Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ben burada çocuklar babada da kalabilir dediğimde gunlerce linç yedim.Babasının ceza alması konusunda hak veriyorum, nedense söz konusu çocuklar olunca toplum dahi çocuk annenindir diye düşünüyor, bu düşünce daha ağır basıyor oysa çocuk kadının ve erkeğindir, anne ne kadar sorumluysa baba da o kadar sorumlu.
Kürtaj konusu çok hassas diye yazip yazıp silmiştim bu konuda. Bence bazı durumlarda kürtaj zorunlu olmalı. Ya da kısırlaştırma yapılmalı hem erkek hem kadınlara. 5 çocuk yapıp yurda bırakan 6. Yı yapamasın mesela, uyuşturucu kullanan adam da aynı şekilde.Bazı fikirler insanlara tuhaf geliyor olabilir, herkes farklı hissediyor anneliğe bakış açısı farklı veya iyi anne baba kalıpları başka.
Her şey benim elimde olsaydı mesela ben herkesin evlenmesine izin vermezdim, herkesin çocuk sahibi olmasına da öyle.
Yıllara yayılan bir takım testlerden uygulamalardan geçemeyen çocuk sahibi olamazdı, çocuk gelecek demektir, geleceğin sağlıklı inşası için de çocukların özellikle psikolojik olarak sağlam, sevgi, şefkat, merhamet, vicdan duyguları gelişmiş olarak yetişmesi gerekiyor.
Bakın bugün sağlıksız büyüyen biri elinde samuray kılıcıyla başkasının sevgiyle büyüyen evladını sokak ortasında katledebiliyor veya arkadaşının üzerine yanıcı madde döküp diri diri yakabiliyor, anne babası elinden gelen her şeyi yapmış ama çocuğun karakteri kötü olanlar başka, anne baba ilgisi görmeyen, ruhu güzel beslenmemiş çocuklardan bahsediyorum, nasıl ki vücudun sağlıklı ve dengeli beslenmeye ihtiyacı var, çocuk yapmayı düşündüğümüzde çocuğun gıdasına, ihtiyaçlarına yetebilecek miyiz diye düşünmemiz lazım diyorsak, çocuğun ruhunun da sağlıklı ve dengeli beslenmeye ihtiyacı var, bunu anne tek başına bir yere kadar yapabilir veya baba, dengeli beslenen bir ruh için anneye de babaya da ihtiyaç var.
Siz babanızdan nefret ediyorsunuz çünkü baba olmaması gereken bir adam ama aynı zamanda babasız olmak içinizi de yaralıyor eksik hissettiriyor, belki eşiniz evladınıza iyi bir baba olurken bile içinizdeki çocuk ceyceyin yüreği kendisi için acıyor, şimdi sizin ne günahınız var?
Baba olmayı beceremeyen bir adamın evladı olmak mı tüm kabahatiniz, siz ailenizi seçme hakkına sahip değildiniz ama onlar ebeveyn olmamayı seçebilirlerdi.
Eğer boşanan çift çocuklarını birbirinden intikam almak için veya terbiye etmek için kullanmayacak ve velayet kimde olursa olsun diğer taraf çocuğunla istediği gibi vakit geçirebilecekse velayeti kimin aldığının önemi yok, baba daha iyi imkanlar sunabiliyorsa baba da velayeti alabilmeli, mühim olan boşanan kişilerin sağlıklı bir ebeveynlik yapabilmek için diğerinin evladı üzerindeki haklarını gasp etmemesi ama bizde maalesef boşanırken eşler çocuk üzerinden birbirini çok yıpratıyor, çocuk da mahvoluyor.Ben burada çocuklar babada da kalabilir dediğimde gunlerce linç yedim.
Ebeveyn olmak şarta bağlanmalı ama öyle sözde kalacak bir şart değil, sıkı denetimler olmalı, maddi manevi durumlar değerlendirilmeli, psikolojik testlerden geçmeliyiz, kimse üzerine alınmasın buradaki kadınların bilinçli olduğunu biliyorum, annelikle ilgili yazılarını okuyorum, doğum topiklerinde yazdıklarına şahit oluyorum, sözüm buradaki ebeveynlere değil, ebeveynlik yapmayı çocuğu şımartmak veya başı boş bırakmak sananları kastediyorum, olay sadece ekonomik değil bence, ebeveynlik yaparken psikolojik olarak bazı şeyleri eksik yapıyoruz veya hatalı yapıyoruz bilmiyorum, bu toplumun tüm kesimlerindeki ailelerin incelenmesi gerektiğini düşünüyorum, anne babaların birbirine yaklaşımı, çocuklarına yaklaşımı incelenmeli.Kürtaj konusu çok hassas diye yazip yazıp silmiştim bu konuda. Bence bazı durumlarda kürtaj zorunlu olmalı. Ya da kısırlaştırma yapılmalı hem erkek hem kadınlara. 5 çocuk yapıp yurda bırakan 6. Yı yapamasın mesela, uyuşturucu kullanan adam da aynı şekilde.
Neeee? En az 12 kez sevişmiş öyleyse?...oh My god?....duydun mu @Ferhans neler var?Sen onu bırak şimdi. Kadının biri 12 kere kürtaj olmuş. Düşünebiliyor musun? 12. On iki.
Bir de anlasanız beni bir de anlasanız.ülkemde herkes evli ama herkes evlenmeyin diyor, herkes çoluklu çocuklu ama herkes çok zor yapmayın diyor, herkesBen onun ne demek istediğini bile anlayamadım uykusuzum
Galiba bütün bebeklerin kazayla istemeden olduğunu falan sanıyor abla
Allah bozmasın.Yakında eğitim alanında doktor olacağım ve bebekli hayatımdan çooook memnunum
Seni çok iyi anlıyoruz merak etmeBir de anlasanız beni bir de anlasanız.ülkemde herkes evli ama herkes evlenmeyin diyor, herkes çoluklu çocuklu ama herkes çok zor yapmayın diyor, herkes
Allah bozmasın.
Napalim çocukları geri mi sokalim? Zor yani zor olan birşeye kolay mı diyelimBir de anlasanız beni bir de anlasanız.ülkemde herkes evli ama herkes evlenmeyin diyor, herkes çoluklu çocuklu ama herkes çok zor yapmayın diyor, herkes
Allah bozmasın.
Bende spiral taktiracam ama onunla hamile kaldım diyenler beni korkutuyorKesinlikle. Birde spiralle hamile kaldım diye ağlayanlar yok mu Düzenli olarak gidip kontrollerini yaptırmıyorlar spiral yerinde mi, degil mi bi haberler. Sorumsuzlugun adı spiral korumadı oluyor. Düzenli kontrolümü yaptırıyorum, 3 yıldır koruyor sağolsun.
Bilemiyorum ki insan korkuyor duyunca, hangi yöntem en garanti yöntemdir acaba? Ben dogum kontrol hapı kullanamiyorum mesela, bi ara denedim hergun cok mide bulantısı yapti hamile gibi ömür boyu öyle nasil yasiyayim bi de cok düzensiz kanama yapti bende, sanki haftada bir regl oluyorum gibi oldum resmenSitede pek çok kere okudum spiralle hamile kalındığını ama acaba yerinden mi oynuyor ya da uygun spiral mi takılmıyor
Çevremde bildiğim tanıdığım tüm kadınlarda spiral var ve hiçbiri hamile kalmadı, 6 ayda bir düzenli kontrollerini yaptırıp 10 yıllık spiralle sıfır kazasız arkadaşlarım var.
Bir de anlasanız beni bir de anlasanız.ülkemde herkes evli ama herkes evlenmeyin diyor, herkes çoluklu çocuklu ama herkes çok zor yapmayın diyor, herkes
Allah bozmasın.
Bende o dönemden geçmis bir anneyim oğlum 3 aylıkken 3. Çocuğa hamile kalmışım napıcamı bile.edim aralarında tam 1 yaş var ikiz gibi büyüttüm şuan 6,7 yaşlarına geldiler ve ne diyorum biliyormusunuz iyiki 3 çocuğumu doğurmuşum beni evde ençok duşünen o halbuki ben diğerlerini isteyerek onada kazara gebe kalmıştım ama şimdi şükür sebebim hastayken diğerleri umursamasken o bana bakıyor bu duyguyu o biraz büyuğunce anlıycaksınÇok çaresizim kimseye anlatamıyorum 2 tane.kizim var 3 ve 1 buçuk yaşlarında uzun bı sure çocuk dusunmuyorduk çünkü çok yıprandım büyütürken piskolojim çok zorlandi tektim hep korunuyorsuk eşimle ama birkere geri çekilmeye hamile kalmışım ogrendigimden beri ağlıyorum çocuklarımın bana baktığı her an göz yaşı döküyorum kalbim sıkısiyor bir yandan aldırmak istiyorum çünkü biliyorum çok kötü olucam piskolojim eşimde bundan kortugunu söylüyor ama diğer yandan da korkuyorum Rabbim beni daha kötüsüyle sinarsa diye ahh Cook kötüyüm heran her saniye sadece bunu düşünüyorum yemek yiyemiyorum napicam ben hiç bilmiyorum
Doğum kontrol yöntemlerinin hiçbiri için yüzde yüz garantili yöntem diyemeyiz, hepsinin bir riski var bazen kullanım hatalarımızdan kaynaklanıyor bazen de sizdeki gibi vücut tepki veriyor.Bilemiyorum ki insan korkuyor duyunca, hangi yöntem en garanti yöntemdir acaba? Ben dogum kontrol hapı kullanamiyorum mesela, bi ara denedim hergun cok mide bulantısı yapti hamile gibi ömür boyu öyle nasil yasiyayim bi de cok düzensiz kanama yapti bende, sanki haftada bir regl oluyorum gibi oldum resmen
Bende de öyle oldu. Zaten kanamadan ilişkiye giremiyorsun ki. Ama hakkını yemeyelim ilişkiye sokmayarak işe yaradıBilemiyorum ki insan korkuyor duyunca, hangi yöntem en garanti yöntemdir acaba? Ben dogum kontrol hapı kullanamiyorum mesela, bi ara denedim hergun cok mide bulantısı yapti hamile gibi ömür boyu öyle nasil yasiyayim bi de cok düzensiz kanama yapti bende, sanki haftada bir regl oluyorum gibi oldum resmen
Ben bugün kürtaj oldum 10 gün boyunca düşündüm kendimi cesaretlendirmeye çalıştım ama maalesef bu piskolojinin altından kalkamadım .. bu bana büyük bı ders oldu ... Rabbim affetsin diyorum diyecek baska hicbirseyim yok burda çocuk isteyenlerde en kısa zamanda nasip etsin inşallah .. üzgünüm ama pişman değilim çünkü mutsuz ilgisiz bı çocuk yetiştirmeyi hiç istemedim bu piskolojiyle 3 evladada asla yetemezdim malesef .. iyi yada kötü yorum yapan herkezden Allah razı olsun haklarını helal etsinler
Geçmiş olsun daha iyi tedbir alırsınız bundan sonra. Diğer iki çocuğunuza daha iyi zaman ayırırsınız hem. Belki de böylesi daha iyidir.Ben bugün kürtaj oldum 10 gün boyunca düşündüm kendimi cesaretlendirmeye çalıştım ama maalesef bu piskolojinin altından kalkamadım .. bu bana büyük bı ders oldu ... Rabbim affetsin diyorum diyecek baska hicbirseyim yok burda çocuk isteyenlerde en kısa zamanda nasip etsin inşallah .. üzgünüm ama pişman değilim çünkü mutsuz ilgisiz bı çocuk yetiştirmeyi hiç istemedim bu piskolojiyle 3 evladada asla yetemezdim malesef .. iyi yada kötü yorum yapan herkezden Allah razı olsun haklarını helal etsinler