3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

En son bir üye asla Avrupada şu ilacı vermezler dedi, Belçikanın sağlık bakanlığının sitesinden araştırdık, ilaçlar arasında çıktı.

Bu sitede Avrupada ilaç vermiyorlar diye çok ilginç bir söylem var, tedavi protokollerine giriyoruz liste liste ilaç çıkıyor. Türkiyeyle nerdeyse aynı.

Başhemşire ilaç yazamaz, ilaç yazma yetkisi doktorda. Kesinlikle yanlış olmuş.

Türkiyedeki sıkıntı hasta istiyor diye başlangıç viral hastalıklara karşı antibiyotik verilmesiydi ki bu da eğitimlerle önemli ölçüde azaldı.

Yalnız burada basit bir enfeksiyon yok ciğere inmiş diye düşünülüyor. Bu durumda ikincil bakteri enfeksiyonu düşünülür onun da ilacı antibiyotik.
Evet iş ciddileşirse kombo da yapılır. Sonuçta tek ilacın dozu belli, yüksek doz vermektense doktor iki ilacı daha düşük doz vererek karaciğeri daha az yormak isteyebilir.

Herşeyi bir tarafa bırakalım zatüreli hasta Avrupada hastaneye gitse doktor soğan sarımsak önerse dava açılır. Görmediğimiz bebek için yorum yapıyoruz şu anda.

Doğumdan sonra bir şikayetiniz yoksa ağrı kesici verilmesi sorun değil, zaten bebeğe geçmesin diye dikkat ediliyor. Peki dikişler enfekte olsaydı doktor ilaç vermeyecek miydi?

Doktorlar görmeden ilaç yazmazken bir hasta hakkında yorum yapmayı doğru bulmuyorum.

O kadar haklısın ki. Türkiye durum şu sekilde oluyor hasta griple geliyor. Grip recetesi yaziyorsun ben antibiyotiksiz iyilesmem diyor. Antiyotiklik bir durumunun olmadığnı anlatiyorsun diyor ki ben kendimi biliyorum sen bana yaz evde dursun. Istersen yüz kere anlat anlamıyor karşındaki.
Ben ilaç yazinca kazanc elde ediyoruz saniyordum. Muhtelemen eskiden oyleymis bize öyle yerlesmis. Kalem ve not kağıdı disinda bir şey görmedim ben henüz

ben de öyle düşündüğüm için şaştım zaten.çocuğa mönü alınca sadece ayran almasına izin veriyorum yanında.cola yetişkinlere bile zararlı değil ki çocuklar içecek.ilaçtan sakınalım derken şekere aside boğmuş çocuğu .bu nasıl doktor?

İshal biz büyüklere derler kola+çubuk krakeri.
Oda iyileştirdiği için değilde vücut sussuz kalmasın diye kullanılır diye biliyorum. Çocuklara kola içir diyen dr a hiç denk gelmedim, gelmemde inşallah

Dr unuzu acilen değiştirmenizi öneririm.
9 yildir ayni doktora gidiyoruz :)

Mastit oldugumda mesela hastanede kadin dogum ve ebe yine ilac vermedi sicak su soguk su vs vs gecirdim
Buradaki arkadaslardan goruyodum mesela mastitte ilac aldiklari falan...

Sorun 1 doktorda degilki ulke geneli boyle

Eger kizim gastro olursa size buradan msjla haber edicem doktorun ne verdigini. Hatta isterseniz goruntulu bile arayabilirsiniz
ınsallah gerek olmazda kızınız hasta olursa sız turkıyeye gelın duzgun bır tedavı olun yazıktır uzuldum valla

mastitde bana ılac vermedıler valla... masaj ve kompleks yap dedıler bazen sıcak bazen soguk suyla donusumlu
meme ucum yara oldu dıye surmeye krem verdıler sadece o kadar

Eger kizim gastro olursa size buradan msjla haber edicem doktorun ne verdigini. Hatta isterseniz goruntulu bile arayabilirsiniz
bu cola yı doktor arkadaşlarım var soracaktım da saat geç olmuş.gerçekten ilginç geldi bana .ben cola hediye gelince evime ki içmiyoruz hiçbirimiz sevmeyiz. wc temizliyorum onunla.o derecede asidik bir ürün yanii .ama belki sizin doktorun da bir bildiği vardır bilemem

Daha önceki mesajimda ilaçlar ile ilgilı kısmı yazmıştım
Yazmaması sizi çok düşündüğü için değil, tamamen duygusal sebebler. Anlatabildimmi
O ilaçları kendi paranızla ödeseniz kutu kutu yazarlardı emin olun

Burada da doktorlara antibiotik kullanmaması için baskı olduğu dönemde gittiğim doktor ısrarla antibiotik vermemişti. Ben boğazım iltihaplanıp bu kulağıma sıçradıysa antibiyotiksiz mümkün değil iyileşemiyorum. Doktor sonuçta deyip sadece verilen ateş düşürücüyü kullandım ve birkaç gün sonra ağır şekilde hastalandım. Ben o yüzden antibiotik vermeyen doktorlara direkt iyi doktor gözüyle bakanları anlamıyorum. Antibiyotik kullanılması istenmiyorsa virüs ve bakteri testleri yapıp öyle ilaç verilmeli. Siz soyleyince merak ettim, bizim ülkemizde de pahalı diye mi doktorlar yazmasın deniyor acaba?

kötüye kullanıldı hastalar tarafından.herkes antibiyotik yazdırdı en basit hastalıklara.bir de fazla antibiyotik kullanırsak vücut daha ağır hastalıklara yakalandığı zamanlar antibiyotik artık etki etmiyormuş eskisi gibi.bana böyle söylenmişti.ekonomik kısmını bilmiyorum

mastitde bana ılac vermedıler valla... masaj ve kompleks yap dedıler bazen sıcak bazen soguk suyla donusumlu
meme ucum yara oldu dıye surmeye krem verdıler sadece o kadar
Ebe kadin bana geldiginde 9.kez Mastit olmus bir kadina ameliyat onerildi cunku damarlar cok tikali demisti.
Ee neden peki 9u beklemisler
E cunki herseferinde iyilesir iyilesti diye diye 9u buldu
Hemen ameliyat olmazki demisti

Arkadasimin bebegi doguma giderken catisi dar oldugunu bile bile doguma aldilaf 27 saat dogumhanede caniyla savasti en sonunda sezeryan dediler a
Annem 10 yildir diyabet 250 min. Insulin hala vermiyolar
Devam edimmi... Ilac vermiyolar derken bunlardan bahsediyorum

Ben en son kizima hamileylen 12 yil once yasli doktor bana kola icersen dusunki bebeginin cildine asit dokuyosun yaniyo eriyo demisti ondan beri icmem...

Almanya değildir o ülke.Almanya da veriliyor ilaç ihtiyaç halinde

Sen konuya hakim olmadığın için ben sana şöyle açıklayım o zaman. Gastroenterit tanısı aldığı size soylendi ise sondaki it eki enfeksiyon demek. Gastro organlarinin enfeksiyonu. Eger hasta dehidrate ise( dehidratasyon bulguları halsizlik, deri kuruması büzülmesi bilinc bulanikligina kadar sayarsin bir suru) çocuğun eğer midesi bulanıyorsa yemek alamaz su alamaz demek. Yani agizdan dehidratasyonu tolere edemez olarak yorumlariz. Aldigini cikartir. Yetişkin için biraz susuz kalmak bu kadar korkulacak bir şey değilken çocukta çok korkariz. Bu yüzden hastaya damardan sıvı veririz gerekli gorursek, enfeksiyon durumu varsa hastanın gastroenteritse yuksektir antibiyotik bile gerekebilir bunlar kesin verilmesi gerekilenler. Peki sonrası? Iste bu noktada hasta acile gelicek kadar kötüyse biz hastaya ağrı kesicisini veririz, bulantı kusmasini kesmesi için ilac verebiliriz, bagirsak duzenleyici probiyotik veririz, enfeksiyon atesi yukseltebilir ates düşürücü verebiliriz. Bu ikinci tedaviye semptomatik tedavi deriz. Yani hasati rahatlatmaya yonelik tedavi. Hastaligi daha rahat gecirsin diye. Bu tedaviyi sen ister uygularsın ister uygulamazsın. Ama türkiyede hasta profili ilaçsız kalmayi pek kabul etmez. Evlerini eczane gibi ister. Buna göre davranmak zorinda kaliriz biz de. Her hastaya 40 saat laf anlaticak vaktimiz malesef yok. Çünkü siz de biliyorsunuzdur ki avrupaki doktorların ayda baktığı hasta sayisi kadar bir nöbette hasta bakıyoruz

Sizin ülkeniz için birşey diyemem, neresi bilmiyorum.
Ama ilaç sektörü hayrına çalışmıyor ondan eminim.
Antibiyotiği çerez niyetine kullananlar var
Başı ağırsa antibiyotik içen kesim var
O yüzden tabiki her hastalıkta yazılmamalı
Faydası olduğu kadar zararıda var elbetde
Tüm ilaçlar öyle, en basit bildiğimiz ağrı kesiciler bile
Benimde mesela sizin gibi boğazım ağrır, kulağıma vurur ağrısı. Bilirimki antibiyotik içmeden geçmez. Düzenli gittiğim aile hekimide bunu bildiği için bu sefer yazmiyalım kendi kendine geçir demez mesela. Bu onu iyi dr veya kötü dr yapmaz. Hastasını tanıdığını gösterir
Kızlarımı yıllardır takip eden dr umuz var, özelde. Çok kez ateşler içinde getirdim, soğuk algınlığı falanca şurup kullansın diye gönderdi bizi. Bazende aslında çokta hasta değil ama yinede bi göstereyim dediğim zamanlarda antibiyotik verdi.
Zırtapoza antibiyotik yazmaz mesela.

Antibiyotiklere bakteriler direnç gelistiriyor. Ilk bulunduğu zaman antibiyotikler bakmışlar penisilin her şeye çok iyi geliyor her hastaya vermisler. Sonra bakmislar etki etmiyor başka etken maddeli daha ağır antibiyotikler kullanmaya başlamışlar. Yani eskiden tedavi edebildiği hastalığı artık tedavi edemez hale gelmis. Bu da daha uzun sure hasta kalma hatta enfeksiyon yüzünden ölmek demek.
Bir de aklıma gelmişken soyliyim doktorlar yeni ilaç yazmayı da bu yüzden sevmez. Augmentin yazdığımız bir hasta bunun için mi okudunuz bunu ben de yazardim kendime diye bir kere soylemisti. Ama aslinda augmentin en eski ve yan etkilerini en bildiğimiz ilac. Yeni yetme ilaclara benzemez bu yüzden severiz

Benimde mesela sizin gibi boğazım ağrır, kulağıma vurur ağrısı. Bilirimki antibiyotik içmeden geçmez.
Iste boyle bi sebepden dolayi vermiyolar
Mesela hastasin veya cocugunuz hasta ilk 3gun icinde ates 40i bulmadiysa doktoradq gotursen acilede gotursen mudehale olmuyor. Ates dusurucuden sonra ates dusmezse gotur evet ama ilac ver dusuyosa 3gun evde savas oyle gel
Bizde antibiyotik aliyorum diyincd vah vah gecmis olsun diyoruz durum vahim diyoruz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…