende prp yaptırdım 3 seans doktor 3 seans dedi ama simdi sen 8 seans deyince karıştı kafam çokta memnun değidim biraz saç kalitesini arttırdı belki..acaba azmı yaptırdım..Sen mezoterapi seansı gibi yapıyorsun sanırım..
yeni cıksn saçlarda gözlemlemişsin ..doktor ayrı bir tedavimi uyguladı..özelliklemi 8 seans..??

merhaba kızlar..
uzun zamandır yazamadım..benim moral hala yerlerde..iyice açıldı saçlarımın ön kısmı..sarımsak zeytinyağı karışımı hazırladım..bi de onu deneyeceğim..forumlarda herkes işe yaradı demiş umarım ben de faydasını görürüm..bi de cildiyeciye gitmiştim ve advandan s çözelti verdi..sabah öğle akşam sürecekmişim saçlarıma..egzama için sanırım..daha başlamadım..

pericim egzamadan dökülen saçlar çıkar mı tekrar?bi doktor egzama dio diğer doktor genetik..ne yapacağımı neye inanacağımı şaşırdım..bulsunlar artık şu saç dökülmesinin çaresini..

Elmaziyecim, benim gittiğim doktor sadece PRP yaptığını söylüyor. Ben ilk görüşmeye gittiğimde çok umutlu bir şekilde 8 seansta halledeceğiz dedi. Ama şimdi baktı bir gelişme yok, daha devam edeceğiz çıkana kadar dedi. ama ben gittiğim doktorda şunu gözlemledim iyi niyetli gerçekten hani öyle para çok gelsin diye yapan bir doktor değil. Ben çok şey okuyorum araştırıyorum bu durumu yeniden kafama takmaya başladığımdan beri, hepiniz gibi. İnan ki insanın morali daha çok bozuluyor.

Ben 3 yıllık evliyim, 8 yıldır da eşimle birlikteydik, ve eşim beni evliliğimizin son iki yılında ve son 5 ay öncesine kadar yatarken hep perukla gördü. Peruğu yatarken çıkarmaya başladığımda inanır mısın günde 40 defa beni böyle beğeniyor musun diye sordum, ama baktım ki kendi kendime üzülüyorum. Sonra aynada kendi görüntümden memnun olmaya çalıştım. Şimdi iyiyim. Sana şunu söylemeye çalışıyorum. Sen de eşin geldiğinde kendine gerçekten güven eminim çok güzelsindir zaten. allıksız karşısına çıkma mesela yada ufacık bir göz kalemi bu bile çok değiştiriyor insanı moral veriyor.

Bilmiorum denedin mi ama daha çocuk düşünmüyorsan şu minoxile başla istersen, açıklıkları kapattığı söyleniyor, ben çocuk çoook istedğimi için başlayamıyorum.

Gür saçlara kavuşmak dileğiyle

Canım diğer tahlil istenirken ( muhtemel 17 oh progest) Ferritin, b 12 , folat çinko da rica et. Lh / fsh 3 kat ise ozaman pcos düşünülür aklında olsun...

çok teşekkürler pericim, söylediklerini not ettim, inşallah baktıracağım. psikolojik midir bilmiyorum hormonlarımdaki anormalliği öğrendikten sonra saçlarımın acayip döküldüğünü farkettim. belki de mevsimsel dökülmedir bana öyle geliyordur dedim ama üşenmedim saydım 300 telden fazla saç, tek taramada döküldü ( benim uygulamam çok güzel saç çıkarıyor ama o kadar çok dökülmeye devam ediyor ki hala seyrekliğim kapanamadı ( dökülmeyi bi durdurabilsem...

Merhaba..,bugün dermotologa gittim mezoterapiye tekrar başladım ve senın 8 seans prp yaptırdığından bahsettım oda uyglamadan sonuç alınamazsa tekrarlanabilir dedi hasta nasıl isterse ,ama seansı 500 lira açıkçası ben 3 seans yaptırdım o zamanda dökülmemi durdurmamıstı 45 gün sonrada etki eder diye eklemişti hatta ..ama dediğim gibi cok masraflı..istersen tekrar yapabiliriz dedi bugun ,bende mezoterapi yaptırcam dedim şimdi 500 lira seans bası cok para o para edecek bir işlemde değil açıkçası ..
Eşime saç dökülmem konusunda biraz acık olmayı başarabilsem belki moralimde yüksekicek ayrıca streste eklenmiycek ,sürekli topluyorum saclarımı ,bir allık ve göz kalemi inan ihmal etmiyecegim..Henüz birlikte yasamaya başlamadık ama tavsiyene uyacağım..İnsanın psikolojisini altüst eden bir mesele..eşine beni böyle begeniyormusun diye sorduğunda ,saçmalama herzaman güzelsin diyordur eminin,ablam dediki eşin seni ilk gördüğünde nasılsan hep öyle kalırsın aklında o güzelliğinle cok takılmaz sacına basına diye moral verdi .. ..umarım öyle olur...
Minoksil kullanıyorum tam 1 yıl oldu belki fayda ediyordur ama sürekli döküldüğü için anlamıyorum..bugün 370 tel oldu dökülmem iyice tavan yaptı yani.. doktor bile geçerli bir nedene baglıyamıyor dökülmeyi..
umarım bu günler geçer...Teşekkürler göz kalemi ve allık için...Dilerim çoook istediğin gebelik yakında gerçekleşir...

Sizin saç yapınızı net olarak bilmem çünkü en iyi kararı tabiki dermatolog verir ama ben mevsimsel dökülme ve kepek problemim için restorexi tek geçerim. ne zaman bu tarz bir şaöpuana ihtiyacım olsa aklıma gelen ilk marka. fiyatı uygun ve kaliteli. dökülmeyi önlemeyi bırakın yeni saç çıkmasında da çok uzman

merhaba elmaziye,
5 sene kadar önce ben de mezoterapi yaptırmıştım ve dökülmeyi durdurması konusunda çok memnun kalmıştım. 10 seans 1 sene içinde yapılmıştı. geçtiğimiz temmuz ayında saçlarım için tekrar çözüm arayışına girdiğimde farklı bir mezoterapi merkezindeki doktora, yapılan uygulamayı saç çıkarmada etkili olmadığından bıraktığımı ve zaman içinde de saç dökülmemin artarak devam ettiğini söyledim. bana boş yere para ve zaman kaybettiğimi söylemişti. çünkü saç dökülmesini önleme kürü gibi uygulanmış. eğer ki saç çıkarmaya yönelik mezoterapi düşünüyorsan ilk ay haftada 1 kez olmak üzere 4 seans şok tedavisi yapmak lazım dedi. sonra saç kökleri inceleniyormuş gelişme durumuna göre 2. ay da şok tedavi (4 seans) yada normal tedavi (2 seans) olmak üzere seansları azalta azalta 6 ayda bitiriyorlarmış. sonrasında senede 1 veya 2 defa koruma amaçlı seanslar düşünülür demişti. sonrasında ben karanfil ve maya kürüne başlayıp memnun kalımca şimdilik mezoterapiyi askıya aldım. cildiyede tahlillerimi yaptırdıktan sonra dökülmenin sebebini bulamazsam yaptırmayı planlıyorum. demem o ki sana yetersiz bir program uygulamışlar gibime geliyor ve ücreti de çok çok fazla. toplu seans anlaşması yaparsan duruma göre 1000 tl- 1500 tl arasında olması gayet uygun 1500-2000 tl orta derece bi fiyat (10 seans için konuşuyorum) senin fiyatlandırmaya göre bu kür 5000 tl olur. bence bir başka merkezden de bilgi almanda fayda var canım.

Merhaba bugsyburst,bu kür bende çok kaliteli saçlar çıkartıyor çok seviniyorum onları görünce Allahıma şükrediyorum. inşallah sende de çok etkili olur. dökülmen çok yoksa kısa zamanda sonuç alacağını umuyorum. saçlarının bu haliyle fotoğrafını çekersen, bir kaç ay sonra çekeceğin fotoğrafla karşılaştırma imkanın olur. zaten çok değil 2, 3 hafta sonra yeni saçlarını göreceksin inşallah. merakla olumlu haberlerini bekliyorum...

elmaziyecim, saçlarım 370 tel dökülüo dedin sanırım. Geçen gün gazete de bir dermatoloğun ve saç derisinde uzman bir dermatoloğun yazsını okudum hemen bulup buraya da koyacağım. Bu kadar dklyorsa dikkat - Hrriyet SALIK -YAAM

Yanlış anlamadıysam tarama sonucu dökülme yalancı dökülme olarak geçiyormuş. bu yüzden taramalardan kaynaklanan dökülmenin en azından %30unu es geç. Herşeyde önce moral bunu eminim sen de biliyorsundur. bu kadar rahat gibi konuştuğuma bakma aslında benim saç derimi görsen tel tel saçım var kapatmak için hem peruk takıorum görünen yerleri de krepe ile saç varmış gibi gösteriyorum. ama moralimizi bozduğumuzda saçımızı istediğimiz gibi yapamıyoruz bile verecdeğin şeklide veremiyorsun.

İyi olacak Rapunzelo nun dediği gibi mayalı kürü yapabiliriz belki biraz daha hacimlenir. İnşallah minoxil çok iyi gelir. Yeter ki moral faktörü iyi olsun.

Selam. Kizlar. Benimde sacimda erkek dokulmesi var. Genetik. Annemdede var babamdada. Avrupada yasiyorum. Yasim 23. 16 yasimda beri dokuluyor. 20 yasimda sonra kafama daank etti care aramaya basladim. Doktora gittim. Hormonlarim iyi normal cikti.

Nerdeyse 3 senedir minoxidil 2 kulaniyorum. Ilk 3 -6 ay biraz dokulmem oldu. Sonra saclarim baya guclendi. Onden acilma vardi saclar cikti. daphe dogum hapi kulaniyorum.

Minoxidilden korkmayin..
Ya kel kalirsin, yada kalmazsin..
Tercih sizde.. baska care aramayin tek fayda bu.. dokulmeyi durdurdu. Minoxidil olmazsaydi kel olurdum bu 3 senede.

onun disinda sarimsakmis suymus buyumus biotinmis bakim falan filan uygulayin..

Ilactan ilaca atlamayin.. bsyi kulanmaya basladiginda devam edin!!

canım aslında yazım hatası yapmışım prp seansı 500 tl..
evet bu mezoterapiyi her hafta yaptıracağım byu kez inşallah dökülmem durur..yani tedavi uyguluyorum ama durmuyor..birkaç gün karanfil suyu sürdüm sonra arttı dökülmem bıraktım onuda..şimdi bıttım sabunuyla yıkadım..iyice şaşırdım anlıyacagınız..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…