Kınamayın. Kendinizmiş gibi okuyun

Hepsini tek tek okudum sert konusanlarda haklılar diyorum ya ben kendime en ağrını zaten söylüyorum. Gitmek istediğim zaman gitmedim diye.. 2. Çocuğu gittiğimde öğrendim ve gelmek zorunda kaldım. Bunların hiçbiri elbette bahane değil. Ve benim boşanma fikrimin altındada herzaman eskisi gibi olabileceği düşünceside yatıyor tabiki. Evet çalışacağım bunu kendiside biliyor sözde destekliyor. Seneye kızım 3 yaşına girecek ve onu kreşe verip işe başlıcam. Oğlum zaten anaokuluna gidiyor. Eve kapandım dediysem arkadaş çevrem yok anlamında dedim. Yoksa sürekli oğlumun okulundayım etkinliklerdeyiz onda sıkıntı yok ama elbette benim çalışma ortamımdan sonra herşey farklılaşacak eskisi gibi ithamlar başlar büyük ihtimalle. Zaten ona güvenmiyorum. Aklımdaki boşanma senaryosu kızım tuvalet alışkanlığını güvenli bir ortamda benim tarafımdan kazansın. Bu hayatını etkikeyen bir dönemmiş okuduklarım doğrultusunda öyle bir fikre sahip oldum. Sonra eski işim zaten kız kardeşimin iş yeri senelerdir çağrılıyorum ve yerim hazır çok şükür. Oraya başlayıp kızımı kreşe verip annemlere yerleşmek. Evet eşime güvenmiyorum, evet ailemiz şuan sakin huzurlu ama çocuklarım birbirine aşık anne baba görmüyor. Genelde ayrı yatıyorum bu aramızda soruna gidecek gibi olduğunda ben eskileri açar oluyorum kendisi konuşmuyor uzaklaşıyor. Hiçbir şekilde eskiye girmeme kendimi dökmeme fırsat ve müsaade etmiyor oğlumu alıp yatırmaya gidiyor. Genelde bu şekilde kapanmış oluyor ve evet ben ondan hala korktuğum için derin tartışmaya girmeye çekiniyorum. Hatta eğerki alkol alıp eve gelmiş ise erkenden çocuklarla yatıyorum. Bu hayat böyle gitmez ama kadınlıktan önce anneyim ben. Çocuklarımın geleceğini o adamın merhameti ve nafakasına bırakmadan plan yapmalıyım . Arada gidip geliyorum ve burada söylenenler evet boşanmalıyım dedirtti banada. Hı bunu bende iyi biliyorum ama insan cidden yüzsüz bir mahluk. Hala oturup acaba iyi olurnuyuda düşündüğüm oluyor. Ve evet ben eskisi gibi aktif bir yaşama ve doğal olarak arkadaş edinmeye başladığımda olayların rengi kesinlikle farklılaşacak.. Bu haberlerde duyduğum şeylerdende korkuyorum. Ciddi anlamda gideceğim zaman yaşanılacaklarda korkutuyor beni.. Hasta bir babam var kalbi kaldırmaz diye çok çaresiz kaldım. Babam ondan çok daha kıymetli.. Ben destek almaya karar verdim önce zihnimdeki savaşları susturup önüme bakmayı öğrenmem lazım. Hepinizin düşünceleri için teşekkür ederim

• Beğen
Reactions: Kuf
Unutamamaniz gayet normal değil mi? Kaç tane travmatik olay yaşamışsıniz, ölüm korkusu dahil. Insan bunu öyle nasıl atlatır. Bence öyle veya böyle size bir terapi ve aile terapisi lazim. Esiniz size ne yaptığının farkında bile değildir. Fizikseli geçtim onlar iyileşmiş, ama psikolojik olarak yıpranmışsiniz. Ayrılmak istiyorsaniz ayrılın. Kimse sizi mutsuz bir evlilikde tutamaz. Yok devam ettirmek istiyorsaniz (madem değiştine inanıyorsunuz) terapi alin. Ama bunu söylemeden gecemem: Bir adam durduk yere kadını ihanetle suclamaya başlasa ve bunu agresif bir şekilde yapsa. 99% kendi aldattığı içindir. Çoğu böyle suçluluk psikolojisini bastırıyor kendi yaptıklarını karşı tarafa yakıştırarak.

Unutamamaniz gayet normal değil mi? Kaç tane travmatik olay yaşamışsıniz, ölüm korkusu dahil. Insan bunu öyle nasıl atlatır. Bence öyle veya böyle size bir terapi ve aile terapisi lazim. Esiniz size ne yaptığının farkında bile değildir. Fizikseli geçtim onlar iyileşmiş, ama psikolojik olarak yıpranmışsiniz. Ayrılmak istiyorsaniz ayrılın. Kimse sizi mutsuz bir evlilikde tutamaz. Yok devam ettirmek istiyorsaniz (madem değiştine inanıyorsunuz) terapi alin. Ama bunu söylemeden gecemem: Bir adam durduk yere kadını ihanetle suclamaya başlasa ve bunu agresif bir şekilde yapsa. 99% kendi aldattığı içindir. Çoğu böyle suçluluk psikolojisini bastırıyor kendi yaptıklarını karşı tarafa yakıştırarak.
Keşke diyorum bazen hafızam silinse. Okadar taşıyamıyorum ki.. Aile terapistine gitmek istemiyorum şuan için. Önce kendim yardım almak istiyorum. kendim yardım aldıktan sonra onunla bir gelecek düşüneceğimi sanmıyorum ama olurda o fikirde olursam evet bunu şart koşarım kesinlikle.. Kendi aldattı aldatmadı bilemem onu düşünecek rahatlıkta değildim sanırım ama kendisinin bu tarz ailevi sorunları vardı babasından ötürü çok travma dolu bir çocukluk yaşamış aslında bu bile onunla evlenmemeye yeterdi zira şimdiki aklım olsaydı..

Şu an gitmeniz için bir sebep yoksa bence gitmeyin geçmişi geçmişte bırakmaya çalışın. Çocukları annenize bırakıp çalışma şansınız var mı ? Sizin asıl sorununuz sosyalleşememek bence. Bi kurs falan bir şeye katılın kafanız dağılır.

Güya kadınlar kulübü bura..
Yargılana yargılana gerçekten derdi olanlar derdini anlatırken utanıyor.
Ben bunu yaşadım demeye dilimiz varmıyor.
Niye?
Bi kaç tane "hanımefendi" ayy sen salak mısın ben olsam bir dakika durmam hemen boşarım der diye...

Allah yardımcın olsun bacım. Allah sabır versin.. Ben de benzer dertlerden müzdaribim.. Aşkla bakan bi kocam yok ama şiddet gördğm ve asla unutamadım. Annem babam kanser gidecek yerim yok oturdum kaşdım evimde. Ben hamile kalmamak için 2 3 şekilde korunuyorum ki bu adamdan bi insan daha çıkmasın diye. Olan olmuş zaman geçmiş şartların düzelmiş. Artık kendine eziyet etme.. Boşanmak için şartların elveriyorsa boşan.. Çocukların için ilerleyen dönemde daha zorlayıcı olabilir.

Burdaki "hanımefendiler" sadece yargılarlar. Ama asla bilemezler. Söyledikleri bi insan için intihar sebebi bile olabilir. O yüzden sen takma burayı sıkma canını

Burdaki "hanımefendiler" sadece yargılarlar. Ama asla bilemezler. Ne kadar dogru yazmissiniz alkisliyorum valla sizi :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Öyle kadinlar var ki acilan konu icersinde bisey bulup karsidaki kadini linc etme cabasindalar. Bizzat yasadim cünkü. Karsiligindacevap verecek olursaniz adalersiz bir sekilde Mune Mune Tarafindan banlaniyorsunuz... Gerekce olarak da sacma sapan seyler sunuluyor neden ??? Cünkü o kadinlarin fikrine katilmiyorsunuz ve savunmuyorsunuz diye.
Hic kimse bir derdim var diye bosuna konu acmiyor burada. Ama bizim kadinlar nerden tutsak da kirsak düsüncesindeler. Bu konuda bir cok kisiyi etiketlemek isterdim ama degmiyor. Kadin konu aciyorsaicini döküyorsa yasadiklarini anlatacak birini bulamamasindandir. Kadinin düsmani yine kadin diyorum ben!!!!!!

Bu saatten sonra artik kendinizi dusunmelisiniz. Once kendi ayaklarinin uzerinde durmalisiniz kimseye muhtac olmadan. Sonra da bir psikologa gidip su icinizdekileri dokmelisiniz. Ondan sonra bosanip bosanmak istemediginuz karari kendiligonden gelecektir. Kendi ayaklarinizin uzeribde durunca ben bu adsmi neden cekiyorum diyeceksiniz zaten ve kalmak icin de bahaneniz olmayak inanin. Ama once ayaga kalkmaniz gerekiyor.

Keşke diyorum bazen hafızam silinse. Okadar taşıyamıyorum ki.. Aile terapistine gitmek istemiyorum şuan için. Önce kendim yardım almak istiyorum. kendim yardım aldıktan sonra onunla bir gelecek düşüneceğimi sanmıyorum ama olurda o fikirde olursam evet bunu şart koşarım kesinlikle.. Kendi aldattı aldatmadı bilemem onu düşünecek rahatlıkta değildim sanırım ama kendisinin bu tarz ailevi sorunları vardı babasından ötürü çok travma dolu bir çocukluk yaşamış aslında bu bile onunla evlenmemeye yeterdi zira şimdiki aklım olsaydı..

Bana göre bizim toplum böyle konularda bilinçli değil. Bir insanın çocuklugu ve ailesi ile ilişkisi bir evliliği nasıl etkiler hiç düşünülmüyor.bunu bir cok konuda burda görüyoruz. Dış görünüm olarak normal gözüküyor herşey, ama biraz altına baksan neler çıkar. Ama işin gerçeği de: Çoğu çift birbirini tam tanımadan, beraber yasamadan evleniyor. Yani yaşadıklarınız az cok her kadının başına gelebilirdi. Birde bizim toplumda hala bir "Evlenince adam olur/düzelir/oturur" mevcut nedense. Benim iki evladım insallah böyle konularda daha bilinçli yetiştirmeye çalışacağım. Cünkü bir yanlış insan bütün hayatınızı altüst edebilir gördüğümüz gibi. Yaşadıklarıniza gerçekten üzüldüm. Hiçbir insan böyle siddeti hak etmez. Bence iyileşmenin temeli de bilinclenmek. Siz onun hatalarını zaten biliyorsunuz, ama artık kendi yaşadıklarınızı ve kararlarinizi sorgulamaya başlamışsınız. Kendinizi geçmişteki yalnis kararlar için suçlamak yerine onları bundan sonra doğru kararlar vermek için basamak olarak kullanin. Bu noktadan sonra 0 dan değil, tecrübe ettiklerinizle başlıyorsunuz tekrar. Insallah hersey gönlünüzcs olur. Ama bir uyarida bulunmam lazim: siz terapi gördükçe, iyilestikce, hayata tekrar baglandikca bu karşı tarafın gözüne batabilir ve sizi engellemeye çalışabilir. Buna izin vermeyin. Kendisi daha yaptıkları ile yüzleşemiyor.sizinde yüzleşmeye kuvvet bulacak seviyeye gelmenizi engellemeye çalışabilir

Kuzeni ve esiyle sohbet ediyorduk onunla iliskin var diye dövdü.
Ya o kadar uzuldum ki o masumlugunuza.
Nasil kiymis nasil nasil
Aklim almiyor

Yastikla bogmaya kalkti.
Öldüm sandım.
Okudugum ve icime oturan iki cumleniz.
Ben boyle sarsildiysam korktuysam siz neler yasadiniz kim bilir.

Canim kardesim esiniz su an sadece uyuyan bir dev.
Bu kadar gaddar pervasiz sadist psikopat bir adamin duzeldigine inanamiyorum sadece uyusmus gibi su an.
Ben sizin adiniza cok korktum, gozunun bir daha donmeyecegi ne malum, bu oldurulen kadinlar, kadinlarimiz boyle bir anda oldurulmedi, once boyle kiskancliklar dayaklar sonra Allah korusun iste malum son.

Cocuklarinizin o adama duskunlugunu baz almayin.
Benim babam da annemi doverdi, aldatirdi vs
Biz de duskunmusuz adama
Ama bir yastan sonra ölse bir bardak su vermeyiz ofkesine burunduk
Nefret ettik konusmadik bunlarla bas etmeye calismanin zorlugunu bilemezsiniz
Siz bosanir silersiniz ya cocuklar
Keske uzakta buyuseydik de bir babamiz oldugunu bilseydik sadece

30 yasindayim düzeldi mi düzeldi babam ne kadar duzelebilecekse iste ama su an hala bazen nötrüm bazen de nefret doluyum
Ve inanin o acilar o sinir harpleri daha yeni cikiyor benden
Sanki kaskatiymisim da birden cocuklarim olunca cozulmusum gibi hissediyorum
Depresyonlar kaygilar obsesyonlar ne ararsan var

Hasili kelam kardesim su an bosanmak icin bir sebebim yok deme
Ornegin sevmemek de bir sebeptir
İnancli misiniz bilmiyorum ama
Peygamberimize bir hanim gelip ben esimi sevmiyorum ustelik dininden ahlakindan da memnunum ama sevmiyorum dediginde efendimiz bosanin buyurmus
Alin size kapi gibi sebep

Burada o kadar acımasız insanlar var ki.. ve o kadar büyük konuşuyorlar ki.. oysa hayatta herşey insanlar içindir bu kadar büyüklenmeye gerek yok. Kimse sinanmadigi birseyi tam olarak anlayamaz. Benim tavsiyem malesef ki bosanmaniz yönünde yazık degilmi sanada :KK43: eminim kolay değildir insan sevgilisinden ayrılırken bile üzülüyor bazı şeyleri yediremiyor yıpranıyor.. ama allaha sığın sabret ki sabırlı bi insan olduğun zaten belli eminim herşey çok güzel olacak..

Niye o kadar ezilip büzülüp anlattın ki derdini 😢 niye o kadar mahçup ve kendini yerdin ki😢ben en çok buna üzüldüm.Sen aptal da değilsin,salakta değilsin.Kalbi güzel bir insansın.İnsan bazen olayların içindeyken neler yaşadığını farkedemiyor.Benim de geçmişte "şu olayda neden böyle davrandım,keşke şöyle yapsaydım"dediğim çok şey var.Herkesin vardır.Bundan sonrası için inşaallah herşey çok güzel olur.Bir işe girsen.Bu adamın eskiye dönme ihtimali var.Allah yardimcin olsun.Halin beni çok etkiledi, güçlü ol.Kimsenin karşısında ezilme,bak bu platformda bile cekiniyorsun😟 psikolojik yardim alıp,kendine karşı kaybettiğin güvenini tekrar kazan.Sindirmis o herif seni

Canım şimdi gitsen sanki sen suçlu olursun gibi geliyor... Bazen zamanında hareket etmek gerekiyor. Canım bu psikolojik yardım alsan sanki bizden çok bir uzman sana daha iyi akıl verir ben tikandim çünkü.

Siz bir çok şeyi düşünerek şimdi terk edip gidemiyorsunuz. Peki, sizin yapamadığınızı eşiniz yaparsa, yani o sizi terk ederse veya aldatırsa ne düşünürsünüz. Bu sizin işinizi kolaylaştırır mı?
Şimdi, ne alaka bu söyledikleriniz diye düşünebilirsiniz. Farklı bir durum olursa, nasıl etkilenirsiniz bu durumdan diye, kendinize bu soruyu sormanız istedim.
Çünkü, karşılıklı bu sessiz savaşın arkasına, böyle bir şey yaşamanızda mümkün.
Her olasılığı düşünerek, hayatınızın dümenini kendi elinize alın.Yaşadıklarınız evet üzücü. Ama, kendinize acımanın, derlenip dumanında, inanın hiç bir faydasını göremezsiniz. Aksine, zararını görürsünüz.Asıl, kendinizi düşünerek yaşamaya başladığınızda göreceksiniz bence gerçekleri. O zaman kalıp, kalmama kararını daha net verebilirsiniz.Şimdi kendinizi üzmeyi bırakın.

Burdaki "hanımefendiler" sadece yargılarlar. Ama asla bilemezler. Ne kadar dogru yazmissiniz alkisliyorum valla sizi :KK9::KK9::KK9::KK9::KK9:
Öyle kadinlar var ki acilan konu icersinde bisey bulup karsidaki kadini linc etme cabasindalar. Bizzat yasadim cünkü. Karsiligindacevap verecek olursaniz adalersiz bir sekilde Mune Mune Tarafindan banlaniyorsunuz... Gerekce olarak da sacma sapan seyler sunuluyor neden ??? Cünkü o kadinlarin fikrine katilmiyorsunuz ve savunmuyorsunuz diye.
Hic kimse bir derdim var diye bosuna konu acmiyor burada. Ama bizim kadinlar nerden tutsak da kirsak düsüncesindeler. Bu konuda bir cok kisiyi etiketlemek isterdim ama degmiyor. Kadin konu aciyorsaicini döküyorsa yasadiklarini anlatacak birini bulamamasindandir. Kadinin düsmani yine kadin diyorum ben!!!!!!
Kimse derdi olana neden konu açtın. Nasıl derdin olabilir diye çıkışmıyor.
Eleştiri almak istemiyorsanız söyleyin adminlere kendi sakat ilişkilerine göre yorum yapacak kadınları alsınlar foruma.
Burada mantıklı kadınlar yaşa göre, konu sahibinin sosyo ekonomik durumuna göre yorum yapıyorlar.
Daha güzelini, mantıklısını gösterecek yorumlar yapıyorum diye özür dileyecek değilim.
Sizin istediğiniz kısır gününe gidip hunharca kocalarınızı çekiştirip daha sonra eve dönüp kocişim de kocişim demek galiba.
Forumda konu açan evli kadınların %90 ı boşanmalı bence. Onlar boşanmıyor, siz veya çevrenizdekiler boşanmıyor diye sağlıklı bir evlilik, hayat yaşadığızı düşünmeyin.

Hepsini tek tek okudum sert konusanlarda haklılar diyorum ya ben kendime en ağrını zaten söylüyorum. Gitmek istediğim zaman gitmedim diye.. 2. Çocuğu gittiğimde öğrendim ve gelmek zorunda kaldım. Bunların hiçbiri elbette bahane değil. Ve benim boşanma fikrimin altındada herzaman eskisi gibi olabileceği düşünceside yatıyor tabiki. Evet çalışacağım bunu kendiside biliyor sözde destekliyor. Seneye kızım 3 yaşına girecek ve onu kreşe verip işe başlıcam. Oğlum zaten anaokuluna gidiyor. Eve kapandım dediysem arkadaş çevrem yok anlamında dedim. Yoksa sürekli oğlumun okulundayım etkinliklerdeyiz onda sıkıntı yok ama elbette benim çalışma ortamımdan sonra herşey farklılaşacak eskisi gibi ithamlar başlar büyük ihtimalle. Zaten ona güvenmiyorum. Aklımdaki boşanma senaryosu kızım tuvalet alışkanlığını güvenli bir ortamda benim tarafımdan kazansın. Bu hayatını etkikeyen bir dönemmiş okuduklarım doğrultusunda öyle bir fikre sahip oldum. Sonra eski işim zaten kız kardeşimin iş yeri senelerdir çağrılıyorum ve yerim hazır çok şükür. Oraya başlayıp kızımı kreşe verip annemlere yerleşmek. Evet eşime güvenmiyorum, evet ailemiz şuan sakin huzurlu ama çocuklarım birbirine aşık anne baba görmüyor. Genelde ayrı yatıyorum bu aramızda soruna gidecek gibi olduğunda ben eskileri açar oluyorum kendisi konuşmuyor uzaklaşıyor. Hiçbir şekilde eskiye girmeme kendimi dökmeme fırsat ve müsaade etmiyor oğlumu alıp yatırmaya gidiyor. Genelde bu şekilde kapanmış oluyor ve evet ben ondan hala korktuğum için derin tartışmaya girmeye çekiniyorum. Hatta eğerki alkol alıp eve gelmiş ise erkenden çocuklarla yatıyorum. Bu hayat böyle gitmez ama kadınlıktan önce anneyim ben. Çocuklarımın geleceğini o adamın merhameti ve nafakasına bırakmadan plan yapmalıyım . Arada gidip geliyorum ve burada söylenenler evet boşanmalıyım dedirtti banada. Hı bunu bende iyi biliyorum ama insan cidden yüzsüz bir mahluk. Hala oturup acaba iyi olurnuyuda düşündüğüm oluyor. Ve evet ben eskisi gibi aktif bir yaşama ve doğal olarak arkadaş edinmeye başladığımda olayların rengi kesinlikle farklılaşacak.. Bu haberlerde duyduğum şeylerdende korkuyorum. Ciddi anlamda gideceğim zaman yaşanılacaklarda korkutuyor beni.. Hasta bir babam var kalbi kaldırmaz diye çok çaresiz kaldım. Babam ondan çok daha kıymetli.. Ben destek almaya karar verdim önce zihnimdeki savaşları susturup önüme bakmayı öğrenmem lazım. Hepinizin düşünceleri için teşekkür ederim
evet bence de her şeyden önce yapmanız gereken ilk şey destek almak bunu ihmal etmeyin...

Kesinlikle size katılıyorum. Geçenlerde başka bir üyeyle karıştırdı beni bir bayan sen şu dugune 3 gün kala tekme yiyen değil misin dedi.. :) düşün yaptığım yoruma alakasız bir kişiden üstelik karıştırarak bana hakaret etti komik. Diğer bir üyenin konusuna yorum yaptım konu sahibini hakli buldum diye başka bir üye imali bir şekilde umarım evladın olmaz dedi 😂 korkunçluğun cehaletin kötülüğün ucu bucağı yok.. başıma bir dert gelse allaha sığınırım da buraya konu açmam o derece kadının kadına uyguladığı şiddetin en belirgin olduğu platform KK. Yinede naif saygılı iyi niyetli üyelerde var onlar forumu girilebilir kılıyor 🤷🏼‍♀️

Affedemiyorsaniz ayrılacaksınız yok ayrılamam diyorsanız ki öyle, bu aşikar affedeceksiniz.
Başka bir yolu yok ki.
Ya bugünüme şükur herşey düzeldi diyip ileriye bakacaksınız yada affedemiyorum her ne olursa olsun terkedeceğim bu adamı diyeceksiniz.
Ben olsam ne yapardım noktasında birşey diyemem yasayan sizsiniz ama zamanında noktayı koymalıydınız ilişkinize,sizi itip kakan,aldatmakla itham eden,boğmaya kalkan adamla size tecavüz etmediyse sayet,aynı yatağa hala girebiliyor olmakta her babayiğidin harcı değil. Ben bunu yapamazdim mesela.

Tatlım herkesin kendi hikayesi. Neden kınayayım. Cevap vermeden önce dana birşey sormak istiyorum.o dönemlerde Eşin bu hakaretleri ederken seni seviyor muydu?

Kimse derdi olana neden konu açtın. Nasıl derdin olabilir diye çıkışmıyor.
Eleştiri almak istemiyorsanız söyleyin adminlere kendi sakat ilişkilerine göre yorum yapacak kadınları alsınlar foruma.
Burada mantıklı kadınlar yaşa göre, konu sahibinin sosyo ekonomik durumuna göre yorum yapıyorlar.
Daha güzelini, mantıklısını gösterecek yorumlar yapıyorum diye özür dileyecek değilim.
Sizin istediğiniz kısır gününe gidip hunharca kocalarınızı çekiştirip daha sonra eve dönüp kocişim de kocişim demek galiba.
Forumda konu açan evli kadınların %90 ı boşanmalı bence. Onlar boşanmıyor, siz veya çevrenizdekiler boşanmıyor diye sağlıklı bir evlilik, hayat yaşadığızı düşünmeyin.
Kesinlikle
Konu sahibi bile boşanmayı düşünürken buradaki kadınlar hep boşan demeyi bilir falan yazmışlar
Onlara göre bir kadınının kocasını kolunu kırsa akşam eve dönüp diğer koluyla yemek hazırlamaya başlamalı
Ne olursa olsun aldatma şiddet hakaret küfür boşanma için yeterli sebep değildir
Boşan diyen kadınlar boşa konuşan kadınlardır

X