- 23 Aralık 2019
- 1.010
- 1.959
Ben magdurum demiyorum, ulkece yasiyoruz bu olayi. Biz kabullendik. Ve sadece durumu anlatabilmek icin detay verdim.Sonrada mağdurumda mağdurum diyerek bunları yaziyorsunuz
Övüyorsunuz çünkü ilaç yerine bronşite biz “fizik” tedavi uygularız diyorsunuz, mide-bağırsak sorunu yaşan çocuğa kola verince geçiyor diyorsunuz, öksüren çocuğa ayağına soğan- sarımsak sür bişeyi kalmaz gibi şeyler yaziyorsunuz. Modern tıp bukadar gelişmişken faydalanamamanız ücüzü.
Yaşadığınız ülkenin sağlık sistemi kötüymüş üzüldüm adınıza.
Orda yaşamak istemezdim.
Allah kolaylık versin.
Bunu fakültede profesöre sormuştum.Farkli kaynaklardan okuduğumuz için demişti.Bence de buraya yazmayin
Tek antibiyotik veririm yazmiş ama belki o antibiyotik alerji gelistirecek alerji ilaci içmezse daha kötü olur
2si hava zaten
Ates dusurucu atesi oldugunda verilir
Antibiyotikte daha iyi etki etsin diye kombine seklinde vermistir belki antibiyotikleri de gormeden şunu kullan bunu kullan demek dogru olmaz icini rahat etmiyorda baska doktara daha goturun
Yalniz ben de şunu anlamiyorum iki doktor nasil bu kadar birbirinden farkli şey söyler
Durumu cok guzel acikladinizBu niyese çok oluyor. Türkiye hakkinda "kötü" bisey yazdiğnda, tam dinlemeden defansif olunmasi. Iyi bişey yazdiğindada "nasil söyleyebilirsin, ülkenin şartlarini nasil bilmezsin" oluyor.
Ilk başta cocuklari 40 derece ateş ile eve yollamiyorlar. Öylede yazmadisandriyon . Cocuklar eğer 40 derece değilse diye yazdi. Bu forumdada çocuklara 37 derecede annenin calpol verdiğini gördüm. Ateş 38.5tan daha fazla ise, her bir kaç saatte ibuprofen/calpol değişimi ile ateş düşürücü onerilir ve bir iki günde geçmezse evet tekrar doktora, çocuk 1 yaş alti ise acile gidilir. Daha önemli olay ise çocuğun sivi tüketimi ve bezi. Eğer ikiside azaldiysa, o zaman müdahale olur. Kizim bu şekilde sanirim 10 aylikken bir gece hastanede yatti, ve aldiği sadece medikasyonu damardan verildi, ertesi gün yemesi daha düzeldi, kan tahlilleri iyileşti diye taburcu oldu.
O halde bile kizima hiç 6 çesit medikasyon verdiğimi hatirlamiyorum. Yada 2 çesit antibiyotik. Tek çesit ve ates düşürüçüydü sanirim.
Ha ben demiyorum ki bu konuda doktorun fazla hap yazdiğini. Ben tibbi bir eğitim görmedim. Burda o vebali ve sorumluluğu alamam. Ancak yurtdişinda hemen ilk müdahale hap şurub olmadiği için sağlik sistemi kötüdür demek, biraz bağnaz bir düşünce. Evet burda gerekmedikçe hemen hap şurub yazmazlar. Ama hiç yazmiyorlar, umursamiyorlar anlamina gelmiyor. Gerektikce gayet yaziliyor ve dahasi, bir dünya para vermiyoruz. Kizimin çok iyi bir çocuk doktoru var, gittiğimizde 30 euro veriyoruz, ki devlet bir kismink geri ödüyor. Türkiyede olsa yüzlerce lira,..
Karşilikli sistem kötülemek iyi değil. Hepimiz bir şekilde bulunduğumuz ülkede yaşayip, oranin şartlarina alişiğiz. Farkli şeyler duymak tabiki ilk başta tuhaf olabilir.
Ya ne alakası var ahaha siz kendinizce hastalık derecesini ameliyatla mi ölçüyosunız? Büyük ameliyatmış, ameliyatla ilacın ne alakası var. Ameliyat olmayınca hastalık derecesi az mı oluyor. Biraz kendinize bir sorun acaba her konuda fikir beyan etmesem kurdeşen mi dökerim acaba anlamadığım konularda yorum yapmasam kendimi daha mi az gülünç duruma düşürürüm diye.3 yasinda 6 ilac.... Bu cocuk anca buyuk bi ameliyat gecirmis olmasi gerek. Buyuk derken kulak burun bogazdan bahsetmiyorum veya hastanede 5gun yatili kalmis bobrek enfeksiyonundan bahsetmiyorum
Nasil bir buyuk ameliyatki 6 ilac olmali.
Turkiyede hic bir zaman onaylamayacagim sey ilac kullanim, seker gibi ilac kullanimi
Halkimiz bu ilac kullaniminda okadar bilincsizki, sinirlense basi agridi sanip ilac alanida duydum asi olmaya giden bebege agri kesici verenide...
1. Burası burası dediğiniz yer neresi?Bu niyese çok oluyor. Türkiye hakkinda "kötü" bisey yazdiğnda, tam dinlemeden defansif olunmasi. Iyi bişey yazdiğindada "nasil söyleyebilirsin, ülkenin şartlarini nasil bilmezsin" oluyor.
Ilk başta cocuklari 40 derece ateş ile eve yollamiyorlar. Öylede yazmadisandriyon . Cocuklar eğer 40 derece değilse diye yazdi. Bu forumdada çocuklara 37 derecede annenin calpol verdiğini gördüm. Ateş 38.5tan daha fazla ise, her bir kaç saatte ibuprofen/calpol değişimi ile ateş düşürücü onerilir ve bir iki günde geçmezse evet tekrar doktora, çocuk 1 yaş alti ise acile gidilir. Daha önemli olay ise çocuğun sivi tüketimi ve bezi. Eğer ikiside azaldiysa, o zaman müdahale olur. Kizim bu şekilde sanirim 10 aylikken bir gece hastanede yatti, ve aldiği sadece medikasyonu damardan verildi, ertesi gün yemesi daha düzeldi, kan tahlilleri iyileşti diye taburcu oldu.
O halde bile kizima hiç 6 çesit medikasyon verdiğimi hatirlamiyorum. Yada 2 çesit antibiyotik. Tek çesit ve ates düşürüçüydü sanirim.
Ha ben demiyorum ki bu konuda doktorun fazla hap yazdiğini. Ben tibbi bir eğitim görmedim. Burda o vebali ve sorumluluğu alamam. Ancak yurtdişinda hemen ilk müdahale hap şurub olmadiği için sağlik sistemi kötüdür demek, biraz bağnaz bir düşünce. Evet burda gerekmedikçe hemen hap şurub yazmazlar. Ama hiç yazmiyorlar, umursamiyorlar anlamina gelmiyor. Gerektikce gayet yaziliyor ve dahasi, bir dünya para vermiyoruz. Kizimin çok iyi bir çocuk doktoru var, gittiğimizde 30 euro veriyoruz, ki devlet bir kismink geri ödüyor. Türkiyede olsa yüzlerce lira,..
Karşilikli sistem kötülemek iyi değil. Hepimiz bir şekilde bulunduğumuz ülkede yaşayip, oranin şartlarina alişiğiz. Farkli şeyler duymak tabiki ilk başta tuhaf olabilir.
Bana mi dediniz ? Guvenmiyorum mu dedim ilaclari kullaniyorum bu arada nasil okuyorsunuz cok merak ediyorumDoktorlara güvenmeyip buraya çocuğunuz için kullanacaginiz ilaçları yazıyorsunuz vallahi pes.
tr de saglık pahalı falan degıl allah askına uydurmayın arkadaslar
Konuya başka yerden gireceğim de ben buna hiç katılmıyorumdaha cok turkıyedekı sıstemı bılmeyenler turk sıstemını elestırıyor ısın en ılgınc yanı bu bırakında bız yasayanlar konusalım barı ...
Ben belcikada yasiyorum
Suan 11 yasinda olan kizim icin yapmistik o fizik tedavi dedigim seyi
Sanirim ozaman 2 yasindaydi
Dogal yollarla balgam sokturmek icin uygulandi
Cunku o yil 3 kez antibiyotik kullanmisti 3un uzerine cikamazsiniz. Oyle oyle atlatti
Kronik farenjittir benim gibi benim alerjik rinit kronik farenjit ve egzamam var oksurup belli zamanlarda oyle alevleniyor ki sabahlara kadar uyumadigimi o kadar oksurmekten kustugumu bilirim bolum bolum gezdim gogus hastaliklari dahiliye hic bir sey yok kulak burun bogaza gittim iyi bi doktora ufacik bir ilacla 7 aydir surunduren oksurugum kayboldu alerji zor gercektenn adacayi da alternatif olarak rahatlatir bol bol icin ben faydasini cok gordum92 modelim bende ilaç milaç fayda etmiyo sadece öksürük var 3 senedir. Filmler bile cekildim ama yok yani bisey yok. Deli gibi öksürüyorum sanki köpek yavrusu yerleştirmisler icime öyle hırıltılı seslerim cıkıyo. Eylülde baslar bahara kadar sürer. İlaç ictiğimde vertigomu tetiklediği icin bıraktım bende. Ama sey oldu gecen kızlar burda udi tozu bal karısımı önerdiler.
Bi kase bala bi tatlı kasıgı udi hindi tozu karıstırdım sabah aksam yatmadan bi tatlı kasıgı aldım 3-4 güne biseyim kalmadı. Su an burnumdan soluyorum bir deneyin isterseniz:)
yurt dısında saglıkla ılgılı bır problem yasamadıgın ıcın sanslısınKonuya başka yerden gireceğim de ben buna hiç katılmıyorum
Yurtdışı sistemini bilmiyorum
Ama Türkiyede sağlık sisteminin ucuz veya ulaşılabilir olduğunu hiç düşünmüyorum
Aylardır neler çektiğimi ven biliyorum çünkü
Dünyanın parasını döktüm sağlık sektörüne
grip demiyor mu doktorlar Turkiyede? gayet de diyorlar, bir çok doktordan grip, soğuk algınlığı teşhisini hem de birçok kez duydum ben. hatta hafta sonuna giriyor diye götürdüğüm bir doktora burnunu açıyorum serumla, bol sıvı veriyorum, ama ilerler diye korktum deyince, ayni devam et, ateşi olursa ates düşürücü yazayim onu verirsin demişti. hem aile hekimimiz hem götürdüğüm çeşitli doktorlardan bir çok kez duydum. küçük de bir şehirde yaşıyorum. nadir deyince şaşırdım açıkçası.Ben sizin demek istediğinizi anladım.
Hangi ülkedesiniz bilmiyorum ama bazı ülkelerde gribi ağır geçiren çocukların ciğerdeki balgamı kolay atması adına göğüs kafesine ve sırtına yapılan masajdır.
Destekleyici tedavi yani..
Yani çocuk gripse vücut bağışıklıkla yenmesi beklenir ve bir nevi balgam sökücü yöntemdir.
Ancak Türkiye de çocuklar hiç grip olmaz.
Çocuğunuz grip evde dinlendirin gerekirse ateş düşürücü verin diyen çocuk doktoruna onlarca denedim rastlamadım ben.
Çok nadirdir.
Ya astım denir ya bronşit ya ciğere inmiştir ya da alerjidir.
Konu sahibinin durumunu bilemem.
Belki çok ağır belki değil ancak burda yazması sıkıntı.
Güvendiği bir doktor bulacak burası yeri değil.
Hiç bir doktor bunu tavsiye etmez.Merak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degil
1. Burası burası dediğiniz yer neresi?
2. 30€ kaç lira yapiyor (Tükiyede yüzlerce lira yazmışsınız?!)
3. Arkadaş gayetde burda ilaç verilmez hemen önce sürüncen sonra dedi. Okudumu anlıyorum herhalde. Türkiyede ekmek alır gibi antibiyotik alındığından bahsetti kendisi. Çocuğuna cola içirilmesini önerildiğinden bahsetti vs.
Karşılıklı sistem kötülenmiyor arkadaşın yanlış bildiği sistemin doğrusunu anlatıyoruz burda.
Dr 6 ilaç yazmışsa vardır bir bildiği. Ben dr değilim, içeriklerini bilemem. Hangisi gerekli hangisi gereksiz diye yorum yapamam, bazıları o haddi kendine nasıl buluyor hayret.
Konu sahibinede yaranılmıyor oda ayrı. Birini ilaç vermedi diye beğenmemiş, diğerini çok ilaç verdi diye eleştirmiş. Bu işin belli bir sayısımı varda dr bilmiyor.
ee bu daha kötü değil mi? ilacla geçebilecek mastit ameliyatlık hale gelmiş,çatısı dar belli ki doguramayacak bir kadını 27 saat sanciya maruz bırakmak da çok insancıl değil maalesef. her şeyin orta yolu makbul demek ki.Ebe kadin bana geldiginde 9.kez Mastit olmus bir kadina ameliyat onerildi cunku damarlar cok tikali demisti.
Ee neden peki 9u beklemisler
E cunki herseferinde iyilesir iyilesti diye diye 9u buldu
Hemen ameliyat olmazki demisti
Arkadasimin bebegi doguma giderken catisi dar oldugunu bile bile doguma aldilaf 27 saat dogumhanede caniyla savasti en sonunda sezeryan dediler a
Annem 10 yildir diyabet 250 min. Insulin hala vermiyolar
Devam edimmi... Ilac vermiyolar derken bunlardan bahsediyorum
inanmıyorum bu çok yanlış çocuğun gelişmemesini geçtim belli bir yaşa kadar sıvı ve püreyle beslenen çocuklarda dil ve konuşma bozukluğu bile oluyorArya hanım boş yere bu hanımefendiye cevap yazmayın. 16 aylık çocuğunu sadece anne sütü ile besleyip ek gıda vermeyip gerekli tüm vitaminleri aldığını düşünüyor tabi ki gene doktor tavsiyesi ile
bazı doktorlar vidolarda izledim çocuğa biraz baskıyla ağızdan ve burundan bütün balgamı çıkartıyor. tamamıyla rahatlıyorlar. ama bızım toplum buna müsaade etmez yöntem sıkıntılı dr. yapsa bile. canı yanmıyor ama yanıyor gıbı görünüyor.sız bellıkı buradakı sısteme hakim degılsınız
bronsıtde fızık tedavı uygulanmaz burada
bronslara nasıl fızık tedavı uygulanır onuda bılemıyorum cok ılgınc geldı