- 1 Kasım 2012
- 11.187
- 25.775
- 35
Eger kizim gastro olursa size buradan msjla haber edicem doktorun ne verdigini. Hatta isterseniz goruntulu bile arayabilirsinizilginç geldi.bunu bir araştırayım netten.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Eger kizim gastro olursa size buradan msjla haber edicem doktorun ne verdigini. Hatta isterseniz goruntulu bile arayabilirsinizilginç geldi.bunu bir araştırayım netten.
Anlatamadigimda bu iste
Siradan bi gastro anterit icin bile 2 antibiyotik ates dusurucu vitamin mide bulantisi olan ilac tedavisini yasadik bu yaz. Sizin bunyeniz alisik olabilir ilaclara
Ama inanin biz Turkiyede yasamadigimiz icin bize cok abes geliyor ilac konusu. 11 yasindaki kizima Karin agrisinda bile buscopan veren teyzem (kendisi bashemsire) burada doktorumuz kesinlikle birdaha vermemem gerektigini belirtti
Cahil bilgisiyle alakasi yok bunun
Avrupadaki ilac tedavilerini arastirin lutfen. Bize sadece tuhaf geliyor 2 antibiyotik birden.
ben dogumdan ciktim gunde 1gr agri kesiciden baska bise kullanamazdim. 7 dikisim vardi... 3 gun hastanede kaldim. Yani sadece anlamaniz icin ornek veriyorum
O kadar haklısın ki. Türkiye durum şu sekilde oluyor hasta griple geliyor. Grip recetesi yaziyorsun ben antibiyotiksiz iyilesmem diyor. Antiyotiklik bir durumunun olmadığnı anlatiyorsun diyor ki ben kendimi biliyorum sen bana yaz evde dursun. Istersen yüz kere anlat anlamıyor karşındaki.doktorlar ılac yazmaya heveslı antıbıyotık yazıp yazıp gonderıyorlar yazıyorlar hep bu tarz konularda
kuzenım eczacı ...o boyle bırseyın olamayacagını ,doktorun bıle oyle herkese kafasına gore ılac yazamayacagını ,herseyın sısteme ıslendıgını herkese sureklı sadece antıbıyotık yazan doktorun sısteme takılacagını, ınsanların abarttıgını soyledı... doktorlar hastanın zarar gormesınden korkar cunku verecegı zarar ona döner gerı dedı.
gercekten doktorların bu konularda kendılerını savunmasını beklıyorum ben , benı bıle rahatsız edıyor bır cocuk annesıyım kızım halen zature tedavısı gormekte hıc aklıma doktorun ılaclara asık oldugu gelmedı mesela... ılac yazmayan doktor daha ıyı doktor gorusu var demek kı ılaca ıhtıyacı yok bu cocuk ılacsız gecırebılır bu durumu dıye dusunuyor yuksek olasılık doktor
ama ebeveyn bak doktorumuz harıka bosuna ılac vermedı dıye dusunuyor
zaten verılmesı gerekse verılırdı degıl mı ? doktorlar cok ılac yazınca bır kazanc elde edıyorlar mı
ben de öyle düşündüğüm için şaştım zaten.çocuğa mönü alınca sadece ayran almasına izin veriyorum yanında.cola yetişkinlere bile zararlı değil ki çocuklar içecek.ilaçtan sakınalım derken şekere aside boğmuş çocuğu .bu nasıl doktor?kızım ıshal oldugunda komsum kola ver dedı
tabıkı dınlemedım doktora gıttık
probıyotık verdı patates yesın bırkac gun katı beslensın dedı
toz halınde bırsey ya suyla karıstırıyorsun ya da yogurda katıp verıyorsun 2 gunde gectı zaten
kola komple seker ve asıt
sekere seker katıp ıcmek nedır ya öldü guzelım hucreler sekere seker katmanın faydası zararından coktur
İshal biz büyüklere derler kola+çubuk krakeri.kızım ıshal oldugunda komsum kola ver dedı
tabıkı dınlemedım doktora gıttık
probıyotık verdı patates yesın bırkac gun katı beslensın dedı
toz halınde bırsey ya suyla karıstırıyorsun ya da yogurda katıp verıyorsun 2 gunde gectı zaten
kola komple seker ve asıt
sekere seker katıp ıcmek nedır ya öldü guzelım hucreler sekere seker katmanın faydası zararından coktur
9 yildir ayni doktora gidiyoruz :)Dr unuzu acilen değiştirmenizi öneririm.
ınsallah gerek olmazda kızınız hasta olursa sız turkıyeye gelın duzgun bır tedavı olun yazıktır uzuldum vallaEger kizim gastro olursa size buradan msjla haber edicem doktorun ne verdigini. Hatta isterseniz goruntulu bile arayabilirsiniz
mastitde bana ılac vermedıler valla... masaj ve kompleks yap dedıler bazen sıcak bazen soguk suyla donusumlu9 yildir ayni doktora gidiyoruz :)
Mastit oldugumda mesela hastanede kadin dogum ve ebe yine ilac vermedi sicak su soguk su vs vs gecirdim
Buradaki arkadaslardan goruyodum mesela mastitte ilac aldiklari falan...
Sorun 1 doktorda degilki ulke geneli boyle
bu cola yı doktor arkadaşlarım var soracaktım da saat geç olmuş.gerçekten ilginç geldi bana .ben cola hediye gelince evime ki içmiyoruz hiçbirimiz sevmeyiz. wc temizliyorum onunla.o derecede asidik bir ürün yanii .ama belki sizin doktorun da bir bildiği vardır bilememEger kizim gastro olursa size buradan msjla haber edicem doktorun ne verdigini. Hatta isterseniz goruntulu bile arayabilirsiniz
9 yildir ayni doktora gidiyoruz :)
Mastit oldugumda mesela hastanede kadin dogum ve ebe yine ilac vermedi sicak su soguk su vs vs gecirdim
Buradaki arkadaslardan goruyodum mesela mastitte ilac aldiklari falan...
Sorun 1 doktorda degilki ulke geneli boyle
Ya o harketlerin bi numarası yok aslında
Ciğer kısmına tık tık vurucan, ordaki balgam sökülecek, tükürükle dışarı atılacak. Bunuda sanki çok büyük birşeymiş gibi anlatmış arkadaş. Falanca ülkede antibiyotik vermezlermiş kolay kolay. Vermezler tabii. Antibiyotik pahalı bir ilaç, ücretsiz vermek zorunda oldukları için tabiki dikkatli yazılması gerekiyor. Çocuk ateşler içinde yansın, bikaç gün ateş düşürücü verelim geçmese gene gel derler. Bazen geçer ama genelde geçmez çünkü enfeksiyon vardır, onada ateş düşürücü yeterli gelmiyor tabii. Mecburen tekrar gidersin dr.a aa geçmedimi ozaman antibiyotik tedavisi başlayalım derler. Arkadaşda sanırki dr mükemmel olduğu için antibiyotiği hemen yazmadı. Aslında herşeyde olduğu gibi bu konuda tam duygusalda anlatamassın işte
kötüye kullanıldı hastalar tarafından.herkes antibiyotik yazdırdı en basit hastalıklara.bir de fazla antibiyotik kullanırsak vücut daha ağır hastalıklara yakalandığı zamanlar antibiyotik artık etki etmiyormuş eskisi gibi.bana böyle söylenmişti.ekonomik kısmını bilmiyorumBurada da doktorlara antibiotik kullanmaması için baskı olduğu dönemde gittiğim doktor ısrarla antibiotik vermemişti. Ben boğazım iltihaplanıp bu kulağıma sıçradıysa antibiyotiksiz mümkün değil iyileşemiyorum. Doktor sonuçta deyip sadece verilen ateş düşürücüyü kullandım ve birkaç gün sonra ağır şekilde hastalandım. Ben o yüzden antibiotik vermeyen doktorlara direkt iyi doktor gözüyle bakanları anlamıyorum. Antibiyotik kullanılması istenmiyorsa virüs ve bakteri testleri yapıp öyle ilaç verilmeli. Siz soyleyince merak ettim, bizim ülkemizde de pahalı diye mi doktorlar yazmasın deniyor acaba?
Ebe kadin bana geldiginde 9.kez Mastit olmus bir kadina ameliyat onerildi cunku damarlar cok tikali demisti.mastitde bana ılac vermedıler valla... masaj ve kompleks yap dedıler bazen sıcak bazen soguk suyla donusumlu
meme ucum yara oldu dıye surmeye krem verdıler sadece o kadar
Ben en son kizima hamileylen 12 yil once yasli doktor bana kola icersen dusunki bebeginin cildine asit dokuyosun yaniyo eriyo demisti ondan beri icmem...bu cola yı doktor arkadaşlarım var soracaktım da saat geç olmuş.gerçekten ilginç geldi bana .ben cola hediye gelince evime ki içmiyoruz hiçbirimiz sevmeyiz. wc temizliyorum onunla.o derecede asidik bir ürün yanii .ama belki sizin doktorun da bir bildiği vardır bilemem
Almanya değildir o ülke.Almanya da veriliyor ilaç ihtiyaç halindeEbe kadin bana geldiginde 9.kez Mastit olmus bir kadina ameliyat onerildi cunku damarlar cok tikali demisti.
Ee neden peki 9u beklemisler
E cunki herseferinde iyilesir iyilesti diye diye 9u buldu
Hemen ameliyat olmazki demisti
Arkadasimin bebegi doguma giderken catisi dar oldugunu bile bile doguma aldilaf 27 saat dogumhanede caniyla savasti en sonunda sezeryan dediler a
Annem 10 yildir diyabet 250 min. Insulin hala vermiyolar
Devam edimmi... Ilac vermiyolar derken bunlardan bahsediyorum
Sen konuya hakim olmadığın için ben sana şöyle açıklayım o zaman. Gastroenterit tanısı aldığı size soylendi ise sondaki it eki enfeksiyon demek. Gastro organlarinin enfeksiyonu. Eger hasta dehidrate ise( dehidratasyon bulguları halsizlik, deri kuruması büzülmesi bilinc bulanikligina kadar sayarsin bir suru) çocuğun eğer midesi bulanıyorsa yemek alamaz su alamaz demek. Yani agizdan dehidratasyonu tolere edemez olarak yorumlariz. Aldigini cikartir. Yetişkin için biraz susuz kalmak bu kadar korkulacak bir şey değilken çocukta çok korkariz. Bu yüzden hastaya damardan sıvı veririz gerekli gorursek, enfeksiyon durumu varsa hastanın gastroenteritse yuksektir antibiyotik bile gerekebilir bunlar kesin verilmesi gerekilenler. Peki sonrası? Iste bu noktada hasta acile gelicek kadar kötüyse biz hastaya ağrı kesicisini veririz, bulantı kusmasini kesmesi için ilac verebiliriz, bagirsak duzenleyici probiyotik veririz, enfeksiyon atesi yukseltebilir ates düşürücü verebiliriz. Bu ikinci tedaviye semptomatik tedavi deriz. Yani hasati rahatlatmaya yonelik tedavi. Hastaligi daha rahat gecirsin diye. Bu tedaviyi sen ister uygularsın ister uygulamazsın. Ama türkiyede hasta profili ilaçsız kalmayi pek kabul etmez. Evlerini eczane gibi ister. Buna göre davranmak zorinda kaliriz biz de. Her hastaya 40 saat laf anlaticak vaktimiz malesef yok. Çünkü siz de biliyorsunuzdur ki avrupaki doktorların ayda baktığı hasta sayisi kadar bir nöbette hasta bakıyoruzBir fark oldugunu ben kendim icin dusunuyorum
Kendi yasadiklarima dayanarak dusunuyorum
Avrupada boyle degil derken hava atmak icin degil, Turkiyede yasamadigim oranin saglik sisteminde olmadigim anlasilsin diye.
Sizin bilginize saygim vardir o baska ama ben kendim bakin sandriyon kisisi olarak buradaki saglik sistemiyle turkiyede ayni seyleri yasamadik diyorum. Ayse fatmadan bahsetmiyorum
Gastro anterit icin doktorumuza gidiyoruz, ishal icin ilac verir ve kola ic der (benim icin degil cocugum icin) 2 gun dinlenmesi icin rapor verir. 3. Gunu gecti gitti bitti.
Biz Turkiyede 3 gun Gastro anterit icin ozel hastanede kaldik, ates yoktu, kusma ishal ve halsizlik. Ayriyetten cikinca bisuru ilac verildi. Hastaneden aldigim sonuclari geldigimde buradaki doktoruma verdim dosyaya eklemesi icin. 3 gun hastanede yatti dedigimde cok sasirdi. Bu sadece size anlatmak icindi. Neden farkli oldugunu dusundugumu anlatabilmek icin
Neyse bi onemi yok.
Konu sahibinden ayrica ozur diliyorum. Konuyu sabote etmis oldum gibi hissettim
DegilAlmanya değildir o ülke.Almanya da veriliyor ilaç ihtiyaç halinde
Sizin ülkeniz için birşey diyemem, neresi bilmiyorum.Burada da doktorlara antibiotik kullanmaması için baskı olduğu dönemde gittiğim doktor ısrarla antibiotik vermemişti. Ben boğazım iltihaplanıp bu kulağıma sıçradıysa antibiyotiksiz mümkün değil iyileşemiyorum. Doktor sonuçta deyip sadece verilen ateş düşürücüyü kullandım ve birkaç gün sonra ağır şekilde hastalandım. Ben o yüzden antibiotik vermeyen doktorlara direkt iyi doktor gözüyle bakanları anlamıyorum. Antibiyotik kullanılması istenmiyorsa virüs ve bakteri testleri yapıp öyle ilaç verilmeli. Siz soyleyince merak ettim, bizim ülkemizde de pahalı diye mi doktorlar yazmasın deniyor acaba?
Antibiyotiklere bakteriler direnç gelistiriyor. Ilk bulunduğu zaman antibiyotikler bakmışlar penisilin her şeye çok iyi geliyor her hastaya vermisler. Sonra bakmislar etki etmiyor başka etken maddeli daha ağır antibiyotikler kullanmaya başlamışlar. Yani eskiden tedavi edebildiği hastalığı artık tedavi edemez hale gelmis. Bu da daha uzun sure hasta kalma hatta enfeksiyon yüzünden ölmek demek.Burada da doktorlara antibiotik kullanmaması için baskı olduğu dönemde gittiğim doktor ısrarla antibiotik vermemişti. Ben boğazım iltihaplanıp bu kulağıma sıçradıysa antibiyotiksiz mümkün değil iyileşemiyorum. Doktor sonuçta deyip sadece verilen ateş düşürücüyü kullandım ve birkaç gün sonra ağır şekilde hastalandım. Ben o yüzden antibiotik vermeyen doktorlara direkt iyi doktor gözüyle bakanları anlamıyorum. Antibiyotik kullanılması istenmiyorsa virüs ve bakteri testleri yapıp öyle ilaç verilmeli. Siz soyleyince merak ettim, bizim ülkemizde de pahalı diye mi doktorlar yazmasın deniyor acaba?
Iste boyle bi sebepden dolayi vermiyolarBenimde mesela sizin gibi boğazım ağrır, kulağıma vurur ağrısı. Bilirimki antibiyotik içmeden geçmez.