Komisyon üyeleri burada çok büyük etken ya.. Bende ilkte kaldım komisyon üyem aşırı somurtkan ve bitse de gitsem modundaydı, paralel parkta çıkışta hata yapıp kaldım. 2. sınavda ise 2 komisyon üyemde aşırı iyiydiler. Yanımda duran üye ile aynı yerde öğretmenlik yapmışız mesela sohbet ede ede geçtik. Hatta adam beni ışıklarda falan sakin ol halledersin sen diyerek sakinleştirdi. Babacan, esprili, tatlı mı tatlı bi adamdı. Tek yapman gereken sakinliğini korumak. Soğukkanlı ol, yapacağından emin ol, asla tereddüt etme. Parklarda hata yapıyorsa daha çok çalış. 2 kere deniyorsan derste 3 kere 4 kere dene. Dikkatli olman gereken yerleri aklına yaz. Ayrıca benim veya yakınlarımın arabası olmadığı için tekrar yapma şansımda yoktu. Ama youtube da sınava girdiğim güzergahta aday öğrencilerle çekilen öğretici videoları sürekli izleyerek tekrar ettim. Kendimi onlar yerine koyup araba kullanır gibi kendimi hayal edip el ve ayak hareketlerini uyguladım. Çok faydası oldu bana. Ben hiç araba kullanmamış, merakı da olmayan biriydim, gaz fren debriyaj nerede onu bile derslere başlamadan önce bilmiyordum düşün. Ona rağmen, çok heyecanlı ve stresli olmama rağmen geçtim.
Ve dua ederken de ikinci sınava girmeden önce Allah'ım en olur anlayışlı ve iyi komisyon üyelere denk getir beni diye dua etmiştim. Çok şükür çok iyilerine denk geldim.
Debriyajla ilgili sorununuz yoksa manueli de rahatlıkla alırsınız. Sadece soğukkanlı olun. Şöyle düşünün kimler kimler alıyor da araba kullanıyor, siz mi yapamayacaksınız? Gayette yaparsınız.