3.cocuk ve kurtaj

En azından sırça köşkümde oturduğum yerden sallamıyorum sağa sola hanımefendi. Konu sahibi doğursa ben de bakamam mesela, o yüzden vay sen nasıl kürtaj olursun diye yükselmiyorum mesela.
Konu sahibine kendi fikrimi yazdım eğer bütün ömrün boyunca bu yükü sirtlayabileceksen aldır dedim illada kürtaj olma demedim.Aslinda sizin dediğiniz gibi bakmayacaksın aldirda yazabilirdim.Ama ileride pişman olup başını taşlara vurabilir.Bu kadar çaresiz zamanında sizin gibi havadan konuşmaktan daha mantıklıydi.

Yani en baştaki yorumumda bu yükü bütün hayatınız boyunca sirtlayabilirseniz aldirin dedim ki zaten.Cevrem bebeğini aldırmış ve yaslansa dahi keşke yapmasaydim diyen 2 kişi var.Bende onun için yazdim
O kişilerin kendi düşünceleri bunlar,her kadın bunu hissettmek zorunda değil ki.
Bu zamana kadar ne kürtaj ne düşük yaşadım,şayet kürtajlık durumum olsaydı aldırırdım zaten bu konuda karşıt değilim.
Keyfine hamile kalan kürtaj oluyorsa ona kızarım elbette.

Neden taşlara vursun ki başını,zaten mutsuz sevgisiz olurum diyor.

Konu sahibine keyfine kalmış.Geri çekilerek ilişkiye girmek keyif olmuyor mu?? korunma yolları varken korunmak keyfi değil mi?

Bakamayacağı çocuğu içinde büyütüp doğurmadı diye pişman olan ben pek görmedim, o pişman olanların ellerindeki çocuklar bir bir ele gidiyor, o zaman akıllarına geliyor, ah bak şimdiye şu kadar yaşta olur o bari yanımda kalırdı pişmanlığı o. Canına kıydım falan değil yani olay. Saksıda büyüseydi bi boya gelseydi de bana baksaydı pişmanlığı onlarınki çoğunlukla.

Bencede konu sahibi kürtaj olursa pişman olacak çünkü sizin gibiler hep olacak
Din duygular gelenekler bunu kadına dikte edip duracaklar
Bende doğurmalısın demiştim
Yorumlarınızı okuyunca evet haklıymışım
Asla kendi bedenim kendi kararım diye düşünemeyecek

Sizcesi öyle. Kimileri de flörtleşmek, bara gidip "takılmak", dans etmek yerine eve gidip sizin oralarda aradığınız mutluluğu buluyorlar çünkü. Neyi anlamıyorsunuz anlamıyorum. Çoğu insan bir zorunluluk gibi algılamıyor evlenmeyi, çocuk sahibi olmayı, işten sonra eve gelmeyi. Siz kendi pencerenizden bakınca neden herkes de sizin pencerenizden bakıyor diye düşünüyorsunuz? Muhtemelen diyeceksiniz etrafımda çoğu insan öyle. Şikayet ediyorlar vs. Siz içinde bulunduğunuz "huzurlu" durumdan ara ara şikayet etmez misiniz hiç? Peki neden terketmiyorsunuz?

Yani kizlar siz olaya aşırı duygusal bakıyorsunuz.Hanimin psikolojisi çocukları kaldirmiyorsa korunacak.Ha bunların hiç biri beni ilgilendirmez ama bır anne ve kadın olarak tecavüze ugramamisken, sıkı sıkıya korunduğu halde hamile kalmamisken ben çok kötüyüm aldiriyim diyen biri bana vicdansız geliyor.Kac yıllık evliyim oğlum var senelerce korundum lafta değil ama ciddiye alarak ve başıma hiç kaza gelmedi.Yasadigim hastalıklardan dolayı bir bebeğimi geçen sene 12 haftalıkken kaybettim ve evet çok çabalıyorum oğlumun kardeşi olsun diye.Simdi kalkıp konuyu bana cevirdiniz git evlatlık felan diye yazık çok yazık...Herkesin kendi vicdani ve kararı iyi günler sahada cevap vermeyecegim

Biz 4 kardeşiz, benim annem 2 kürtajı için keşke yapmasaydım diyecek kadar rahat bir hayat yaşamadı, insanlara psikolojik baskı yapıyorlar, çok korkunç.
Zaten o keşke aldirmasaydim diyenler de "dovurduklarımı iyi yetiştiremedim, adam edemedim, aynı benim gibi kendilerine bile hayrı olmayan tipler oldular, belki aldirdiklarim kendi kendine adam olurdu da bana daha iyi kölelik yapardı" kafasında pişmanlık yaşıyorlar... Yoksa insan dogurduklarinin hayatını es geçip niye dogurmadiklarina pişman olsun ki?

Sizin de bebeğiniz bu muameleye maruz kalacak mı ?

Terimleri karıştırdınız. Duygusal yaklaşan sizsiniz, mantıkla bakan biziz.

Ha siz parmak ucu kadar hücre yığını için cana kıyıyorsunuz, vicdansızsınız derken çok realistsiniz. İstenmeyen bir çocuk yetersiz kaynakların içinde doğup bir ömür sıkıntısını çekecek derken biz duygusalız. Tamam.

Terimleri karıştırdınız. Duygusal yaklaşan sizsiniz, mantıkla bakan biziz.
Yok ya...Duygu da mantık da yok onlarda...Asıl annelik , çocuklarinin iyiliği için herşeyi göze almaktır...Çocuklarim için bu dünyada da öbür dünyada da aciysa acı, azapsa azap, cehennemse cehennem, herşeye razıyım diyebilmektir...

Ay günaha girmiyim, aman vicdanım şey olmasın diye göz göre göre bir ömür sefil olacak canlar dogurmanın neresinde annelik, neresinde duygusallık, neresinde mantik? İnsanlık bile degil...Tamamen bencillik...

Son düzenleme:
Malesef öyle. Çocuğu doğurmak en kolayı, aslolan sonrası.

şeylerini tutamadıkları için hem bebek suçlu hem anne karnında atan kalbi sonlandırmak cinayetten sayılmıyor öyle mi? doğar doğmaz çöpe atılan bebekleri gördüğünüzde ağlıyorsunuz ama .(atan kalp can değil mi? idrak için görmeniz mi lazım?)
akılda görünmüyor ama kimse görünmüyor diye akılsızım demez.
birine can verin bakalım verebiliyorsanız verin.
sofranıza bir kaşık daha gelir. annemde son kardeşimi istememiş. aldırmaya da gitmiş hatta Allah razı olsun dr. dan ben cana kıyamam demiş. şimdi annemin yanında tek o var. inşallah kalbinizi ferahlatacak şeylerle karşılaşırsınız şu zamanda.

Yapma yaw

Cidden bazen ne dedigini bilmiyorsun sen bence.. birde ne istediginide bilmiyorsun. Tezat yazilarin var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…