3 yaşında çocuğa 6 tane ilaç normal mi ?

Ben de tüm mesajlarini okudum sizin uslubunuzu hiç begenmedim. Tıpta türk ekolu diye bir sey yoktur. Türkiye de yurtdisinda okutulan kitaplar okutulur, aynı tedavi algoritmalari uygulanır. Çünkü kullanılan kaynaklar ortaktır. Sürekli avrupada böyle değil boyle degil deyip durmuşsunuz. 4 ay amerikada gözlemci doktorluk yaptım. Avrupadan gelen doktor arkadaşlar vardı inanın bir fark yok. Çünkü tıpta kaynak tektir. Bir pediatri diyorsan herkes nelson okur genel cerrahide sabiston mesela. Arada bir fark yok yani. Bizim tek farkımız malesef bilmiş bilmiş konuşan internetten formlardan hastalık araştırıp sana egolu davranan hasta ve yakinlarimizdir.
doktorlar ılac yazmaya heveslı antıbıyotık yazıp yazıp gonderıyorlar yazıyorlar hep bu tarz konularda

kuzenım eczacı ...o boyle bırseyın olamayacagını ,doktorun bıle oyle herkese kafasına gore ılac yazamayacagını ,herseyın sısteme ıslendıgını herkese sureklı sadece antıbıyotık yazan doktorun sısteme takılacagını, ınsanların abarttıgını soyledı... doktorlar hastanın zarar gormesınden korkar cunku verecegı zarar ona döner gerı dedı.

gercekten doktorların bu konularda kendılerını savunmasını beklıyorum ben , benı bıle rahatsız edıyor bır cocuk annesıyım kızım halen zature tedavısı gormekte hıc aklıma doktorun ılaclara asık oldugu gelmedı mesela... ılac yazmayan doktor daha ıyı doktor gorusu var demek kı ılaca ıhtıyacı yok bu cocuk ılacsız gecırebılır bu durumu dıye dusunuyor yuksek olasılık doktor
ama ebeveyn bak doktorumuz harıka bosuna ılac vermedı dıye dusunuyor

zaten verılmesı gerekse verılırdı degıl mı ? doktorlar cok ılac yazınca bır kazanc elde edıyorlar mı

Ben Turkiyede yasamiyorum
(Beni hatirlarsin belki gecen abim konusunda konu acmistim)
Benim yasadigim ulkede bronsit olunca fizik tedavi uygulaniyor, yani daha dogrusu boylemi deniyor bilmiyorum
Kizim kucukken yapmistik
Fizik tedaviden kastiniz çocuğun sırt, özellikle çiğer bölümüne bilekle orta/sert vuruşlarmı?
ciğerlerdeki balgamı kolay atılabilmesi için

Evet ve dahasi.. Fizik tedavi denmiyormus . Ben yanlis kullanmisim
Anladım demek istediğinizi
Fizik tedavi öyle birşey değil
Kızım küçükken çok hastalanmıştı
Ateş’i düşmüyordu, çok fazla öksürüyordu boğuluyordu nerdeyse
hastanede yatmıştık birkaç gün
Dr göstermişti bana günde defalarca uyguluyordum kızıma, çok fazla etkisi oldumu emin değilim çünkü antibiyotikde kullanıyorduk.

Merak etmeyin. Aksine vücut ısısını o soğuk ya da ılık dusla aniden düşürünce havale geçiriyorlar. Endiselenmeyin. Ama uyariniz icin tesekkur ederim. Yuksek ateste tecrube ettim. Tecribelerime dayanarak yazdim qmq yine de herkesin bileceği is, ben de doktor tavsiyesiyle yaptim bunu, kafama göre degil
Sizi hatirladim. 16 aylik bebegine ek gidaya baslamayan annesiniz. Kimi takip ediyorsaniz takip etmeyi birakin. Ya da buraya tasimayin ilginc fikirlenirinizi. Birilerinin vebalini alacaksiniz!

Evet ve dahasi.. Fizik tedavi denmiyormus . Ben yanlis kullanmisim
mesela egip bukuyor ya bebegı
benım kızım reflu hastası
oyle egsek hortumdan fıskırır gıbı kusar heryere

bızım doktorumuz sunu dedı
mıde ve bagırsak ne kadar saglamsa bunye o kadar guclu demektır
genelde bagırsak ve mıdede rahatsızlık yasayan cocuklarda alerjıde gorulur
alerjık cocuklarda bunye daha zayıf oldugundan daha kolay hasta olur ve hastalıkları daha agır seyredebılır
hepsı bırbırıne baglantılıdır
kızım reflu+alerjılerı var saman nezlesı gıbı toza alerjı gıbı rinit yanı
soguk algınlıgı bronsıte cevırıyor ne zaman hasta olsa orta kulak ıltıhabı da oluyor
cok hızlı sekılde bronsıtden astıma dondu ... kulagı ıltıhaplı atesı var
gece uykusunda nefesı kesılıyor agzı zaten hep acık uyur gece uykuda gıcık tutması gıbı oksuruk krızıne gırer

1 bucuk aydır hasta 2 ay olmak uzere
doktorumuz kulak burun bogaza gıtmemızı onerdı kkb ıle donusumlu bırlıkte calısmamız gerek dedı

suan zaten 9 ılac kullanıyor kkb da allah bılır neler tavsıye edecek

sımdı ben sıfır tıp bılgımle nasıl kafama gore ılac veya masaj dıyebılırım

dedıgım gıbı oradakı masajı yapsam kusar
ılacları tok karnına almalı reflusu olan kusan cocuga tok karnına ılac vermek zaten sıkıntı
bırde belkı nefesı acılır dıye aklıma şaşayım aslında asla yapmayacagım sey sogan kestım koydum sonra da 1 saat odayı havalandırmak zorunda kaldık dahası cocugun rinit alerjısı tetıklendı o anı gormenız lazımdı ...

yanı kısıye gore degısır tedavıler ... bız en fazla ballı ıhlamur cayı verebılırız :KK66: nane lımon cayını bıle onermıyorum ben reflusu varsa cocugun dıye benım kızımın var bılıyorum cunku sonuclarını...

Yazsam bi türlü yazmasam bir türlü.. gercekten gripte ilaçların ise yaradigini düşünüyor musunuz? Bizimkiler de sürekli grip oluyorlar bu sene ben grip icin ilac kullanmiyorum, dojtora dahi götürüyorum. Bir iliadin, bir coldmix kullaniyorum hepsi bu. Ama siz götürürsünüz tercihiniz bu yondedir. Atesten korkarsınız bir sey diyemem. Benimkiler ateslenince giyinip terleyip 1 gecede gripi atlatiyorlar. Sogukkanli kalabilirim derseniz bilemem ama en iyisini doktor bilir.
Evet keşke yazmasaydınız
Küçük çocuğu terletip gribi atlatacağını tavsiye verebilmek için umarım tıp eğitimini hayat ünisinden değilde, bildiğimiz tıp fakültesinden almışsınızdır. Diğer türlü sizi umarım şikayet edeceklerdir.

Ben de tüm mesajlarini okudum sizin uslubunuzu hiç begenmedim. Tıpta türk ekolu diye bir sey yoktur. Türkiye de yurtdisinda okutulan kitaplar okutulur, aynı tedavi algoritmalari uygulanır. Çünkü kullanılan kaynaklar ortaktır. Sürekli avrupada böyle değil boyle degil deyip durmuşsunuz. 4 ay amerikada gözlemci doktorluk yaptım. Avrupadan gelen doktor arkadaşlar vardı inanın bir fark yok. Çünkü tıpta kaynak tektir. Bir pediatri diyorsan herkes nelson okur genel cerrahide sabiston mesela. Arada bir fark yok yani. Bizim tek farkımız malesef bilmiş bilmiş konuşan internetten formlardan hastalık araştırıp sana egolu davranan hasta ve yakinlarimizdir.
Bir fark oldugunu ben kendim icin dusunuyorum
Kendi yasadiklarima dayanarak dusunuyorum
Avrupada boyle degil derken hava atmak icin degil, Turkiyede yasamadigim oranin saglik sisteminde olmadigim anlasilsin diye.
Sizin bilginize saygim vardir o baska ama ben kendim bakin sandriyon kisisi olarak buradaki saglik sistemiyle turkiyede ayni seyleri yasamadik diyorum. Ayse fatmadan bahsetmiyorum
Gastro anterit icin doktorumuza gidiyoruz, ishal icin ilac verir ve kola ic der (benim icin degil cocugum icin) 2 gun dinlenmesi icin rapor verir. 3. Gunu gecti gitti bitti.
Biz Turkiyede 3 gun Gastro anterit icin ozel hastanede kaldik, ates yoktu, kusma ishal ve halsizlik. Ayriyetten cikinca bisuru ilac verildi. Hastaneden aldigim sonuclari geldigimde buradaki doktoruma verdim dosyaya eklemesi icin. 3 gun hastanede yatti dedigimde cok sasirdi. Bu sadece size anlatmak icindi. Neden farkli oldugunu dusundugumu anlatabilmek icin

Neyse bi onemi yok.
Konu sahibinden ayrica ozur diliyorum. Konuyu sabote etmis oldum gibi hissettim

alerjık cocuklarda bunye daha zayıf oldugundan daha kolay hasta olur ve hastalıkları daha agır seyredebılır
soguk algınlıgı bronsıte cevırıyor ne zaman hasta olsa orta kulak ıltıhabı da oluyor
gece uykusunda nefesı kesılıyor agzı zaten hep acık uyur gece uykuda gıcık tutması gıbı oksuruk krızıne gırer

doktorumuz kulak burun bogaza gıtmemızı onerdı kkb ıle donusumlu bırlıkte calısmamız gerek dedı

ılacları tok karnına almalı reflusu olan kusan cocuga tok karnına ılac vermek zaten sıkıntı
bırde belkı nefesı acılır dıye aklıma şaşayım aslında asla yapmayacagım sey sogan kestım koydum sonra da 1 saat odayı havalandırmak zorunda kaldık dahası cocugun rinit alerjısı tetıklendı o anı gormenız lazımdı ...

yanı kısıye gore degısır tedavıler ... bız en fazla ballı ıhlamur cayı verebılırız :KK66: nane lımon cayını bıle onermıyorum ben reflusu varsa cocugun dıye benım kızımın var bılıyorum cunku sonuclarını...
Rabbim sifasini versin evladinizin

Avrupada boyle degil derken hava atmak icin degil, Turkiyede yasamadigim oranin saglik sisteminde olmadigim anlasilsin diye.
Sizin bilginize saygim vardir o baska ama ben kendim bakin sandriyon kisisi olarak buradaki saglik sistemiyle turkiyede ayni seyleri yasamadik diyorum. Ayse fatmadan bahsetmiyorum
Gastro anterit icin doktorumuza gidiyoruz, ishal icin ilac verir ve kola ic der (benim icin degil cocugum icin) 2 gun dinlenmesi icin rapor verir. 3. Gunu gecti gitti bitti.
Biz Turkiyede 3 gun Gastro anterit icin ozel hastanede kaldik, ates yoktu, kusma ishal ve halsizlik. Ayriyetten cikinca bisuru ilac verildi. Hastaneden aldigim sonuclari geldigimde buradaki doktoruma verdim dosyaya eklemesi icin. 3 gun hastanede yatti dedigimde cok sasirdi. Bu sadece size anlatmak icindi. Neden farkli oldugunu dusundugumu anlatabilmek icin

Neyse bi onemi yok.
cocuga kola vermek :KK57:
cok zararlı bır ıcecek o ya

Ya o harketlerin bi numarası yok aslında
Ciğer kısmına tık tık vurucan, ordaki balgam sökülecek, tükürükle dışarı atılacak. Bunuda sanki çok büyük birşeymiş gibi anlatmış arkadaş. Falanca ülkede antibiyotik vermezlermiş kolay kolay. Vermezler tabii. Antibiyotik pahalı bir ilaç, ücretsiz vermek zorunda oldukları için tabiki dikkatli yazılması gerekiyor. Çocuk ateşler içinde yansın, bikaç gün ateş düşürücü verelim geçmese gene gel derler. Bazen geçer ama genelde geçmez çünkü enfeksiyon vardır, onada ateş düşürücü yeterli gelmiyor tabii. Mecburen tekrar gidersin dr.a aa geçmedimi ozaman antibiyotik tedavisi başlayalım derler. Arkadaşda sanırki dr mükemmel olduğu için antibiyotiği hemen yazmadı. Aslında herşeyde olduğu gibi bu konuda tam duygusalda anlatamassın işte

Seker katip kola icmek
Kizim 11 yasinda
N nscckts kola herkes icin tehlikelidir tabiki ama ilac verilmiyor derken bu derecede kastediyorum
Ben konusuncada sanki hava atiyorum gibi yada farkli algilaniyorum
Evet doktorumuz ilac verecegine kolaya seker at icir diyor icindeki aspartam sayesinde ise yarar diyor.

Seker katip kola icmek
Kizim 11 yasinda
hemde seker katarak
allahım sana gelıyorum gercekten boyle mı

burada probıyotık verırler ,belkı su kaybı fazla oluyor ıshalde degerlerı dusmesın dıye eger gereklıyse vıtamın takvıye verırler bagırsaklarında enfeksıyon tespıt edılmısse antıbıyotık verırler patates falan yesın beslenmesıne dıkkat etsın derler

sımdı hangı yontem daha saglıklı dıye bakınca
bosuna benı turk doktorlarına emanet edın dememıs atamız dıye dusunmeden edemedım kımse kusura bakmasın

Ya o harketlerin bi numarası yok aslında
Ciğer kısmına tık tık vurucan, ordaki balgam sökülecek, tükürükle dışarı atılacak. Bunuda sanki çok büyük birşeymiş gibi anlatmış arkadaş. Falanca ülkede antibiyotik vermezlermiş kolay kolay. Vermezler tabii. Antibiyotik pahalı bir ilaç, ücretsiz vermek zorunda oldukları için tabiki dikkatli yazılması gerekiyor. Çocuk ateşler içinde yansın, bikaç gün ateş düşürücü verelim geçmese gene gel derler. Bazen geçer ama genelde geçmez çünkü enfeksiyon vardır, onada ateş düşürücü yeterli gelmiyor tabii. Mecburen tekrar gidersin dr.a aa geçmedimi ozaman antibiyotik tedavisi başlayalım derler. Arkadaşda sanırki dr mükemmel olduğu için antibiyotiği hemen yazmadı. Aslında herşeyde olduğu gibi bu konuda tam duygusalda anlatamassın işte
ya baksanıza tedavı yontemı olarak kolaya seker katıp verın dıyorlarmıs ılac vermek yerıne
:KK43: ben cok uzuldum ya gercekten uzuldum

N nscckts kola herkes icin tehlikelidir tabiki ama ilac verilmiyor derken bu derecede kastediyorum
Ben konusuncada sanki hava atiyorum gibi yada farkli algilaniyorum
Evet doktorumuz ilac verecegine kolaya seker at icir diyor icindeki aspartam sayesinde ise yarar diyor.
ilginç geldi.bunu bir araştırayım netten.

Neyse bi onemi yok.

Ben uzun süre hem türkiyede hemde avrupada yaşadım.
Türkiyeyi birçok konuda eleştirebiliriz evet ama sağlık sektöründe değil. Avrupada sağlık daha iyi falan hikaye.
Çocuğunuzun şikayeti normalde kolayla geçecek birşeyse hastaneye yatırmaya bildirdiniz. Ben tedavinin doğru olup olmamasını bilemem ama madem kolayla geçecek kadar basit birşeydi neden önce kola vermediniz? Hem Kola ne ya? Çocuğa kola ver diyen dr un ben dediğini yapmayı bırakın, kapısından geçmem. Siz birde övüne övüne anlatmışsınız

ilginç geldi.bunu bir araştırayım netten.
kızım ıshal oldugunda komsum kola ver dedı
tabıkı dınlemedım doktora gıttık
probıyotık verdı patates yesın bırkac gun katı beslensın dedı
toz halınde bırsey ya suyla karıstırıyorsun ya da yogurda katıp verıyorsun 2 gunde gectı zaten

kola komple seker ve asıt
sekere seker katıp ıcmek nedır ya öldü guzelım hucreler :KK43: sekere seker katmanın faydası zararından coktur

hemde seker katarak
allahım sana gelıyorum gercekten boyle mı

burada probıyotık verırler ,belkı su kaybı fazla oluyor ıshalde degerlerı dusmesın dıye eger gereklıyse vıtamın takvıye verırler bagırsaklarında enfeksıyon tespıt edılmısse antıbıyotık verırler patates falan yesın beslenmesıne dıkkat etsın derler

sımdı hangı yontem daha saglıklı dıye bakınca
bosuna benı turk doktorlarına emanet edın dememıs atamız dıye dusunmeden edemedım kımse kusura bakmasın
Ben cok iyi hatirliyorum kucuklugumden beri her Turkiyeye geldigimde hic seyimiz olmasada doktora giderdik, babam hep sey derdi Ataturk bosuna dememis beni Turk doktorlarina emanet edin diye. Hatta bende bu gelenegi surdan 4 5 yila kadar surdurdum. Disciye olsun cocuk doktoruna olsun vs vs mutkala bi ugrardim.
Ama bu yil cok kotu tecrubelerim oldu gercektende. Bende rahatsizlandim acile gittim hayatimda ilk kez igneyle tanistim.
Simdi hangisi daha dogrusu bilmiyorum ama bizim vucudumuz cok ilac kaldirmiyo. Vitamindi antibiyotikdi probiyotikdi hepsinden verildi Turkiyede ama hic bir sekilde vucud cevap vermedi...

X