Bu niyese çok oluyor. Türkiye hakkinda "kötü" bisey yazdiğnda, tam dinlemeden defansif olunmasi. Iyi bişey yazdiğindada "nasil söyleyebilirsin, ülkenin şartlarini nasil bilmezsin" oluyor.
Ilk başta cocuklari 40 derece ateş ile eve yollamiyorlar. Öylede yazmadi
sandriyon . Cocuklar eğer 40 derece değilse diye yazdi. Bu forumdada çocuklara 37 derecede annenin calpol verdiğini gördüm. Ateş 38.5tan daha fazla ise, her bir kaç saatte ibuprofen/calpol değişimi ile ateş düşürücü onerilir ve bir iki günde geçmezse evet tekrar doktora, çocuk 1 yaş alti ise acile gidilir. Daha önemli olay ise çocuğun sivi tüketimi ve bezi. Eğer ikiside azaldiysa, o zaman müdahale olur. Kizim bu şekilde sanirim 10 aylikken bir gece hastanede yatti, ve aldiği sadece medikasyonu damardan verildi, ertesi gün yemesi daha düzeldi, kan tahlilleri iyileşti diye taburcu oldu.
O halde bile kizima hiç 6 çesit medikasyon verdiğimi hatirlamiyorum. Yada 2 çesit antibiyotik. Tek çesit ve ates düşürüçüydü sanirim.
Ha ben demiyorum ki bu konuda doktorun fazla hap yazdiğini. Ben tibbi bir eğitim görmedim. Burda o vebali ve sorumluluğu alamam. Ancak yurtdişinda hemen ilk müdahale hap şurub olmadiği için sağlik sistemi kötüdür demek, biraz bağnaz bir düşünce. Evet burda gerekmedikçe hemen hap şurub yazmazlar. Ama hiç yazmiyorlar, umursamiyorlar anlamina gelmiyor. Gerektikce gayet yaziliyor ve dahasi, bir dünya para vermiyoruz. Kizimin çok iyi bir çocuk doktoru var, gittiğimizde 30 euro veriyoruz, ki devlet bir kismink geri ödüyor. Türkiyede olsa yüzlerce lira,..
Karşilikli sistem kötülemek iyi değil. Hepimiz bir şekilde bulunduğumuz ülkede yaşayip, oranin şartlarina alişiğiz. Farkli şeyler duymak tabiki ilk başta tuhaf olabilir.