1 yılda yumurtalık rezervi bu hızda düşer mi?

İmtihan dünyasında bocaladığımız anlarda oluyor ama elimizden çabalamaktan ve umut etmekten başka bişey gelmiyor. Rabb'im yüzümüze baksın güç versin. İnançlı olalım. İnşallah olacak. Güzel düşün güzel olsun
Dualarım hepimizle inşallah olacak tabiki güzel düşünmeyi ne olursa olsun bırakmayacağız. Allah im en kısa zamanda bizlere nasip etsin hayırla, sağlıkla, kolaylıkla. Teşekkür ederim 🎈🙏

Bilmiyorum ama benim yükselmiş. Üni Hastanesi'nde 2 yıl önce baktırdım 1.51 dediler yakın tarihte yine bakıldı 2.21 çıktı aynı hastane aynı lab. Nasıl arttı bilmiyorum sağlıklı beslenme spor stressiz yaşamaya dikkat ettim. Bunlar etkili oldu mu bilemiyorum

Kızlar konu canlanmış sonradan hiç giriş yapmadım görmedim. Tüp bebek tedavisi için görüştüğüm doktor şöyle dedi, amh bir yılda 2'den 1'e düştü diye üzülme kesin öyle bir şey denemez, belki de hep 1'di, yani geçen sene de aslında 1 civarlarında olmuş fakat yanlış ölçülmüş olabilir dedi. Ki hızla 2'den 1'e düşmüş olsa bile bu kadarı da bize yeterli dedi.
Bu hafta başlıyorum tedaviye, bakalım kaç yumurta görülecek iğnelere nasıl yanıt verecek.

Ben de covid asilarindan supheleniyorum dusuk amh icin ama doktorlar kesinlikle ilgisi yok diyorlar… Gencligimden beri akneyle basim belada senelerce roaccutane kullandım hic gunese cikmadim, d vitamini falan da sanırım biraz ihmal ettim o da cok onemli bir de roaccutane ın yumurta rezervini azalttigina dair bilimsel calismalar var maalesef yabancı kaynaklarda :/ benim de sag yumurtaligimda bir sorun var galiba ilaca tepki vermedi…

Amh 0.43 tu martta 34 yasindayim. Tup bebekte en dezavantajlı grup oldugumuz da gercek benim esimin de sperm sorunu var olmasa ben de klomen/femara ile yumurta gelistirelim iliskiye girelim takipli seklinde bir yol istiyordum tup bebek yipratici maalesef.

Normalde 20 yumurta toplansın diye girilen isleme ben 2 yumurta ile giriyorum moralimi bozmayacagim diyorum ama daha bastan umutsuz oluyo insan ister istemez
Covid aşısı 2 sinovac 1 biontech olmuştum. Biontech olduktan sonra birkaç ay adet düzensizliği yaşadım, sonra da iki adet arası sürem 2-3 gün kısaldı kalıcı olarak. Tesadüf mü bilmiyorum.

Ben bir ay dediğiniz gibi yumurta geliştirip ilişkiye girdim, olmadı. Aşılamaya da doktor çok sıcak bakmadı, sıkıntısız sperm zaten o yolu kendi de aşıyor dedi. Hayırlısı olsun o 2 yumurtanız da kaliteli olur inşallah.

Selam kızlar. Biraz uzun olacak ama vakti olan tecrübeli arkadaşlar okusun, kafam inanılmaz karıştı yorumlarınıza ihtiyacım var. Yaş 33, özet geçiyorum madde madde;

2023 mayıs ayında çocuk istediğime karar verince kontrol için doktora gittim. Vajinal ultrasonla baktı, foliküllerin var, bir sorun görünmüyor denemeye başlayın dedi, folik asit önerdi. (kaç folikül olduğunu bilmiyoruz, sormadım)

4-5 ay denedim, olmayınca 2023 eylülde hormonlarıma baktırmak için tekrar gittim. Amh 2,01, fsh 6,07 çıktı. Eşim de spermiyogram baktırdı, çok şahane olmasa da iyiydi. Sonuçlarda bir sorun yok, birkaç ay daha deneyin olmazsa gelin dedi.

5 ay deneyip yine olmayınca 2024 şubat gibi başka bir doktora gittim. Yumurta takibi yapabiliriz dedi, herhangi bir ilaç kullanmadan kendi haliyle yumurta takibi yaptık. Gelişiminde çatlamasında bir sorun olmadı, doktor çatlama gördüğü gün ilişki oldu, ama o ay da gebelik olmadı. Doktor hsg istedi çektirdim, onda da sorun yok. Bu durumda ben artık aşılama düşünmeye başladım ve ilk kez özelde bir doktora gittim geçen hafta. Şimdiye kadar gittiklerim devletti.

Özeldeki doktor önce eski kan sonuçlarıma baktı. İsterseniz aşılama yaparım, ama önce isterseniz ilaçla ovulasyon indüksiyonu yapalım, spontan deneyin dedi. Yumurtalar uyarılmış olacağı için spontan gebelik şansı da olabiliyor sebepsiz infertilite hastalarında dedi. Sonra vajinal ultrason baktı, sağda 1, solda 3 adet antral folikül gördü. Amh 2 olan biri için bu sayı biraz düşük malum. Gonal-f yazdı 3 gün arayla kontrole çağırdı.

6 gün 75 ünite gonal-f sonrası son durum: solda 3 folikülken 6 olmuş, 1 tanesi 12 mm olmuş. Sağdaki 1 folikül dediği ise hiç gelişim göstermemiş, büyük ihtimalle o folikül değil ufak bir kist benzeri bir şey dedi. Yani sağda inanılmaz ama sıfır antral folikül var. İlaç ile biraz daha güzel gelişim beklerdim dedi, çok iyi artmış diyemiyorum dedi. Ben o arada devlette amh tekrar baktırdım, amh 1,04, fsh 7,04.

Doktora şunu sordum, ben 1 yıl önce ilk doktora gittiğimde foliküllerin var dene dedi yolladı, amh da 2 idi. O an kaç folikül vardı sayısını bilmiyoruz ama az olsa söylemez miydi ben sormadan? O zaman çok iyi olup şimdi hızla düşmüş olabilir mi dedim. Olabilir, eğer öyleyse düşmeye devam edecektir ve elimizi çabuk tutmak gerekir dedi.

O kadar moralim bozuldu ki. İnanın şuan sıfırdan başlangıç amh'ım 1, antral folikül sayım 3 olsa hiç üzülmezdim. Ne değerlerle hamile kalanları okuduk burada. Ama 1 yılda aniden bu hale gelmiş olma ihtimali beni inanılmaz şekilde gerdi. Kendimi yiyip duruyorum acaba 1 yılda azaldı mı yoksa en başından beri böyle miydi? Kimi doktor çok rahat oluyor, belki o 1 yıl önceki doktor da 4-5 folikül gördü, önemsemedi güzel güzel diyip yolladı. Belki de atıyorum 10 tane gördü şimdi 3'e düştü, bunu hiçbir zaman bilemicem. Anlamadığım şu, devletteki hsg isteyen yumurta takibi yapan doktor da hiç folikülün az falan dememişti. Tamam ben sormadım ama 1 yıldır gebelik için uğraşan birine bunu söylemez miydi?

İkinci anlamadığım şey: şuan sağ yumurtalığımda hiç antral folikül yok. Ama ben 2 ay önce yumurta takibi yaptırdığımda sağdan yumurtlamıştım. Gerçekten hiçbir şey anlamıyorum. Bir iki kez aşılama denerim diyordum ama şuan acilen tüp bebek düşünüyorum. Bana lüften bir akıl verin yorum yapın.Önemli olan hep vajinal yağ
O kadar haklısın ki.. 34 yaşındayım bende. amh 073. Ultrasonda da 2 yada 3 folikul görünüyor max. 2 sene klomen ile tedavi gördüm maalesef gebe kalamadım 3 farklı doktor kontrolü hepsi de tüp bebek için yönlendirdi. 4 Temmuz da tedaviye başladık adetin 2.günü 2 folikul vardı ultrasonda hatta doktorum amh 01 e denk geliyo 07de daha fazla yumurta beklenir dedi. Yine de tedaviye 2 folikul ile başladık yumurta büyütme iğneleri ve klomen ile folikuller 4,5 tane görüldü sonra büyüyenler 3 e düştü. iğnelere yumurtalıklarım çok tepki vermedi yavaş büyüdüler. Bugün 14.gun 3 yumurtamdan 2 tane kalmış 1 tanesi cetrodite (erken çatlamasını önleyen iğne) vurulmama rağmen kendiliğinden çatlamış. Sebebini bilmiyoruz sonuç olarak sadece 2 folikulum kaldı. Cuma günü yumurta toplama günüm ama çok korkuyorum ya bu 2 yumurtamı da kaybedersem diye.. ya içleri boşsa diye.. ben o kaybettiğim 1 folikul için tüm gün gözyaşı döktüm. Sana katılıyorum 10, 20 yumurtam olsaydı 1 tane erken çatlayan folikulum için sağlık olsun derdim. Ama günün sonunda başlarken 2 yumurtam vardı şimdi de 2, süreç devam ediyor inşallah cuma günü 2 sini de sapasağlam toplayacaklar ve sağlıklı embriyolar olacaklar. Sonucunu görmeden umudumuzu yitirmemeliyiz 🥹 evet tüm aşamaları inanılmaz yorucu ve yıpratıcı, bir gün çok iyi umutlu hissederken diğer gün sabahtan akşama kadar ağlayabiliriz. Herkes tedaviye aynı şekilde yanıt vermiyor elimizden geleni yapıp deneyeceğiz, dilerim en kısa zamanda anne olmak nasip olsun bize 🎈
canım vajinal usg en doğrusu AMH kanda yanlış çıkıyır çoğu zaman

Ben şunu anladım ilk 2023 de gittiğinde vajinal bakılmadan sadece AMH 2 diye geldiysen AMH değerin yanlış gelmiş demektir ben kendimden örnek vereyim kanda 0,8 Çıkrıkcı çok korktum hemen vajinala girdim 17 yumurta sayıldı şimdi AMH den korkup hemen tüpe gitseydim 0,8 sancaktım hep

Bu doktorlara güvenmeyeceksiniz 5 ay önceki sana demez 4 tane görür yeterli kılar isteyin raporunuzu kaç var diye sorun bilmiyordursun belki bende bilmiyordum canım ama kendi kafalarına göre yeterli kılıyorlar banada demesi ben zorla istedim yeterli AMH diyip durdu bende bilmek istiyorum dedim ğ

O kadar farklı doktorlar tanıdım ki benim için diyor bir tanesi 4 yumurta yeterli düşünün ee 4 yumurta 1 yıla yakın sürede kaça iner siz düşünün

Back
X