Film şimdi bitti, tesiri geçmeden yorumumu da yapayım hemen
Film hakkında ayrıntılı bilgi içerir izlemeyenler lütfen okumasın Öncelikle hayal kırıklığım ile başlamak istiyorum. Filmin başında sonunu tahmin etmek o filmden aldığım tüm keyfi kaçırıyor nitekim bu filmde de aynısı oldu. Nasıl tahmin ettin o sonu derseniz; aslında biraz akıl yürütüp ayrıntılara dikkat edince sonu için çok açık verdi.
Babanın ilk sahnede kaza geçirmesi, ölüm ve yaşam arasında kalması, diğer yandan filmin başından sonuna dek koca bir burun ve pelerin sayesinde kamufle edilen bir yaratık... Başında umarım babası çıkmaz farklı, çarpıcı bir son beni bekliyor dedim ama heyhat!
Ben demiştim filmin esprisi o yaratığın gerçek kimliğinde diye
1 saatin sonunda pelerini düşünce de zaten apaçık babası olduğunu gördük.
Diğer detaylara geçersek; filme iyi diyemiyorum ama kötü de diyemiyorum çünkü film beni içine çekmeyi başardı. Yani filmin başında ayrıntıları yakalayıp ilgiyle izlediysem demek ki o film izleyici öyküsü ile kendine çekebilmiştir. Aslında başında çok umutlanmıştım, belki sadece iyi ve kötünün rüyalar aracılığı ile savaşı anlatılsaydı ve o karakterler kişilerin rüyalarında anılarını/ hayallerini/ umutlarını gerçekleştirseydi güzel bir masal olurdu. Ya da "one two three four" un zincirin halkası teması işlense ve film tamamen bu mantık üzerine oturtulsaydı daha ilgi çekici ve derli toplu olabilirdi.
Aksiyon sahnelerindeki efektler korkunçtu. Düşük bütçeli olmasındandır muhtemelen ama o sahneleri filme eklemek zorunda da değillerdi nihayetinde
Küçük kıza bayıldım, ilgiyi üzerinde tutarken o kızın başrolde olması büyük etkendir. Masalcı ile aralarındaki iletişim de hoştu.
Filmde kopukluklar vardı. ıçerikten ziyade zaman üzerinde oynayarak kotarmaya çalışmışlar filmi. Biraz dağınıktı sanki.
Son olarak "one two three four" küçük kızdan sonra en çok ilgimi çeken karater oldu. Filme renk katmıştı. Sesi hala kulağımda şu anda
Filmden bir replik:
Hepsi birer reaksiyon! Bir olay sonraki olayın sebebi oluyor.
Bir adamın zayıf noktası varsa, kusurludur. Bu kusur da onu suça götürür, suç da utanca götürür. Onurundan ve gururundan taviz verdiği bir utanca...
Onur başarısız olursa,umutsuzluk galip gelir ve hepsi adamın yıkımına neden olur.
Bu da onun kaderi olur.
SPOILER sonu Teşekkürler Asmin, aksaklıklar olsa da filmde bizi ( ya da beni sadece bilemiyorum=) ) gece yarısı farklı bir dünyaya sürükledin.