• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 yaşındaki oğluma parmak emmeyi nasıl bıraktırabilirim?

Parmak emme degilde aliskanlik olur diye huysuzlandiginda yada uyudugunda sadece vermeye baslamistim buyudukce . Daha sonra gun icinde ortadan kaldirdim. Sadece uykus saati veriyorum uzun zamandir. Bazen kendi bulup agzina takinca aauykun mu geldi kizim gel uyutayim seni diye diye emzigi gorunce hemen kaciyor . Uyutacam saniyor . Gercekten uykusu varsa aliyor sadece . Zaten uykuya dalinca cikartiyor emzigi bende aliyorum . Belki ise yarar diye soyleyim dedim elini agzina goturuunce uykun mu var dersiniz mesela uyumak istemez o anda ve zamanla birakabilir 😊 aa pamagin agzinda o zaman uykun mu geldi gel uyutayim vs derken bir sure sonra bikabilir belki
Uyurken de emmesini istemiyorum. Bu yöntem uyurken normallestiren bir yöntem olur. Yine de teşekkür ederim

Parmak emme davranışını hangi anlarda yaptığına dikkat ederseniz size cevap olacaktır. Elini ve ağzını meşgul edici oyunlarla gün içerisinde aza indirilebilir. ( pipet üfleme, flüt çalma, balon şişirme , kağıt kesme gibi gibi) Davranışı söndürmek için dikkat dağıtmakta bir yoldur ama anlıktır sonrasında muhakkak dikkat başka yöne çekilmelidir. Tırnak yeme, parmak emme gibi davranışlar uzman kontrolünde altta yatan nedeni bulunması gerekir. Eğer ona model olan birinden geçmiyorsa bu alışkanlık, baş edemediği kaygılandığı durumlar dolayısıyla kendini rahatlatmak amacıyla bunu yapıyor olabilir. 2 yaş sonunda oral dönemin bitmesiyle bu tarz davranışların azalması beklenir. Azalmadan artıyorsa ya aşırı büyük tepkiler alıyordur elini ağzına sokma vs gibi davrnışı pekiştirecek ya da dediğim gibi altta yatan kaygı, stres yaratan bir durum olabilir.
Bizim ki sadece alışkanlık ama eğer bu süreci doğru yonetemezsek maalesef kaygı ve strese dönecek

Merhabalr,benim de 2.5 yaşındaki kızım parmağını emiyor. Doğduktan sonra 2-3 ay gibi emzik emdi sonra emziği bıraktı ve parmağını emmeye başladı. Bir ara çok yöntem deneedim,biber bile sürdüm ama yana yakıla yine emdi☺️ Ben çözümü şöyle buldum,çalıştığım için kreşe verdim.( aslında başlıca sebebim bütün gün parmağını emdiği için konuşması geriliyordu). İnanın emmesi bayağı azaldı ve cümle kurmasa da artık konuşuyor her istediğini anlatabiliyor. Şuan bir tek uykusu geldiğinde emiyor onu da yavaş yavaş anlatarak bıraktırmaya çalışıyorum
Oğlumun konuşma gecikmesi vs bir durumu yok ama dediğiniz gibi sosyalleşmek çözüm yollarından biri oluyor. Kreş arastiricam

Bir kaç sefer gözü göre göre acı biber sürün. Zor olur ama işe yarayacaktır. Acı biber gözüne sürmesin yeterli. Yani bu parmağı emersen acıya katlanmak zorundasın. Anaokulu öğretmeniyim, gerçekten emzik bıraktırmaktan daha zor parlak emmeyi bıraktırmak. Bir kaç öğrencimde işe yaramıştı. Sadece elini gözüne sürmemesini takip edin. Hangi parmağı emerse o parmağa sürüyorsunuz.
Bu tramvatik bir durum olur. Yine de teşekkür ederim

Biz de krese başlatalım madem ama yaşadığımız yerde o kadar pahalı ki

Kreş çok etkili gelıo bana nedense.. O kadar degıstı kı Eymen anlatamam.. Bizim kreş çok pahalı degıl, ayda 4bın 5 bın olsa imkansz veremeyız.. Oyle olsa bende gönderemezdm heralde.. Burdakı önerileri bir dene derim D dgdln cim.. Eger olmazsa belkı sartları zorlarsın kreş için🙏🌺🌺

Ya ben 30 olacam hala tırnak yiyorum tırnaklarımı gorseniz etten olusuyor giç tırnak yok yemiyorum tabi koparıp tukuruyorum ozellikle stresli zamanlarda. Ha bide tırnak etlerimi cok yoluyorum tırnaklarım yara bere ıcınde. Vitamin degerleriö normal ama alıskanlık işte. Bikez dugunüm zamanı direndim tırnak uzattım ozaman baktım hiç kenarda yaralar olmadı koparma falan olmadı tertemiz purussuz tırnaklarım vardı duvunden spnra yine basladım😪 en son protez ternak yaptırdım o biraz faydası oldu ama onlarda kırılınca yine eskiye dondum. Gerci safece bende degil kız kardeslerimin hepsinde var tırnak yeme alıskanlıgı. Benim kızım da da krese yolladım gerçi her hafta hasta olıyordu diye cıkardım en son dpgudayız hastane sartları cok kotu ilgi alaka ve doktor yok. Ozöam kreste sanırım burun karıstırmayı ogrendi 1 2 hafta sürekli yaptı bide cıkarıp gosterşyor anne bak igrencc diye baska seye yonelttim hep oyle oyle unttu. Bazen bazı alıskanlıkları gecici oluyor

Bende tırnak etrafındaki etleri yiyorum.. Hatta oğlumda bence benden görerek alıştı.. Sıkıntı yok bende 31im hala bende yıyorum🤣 yalnız tırnak yeme huyum yok, delıkanlı zamanlarımda bendw tırnagı kemirir tükürürdüm.. Ama snra manıkurle gelen guzellıgı gördukce bıraktm tırnak yemeyi.. Smdı sadece etleri yıyorum🤣 onları da tükürüyorm tabi😁

Bildiriminiz gelince yazmak istedim, parmak emme alışkanlığı diş ve çene yapısında dönüşü olmayacak deformasyonlara yol açar. Üst dişler öne, alt dişler geriye konumlanır. Parmakta deformiteler oluşur. Bir diş hekimi olarak önerim bir ortodonti uzmanı ile görüşüp gerekirse alışkanlık kırıcı aparey yaptırmanız. Bu aparey sayesinde çocuk istese de parmak emme, dil emme gibi şeyleri yapamaz. Kendiliğinden de bırakabilir tabi ama bence riske atmayın, süreç uzarsa deformasyonun boyutu artar.

Yapıyorum ama inanın o kadar zor ki çünkü oğlum çok hareketli bir çocuk değil ve odaklanması da kuvvetlidir. Çok sevdiği şeyleri , yapmaktan hoslanacagi şeyleri teklif etsem de o süreçte kabul etmiyor
Seslendiğinizde size bakmıyor mu?

Bildiriminiz gelince yazmak istedim, parmak emme alışkanlığı diş ve çene yapısında dönüşü olmayacak deformasyonlara yol açar. Üst dişler öne, alt dişler geriye konumlanır. Parmakta deformiteler oluşur. Bir diş hekimi olarak önerim bir ortodonti uzmanı ile görüşüp gerekirse alışkanlık kırıcı aparey yaptırmanız. Bu aparey sayesinde çocuk istese de parmak emme, dil emme gibi şeyleri yapamaz. Kendiliğinden de bırakabilir tabi ama bence riske atmayın, süreç uzarsa deformasyonun boyutu artar.
Çok teşekkür ederim şuan zaten üst çene de dişler öne doğru geldi ve emdiği parmak sadece benim fark edebileceğim ölçüde küçük. Burda götürdüğün pedodontistler yaşının küçük olduğunu ve hala birakabilecegi süreçte olduğunu söylediler. Takmayı uygun bulamadılar bu süreçte

Merhaba arkadaşlar bu konunun önüme çıkması bı tesadüf ablamın oğlu da elini emiyordu şuanda 1 buçuk yaşında parmağı emmekten artık şişiyordu arkadaşlarından duymuş sabır otu diye birşey varmış bir kaç defa sürmüş ve sonuç parmak emmeyi unutmuş artık belki faydası olur diye yazdım
Benim kızımda emiyor 2 yaşında olucak bende deneyeceğim insaAllah bırakır :)
Deneyip sonuç alanlar buraya yazarsa sevinirim

Merhaba arkadaşlar bu konunun önüme çıkması bı tesadüf ablamın oğlu da elini emiyordu şuanda 1 buçuk yaşında parmağı emmekten artık şişiyordu arkadaşlarından duymuş sabır otu diye birşey varmış bir kaç defa sürmüş ve sonuç parmak emmeyi unutmuş artık belki faydası olur diye yazdım
Sabır otu acı mı? Yani açıkçası eğer acı ise tavsiyeler arasında denemek istemediğim tek yok bu tür şeyler ama çaresiz hissedince her şey mübah geliyor elbet

Ay şimdi araştırdım üstelik tatlıymış, çok şaşırdım. Üstüne daha şaşırtıcı olan şeyse yaşadığım yerde çok fazla var ve bende minik bir fidesini aldım balkonumda saksıda 😁 bu bir işaret mi acaba

Sabır otu acı mı? Yani açıkçası eğer acı ise tavsiyeler arasında denemek istemediğim tek yok bu tür şeyler ama çaresiz hissedince her şey mübah geliyor elbet
Tadını hiç bilmiyorum. Deneyim bence belki fayda görürsünüz.

Ay şimdi araştırdım üstelik tatlıymış, çok şaşırdım. Üstüne daha şaşırtıcı olan şeyse yaşadığım yerde çok fazla var ve bende minik bir fidesini aldım balkonumda saksıda 😁 bu bir işaret mi acaba
Acaba mi ? 😁 İlk denemede etki göstermiyor bir kaç defa sürmek lazım mıs

Anne karnında başlayan bir durum ve psikolojik olarak yeterli bilgiye sahibim yani neden emiyor noktasını geçtik. Sadece alışkanlık ama çocuk küçük de olsa alışkanlıklar her zaman zor bırakılıyor. Ben yaşadım şu yöntemi uyguladım dediğiniz bir tavsiyeniz varsa paylaşırsanız sevinirim.
Parmaklarina yara bandı yapıştırın, uff oldu diyin artık emme filan güzelce anlat , 3-4 gün takılı kalsın sonra bı gece uyurken çıkarın , emmeyi unuttuğu için birakcaktir

Back