3.kez ehliyeten kalmak

İlla ki alırsın umudunu kaybetme, zaten trafik hindistandan hallice, senin onlardan kötü kullandığını düşünmüyorum. Otomatikten gir.

Kizlar yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum. Ben sınava 10 kusur yıl önce girdim, tek seferde aldım. Şimdi sinav sistemi mi değişti?
Ay çok kötü ya hem zor hem gözünün içine bakıyorlar kal diye.L park paralel park yapıyoruz ekstra u dönüşü eklediler ocaktan sonra.Dubalarin arasını daralttilar.Sinyalin dubanin affı yok.Bugun benim dubaya degdigimi tek bir komisyon üyesi gördü.Ne ben ne diğer hocalar görmedik ve şok olduk bana direk in dedi bende o anın şokuyla indim.Bakmak hiç aklıma gelmedi.Oylece bıraktılar beni.

komisyoncuların gerçekten artık bilerek bıraktıklarını düşünüyorum
Ya bugün dubalarin arası daha dardı.Ama adam ilk oturdugu andan itibaren hata yapayım diye bekledi ki beni germesiyle sonuç başarılı oldu.Nasip değilmiş dedim ama para çok yüksek.Bide tek kendisi gördü mesela ne ben ne diğer hocalar görmedik.Hani carptigimi falan da hissetmedim.Direk in dedi bana.Allah iyilere denk getirsin ya ne diyeyim bilemiyorum

Ben de derslerde arabayı sürekli stop ettiriyordum. Onun dışında her şeyim iyiydi park,ani fren, yokuş kalkış... Sınava gireceğim zaman nasılsa ilkte alamayacağıma inanmıştım ve üzerime bir boşvermişlik geldi. Sınav çok iyi geçti ve ilk seferimde aldım. Aslında derste stresten yapamamışım. Kendine inan ve oluruna bırak bence.

Komisyon üyeleri burada çok büyük etken ya.. Bende ilkte kaldım komisyon üyem aşırı somurtkan ve bitse de gitsem modundaydı, paralel parkta çıkışta hata yapıp kaldım. 2. sınavda ise 2 komisyon üyemde aşırı iyiydiler. Yanımda duran üye ile aynı yerde öğretmenlik yapmışız mesela sohbet ede ede geçtik. Hatta adam beni ışıklarda falan sakin ol halledersin sen diyerek sakinleştirdi. Babacan, esprili, tatlı mı tatlı bi adamdı. Tek yapman gereken sakinliğini korumak. Soğukkanlı ol, yapacağından emin ol, asla tereddüt etme. Parklarda hata yapıyorsa daha çok çalış. 2 kere deniyorsan derste 3 kere 4 kere dene. Dikkatli olman gereken yerleri aklına yaz. Ayrıca benim veya yakınlarımın arabası olmadığı için tekrar yapma şansımda yoktu. Ama youtube da sınava girdiğim güzergahta aday öğrencilerle çekilen öğretici videoları sürekli izleyerek tekrar ettim. Kendimi onlar yerine koyup araba kullanır gibi kendimi hayal edip el ve ayak hareketlerini uyguladım. Çok faydası oldu bana. Ben hiç araba kullanmamış, merakı da olmayan biriydim, gaz fren debriyaj nerede onu bile derslere başlamadan önce bilmiyordum düşün. Ona rağmen, çok heyecanlı ve stresli olmama rağmen geçtim.
Ve dua ederken de ikinci sınava girmeden önce Allah'ım en olur anlayışlı ve iyi komisyon üyelere denk getir beni diye dua etmiştim. Çok şükür çok iyilerine denk geldim.
Debriyajla ilgili sorununuz yoksa manueli de rahatlıkla alırsınız. Sadece soğukkanlı olun. Şöyle düşünün kimler kimler alıyor da araba kullanıyor, siz mi yapamayacaksınız? Gayette yaparsınız.

Kizlar yanlış anlaşılmasın bilmediğim için soruyorum. Ben sınava 10 kusur yıl önce girdim, tek seferde aldım. Şimdi sinav sistemi mi değişti?
10 sene öncesini bilmem de ben 2007 de almıştım.Hicbir sey ogretmiyorlardi ama geçmek de zor değildi.Direksiyon hocamız da yan koltukta oturuyordu, şimdi araçta bulunmuyormus.Ehliyet sınavında komisyon üyesi de oldum iki defa,burada yazmak istemedigim kadar rahattı, şimdi bayağı sıkı davranılıyormus.

benimkiler iyidi sorun yoktu sınavı sadice bir dakika kala tekerim çok azcık sarı çizgiye değdi sonrası zatin sınav bitiodu isteselerdi çok takmamazlıt yaparlardı bide artık son hakım kaldı ve ne özgüvenim ne cesaretim gerçekten kalmadı artık geçceme inanmıyorum

Ben de dosya yaktım son sınava ayaklarımı neredeyse hissetmeyecek kadar ödemli girdim, doğum yakındı. Otomatiğe yazılıcam ilk fırsatta. İlkinde komisyondaki kadın hoca gıcıktı sonraki komisyonlara olumsuz yorum yapamam. Ama ilkindeki kadını terslemediğime hala pişmanım. Kaldım, itiraz da etmiyorum daha lise öğrencisi azarlar gibi vır vır yaptı.

Sizin için üzüldüm tekrar girersiniz kazanırsınız inşallah. Benim kardeşimde ehliyetten geçmiş çok şükür ilk seferde aldı 2 hafta sonra ehliyetini vericeklermis. Şimdi ona araba alacaz Allah kısmet ederse çok mutlu oldum bu gün söyleyince,.

ehliyette yazılı sınav da mı sıkıntı cekiyosun yoksa direksiyonda mı ? Yazılı daysa ezberlemen lazım , direksiyonsa neyi yanlış yapıyosan onun üzerine gitmen gerekiyor. Burda saçma sapan yorumları dikkate alma benim annem 50 yaşında ehliyet qldı. Daha gençsin kafanı konsantreni topla heycan yapma olucak. 3 de kalırsın 5 de önemli olan hatanın üstüne gidip düzeltmek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…