• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

3 kere boş ol demek??

Beyazkure

Nirvana
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2009
1.603
410
698
kızlar bayram günü eşimle tartıştık küçük bi tartışma büyüdü ve eşim bana 3 kere boş ol dedi,nikahmız düşmüş mü oluyor acaba? annesinde kalıyo dünden beri ben evde yalnız kalıyorum..

Tam emin degilim ama nikahinizin dusmesi icin sahitlerin önünde soylemesi gerekir diye biliyorum sinir haliyle söylenmis sozun hukmu nedir bilmiyorum sanirim en iyisi bir hocaya danismaktir
Merak ettim bu kadar sinirlenecek ne oldu

Dini nikanız düşmüş diye biliyorum.
Zaten bir kere boşanma konusu geçti mi o evlilik hayır etmiyor.
Dini konular yasak burada,bence diyanet.gov.tr'ye danışın.

bir hocaya ayni senin durumundaki kadin bu soruyu sormustu. hocanin cevabi soyleydi.
sadece bos ol demeyle nikahtan dusmuyorsun
en az 3 ay ayni evde yasamayacaksin 3 ay boyunca onun kazandigi parayi yemeyeceksin
ve yine 3 ay boyunca cinsel iliski yasamayacaksin ki nikahtan dusesin.
kizginlik aninda soylenmis bir soz eminim o da sakinlesince pisman olmustur.

Son düzenleme:
1.gün ailesine gittik işte bayramlaşmaya,sonra akşam da tartıştık küçü bişeydi..ertes gn kalktık ben ailene gitmiycem dedi benim tepem attı büyüdü tartışma bu yani...

Sayın pamukelma,
konunun dini boyutunu anlatmamanızı rica ediyorum, dini konu ve yorumlar yasaktır, diyanet, müftülük veya yakınınızdaki camii imamından doğru ve daha açıklayıcı bilgi alırsınız.

Biz ne desek emin olamazsınız. Bence bi hocaya, müftüye sorun. En doğru ve net bilgiyi o verecektir.

Şimdi ben de bildiklerimi anlatayım ama benim bildiklerim ya da yorum yapanların bilgisi kesin doğru mu bilemiyoruz en iyisi yetkiliye sormak.
3 talak da aynı anda söylüyorsa, yani aynı sırayla, kabul olmuyor ama aralarından zaman geçip de söylediyse kabul oluyor sanırım.
Bunun dışında sinir harbiyle söylenmiş sözlerin hükmü olmuyor diye de biliyorum.
bayağı derin mevzu bu yalnız:26:

Sayın pamukelma,
konunun dini boyutunu anlatmamanızı rica ediyorum, dini konu ve yorumlar yasaktır, diyanet, müftülük veya yakınınızdaki camii imamından doğru ve daha açıklayıcı bilgi alırsınız.

tamam özür bilmiyordum dinikonuların yasak olduğunu...

Bayramda esimle ben de kavgalıyım ya. ayNI dertten. bayramlaşmaya aileme gitmedi. geçen bayram da gitmedik.
Nedir bu durum ya hep ben mi idare ediyorum bu adamı ne haldeyim sizce of.

Esinizin sizin goruceginiz sekilde yazmasi bile nikahinizi bozabilir sahite gerek yok yani.

Ama bos ol dedikten sonra uzerine adet gorurseniz nikahiniz tamenen dusmus oluyor. Eger eve doner pisman olur bir munasebet olursa nikah dusmez o zaman.
Tek yapicaginiz adet doneminizden once barismaktir:(

Ayrica 3 defa demis olsa bile bu bir bosama sayilir. Yani bir defada 3 hakki bitirmis olmuyo.

Insallah duzelir hersey.

Son düzenleme:
nikah 3 bağ ile olur eşiniz bir defada tekrarlanmış bir olayda ister 3 kez bol ol desin ister 9 kez boş ol desin sadece 1 bağınız kopmuştur şuanda tekrar nikahlanmanıza gerek yoktur ama bu olay ayrı bi zamanda yine 2. kez tekrarlanışa bu sefer 2. bağınız kopar ve bu sefer biraaraya gelebilmek için nikahlanmanız şart. ..fakatttt 3. kez tekrarlandığında bu olay artık birleşmeniz imkansızdır..ancak ki siz birisiyle gerçek bir evlilik yapacaksınız..ya o eş ölecek ya da gönül rızasıyla boşanacak ancak eski eşe öyle dönülür... yine de kalbinizin rahat olması için alo fetva 190 ı ücretsiz cep veya ev telinden arayabilirsin.....abimin başına böyle bi durum gelip de müftülüğe sorduklarından ve fıkıh derslerinden hatırladığım bilgilerim bu...

nikahın ve boşanmanın şakası ya da sinire gelecek yanı yoktur unutmayın..bazıları sinirle söylenecek sözlerin hükmü yoktur demiş de ...hayır efendim oyuncak değil bu konular ve sinire yada şakaya gelecek kadar basit de değildir....nikah 2 şahitle olur da boşanma şartında 2 şahit die bişi bilmiyorum..

Aklnin ucundan ble gecse o ewlilk degerni ytrir dye blyorm.
Ki eşin bızzat soylemiste.
Bana gore nıkahnz dusmus.
Ama bnde kulaktan dolma blglerle diyorm
sen bi hocaya danis bence
axrca o ne oyle kawga ettnz dye ewdn gtmş yeni geln gbi nazli ayp bence yaptgi
kc aylik yada yllk ewlsnz.

Bayramda esimle ben de kavgalıyım ya. ayNI dertten. bayramlaşmaya aileme gitmedi. geçen bayram da gitmedik.
Nedir bu durum ya hep ben mi idare ediyorum bu adamı ne haldeyim sizce of.

Bende gectgmz byram dogm yapmstm ramazn byramnda yani o yuzdn kmsye gdemedm. Smdi bu byramdada byrama 2 gn kala aldatldgmi ogrndm esimi ewdn kowdum byram tatli btsn drek avukatma baswurcm.
Ki daha 1 yl oldu anca ewleneli
ama tek bldgm bu kurbn byramini asla untmycm

Esinizin sizin goruceginiz sekilde yazmasi bile nikahinizi bozabilir sahite gerek yok yani.

Ama bos ol dedikten sonra uzerine adet gorurseniz nikahiniz tamenen dusmus oluyor. Eger eve doner pisman olur bir munasebet olursa nikah dusmez o zaman.
Tek yapicaginiz adet doneminizden once barismaktir:(

Ayrica 3 defa demis olsa bile bu bir bosama sayilir. Yani bir defada 3 hakki bitirmis olmuyo.

Insallah duzelir hersey.

Adet gormektemi gerekyo yeni duydum.

türkiyede resmi nikah geçer gerisi boş .. resmi nikah da işte böyle erkekler kafasına göre boşayamasın diye vardır,kadını korur.hani bazıarı resmi nikahı küçümser ya böyle konuları iyi okusunlar..

Bende gectgmz byram dogm yapmstm ramazn byramnda yani o yuzdn kmsye gdemedm. Smdi bu byramdada byrama 2 gn kala aldatldgmi ogrndm esimi ewdn kowdum byram tatli btsn drek avukatma baswurcm.
Ki daha 1 yl oldu anca ewleneli
ama tek bldgm bu kurbn byramini asla untmycm

Allah Sabırlar versin Canım ya ne diyeyim ben de ayakta uyutuIUyorum yalanı Çoktur falan işte bi tür aldatma aslında ama kanıtım yok Cin olmadan adam Çarpan tip işte.benim evliliğin de gidişatı fena güçlü olalım dik duralım.

Allah Sabırlar versin Canım ya ne diyeyim ben de ayakta uyutuIUyorum yalanı Çoktur falan işte bi tür aldatma aslında ama kanıtım yok Cin olmadan adam Çarpan tip işte.benim evliliğin de gidişatı fena güçlü olalım dik duralım.

Benimki aldattgni kbul etti zaten. We tamamen btti hersey
benim icn o yk artk.
100de100 bosaniyorm.

Back
X