- 2 Temmuz 2009
- 6.357
- 15
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
İzledim filmi
Bittiğinde adını niye duvak koymuşlar diye merak ediyordum ki benim gibi merak eden bir ekşi sözlük yazarının yazısını gördüm duvak bildiğimiz anlamından öte hem düğün hem de ölümlerde örtülen duvak demekmiş ki bence asıl filmle bağdaştırılan tarafı ise bu keliminin aynı zamanda gerçekleri saklama adına kullanılan maske anlamına da gelmesiymiş. Bir nevi çiftimizin evlilik hayatları boyunca maske takındıkları ve ancak bu maskeler çıkınca birbirlerinin farkına varmaları da kastediliyor olabilir. Bir de şunu ekleyeyim bu film romandan uyarlama ve o romanın başında yazar shelly'den alıntı yapmış ve o şiirde "the painted veil" kelimesi geçiyormuş.
Bunlar edindiğim bilgilerdi, film hakkkındaki düşüncelerime gelicek olursak...
Bay ve Bayan Fane'in oyunculuklarına diyecek yktu. Müzikler özellikle sondaki şarkı çok güzeldi. Manzara, mekanlar süperdi. Lakin montajda hata vardı Bence gereksiz yerler filme konmuş olması gereken yerler çıkarılmış gibi geldi bana. Bazı sahnelerde kopukluk vardı. Bazı sahnelerin hakkı tam olarak verilememişti. Olayı dış olaylardan uzak tutup sadece ilişkiye odaklandırmak istemiş olabilirler ki saygı duyarım ama gene de tam olarak yedirilememişti bazı şeyler, ben bile yarım kaldım izlerken, çok daha duygulu olabilirmiş. Ama genel anlamda beğendim biraz daha aşkı hissettirip ölseydi daha iyi olurdu ama birşeylerin yarım kalması da işlenen tema açısından gerekli olduğu için ses çıkaramıyorum
prensesfb senide soru bombardımanına tutsak mı ki :))
pia nerelerde bu arada yahu,hiç uğramaz oldu.
Prensesfb teşekkürler, sanırım seçilmeseydi uzun bir süre daha izleyemeyecektim filmi.
Filmle ilgili yorumları okuyunca açıkçası tereddüt etmiştim, yarım kalmışlık hissi filmlerden beni soğuttuğu için. Altyazıda senkron sorunu var mı diye kontrol için açıp filme takıldım kaldım, sonuna dek izledim zamanın nasıl geçtiğini bile anlamadan=)))) Görüntüler muhteşemdi, manzara, doğası, doğanın mucizevi renkleri, müzikler. Eski dönemleri anlatan filmleri de oldum olası sevmişimdir. Senaryo da tam olması gerektiği gibiydi bence, başta zoraki bir evlilik, yalnızlıktan bunalmış ve ilgi gördüğü ilk erkekte mutluluğu aramaya çalışan kadın, ilgisiz bir eş... Ama film bence asıl yolculuğa çıktıklarında başladı. Hem kendilerini hem de birbirlerini keşfederken hayata da aynı pencereden bakmaya başladılar. Bireyin insanlarla kucaklaştığı, evrensele karıştığı noktada birbirlerini ilk kez hissettiler bu kez gerçekten, ayrıksı yönlerine rağmen...
Tekrar teşekkürler:) manzara beni büyüledi, film de içimde buruk bir his bıraktı.