Bana Veriyorlar işte onu anlatıyorumIste boyle bi sebepden dolayi vermiyolar
Mesela hastasin veya cocugunuz hasta ilk 3gun icinde ates 40i bulmadiysa doktoradq gotursen acilede gotursen mudehale olmuyor. Ates dusurucuden sonra ates dusmezse gotur evet ama ilac ver dusuyosa 3gun evde savas oyle gel
Bizde antibiyotik aliyorum diyincd vah vah gecmis olsun diyoruz durum vahim diyoruz
Sayin doktorum anlattiklarinizin hepsini cok iyi anliyorumEvlerini eczane gibi ister. Buna göre davranmak zorinda kaliriz biz de. Her hastaya 40 saat laf anlaticak vaktimiz malesef yok. Çünkü siz de biliyorsunuzdur ki avrupaki doktorların ayda baktığı hasta sayisi kadar bir nöbette hasta bakıyoruz
Ovunmuyorum. Ovunsem ne yazar ovunmesem ne yazarki, her hasta oldugumda kalkip Turkiyeye gelemem. Size bunu anlatiyorumBana Veriyorlar işte onu anlatıyorum
Git 40 derece ateşle sürün sonra gel antibiyotik verelim ne
Neyi savunuyorsunuz siz?
Çocuğa kola ver, 40 derece ateşle 3 gün geçir sonra bakarız diyen bir sistemimi övünüyorsunuz? Gerçekten mi ya? Bencede vah vah durum vahim
6 ilaç gerekirse kullanılır.MerhBa 1 ay sonra 3 yasinda olacak oglum var bi kac gundur oksuruk burun akintisi halsizlik vardi ilk arastirmaya gittik orda ciger filminde ilk doktor iltihap var biraz kotu dedi kan sonucu cikinca ilac yazariz dedi 2 saat sonra kan sonucu cikinca baska doktorla beraber bizim doktorda ordaydi ve cigerlerinde hic bir sey yok kan degerleri de iyi basit soguk alginligi dedi bir tane ilac yazdi yolladi. Ama cocuk berbat durumda oksuruyor uykulu halde fln neyse ertesi sabah bi ozel hastaneye gittik icimiz rahat etmedi yine ciger filmi cekildi ve sonuc bronsit dedi cigere inmis dikkatli olun dedi igne yapildi 6 tane ilac yazildi 2 si nebulizator yani hava makinasinda kullaniliyor iki tanesi antibiotik bir alerji digeri de pediatrik ates dusurucu klasik suruplardan tamam saglik onemli ama bu kadar ilac kucucuk cocuga fazla degilmi iyi olsun istiyorm ama cok korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye ? Cocugu dinliyorum surekli uykuda uyanikken kafayi yicem
Doktorun verdiği talimatlar doğrultusunda ilaçları aksatmadan kullanın.İlerleme kaydedemezseniz kontrole götürün.Cok hasta olan bi cocuk degildi hic bu kadar agir seyretmedi hastaligimiz ama alerjik bunyeli onu biliyorum doktor da dikkat etmemi soyledi Allah korusun dusunmek istemiyorum ilerleyisini
bu cok uzucu yaOvunmuyorum. Ovunsem ne yazar ovunmesem ne yazarki, her hasta oldugumda kalkip Turkiyeye gelemem. Size bunu anlatiyorum
Once bi surun diyolar gerekirse ilac veririm diyor. Sistem bu hosuna giderse diyor.
Anlatmak istedigim sistem
Hasta abartmamak kaydıyla ağrısını kesebilir. Bonibon gibi yemediği sürece. Keşke ben de avrupada çalışabilsem. Ben ayağını burktuğu icin ambulansla acile geleni gördüm.Sayin doktorum anlattiklarinizin hepsini cok iyi anliyorum
Iste su alintiladigim noktada sizde beni onaylarsiniz umarim. Evde eczane kuracak kadar ilac olmasi nekadar dogal. Benim evimde agri kesiciler yara bantlari mide bulantsi bikac cesit pomad harici bise yok.
Avrupada hasta sayisi neden dusuk? Cunku sistem buna itiyor sizi. Evde 3 gun bi debelen hastaligini atlatamazsan gel diyor. Oncesinden gitsende bise vermiyor. Bu nedenme zamanla vucudumuz bagisiklik kazanmis. Esim koronada evde surunmekden beterdi. Dedim bu adam olecek.. Doktor 3 gun dolasiya kadar aradi. Ilerliyomu geriliyomu diye... Yavas yavas iyilesince tamam evde dinlensin 2 hafta dedi. Bu !
Koronayken bebegim 2 aylikdi oda faranjit olmustu. Ne verilir faranjit olunca ? Bize sadece serum fizyolojik ve burun sprayi gunde 1 kez. Bu!
Valla aynen oyle yasiyoruzbu cok uzucu ya
daha ıyı sartlarda daha kolay atlatabılecekken...
ucakla bırkac saat uzaklıkta ulkede ınsanlar saglık sıstemınden daha rahat faydalanıyor sız evde canınızla cebellesıyorsunuz
ormanda tarzan ,dunyada survıvor degılsınız kı mucadele et savas debelen sürün
Övüyorsunuz çünkü ilaç yerine bronşite biz “fizik” tedavi uygularız diyorsunuz, mide-bağırsak sorunu yaşan çocuğa kola verince geçiyor diyorsunuz, öksüren çocuğa ayağına soğan- sarımsak sür bişeyi kalmaz gibi şeyler yaziyorsunuz. Modern tıp bukadar gelişmişken faydalanamamanız ücüzü.Ovunmuyorum. Ovunsem ne yazar ovunmesem ne yazarki, her hasta oldugumda kalkip Turkiyeye gelemem. Size bunu anlatiyorum
Once bi surun diyolar gerekirse ilac veririm diyor. Sistem bu hosuna giderse diyor.
Anlatmak istedigim sistem
Çocuk grip olmamış hanımefendi bronşit olmuşYazsam bi türlü yazmasam bir türlü.. gercekten gripte ilaçların ise yaradigini düşünüyor musunuz? Bizimkiler de sürekli grip oluyorlar bu sene ben grip icin ilac kullanmiyorum, dojtora dahi götürüyorum. Bir iliadin, bir coldmix kullaniyorum hepsi bu. Ama siz götürürsünüz tercihiniz bu yondedir. Atesten korkarsınız bir sey diyemem. Benimkiler ateslenince giyinip terleyip 1 gecede gripi atlatiyorlar. Sogukkanli kalabilirim derseniz bilemem ama en iyisini doktor bilir.
Boğulmaları daha mı faydalıEn cok bu havalarin, bronslari acarak zarar verdigini biliyor musunuz?
Doktor yüksek ateşli çocuğu sar sarmala ter içinde kalsın mı dediMerak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degil
zaten buz gibi suya sokulmaz ateşli çocuk çok ılık soğuğa yakın suya tutulur ateşi için.sonra da atlet külot bırakılır üstü örtülmez.ateş düşürücü verilir ateşi sık sık ölçülüp beklenir 1 saate düşmezse de hastaneye götürülür.bana bunları öğreten yakınımda doktor.Doktor yüksek ateşli çocuğu sar sarmala ter içinde kalsın mı dedi
Doktor hastasiyla oyle bir sinir cizmiski burada, biz kucuk insan kiim doktora bana sunu yaz bunu yap diyecegiz.Hasta abartmamak kaydıyla ağrısını kesebilir. Bonibon gibi yemediği sürece. Keşke ben de avrupada çalışabilsem. Ben ayağını burktuğu icin ambulansla acile geleni gördüm.
Trafik kazaları varken pansuman için gelen hastanın acili birbirine kattığını gördüm.
Baş ağrısı için gelen migren hastasının bana bt cekiceksiniz diye uzerimize yürüdüğünü biliyorum.
Ellerine de bir doktor sikayet etme hakki vermişler ben serum istedim bana iğne yaptılar diye sikayet edildigimizi gördüm. Halbuki yapılan ilacin serum hali bile yok. Onu bile bilmiyor ama sikayet ediyor.
Olması gereken eşinin covid geçirdiği zamanki gibi davranilmasi ama türkiyede yap bakalim ne oluyorhastaların sikayet etmesini geçtim kafamızda kaldırım taşı kırıyorlar
Farenjit çocukta tehlikelidir ama ARA dediğimiz kalp romatizmasına neden olabilir
Ovmuyorum ama size oyle gelmis diyelimÖvüyorsunuz çünkü ilaç yerine bronşite biz “fizik” tedavi uygularız diyorsunuz, mide-bağırsak sorunu yaşan çocuğa kola verince geçiyor diyorsunuz, öksüren çocuğa ayağına soğan- sarımsak sür bişeyi kalmaz gibi şeyler yaziyorsunuz. Modern tıp bukadar gelişmişken faydalanamamanız ücüzü.
Yaşadığınız ülkenin sağlık sistemi kötüymüş üzüldüm adınıza.
Orda yaşamak istemezdim.
Allah kolaylık versin.
3 yasinda 6 ilac.... Bu cocuk anca buyuk bi ameliyat gecirmis olmasi gerek. Buyuk derken kulak burun bogazdan bahsetmiyorum veya hastanede 5gun yatili kalmis bobrek enfeksiyonundan bahsetmiyorum
Nasil bir buyuk ameliyatki 6 ilac olmali.
Turkiyede hic bir zaman onaylamayacagim sey ilac kullanim, seker gibi ilac kullanimi
Halkimiz bu ilac kullaniminda okadar bilincsizki, sinirlense basi agridi sanip ilac alanida duydum asi olmaya giden bebege agri kesici verenide...
Oksuruk varsa dogal yollar uzerinden gidin zira ilac kullanimi oksuru tedavi etmeyecek. Mesela odaya sogan koyun, sogani ikiye kesip uzerine karanfil batirin, cok faydaqi var
Veya ayaginin altina sarimsak kuru yapin
Bide ornek vermek istiyorum
11 yasinda kizim var biz yurt disinda yasiyoruz. Bir cok kes gastro anterit olmus bir cocuk. Doktorumuz bize kola ic gecer der, ayriyetten probiyotik verir bukadar.
Bu yaz Turkiyede tam 3 gun hastanede yatili kaldi, siradan bir gastro anteritten, ates yok.. Eve donduk elimizde 2 canta ilac
Cocuk 3gun daha ilac almaya devam etti hic bir iyilesme gostermedi baktim olacagi yok biraktik butun ilaclari.. Aksamina kendine geldi
Tabikide bizim bunyemiz ilaca alisik olmadigindan kaldirmadi. Cunku antibiyotik bakkaldan ekmek alir gibi alinmiyor burada
Yilda 3 kez aldiysan analiz yapilir gerekirse ameliyata gidilir.
Kafanız karışık herhalde?Ovmuyorum ama size oyle gelmis diyelim
Bana soylermisiniz hastasiniz doktora gidiyosunuz doktor size biraz daha beklemeyi sunuyor
Baska doktora git gene aynisi
Benim doktorum bana hamileyken 40 haftayi 10 gun gecsin oyle alirizi bebegi diyodu
Alttan bakmiyodu daha cok acilma yapmayim diye.
Cati muayenesini gereksiz buluyodu...
Hadi buradan buyrun neyini ovmem gerek
Yada napmam gerek
Antibiyotiklere bakteriler direnç gelistiriyor. Ilk bulunduğu zaman antibiyotikler bakmışlar penisilin her şeye çok iyi geliyor her hastaya vermisler. Sonra bakmislar etki etmiyor başka etken maddeli daha ağır antibiyotikler kullanmaya başlamışlar. Yani eskiden tedavi edebildiği hastalığı artık tedavi edemez hale gelmis. Bu da daha uzun sure hasta kalma hatta enfeksiyon yüzünden ölmek demek.
Bir de aklıma gelmişken soyliyim doktorlar yeni ilaç yazmayı da bu yüzden sevmez. Augmentin yazdığımız bir hasta bunun için mi okudunuz bunu ben de yazardim kendime diye bir kere soylemisti. Ama aslinda augmentin en eski ve yan etkilerini en bildiğimiz ilac. Yeni yetme ilaclara benzemez bu yüzden severiz
Benim böyle ağır ateşlenip sonra havale geçiren tanıdıklarım vardı ☹ Çocuğu sarıp sarmalamasi çok fena atesliyken.Bana Veriyorlar işte onu anlatıyorum
Git 40 derece ateşle sürün sonra gel antibiyotik verelim ne
Neyi savunuyorsunuz siz?
Çocuğa kola ver, 40 derece ateşle 3 gün geçir sonra bakarız diyen bir sistemimi övünüyorsunuz? Gerçekten mi ya? Bencede vah vah durum vahim
Küçük çocukta Ateş en korktuğum. Hele akşam normal yatırıp gece ateşle uyanan çocuk kabus gibi. Eli ayağı birbirine giriyor insanın.Benim böyle ağır ateşlenip sonra havale geçiren tanıdıklarım vardı ☹ Çocuğu sarıp sarmalamasi çok fena atesliyken.