3 yıl oldu geçmiyor

yenidenbaxsxla

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Nisan 2007
106
1
Boşanalı 3 yıl oldu.. 1 çocuğum var. 3 yıldır ağlamadığım bir gün bile olmuyor. Artık bıktım. Artık eski eşimi eski günleri eski hatıraları unutmak istiyorum. Acım bitsin istiyorum artık. Ama olmuyor. Onu başka bir kadınla düşündükçe, hele tekrar evlenebileceğini düşündükçe deliriyorum. Bu arada benim de bir ilişkim var ama yetmiyor.. Yalnızlık zor.. o yüzden hayatıma biri girdi; ilişkimden hoşnutsuz değilim ama eski evliliğimi eski güzel günlerimi öyle çok özlüyorumki. Biliyorum birdaha asla geri gelmeyecekler ama yapamıyorum. Oğluma baktıkça, yada herhangibir başka şey aklıma geldikçe anında doluyor gözlerim. Neden hayatım böyle oldu diye.. neden ben diye.. neden o güzel günlere sahip çıkamadım diye. Pişmanım sanırım boşandım diye.. Biraz daha çabalasaydım diye düşünüyorum, onun ellerine bırakmasaydım evliliğimi. Zaten bu kadar geçmeyeceğini bilseydim bırakmazdımki. Biraz acı çeker sonra yoluma devam ederim sanmıştım ama 3 yıl oldu.. artık bitmesi gerekmezmi, artık eskiye sünger çekilmesi gerekmezmi...

Neden boşandığımı merak edenler ; eşimin internetten arkadaşlık sitelerinden mesajlarını yakalamam, eve sürekli geç gelmeleri ve kumar problemiydi.. En önemlisi de boşanma sürecinde evliliğini kurtamaya yönelik birşey yapmamıştı.

Not: Ne olur bana psikoloğa git demeyin

cnm bence kurtulduguna sevinmelisin önüne bakmalısın tabiki de zor olcak ama 3yılı devirmişsin artık hayatını düzene sok kumar gibi kötü bir huyu varmış ötekilere gerek bile görmüyom saymaya bu bile yeterli nedenmişki çaba göstermiyen bir kocayla bebegini büyütmen daha zor olcaktı senin çin bebegin içindee

canım bak negüzel bi ilişkin varmış bırak artık o eski günleri şöyle düşün ya boşanmasaydın ve eşin o sitelerdeki kızlarla arkadaşlık kursaydı aldatsaydı seni yada kumar gibi bi problemi varmış allah korusun daha büyük zararlarda görebilirdin.peki şuan görüşüomusunuz nasıl sana karşı?bi ilişkin olduğunu biliyomu?

neden psikoloğa git dememizi istemiyorsun belkide faydası olacaktır.bence ondan uzak kalıp da özleyince yaptıklarını unuttun ve böyle hissetmeye başladın.onunla tekrar beraber olsan inan yine pişman olursun.o zamanlar yaşananlar demekki çok zormuş ve sizi boşanma noktasına getirmiş.birde çaba göstermedi diyorsun demekki öyle biri için üzülmeye değmez.bence yaptığı kötü şeyleri düşünmeye çalış.onları da unutma lütfen.yeni bir hayat kur kendine sorunsuz sana değer veren biriyle mutlu ol.

aklında sadece bunlar olsun başka bişey düşünme ve bunları kesinlikle haketmediğini düşün..aslında artık sadece kendi hayatını düşün...tek başına gelecek planları yapmaya çalış...hayatına birisini alacaksan da sen kendi planladığın geleceğini yaşarken kendiliğinden giriversin...bişeyleri unuttursun diye olmasın hayatında...

eski hayatının + larını - lerini yaz ve her birine değer ver örneğin kumar 10 - değerindedir (en az)

onun yeniden evlenebileceğini düşünüyorsunuz, sizin de ilişkiniz varmış, belki siz de evlenirsiniz, neden bunu düşünmüyorsunuz? yeni ilişkinizde mutlu olsanız onu düşünmezdiniz bence. yetmiyor sözcüğüne takıldım.

Devam etseniz o güzel şeylerin nefrete dönüşmeyeceğine emin misiniz?Adamın huyları da hiçte basite alınacak şeyler değilmiş
Psikologa gitmesenizde evlilik üzerine kitaplar okuyun psikolojik kitaplar okuyun.
Acaba şuan daha kötü şartlardasınızda o yüzden mi unutamadınız?

Bir karar vermişsiniz ve artık yapmanız gereken ardınıza bakmamaya çalışarak yeniliklerle yolunuza devam etmek olmalıdır.

Kendinizi sıkmayın. Hayatta ufak seylerle yetinmeyi, onlarla mutlu olmayı yani kısaca hayattan tat almayı ogrenın..
Sonra birgun bi bakıcaksınız, bir kuşun ''ciikk cikk cikk''diye ötmesi bile size huzur veriyor olacak.

Hayat kendinizi sıkmak için çok kısa.. Bu sizin hayatınız ve hayatınızı kendinize zindan etmeyin. Buna hakkınız yok.

Rabbim yardımcınız olsun inşAllah..
Sevgiler

Son düzenleme:

yazdiklariniza bakilirsa evliliginizi sudan sebeplerden bitirmediginiz anlasiliyor yani kendinizi evliligim icin cok cabalamadim diye uzmeyin. o durumda ne yapacaktiniz ki?
bosanmak en dogru yolmus...
esiniz bosanma surecinde hic caba gostermemis bu da cabasi, hem suclu hem guclu beyefendi...
demek ki evliliginden cok ta hosnut degilmis zaten bence bosuna uzulmeyin...
seven insan ne yapar eder sizi vaz gecirmeye calisirdi, hic uzulme arkadasim yapabilecegin bir sey yokmus zaten bu evlilige gamyoncuiremsu

iyiydik 2,5 yıldır. Maddi olarak da destek olur hala bana. Ara ara yakınlaşmalarımız oldu mesaj ile falan .. 6 ay önce çıkan bir kavgadan sonra sadece çocukla ilgili çok resmi mesajlar atıyoruz birbirimize . İyiydi boşandıktan sonra da ama adım atıp hadi diyen biri olmadı hiç. ben de zaten cesaret edip olayları daha da sıcaklaştıramadım hiç. Ben olmayacağını biliyorum. Gelip tekrar evlenme teklif etse bile kabul etmeyeceğimi biliyorum zaten. Benim derdim unutamamak. Çocuk olunca sürekli gözünün önünde oluyor.. bir arkadaşın dediği gibi insanoğlu balık hafızalı kötüleri unuttum, iyileri hatırlıyorum hep, zaten isteyerek de boşanmadığım için pişmanlıklarım çok fazla..

Psikoloğa git demeyin dememin sebebi ; zaten ihtiyacım olduğunu biliyor ama gidemiyor olmam. Vakitsizlik ve nakitsizlik nedeni ile :)

3 yıl yas dönemi için fazla uzun, sende bi takıntı oluşmuş olmasın
aşka aşık derler ya, belkide eski eşine değil evliliğe aşıktın
yeni ilişkin güzelse ondan eminsen evlenmelisin belkide
sadece kendine yazık ediyorsun, birazda şimdiki ilişkine, bir nevi aldatma değil mi bu da, bi ilişkin varken başka bi adam için ağlamak...

Evet ben de son zamanlarda bunu çok sık düşünüyorum... yetmiyor. Belki hayatıma eski eşimi unutturacak biri girmediği için hala eski eşimi düşünüyorum. O duygaların üstüne kimse çıkamadığı için..

Maddi olarak ve aile desteği yönünden hiçbir sıkıntım yok. gayet iyi geliri olan bir işim kendi evim var. Yani evliliğimden daha kötü durumda değilim, evliyken evim bile yoktu :)

siz boşanalı 3 yıl olmuş ayrılalı üç yıl olmamış ki...aynı şey değil..

ayrılalı 6 ay olmuş...geçmiş geçmişte kalmalı insan oraya takılıp yaşarsa gelecek hiç gelmez...uzak durmazsanız unutamazsınız...yenidenbaşlayın gerçekten...hiç başlamamışsınız anladığım kadarıyla

Canım aldatma olduğunu düşünmüyorum ben birlikte olduğum kişiye bugüne kadar seni seviyorum bile demedim zaten , 2 yıldır hayatımda olmasına rağmen.. sevgi duyuyorum kendisine ama aşık değilim. Zaten hiç evlenmemiş bir adam, ilişkimizin evliliğe doğru gideceğini düşünmüyorum hiç, zaten bu yaştan sonra onda gördüğüm bazı huylar nedeniyle evlenmeyi düşünmem mümkün değil . 18 yaşındaki genç kız değilim, herkesin eksisini artını artık daha iyi görüyor insan.

Evliliğe aşık kısmını çok sevdim :) Evet ben evliliği evli olmayı severdim ama şu anda ikinci bir evlilikteki zorlukları kaldırabilecek yüreğim yok.

anladım canım, ama bence sende tekrar evlenmelisin, belkide tanıştırılma usuluyle görüşmelisin birileriyle direk evlenme amaçlı yani
iyice tanıyıp emin olduktan sonra neden olmasın ki, bence evlilik güzel bişey doğru insanı bulursan
kaydirigubbakcemile5

Son düzenleme:
cnm bos sebeplerden bosanmamissiniz
bosanma sebeplerin hicte öyle görmezden gelincek seyler degil
bu yüzden bosandigina pisman degil mutlu olmalisin a.s

canim gelirim iyi demissin hem, sikintim yok demissin hem de nakit yok demissin.
ruhunu iyilestir.
emin ol istesen zaman yaratirsin.
ama sen IYILESMEK ISTEMIYORSUN.

bu arada iyiki bosanmissin. kumar varmis, internet varmis.
ki kumar herseye bedel.
bosver diyebilmelisin.diyemiyorsan da yardim almalisin.

canim gelirim iyi demissin hem, sikintim yok demissin hem de nakit yok demissin.
ruhunu iyilestir.
emin ol istesen zaman yaratirsin.
ama sen IYILESMEK ISTEMIYORSUN.

Artık iyileşmek istiyorum. Başlarda belki evet istemiyordum, eski eşimi severek hayatıma devam etmek istiyordum.. ama artık yeter.. sürekli mutsuzluktan bıktım.
Gelirim iyi ama her hafta 60-100 psikoloğa verecek kadar da değil :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…