evet bence de yavrucak sıkıstırılıyorbazı doktorlar vidolarda izledim çocuğa biraz baskıyla ağızdan ve burundan bütün balgamı çıkartıyor. tamamıyla rahatlıyorlar. ama bızım toplum buna müsaade etmez yöntem sıkıntılı dr. yapsa bile. canı yanmıyor ama yanıyor gıbı görünüyor.
Şaka mi bu atesli cocugu nasil terletiyosunuz ben şookYazsam bi türlü yazmasam bir türlü.. gercekten gripte ilaçların ise yaradigini düşünüyor musunuz? Bizimkiler de sürekli grip oluyorlar bu sene ben grip icin ilac kullanmiyorum, dojtora dahi götürüyorum. Bir iliadin, bir coldmix kullaniyorum hepsi bu. Ama siz götürürsünüz tercihiniz bu yondedir. Atesten korkarsınız bir sey diyemem. Benimkiler ateslenince giyinip terleyip 1 gecede gripi atlatiyorlar. Sogukkanli kalabilirim derseniz bilemem ama en iyisini doktor bilir.
MaşaAllah napdiysaniz çoçgunuza bana da tavsiye vere bilirmisiniz ne yedirdiniz ne icirdiniz 4 yasina kadar ilac icmemesi ne kadar da güzel tebrik ederim :)Dört yaşına kadar antibiyotik almadan büyüttüm çocuğumu, ateş düşürücü de çok nadir verdim ama asla kimseye bunu yazmam. Grip olduğunu nereden anladınız da teşhis koydunuz mesela? Belki enfeksiyon var. Griple birebir aynı belirtileri olan oğlumda orta kulak enfeksiyonu çıktı mesela. Aman sadece ateş öksürük desem duyma kaybı kalabilirdi. Önce ilaçsız tedaviyi deneyen iyi
Bir pediatri doktoru bulmak gerekiyor. Biz kendimiz teşhis koyamayız
Hastalandı tabii de genelde virallere yakalandık. Mesela altıncı hastalık, influenza ve krupp geçirdi. E hepsi viral olunca antibiyotiksiz bir tedavi izledi doktoru da. Bu sene ilk kez orta kulak enfeksiyonu oldu mecbur verdiler antibiyotik.MaşaAllah napdiysaniz çoçgunuza bana da tavsiye vere bilirmisiniz ne yedirdiniz ne icirdiniz 4 yasina kadar ilac icmemesi ne kadar da güzel tebrik ederim :)
Gecen ay bizde bronsit gecirdik 2 hava mak.icin ilac verildi,1 antibiyotik,2 ayrı dönüsümlü ates düsürücü bi birini bi birini verdirdi,1 de bagısıklık icin surup.MerhBa 1 ay sonra 3 yasinda olacak oglum var bi kac gundur oksuruk burun akintisi halsizlik vardi ilk arastirmaya gittik orda ciger filminde ilk doktor iltihap var biraz kotu dedi kan sonucu cikinca ilac yazariz dedi 2 saat sonra kan sonucu cikinca baska doktorla beraber bizim doktorda ordaydi ve cigerlerinde hic bir sey yok kan degerleri de iyi basit soguk alginligi dedi bir tane ilac yazdi yolladi. Ama cocuk berbat durumda oksuruyor uykulu halde fln neyse ertesi sabah bi ozel hastaneye gittik icimiz rahat etmedi yine ciger filmi cekildi ve sonuc bronsit dedi cigere inmis dikkatli olun dedi igne yapildi 6 tane ilac yazildi 2 si nebulizator yani hava makinasinda kullaniliyor iki tanesi antibiotik bir alerji digeri de pediatrik ates dusurucu klasik suruplardan tamam saglik onemli ama bu kadar ilac kucucuk cocuga fazla degilmi iyi olsun istiyorm ama cok korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye ? Cocugu dinliyorum surekli uykuda uyanikken kafayi yicem
Kız bune ilaç veririm daha iyi kıyamam bebek nasıl ağliyorBabama desem gücü yetmez söyleyimde sırtıma çıkıp çignesin bari yoksa ölecem bronşitten
Büyük insanlar toksitleri atsın diye terleme yapabilirler sonuçta havale geçirme durumları yok ama çocukları nasıl sarıp terletiyorsun yaKüçük çocukta Ateş en korktuğum. Hele akşam normal yatırıp gece ateşle uyanan çocuk kabus gibi. Eli ayağı birbirine giriyor insanın.
Gecen ay bizde bronsit gecirdik 2 hava mak.icin ilac verildi,1 antibiyotik,2 ayrı dönüsümlü ates düsürücü bi birini bi birini verdirdi,1 de bagısıklık icin surup.
Yani oturup onu saymadım,drma güvenmek zorundayım.
Aa bu ilaclar cok diyip bıraksam,cocukta cigere hasar bıraksa vicdanıma nasıl acıklarım bunu?
2 sene antibiyotik bilmedik,krese basladı kombo yapıyoruz.
Yapcak bisey yok yani.
Öyle cahilce yorumlar var ki. Hele hele hasta olan çocuğu giydirip terletiyorum demek... havaleye davetiye çıkarmak. Birde bunu marifet gibi sosyal bir mecrada yazmak. Nebulizatör kullanması gereken çocuğa başka şey yaramaz. Ventolin ve cortair gibi ilaçlar da nebulizatör için birlikte verilir ki ciğerler kurtulsun. Alerji ilacı da destekler tedaviyi. Çünkü bronşlar çoğunlukla alerjiden dolar veya ilaçlar alerji yaparsa etkisini azaltmak gerekir. Lütfen ilaçları kullanın. O hava çok rahatlatacak zaten emin olun
antıbıyotıgın yan etkısınden kaynaklanan bırseydır belkı doktora soyledınız mı ıshalı de var dıyeDediginiz iki ilaci verdi zaten doktor isabet kullaniyoruz biraz toparladi bi oksurukle ilactan kaynakli ishal var ins onlari da toparlariz ya da gecicidir
Probiyotik kullanın muhakkak,önceki mesajımda da yazdım,antibiyotik kullanırken probiyotikte verir çocuklarımın doktoru genelde ki bağırsaklarında sorun olmasin,ishali varmış hemen toparlar onuda probiyotik. Zaten damla yada toz halinde oluyor icirmek sorun olmuyor damla olanı özellikle.Dediginiz iki ilaci verdi zaten doktor isabet kullaniyoruz biraz toparladi bi oksurukle ilactan kaynakli ishal var ins onlari da toparlariz ya da gecicidir
Korona ilaçlarının hani şu 8+8 olanların bilimsel olarak hiçbir işe yaramadığı ortaya çıktı biraz araştırırsanızBiz kullanma desek cidden kullanmayacak mısınız?
Gerçi korona ilaçlarını kullanmayın diyenler var. Büyük bir vebal bu. Doktora güvenmiyorsanız başkasına danışın.
Belki yazan olmuştur ama olmadıysa ben diyeyim. Üç dört diş sarımsağı ezin üstünü geçecek kadar zeytinyağı ekleyin. Bir saat sonra yağı süzüp ayağının altına sürün üstüne pamuklu çorap giydirin. Ateşe de öksürüğe de birebir.