- 20 Eylül 2013
- 13.303
- 15.829
- 228
hoşbuldum canım bizim grupta kimsecikler yok benim de canım sıkıldı bakınıyordum öyle gruplarda
Ne iyi ettin tatlımmm iyi yaptınnn nasıl gidiyor diyet
bilmiyorum ki canım ya geçen hafta çarşamba diyetisyene başlamıştım işte 1500 cal diyete başladım bugün basküle çıktım geçenn hafta perşembeye göre 1 kg fazlaçok üzüldüm ödem olduğuna inanmak istiyorum bugün bol su yeşil çay falan içtim bakalım yarın nasıl olacak
işte blmiyorum ya bugün şımarıklıktan tartıldım da yarın kontrol günü off off harfi harfine uygum bi de birparçalık bile kaçamak yapmadım zaten yarım kilo yarım kilo verebiliyorum umarım ödemdir yarın eksik görürüm sen nasılsın senin nasıl gidiyorHer gün tartılma canımcım motivasyonunu bozar haftada bir tartıl tartı heleki dijitalse saat başı bile farklılık gösterebiliyor
birde kalkar kalkmaz tartılma en az yarım saat geçsin
işte blmiyorum ya bugün şımarıklıktan tartıldım da yarın kontrol günü off off harfi harfine uygum bi de birparçalık bile kaçamak yapmadım zaten yarım kilo yarım kilo verebiliyorum umarım ödemdir yarın eksik görürüm sen nasılsın senin nasıl gidiyor
Yarın kesinlikle vermiş çıkacaksın bence pozitif düşün bitanemm kaçamak yapmadıysan sporda yapıyorsan mutlaka gider karamsarlık yok benim kaplumbağa misali her hafta gidiyor çok şükür karatayla çok mutluyum hayatımda ilk kez
Iyi aksamlar kizlar..
bu gün yediklerim
sabah (10:00)
yarim muz,5-6 zeytin,1 caybardagi findik
aksam(17:00)
1 yemek kasigi bulgurla 200 gr kiymayi karistirdim.icine dolmalik malzemeleri dogradim..baya bir sarma,dolma cikti...
9 lahana sarmasi
9 yaprak sarma
2 kuru dolma
1 kuru kabak dolmasi
1 taze biber dolmasi
cikti..
4 sarma,1 kabak,1 kuru dolma ve biber dolmasi yedim..icinde bulgur bile gözükmüyordu
salata
su
1,5 lt
spor
lesilie 3 ml
kizlar gecmise bakamicam..kusura bakmayin lütfen..zaten pek gelende yok..cuma mesajlari tek tek sayicam,35 mesaj altina düsen yandi
banucugum kefiri nasil mayaladin canim..yani kefir mayasini hazirmi aliyorsun..bende bu gün nohuttan yogurt mayasi icin ilk islemi yaptim..bakalim olacakmi
bu arada can sikintim icin bi sebep yok kizlar..öyle icim daraliyor..sanirim beynim yoruldu...
iyi aksamlar herkese
hos buldum canim..hoşgeldinnnn canımcımmmşükür bişey yokmuş bende moralim bozuk deyince korkmuştum açıkçası şu yaz gelsede şu rehaveti atsak üstümüzden kapalı hava bile benim içimi daraltıyor tatlım
afiyetolsun bitanem mönün çok güzel
kefir mayasını arkadaşımdan aldım canım oda üniversiteden almış oda sıcaklığındaki kaynamış soğumuş sütün içine (yaklaşık bir büyük su bardağı alıyor kavanozum) kefir mayalarını ekliyorum üzerini gazlı bezle örtüp tekrar bir bezle örtüyorum florasan ışığı bile görmemeliymiş öğrendiğim kadarıyla oda sıcaklığında 24 saat bekletiyorum tatlım ertesi gün mayalar üzerine çıkıyor ve biraz büyüyor krema kıvamında oluyor plastik süzgeçten süzüyorum tahta kaşık yardımıyla kefir tanelerini tekrar süte koyup kefirimi afiyetle içiyorum inş yanlış yapmıyorumdur bluecum gelince aydınlatır
benim nohut mayası olmadı helincim 1 haftadır 1 er bardak suyla mayalıyodum ama olmadı tekrar deneyeceğim bakalım
iyi akşamlar tatlım
hos buldum canim..
bende bulabilsem iyi olacak kefir mayasi ama nerden bulurumki..
canim ben gecen gün türk bakkalinda peynir mayasi buldum..altin bulmus gibi sevindim
tek sorun süt kaldi simdi
burda ciftciler süt satiyor aslinda ama firmalara satiyorlar,esime dedim git bi sor bakalim satmazlarmi,yok sormam dedi..
acaba market sütünden peynir olurmu:44:
5 kg dan deneyeyim önce,zaten öyle cok peynir cikmaz 5 kg dan..olursa taze taze yaparim..
tereyagimda bitmek üzere..annem göndermisti ama az kaldi..onu nasil yapicam bilmiyorum..arastirmam lazim:26:
Misafirim var giremiuirum
bende netten baktim,günlük sütten oluyormus peynir..ama dedigin gibi kaymagi olmuyor bu sütün..5 kilo sütten yaklaşık 1 kilo peynir çıkıyormuş bitanem ama hazır sütten oluyormu biimiyorum sağlıklı yaşıyoruza sormak lazım
tereyağını süt kaymaklarını biriktirip yapabilirsin ama açık süt bulamıyorsunki :26: eşin neden sormuyorki sen sorsan olmazmı
Canim cok tesekkür ederim..göndermis kadar oldun,düsünmen bile beni cok mutlu ettihttp://groups.yahoo.com/neo/groups/kefirtaneleri/info
Helincim bu gruba yazabilirsin bu gruba yazınca senin yaşadığın şehirde olanlar yardımcı oluyormuş ben yollsama kaç günde gelir acaba sana :26: bulamazsan ben seve seve yollarım canım
bende netten baktim,günlük sütten oluyormus peynir..ama dedigin gibi kaymagi olmuyor bu sütün..
saglikli yasiyoruzda okumustum..son kullanma tarihi 2-3 gün olan ürünleri kullanabiliyormusuz..marketten bulabilirsem öyle süt alirim artik..
canim öyle yakin degil,arabayla gitmek lazim..yolunun üstü halbuki,bi sor sanki ne olacak..satmiyolarsa satmiyoruz derler en fazla..yok satmazlar sormaya gerek yok dedi kestirdi
baska tereyagi tarifi bulmam lazim:26:
yada en kisa zamanda memlekete giden birini bulup siparis vermeliyim
Canim cok tesekkür ederim..göndermis kadar oldun,düsünmen bile beni cok mutlu etti
hemen bakiyorum gruba
hem cok pahaliya gelir,hemde süt ürünleri yasak buraya getirmek...hmmmm o zaman yapabilirsin peynirini aşkolsun enişteye
kargoyla yollasalar olmazmı tereyağını pahalıyamı gelir acaba
İnş bir yardımcı olan olur hakikaten şifa kaynağı aynı yoğurt gibi ne demek tatlım gerçekten çok ciddiyim havalar sıcak değil nasılsa
bulamazsan minik bir kavanoza koyup yollarım sana bozulmaz
hem cok pahaliya gelir,hemde süt ürünleri yasak buraya getirmek...
az önce bir alman sitesine baktim..eczanelerde satiliyormus..birde eczaneye sorayim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?