3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

Medusan

Were all mad here
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2009
1.804
802
MerhBa 1 ay sonra 3 yasinda olacak oglum var bi kac gundur oksuruk burun akintisi halsizlik vardi ilk arastirmaya gittik orda ciger filminde ilk doktor iltihap var biraz kotu dedi kan sonucu cikinca ilac yazariz dedi 2 saat sonra kan sonucu cikinca baska doktorla beraber bizim doktorda ordaydi ve cigerlerinde hic bir sey yok kan degerleri de iyi basit soguk alginligi dedi bir tane ilac yazdi yolladi. Ama cocuk berbat durumda oksuruyor uykulu halde fln neyse ertesi sabah bi ozel hastaneye gittik icimiz rahat etmedi yine ciger filmi cekildi ve sonuc bronsit dedi cigere inmis dikkatli olun dedi igne yapildi 6 tane ilac yazildi 2 si nebulizator yani hava makinasinda kullaniliyor iki tanesi antibiotik bir alerji digeri de pediatrik ates dusurucu klasik suruplardan tamam saglik onemli ama bu kadar ilac kucucuk cocuga fazla degilmi iyi olsun istiyorm ama cok korkuyorum ya kotu bir sey olursa diye ? Cocugu dinliyorum surekli uykuda uyanikken kafayi yicem

Ikisi hava makinasi bir alerji bir agri kesici bir antibiyotik. Ben tek antibiyotik verirdim. Yani 5

Bende verdim. Benim cocuklarimda alerjik ve hava makinasinda ilax kullandi. Bazen iki verdigi de oluyordu ama ben tek kullaniyordum A....tin diye olan ilac daha iyi gelurdi benimkilere

Cok gecmis olsun yine de kendi doktorunuza sorun. Sonucta doktor degiliz.

Son düzenleme:
Buradakiler bunu bilemezler ama. Kendi takip edem güvendiğiniz doktorunuz yok mu? Ona götürmenizi öneririm. Benim oğlum mesela krupp çok oluyordu o yaşlarda kış başında doktoru ventolini mutlaka yazdırırdı öksürük başlayınca yarım doz iki kere kullanın ciğerlere inmesin derdi. Takip eden doktoru daha ilgildiir, çocuğu ve geçmişini bilir.
Önerim güvenilir doktor bulmanız ve onun takibinde gitmemiz olabilir

Bence de buraya yazmayin
Tek antibiyotik veririm yazmiş ama belki o antibiyotik alerji gelistirecek alerji ilaci içmezse daha kötü olur
2si hava zaten
Ates dusurucu atesi oldugunda verilir
Antibiyotikte daha iyi etki etsin diye kombine seklinde vermistir belki antibiyotikleri de gormeden şunu kullan bunu kullan demek dogru olmaz icini rahat etmiyorda baska doktara daha goturun
Yalniz ben de şunu anlamiyorum iki doktor nasil bu kadar birbirinden farkli şey söyler

Benim kıziminda 3 yaşinda , önce dinledi cigeri ben süphelendim röntgen çekelim kan testi yapalım dedi
röntgende ciğeri kötü çıktı, bronşit dedi Dr. 2 tane antibiyotik , 2 de nebulazator için ilaç verdi ( birini günde 6 kere diğerini günde 2 kere, kullaniyoruz.günde 8 kere hava veriyoruz ve çok yorucu oluyor)
Ben Dr umuma güvendiğim için veriyorum, o da zaten antibiyotik vermek istemem ama iyileşmesi için başka yol yok dedi

Bebeklerde klasik kokteyl bu.
Antibiyotik antialerjik bronkodilatatörler ağrı kesici ateş düşürücü şurup.

Hepsi birbirinin destekçisi. Çocuklar bizim kadar güçlü olmadığı için destekli ilaç vermek gerekiyor.

Biz kullanma desek cidden kullanmayacak mısınız?
Gerçi korona ilaçlarını kullanmayın diyenler var. Büyük bir vebal bu. Doktora güvenmiyorsanız başkasına danışın.
Suan hepsini kullaniyorum el mahkum ama bana cok geldi sadece endise etmekte hakli miyim haksiz miyim onu sormak icin belki de yasayan da vardir tecrubeli birileri yardim eder icimi rahatlatir diye yazdim. Doktor dediginiz 1. de doktor ama basit soguk alginligi dedi yolladi guvenip otursaydim cogumun halini dusunemiyorum anormal gelen durumlardz suphe etmek normal gibi geliyor bana

Yazsam bi türlü yazmasam bir türlü.. gercekten gripte ilaçların ise yaradigini düşünüyor musunuz? Bizimkiler de sürekli grip oluyorlar bu sene ben grip icin ilac kullanmiyorum, dojtora dahi götürüyorum. Bir iliadin, bir coldmix kullaniyorum hepsi bu. Ama siz götürürsünüz tercihiniz bu yondedir. Atesten korkarsınız bir sey diyemem. Benimkiler ateslenince giyinip terleyip 1 gecede gripi atlatiyorlar. Sogukkanli kalabilirim derseniz bilemem ama en iyisini doktor bilir.

Suan hepsini kullaniyorum bi hava ilaclarinda sikintiliyiz o da cocugum asiri tepki veriyor uyurken vermeye calisiyorum hafif hafif baska sansim yok ama bi yanim cok korkuyor.

Grip degil bizimkisi bronsit bogulur gibi oksuruyor cocugum ve gozlerini zor ciyor burnu akintidan yara oldu keske ates olsa atesten korkmayi birakali cok oldu cigerlerine inmis diyince ben cok korktum.kullaniyorum zma ilactan da korkuyorm o da ayri

Suan hepsini kullaniyorum bi hava ilaclarinda sikintiliyiz o da cocugum asiri tepki veriyor uyurken vermeye calisiyorum hafif hafif baska sansim yok ama bi yanim cok korkuyor.

Tabiki zor bir surec ama gecebilecek birsey bu donem cocuklar cok zorlandi yegenim 2 yilda hic ateslenmedi ne dis zorladi ne asi ama 1 aydir 3. Tur ilac kullaniyor cocuk sadece yatip inleyecek hale geliyordu simdi iyi

Grip degil bizimkisi bronsit bogulur gibi oksuruyor cocugum ve gozlerini zor ciyor burnu akintidan yara oldu keske ates olsa atesten korkmayi birakali cok oldu cigerlerine inmis diyince ben cok korktum.kullaniyorum zma ilactan da korkuyorm o da ayri
En cok bu havalarin, bronslari acarak zarar verdigini biliyor musunuz?

Iki doktorun bzmbaska seyler soylemesi gercekten anlasilir gibi degil ama basit bi soguk alginligi degil bundan eminim o yuzden 1.yi eledim gerekli yerlerde sikayetimi bildirdim

Tabiki zor bir surec ama gecebilecek birsey bu donem cocuklar cok zorlandi yegenim 2 yilda hic ateslenmedi ne dis zorladi ne asi ama 1 aydir 3. Tur ilac kullaniyor cocuk sadece yatip inleyecek hale geliyordu simdi iyi
Evet benim de yegenim kotu ondan bulasti ikisi de mahvoldu ve hastane kayniyordu cocullarla ins atlatiriz gecmis olsun size de

3 yasinda 6 ilac.... Bu cocuk anca buyuk bi ameliyat gecirmis olmasi gerek. Buyuk derken kulak burun bogazdan bahsetmiyorum veya hastanede 5gun yatili kalmis bobrek enfeksiyonundan bahsetmiyorum
Nasil bir buyuk ameliyatki 6 ilac olmali.
Turkiyede hic bir zaman onaylamayacagim sey ilac kullanim, seker gibi ilac kullanimi

Halkimiz bu ilac kullaniminda okadar bilincsizki, sinirlense basi agridi sanip ilac alanida duydum asi olmaya giden bebege agri kesici verenide...

Doktor verince bizde kullanıyoruz. Hepsinin prespektüsüne bakarım. Genelde hepsi çocuğun şikayetlerine göre verilmiş ilaçlar oluyor. Antibiyotik haricindekileri, çocuk iyileştikçe 3, 5 gün içinde bırakıyorum ben. Birde bu kadar ilaç çocuğun mide bağırsak sistemini yormasın diye probiyotik veriyorum
Çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…