3.cocuk ve kurtaj

Bir kaşık yetiyor yani çocukları büyütmeye peki o zaman

O
Laf atttigi hayatlara ozenmekten geberiyor aslinda ama agina henuz dusuremedi kimseyi

Allah razı olsun dr. dan ben cana kıyamam demiş. şimdi annemin yanında tek o var. inşallah kalbinizi ferahlatacak şeylerle karşılaşırsınız şu zamanda.
Siz hayırsız olduğunuz için mi yoksa kötü yetistirildiğiniz için mi annenizin yanında değilsiniz? Yoksa kardeşiniz daima annenin yanında kalma şartiyla mi doğdu? Anneniz sırf yanında birileri olsun diye dogurduysa kardeşinize yazık değil mi?

gerçekten anladığını ama buradan yokuşa sürdüğünü düşünmek istiyorum. :)

Ay içim ürperdi ya. Annemin yanında tek erkek kardeşim var 18 yaşında şimdi, annem bi ara ben yurtdışına falan göndermem dedi de ağzına kürekle vurduyduk. El kadar çocuğa mı kaldın, sen her yere sığarsın dedik.. Bi biz bilmiyoruz bu işleri kardeşlik valla.

Allah sizden razı olsun...Küçücük çocuk sonuçta...Aslansın kaplansın, hayirlı evlatsın , analık hakkı filan diye kolayca kandırıp , hayatı boyunca kitleyebilirdiniz annenizi garibime...Çoğunluk öyle yapiyor bu ülkede çünkü...İyi ki başinda senin gibi analık nedir iyi bilen dağ gibi ablası varmış kâtip...

Gencecik çocuk, daha çok yolu var. Ona kilitleneceğine bize kilitlensin, biz göreceğimizi gördük, olacağımızı olduk zaten.

Yahu siz mi karar vereceksiniz insanların vicdanı ve merhameti olup olmadığına? Bana göre de siz çok bencilce ve tekdüze düşünüyorsunuz ama benim ne düşündüğüm umrunuzda değil, değil mi? Sizin yargılarınız da aksini düşünen insanların umrunda değil.

Kadıncağız ne yapmalıyım diye sormuş yemediği linç kalmamış. Ne kadar rahat kınıyorsunuz insanları. Ben korkarım valla.

Ablam 3cuye hamileyken spiral denen rahim içinde korunma aleti de vardi. Ona ragmen hamile kalmişdi. Gorumcesi kaynanasi hepsi aldir dedi. O siralar ablamlar o kadar zor durumdaydilar ki hatta bebek dogarken eşi bir gul almaya bile para bulamamişdi. Biz arabada beklerken çicekci magazasina girip parayi denkleşdiremeyip çikmişdi. O manzarayi unutamam. Herkes aldir derken ablam sadece bir şey soyledi. Tibbin bana bu seçeneği vermesi benim buna hakkim olduğu anlamina gelmez. Benim gibi o da Allahin Ol demesiyle oldu, yaşamin daha başinda olsa da onun yaşama hakkini elinden alamam. Aldirmadi çok şukir. Bebek dogdukdan çok kısa sure sonra eşi çok iyi iş teklifi aldi. Yillardir hiç hesapda olmayan ve yillardir satilmayan bir arazilerine muşteri çikti. Zorluklar bir bir sökuldu gitti o yavrucagin adimlariyla. O tatli balim dün beni arayip teyzeee ortmen bana 5 yildiz verdi diye sevinçden agzi kulaklarindaydi. Lütfen bir hayati, bir yaşami sondurmeyin. Belki onun yaşanacak nice yillari, kalbinde besleyecegi nice duygulari nice hayat hikayeleri olacak. Belki her zaman şukredeceginiz bir evlat olacak. Geri çekilme bir korunma drgil. Hatanizin bedelini caniyla odemesin. Ki bir anne asla yavrusuna kiyamaz. O rahme dusdugu andan itibaren size tutunur, sizin rahminize yuva yapar. Size sığınır. Iki evladimi erken dogumla kaybettim. Yuzlerini bile gormedim. Acisi ateş gibi yuregimde hala. Evlat hasreti çeken bizlerin hikayeleri sizleri kurtaj, aldirma gibi eylemlerden uzak tutsun bari. Hamile kala bilmenin ne kadar buyuk nimet olduğunu lutfen anlayin artik.

Konu sahibine "Ben olsam bakamayacaksam , diğer çocuklarım da zor durumda kalacaksa aldirırdim" demiştim ama şoyle yorumlar, hikayeler okuyunca kendime geldim çok şukur...Hamile kalmak nimet gerçekten, hatta duşumdum de bence korunmak da saçma...Biz kim oluyoruz da Allah'ın vereceği canı engelliyoruz....Hem spermler de birer can....Korunarak spermleri öldürmüş olmuyo muyuz? Korunmayi birakıp ölene kadar her sene bırer tane dogursak da milyonlarca sperm boşa gidiyor....Hepsi birer can halbuki? Hücre yığını diye onların canı yok mu? E her sene hep dogursak da yine dolleyemedigimiz milyonlarca spermi öldürmüş oluyoruz....Milyonlarca sperm hep boşa gidiyor....
Oysa hepsi kimbilir ne rızklarla gelecek , birkaç yıl sonra ne mutlu ne hayirlı evlatlar olacaklar .....Böyle milyonlarca, kımıl kımıl küçuk evladi,yeğeni hep öldürüyormuşuz....Keşke bakteriler gibi hepsini bı kerede dogurabilseydik...musmutlu bol rızıklı kocaman aileler olabilseydik...Şimdi aydinlandim....evet.....

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…