3.cocuk ve kurtaj

Kendi adıma konuşacağım, burada sizin konunuzda herhangi bir yorum yapmak çok zor. Vereceğiniz kararda en ufak bir payım olabilmesi ihtimali bile büyük bir sorumluluk gibi geliyor ve bunun vicdani yükünü taşımak istemem. Bu eşinizle birlikte almanız gereken bir karar. Buraya yazıp görüş almak istemeniz çok normal ama en basitinden dini inanca sahip bir kişinin ve dini inancı olmayan bir kişinin yorumları bambaşka olacaktır. Yargılanmak ve her kafadan çıkan sesler sizin durumunuzu zorlaştırmaktan başka bir işe yaramaz. Kendi değer yargılarınız ışığında iyice düşünün ve bu konuda görüş alacağınız tek kişi eşiniz olsun.

Tam da böyle bir cevap bekliyordum, şaşırtmadınız!

Kendi kendinizle çelişiyorsunuz verdiğiniz cevapla. Neyse...

Olmayinca boyle dusunmen normal.. ama istemeden hamile kalinca buna maddi manevi hazir olmayabiliyorsun..yani evet buyuyor cocuklar ama nasil buyuyor.. canimdan bile cok seviyorum cocuklarimi.. ama bazen oyle yoruluyorum ki..hic birsey kolay degil ki ben severek yapiyorum herseyi.. birde istemeyen bir insani dusun ne kadar agir bir yuk. Ha aldir aldirma diyemez kimse.. gece kafasina takilinca kk daki
Kadinlar gelip onu rahatlatmayacak sonucta kendisiyke basbasa kalacak.. dogurursada kimse burda gidip cocuguna bakmayacak sonucta

Aldırdığında o vicdan azabıyla tüm hayatını geçirebileceksen aldır.Hayat çok garip.Gecen yıl bebeğimin kalbi durduğu için 11 haftalıkken kürtaj oldum, şimdi sürekli çabalıyorum.Ama hamile olan içinde evladını taşıyan biri üstelik korunmadigi için kendi suçlu olan aldirsammi diyor. cidden sizin gibi insanlara tahamulum hiç yok

Ama
Neden? Yani madem boyle bir ihtimal var neden korunmadiniz? Burda hep soyluyorlar geri cekilme korunmak degildir ki her erkek beceremez bunu bence. Sizin ihmaliniz var ve aldirirsaniz evet vicdan yapmaniz cok normal.. yanlislikla olan birsey icin insanin vicdani rahat olur bu durumda…dogur dogurma diyemem ama maddi olarak yetecegimi dusunuyorsam dogururdum ben. 3. Cocuk sonucta 10. Degil

Tam da böyle bir cevap bekliyordum, şaşırtmadınız!

Kendi kendinizle çelişiyorsunuz verdiğiniz cevapla. Neyse...
Bı de boylelerinin işlerine gelince , olmayanı oldurmak için tıbbın ve teknolojinin bütün imkanlarından faydalanıp , tüp bebek aşılama vs. peşinde koşup, işlerine gelmeyince de yine tıbbi bir işlem ve bireysel bir tercih olan kürtajı cehennemlik ilan etmeleri iki yüzlülüğü beni benden alıyor....

Madem Allah aliyor, Allah veriyor, vermeyince niye doktorlara koşuyorsunuz? Allah vermemişse niye işine karisiyorsunuz? Cevap: istiyorum, benim hakkım, caiz.....Ama "Maddi manevi bakamayacagim çok belli, çocuğum doğarsa sefil olacak, henüz bir kan pihtisiyken kürtaj olmak istiyorum" diyen kadın kötü anne, tü kaka cehennemlik.....Hadi ordan...

Son düzenleme:
tüp bebek yaptırmak nasıl allahın işine karışmak olabilir? e hastalanınca doktora da gitmeyelim, şifayı allahtan bekleyelim, olur mu öyle şey? islamda tedavi varsa bunu yaptırmak vaciptir. din yasak olduğundan detaylı anlatamıyorum ama siz tedaviyi allahın işine karışmak olmaz. iki kıyas çok mantıksız.

İnançlı insanlar sadece tüp bebek değil başka hastalıklarda da doktora gidiyor, ameliyat oluyor, hepsi Allah'ın işine karışmak tabi. Oturup evlerinde bekleyeceklerine hastanelerde yer işgal ediyorlar. Hay Allah çok ikiyüzlüce gerçekten.

Aslında insanlar şunu kaçırıyor. Kürtaj olmadı diye doğmuş olan çocuğun büyük bir yaşama sevinciyle, annesine minnettar falan mı olmasını bekliyorlar?
Şu forumda ana babadan dertli kaç insan var. Değişik ortamlarda da gördüm birçoğunu. Hatırı sayılır ölçüde geneli sitemkar ve memnuniyetsizdi. İstenmediklerini sözle olmasa bile tavırlarla hissettirildiğini, zaten huzursuz ve güvensiz bir ortamda yetişmiş olmanın da ayrı travmalara yok açtığını söylüyorlar. Üzücü ama bir kısmı hiç doğmamış olmayı diliyor.
Ne olursa olsun yaşamak güzel diye bir bakış açısı var, evet. Ama size göre öyle. Bir de derdi çekene sorun, bakalım ne diyecek?
Her insan her çocuğa anne baba olmalı mı sizce? Çocuğu doğurup sokağa atana doğurdun madem niye sokağa atıyorsun diyorsunuz ama. Benim gözümde iğrenç bir aile hayatının içine çocuk doğurmakla sokağa atmak arasında çok da bir fark yok. İkisi de belli bir miktar kasıt içeriyor.
Ben size diyeyim, bir önceki nesilde özellikle değil çocuk sahibi olmayı, evlenmemesi gereken büyüüük bir kesim var. Toplumsal baskılar nedeniyle görev gibi yapılmış evlilik ve çocuklarla dolu etrafımız.

Ben gerçekten sizin gibi insanları anlamıyorum. Siz bebeğinizi kürtaj olan kadınlar yüzünden kaybetmediniz, sizin hakkınızı falan da gaspetmediler. Konu sahibinin rahmindeki parmak ucu kadar hücre topluluğu büyüyüp doğunca hangi bir eksiğini gidereceksiniz? Tahammülünüz yokmuş. Ne hakla? Çok önemliydi sizin tahammülünüz.

Haddini bil.
Her konuya degisik yorum yapmalıyım diye zorlama kendini.

İçimden geçenleri yazmışsınız gerçekten ben bu çocukla birlikte diğer çocuklarımda sefil olmasın istiyorum sadece 3 de yaşayıp kötü bı hayatımı gecirsinler diye düşünüp duruyorum dogurupta layığı ile bakamsaam peki bunun vicdan azabı nolcak diye düşünüyorum

Malesefki bende bu çocuklardan biriyim hiçbir zaman babadan ilgi sevgi şefkat görmedim kendi çabalarımla evlendim bı ihtiyacın varmı diye bile sormadiki zaten kuruş bile harcamadi keşke yapmasaydi diyorum böyle bı çocukluk geçireceğine dogmasaydim diyorum ... Ve ben bunu bı çocuğa yaşatmak istemiyorum bu dogmamakta. Çok daha acı

Valla bacım herkesin kendi inancı kendi kararı kendi annelik anlayişı farklı ama sana şu kadar söyleyeyim, şu anda hayatta tek bir evladım var, böyle bir konuda, onun icin sonucun çok çok iyi olmayacağına eminsem , benim için de bedeli buysa, cehennemde sonsuza kadar seve seve yanarım....Çocuklarım bu dünyada bir ömür yanacağına , iki dünyada da seve seve kendimi yakarım, çünkü ben anneyim...Hiç de vicdan azabı filan çekmem ...Bu kadar netim...

Son düzenleme:
O zaman insanlarda korunsunlar.Madem o kadar istemiyor sipral taktırır üstüne hap alır kalmaz.O hücre topluluğu bı canlı.Kalbi atmazken bile gelişen büyümeye çalışan canlı.Onun yaşayıp yaşanmayacağını karar vermek insanların ne haddine.Kaldi ki o evlat.O hücre topluluğu bı evlat olucak.Ona kiyan insanın merhametide vicdanında yoktur.

Ya bide acitasyona bak yok 3. De sefil mi olsun doğunca iyi mi olcak.Arkadasim psikolojin kaldirmiyorsa durumun yoksa anne baba olmaya uygun değilsen 2 sini niye doğurdun 3. Ye niye hamile kaldın.Korunmak elindeyken niye ? Sonra o kadının bedeni sen karisamazsincilar konuşuyor.O kadının bedeni değil artık bir canlının hayatı.Bebek anası babası böyle insanlar olduğunu bilse zaten doğmak istemez o ayrı mevzu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…