3. Sinema Gunleri 2. Anketi -Asmin-

Oooo piti pitiii...

• Ankete Katılan
    8
  • Anket Kapalı .

Asmin

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2008
7.771
211
Lutfen kulup disindan olanlar oy kullanmasin..
3135.jpg

Meraba Arkadaslar

Iste 3. sinema gunlerinin 2. anketinde birlikteyiz.. filmeri secerken cok zorlandim desem yalan olmaz.. hatta kafamda 9 film belirleyip evdekilere 1 den 9 a kadar sayi soyleyin bile dedim. ama en sonunda ortaya bunlar cikti.. biraz romantik ve dram kokuyor benim haftam ama olsun... eminim icinde izledikleriniz vardir olmasa bile konulari hepsinin de cekici geliyor bana siz nasil secim yapicaksiniz bilmiyorum..
simdiden kolay gelsin diyorum ve iyi seyirler guzel bir film haftasi diliyorum hepimize..

Ink

ink_2010.jpg

Ana Tür : Aksiyon Alt Türler : Aksiyon Fantastik Bilim Kurgu

Yönetmenler : Jamin Winans

Senaristler : Jamin Winans

Yapım : ABD

Süresi : 1sa.47dk.

imdb puan: 6.8

Konusu:
Her gece, ışıklar sönüp tüm şehir uykuya daldığında, insan gözünün göremediği iki güç arasındaki ezeli ve ebedi mücadele tekrarlanır. Aydınlığın gücü, rüyalarımıza umut ve güzel rüyaların kuvvetini taşırken; karanlığın gücü, karabasanlar ve kabuslarımızdan sorumludur.

Farkında olmasalar da, John (Chris Kelly) ve küçük kızı Emma (Quinn Hunchar) bu fantastik mücadelenin ortasında kalacaklardır. John, bir kabus getirenin kontrolünde, kendisini sadece para kazanmaya adamış, kayıp bir ruhtur. Kabus getirenler, Emma'ya ulaşmak için onun kayıp ruhunu kullanmaya karar verirler. Bir gece Emma'nın küçük ruhu bir umacı tarafından kaçırılır ve Emma komaya girer. Artık, Emma'nın ruhunu kurtarmak, ve onu babasıyla buluşturmak, ışık taşıyanların tek amacı haline gelmiştir. Ölüler ve rüyalar diyarının iç içe geçtiği, fantastik bir âlemde bir kız ve babasının umutsuz çırpınışları, küçük bir kıyametin habercisi gibidir.

"Ink" e yeni bir "It" gözüyle bakılıyor. Bunun yanında, Brezilya'nın kült filmleriyle, Matrix, Pan'ın Labirenti, Donnie Darko gibi önemli yapımlarla kıyaslanmış iddialı bir çalışma.

La Tigre E la Neve

la-tigre-e-la-neve-box-cover-poster.jpg

Ana Tür : Komedi Alt Türler : Komedi Dram Romantik Savaş

Yönetmenler : Roberto Benigni

Senaristler : Roberto Benigni Vincenzo Cerami

Yapım : İtalya

Süresi : 1sa.54dk.

imdb puan: 6.9

Konusu:
2003 yılındayız... Irak savaşı'nın ayak sesleri duyulmaktadır. Şair olan Attilio, Roma'daki Yabancılar Üniversitesi'nde okutmanlık yapmaktadır. Edebi alanda belirli bir ünü olan Attilio son kitabı 'Kar ve Kaplan'ı henüz yayınlamıştır ve heme okurlar, hem de eleştirmenler tarafından çok beğenilmiştir. Ancak sözcüklerdeki başarısını aşk hayatında gösteremez. Sürekli rüyalarına giren, deli gibi aşık olduğu Vittoria, onun ısrarcı ilgisinden sıkılmıştır ve sürekli olarak tekliflerini reddetmektedir. Aitillo gibi edebiyatçı olan Vittoria'nın üzerinde çalıştığı son kitabı, Iraklı bir şairin biyografisini konu almaktadır. Yıllardır Paris'te yaşayan bu ünlü şair Bağdat'a dönmeye hazırlanmaktadır. Eğer savaş patlak verirse Bağdat'da kendi insanlarının yanında olmak istemektedir. Vittoria ve Attilio onunla Roma'da buluşurlar. Aradan zaman geçer ve günün birinde Attilio, Bağdat'a dönmüş olan ünlü şairden bir telefon alır. Vittoria biyografiyi bitirebilmek için onunla birlikte Bağdat'a gitmiştir, ancak ilk Amerikan saldırısında başından yaralanmıştır ve şimdi ölümün eşiğindedir. Attilio bu acı haberi alır almaz Irak'a doğru yola çıkar.

The Painted Veil
the-painted-veil.jpg

Ana Tür : Dram Alt Türler : Dram Romantik

Yönetmenler : John Curran

Senaristler : Ron Nyswaner W. Somerset Maugham

Yapım : Çin ABD

Süresi : 2sa.5dk.

imdb puan: 7.6

Konusu:

1920'lerden bir aşk öyküsü ile Edward Norton ve Naomi Watts, beyazperdede buluşuyor. Walter ve Kitty'nin bir süredir devam eden evlilikleri, Kitty'nin kendisini hiç mutlu hissetmemesi nedeni ile çatırdamaktadır. Mutsuzluğu, ilgisinin başka bir erkeğe kaymasına neden olur. Karısının sadakatsizliğini farkeden Walter, ondan intikam almaya kararlıdır. Ama bunu bildik yollardan yapmayacaktır. Çin'in ufak ve ölümcül kolera salgınından kırılan bir köyünde doktorluk yapmayı kabul eder. Kitty'nin ise onunla gitmekten başka şansı yoktur. Ölüm ve yaşam arasındaki sınırın incecik olduğu bu köye yaptıkları yolculuk, kendi ilişkileri için de bir dönüm noktası olacaktır. Aşk Artık Burada Oturmuyor'dan sonra ki filmi olan The Painted Veil'de de Naomi Watts'la çalışan yönetmen John Curran, yine bir sadakatsizlik ilişkisi ile beyazperdede.

Okuribito

departures.jpg

Ana Tür : Dram Alt Türler : Dram

Yönetmenler : Yojiro Takita

Senaristler : Kundo Koyama

Yapım : Japonya

Süresi : 2sa.10dk.

imdb puan: 8.2

Konusu:

Çello çalan Daigo Kobayashi, orkestrasının dağılmasının ardından eşiyle beraber doğduğu kasabasına geri döner. Başka bir işte çalışacak deneyimi olmadığı için deneyim aramayan "Gidişler" ismindeki bir işe seyahat acentası zannederek başvurur.

Aslında yapacağı işin Japon kültüründe önemli bir yere sahip "Nokanshi", yani ölüleri öbür taraftaki yolcukları için hazırlama geleneğinin bir parçası olduğunu öğrenir. Daigo'nun işi ölüleri usulüne göre tabutlara yerleştirmektir. İlk başlarda bu durumda hoşlanmasa da zamanla işine alışılan Diago'nun kendi yaşantısı, bakış açısı ve duyguları da bu işle beraber değişecektir.

Yabancı Dilde En İyi Film Oscar'ını evine götüren Gidişler, Japonya'nın dini inançlarına ve geleneklerine yer yer komik ve duygusal bir bakış atıyor. Ölümün bir son mu yoksa yeni bir yolculuğun başlangıcı mı olduğunu sorgulatan film, izleyicisini sömürmeyen son derece naif ve aldığı ödülleri sonuna kadar hak eden bir yapım.

Sadece Kar ve Kaplan'ı izlemiş ve hayal kırıklığına uğramıştım. Hayat Güzeldir'den sonra beklentileri yükselttiğimden olsa gerek.

The Painted Veil sanıyorum bir süre önce alıp bir köşede izlenmeyi bekleyen dvdler arasındaydı:KK70: Edward Norton ismini görmem seçimde hiç zorlanmamamı sağladı. ılk oy benden olsun: The Painted Veil:)

Yeni anket , yaşasın

La Tigre E la Neve ,Okuribito ve Ink uzun süredir izleme listemde olan filmler. The Painted Veil yine merak ettiğim bir türlü izleyemediklerimden (TbZ yanımda süper süper diyor )

çok güzel filmler asmincim seçmekte zorlandım .
"Ink" merakı ağır bastı, diğerlerinide sırayla izleyeceğim.

La Tigre E la Neve, The Painted Veil daha önce izlediğim filmler
Daha öbür filmi yeni bitirmiştim :KK43:
Oyum Lnk e gidecek..Konusu çok cezbedici

Ink!i tavsiyen üzerine izlemiştim asmincim, çok sarmadı beni ne yalan söyleyeyim, oyun the painted veil'e :)

hadi bakaliiim pamuk eller oylara lutfeeeen :))

bu arada buyuk ihtimalle cikmicak ama okurubitoyu sadece icersinde calinan cello icin bile izleyin derim.. ya da sadece onu izleyin inanin harika bir muzigi var..

Oylar tamamlansada film belli olsa.
Livim artık aramızda olamayacak, belli sebeplerden dolayı :KK43:
durum böyle olunca geriye sadece 3 kişi oy kullanmamış oluyor, sabırsızlıkla bekliyorum.

aa evet pia :)
piaaaaaa yetmedimi bu kadar düşündüğün , oyunu ver hadi hadi :)))

Neden Liv yok, umarım olumsuz bir durum yoktur:KK43:

Evet bir an önce oylar verilse de indirsek filmimizi:)

herkese de mesj attım ama neden oy kullanmıyorlar anlayabilmiş değilim..
bu akşam anket kapanıyor zaten ve anket kapandıktan sonraki ben şunu istiyordum gibilerinden lafları oy olarak kabul etmem zaten..
bir de bu kadar az kişi iken 4 film oylaması sizce fazla değil mi? yani bir filmde yoğunluğun oluşması gerekir ancak bu şekilde biraz zor olacak gibi gözüküyor..siz ne dersiniz? film sayısını azaltalım mı yoksa 2 kişi böyle yaptı diğerlerine haksızlık olmasın deyip 4 film oylamasına devam edelim mi?

Belki haftasonu diye nete giremeyen arkadaşlarımız vardır.
Ztn dediğim gibi 2 kişi kullanmadı.
Pia düşüneceğini söylemişti.
Sarissa arkadaşımız zannediyorum nete gelir gelmez buraya uğrar
Asminim bide senin oyun var tabi :)

Dediğin mantıklı aslında film sayısını 3 e indirebiliriz , ama şuda var kendi adıma bu kulüpte sadece bir film değil dört film keşfetmiş oluyorum o açıdan çeşit olması güzel.

ben oyumu sona saklıyorum herhangii bir eşitlik durumu olursa diye;
evet aslında sadece 2kişi kalmış bir an neden dellendi isem oyle :))

sabah mahmurlugu ve düsün yorgunlugu

ayy ilgisiz gibi mi göründüm ..sorry
öyle degil
hani hepsi secilmis film zaten ilk baktigimdada bi fikir olusmamisti
hic birini izlemedim .. oyüzdenn..
durum böyle bir sey :)

X