3. Sinema Gunleri 2. Anketi -Asmin-

Oooo piti pitiii...

• Ankete Katılan
    8
  • Anket Kapalı .
Okuribito epey övgü alan bir film, oskarıda var bildiğime göre. ama oyun ona gitseydi geçersiz olurdu piacım . vaktin olursa onada bir bakarsın artık :)

Liv de aramızdan ayrıldığına göre senin dışında bir kişi kaldı sadece Asmin oy vermeyen. Hadi sende oyunu kullan da indirmeye başlayalım bir an önce:KK70: Eğer iki kişi de painted veile oy verirse eşitlik olacak.

filmi hatirliyorum önermisti daha öncede arkadaslarim
bakicam asmin tsk

ben kore filmlerinide cok severim..cekik gözlü vatandasi görünce hemen filme baktim ne yapimi diye:)baska seven varmi kore film mI?

diger arkadasimizin ankete yetisebilecegini pek sanmiyorum.. o yuzden gonlumden gecen painted veil e verdim.. ama buyuk ihtimalle ink izlenecek kizlar..

pia cim guney kore filmleri basligina bekleriz seni.. karsinda guney kore asigi biri duruyor :)

bendee bendeeee :) asmin sevdirdiği bana güney kore sinemasını saolsun.
Ink filmini izliyoruz değil mi? bu gece izlemeyi düşünüyorum

ya ben forumda dolasmayi hic beceremiyorum
hem sIKIliyorum hem zaman olmuyor
aslinda cok sey kaciriyorum
kisa filmlerle baslikta var aboe oldum ama bakamadim daha hic

hey gidi günler ya
eskiden abimle her filme giderdik..vizyndaki bütün filmlere
hatta sinema kirliligi bile yasardik ruhumuzda bazen
nasil bir tasvir oldu bu bilmiyorum ama yasardik
simdi ayda1 bazen 2 bazen 3 bazen hic:)
en son robin hooda gittim
simdi bura sayesinde film izliyorum oturup
bi ara hasta yatmistim uzun o zamanda cok izlemistim
ya vaktim olmuyor,
vaktim oldugunda da beynim musait olmuyor
sakin relex oturmak karnimi kasimak bos bos bakmak istiyorum
hhhhhhhh yaslaniyorum
kacinilmaz son
allahim nerden cikti bunlar

eee sey gerilimde mi var filmde?
izliycektim ama vazgectim..genelde yalniz olurum evde ve busaatlerde
ya aramizda kalsinda... yani busaatte.. simdi neyse
gece yarisindan sonra izlemiyim ben bu filmi

Filmi izledim geldim.
yok yok pia gerilim yok :) karanlık ,birazda süssüz "masalsı" bir film.
"Spin"kısa filmini izlediniz mi bilmiyorum, onun sanki uzun metrajlısı gibi olmuş .
Düşük bütçeyle çekilmiş olduğu her halinden belli , orjinal bir konusu var ama eksiklikleride yok değil.
Sanki dizi olarak çekilip, her bölüm farklı karakterle hikaye devam ettirilebilirmiş gibi geldi.
Karabasanlar sinir bozucu , rahatsız edici ve sanırım diğerlerine nazaran oldukça özgün görünüşe sahiptiler.

Sonu şaşırttı mı ? kesinlikle
belki komik ama bir ara izlerken "ink" i John karakterini canlandıran oyuncu oynamış olmalı, herhalde fazla oyuncu israfı olmasın diye dedim :)))) sonuç olarak çok iyi bulmasamda , iyi vakit geçirten bir filmdi. Teşekkürler Asmin.

Son düzenleme:
Film şimdi bitti, tesiri geçmeden yorumumu da yapayım hemen:KK70:

Film hakkında ayrıntılı bilgi içerir izlemeyenler lütfen okumasın:p

Öncelikle hayal kırıklığım ile başlamak istiyorum. Filmin başında sonunu tahmin etmek o filmden aldığım tüm keyfi kaçırıyor nitekim bu filmde de aynısı oldu. Nasıl tahmin ettin o sonu derseniz; aslında biraz akıl yürütüp ayrıntılara dikkat edince sonu için çok açık verdi.

Babanın ilk sahnede kaza geçirmesi, ölüm ve yaşam arasında kalması, diğer yandan filmin başından sonuna dek koca bir burun ve pelerin sayesinde kamufle edilen bir yaratık... Başında umarım babası çıkmaz farklı, çarpıcı bir son beni bekliyor dedim ama heyhat! :KK70: Ben demiştim filmin esprisi o yaratığın gerçek kimliğinde diye:KK70: 1 saatin sonunda pelerini düşünce de zaten apaçık babası olduğunu gördük.

Diğer detaylara geçersek; filme iyi diyemiyorum ama kötü de diyemiyorum çünkü film beni içine çekmeyi başardı. Yani filmin başında ayrıntıları yakalayıp ilgiyle izlediysem demek ki o film izleyici öyküsü ile kendine çekebilmiştir. Aslında başında çok umutlanmıştım, belki sadece iyi ve kötünün rüyalar aracılığı ile savaşı anlatılsaydı ve o karakterler kişilerin rüyalarında anılarını/ hayallerini/ umutlarını gerçekleştirseydi güzel bir masal olurdu. Ya da "one two three four" un zincirin halkası teması işlense ve film tamamen bu mantık üzerine oturtulsaydı daha ilgi çekici ve derli toplu olabilirdi.

Aksiyon sahnelerindeki efektler korkunçtu. Düşük bütçeli olmasındandır muhtemelen ama o sahneleri filme eklemek zorunda da değillerdi nihayetinde:KK70:

Küçük kıza bayıldım, ilgiyi üzerinde tutarken o kızın başrolde olması büyük etkendir. Masalcı ile aralarındaki iletişim de hoştu.

Filmde kopukluklar vardı. ıçerikten ziyade zaman üzerinde oynayarak kotarmaya çalışmışlar filmi. Biraz dağınıktı sanki.

Son olarak "one two three four" küçük kızdan sonra en çok ilgimi çeken karater oldu. Filme renk katmıştı. Sesi hala kulağımda şu anda:KK70:

Filmden bir replik:

Hepsi birer reaksiyon! Bir olay sonraki olayın sebebi oluyor.
Bir adamın zayıf noktası varsa, kusurludur. Bu kusur da onu suça götürür, suç da utanca götürür. Onurundan ve gururundan taviz verdiği bir utanca...
Onur başarısız olursa,umutsuzluk galip gelir ve hepsi adamın yıkımına neden olur.
Bu da onun kaderi olur.

SPOILER sonu:KK70:

Teşekkürler Asmin, aksaklıklar olsa da filmde bizi ( ya da beni sadece bilemiyorum=) ) gece yarısı farklı bir dünyaya sürükledin.

Son düzenleme:
selam kızlar
iki günlüğüne ankaraya gitme durumunda kaldık
o nedenle nete girme imkanım olmadı
kusura bakma asmin, anketine katılamadım:KK43:

film hakkinda bilgi icerir izlemeyenler okumasin!

hemen izlenmis ne guzel :))
@ prenses: dikkat ettin mi bilmiyorum ama spin filminin yonetmeni ile ink in yonetmeni ayni zaten.. ben de izlerken ne kadar da benzer diye dusunmustum zaten ki sonradan bakinca yonetmenlerinin ayni oldugnuu gormek sasirtici olmadi yani.. film dusuk butcelerle cekilmis cok belli.. ama kurgu olarak konu olarak bana kalirsa coook guzel. ilk izledigimde cok etkilenmistim hatta abarti olacak belki ama sonunda aglamisitm :)

@atlantis: muhtesem bir izleyicisin.. ben sonunda o kadar sasirmistim ki bu adam kim siye delircektim yani sonunda.. ayrintilari cok guzel hatta senin dedigin gibi one two three four dyen adami ben de cok sevdim ve cok da orjinal buldum acikcasi.
filmde cok fazla bana kalirsa kendi kurallari rituelleri mi desem oyle bisey vardi yani, bunlari ilk etapta anlamlandirmak cok guc o yuzden filmin icine hemen girememistim ben.. ama sonuna dogru bitmese demeye basladim acikcasi..
filmden bir replik:

olunce ben de senin gibi masalci olacak miyim??

benim favori karakterim zaten masalci.. harika biseydi.. aslan hikayesini cok tuttum..

@sarissa: kismet degilmis... artik secilen filmi izlersin sen de :)

Aslan hikayesini ben de beğendim, inanmadığı halde kükrediği sahne çok hoştu:KK70:

Bir de filmde en aklımda kalan ve etkileyici bulduğum sahne kılavuzun küçücük bir dokunuşla insanların hayatlarında büyük değişiklikler gerçekleştirmesiydi. Kelebek Etkisi filmi aklıma geldi.

o harikaydi zaten insan detaylari hemencecik unutuveriyor hatirlatman ne guzel :))
kilavuz iste tam olarak spin filmi :))
onu da izle atlantis :)

Evet asmin bende sonradan öğrendim "spin" kısa filmininde yönetmene ait olduğunu. Sonunda ağladığına ciddimisin :) film beni fazla pek etkilemedi.

baba kiz hikayelerine hic dayanamam ben prensesim :çok üzgünüm:

Duygusal kuzum benim :)
Filmdeki herkes tanıdık geldi bana ,izlerken o şuna bu buna ne kadar çok benziyor diye şaşırdım :))) Hatta masalcı karakteri bir arkadaşıma o kadar çok benziyordu ki inandırıcılığını yitirmeye başladı gözümde bir süre sonra.
bende tekrarlamış olacağım belki ama evet Aslan hikayesi çok sevimliydi :)

X