- 24 Mayıs 2020
- 3.923
- 13.584
-
- Konu Sahibi Hellohappiness
Kökünden bitirirsen, korunmaya gerek kalmayacagi için olabilirmi?
Ayni sekilde birçok kadinin lazeri tercih edip, agdayi birakmasi gibi.
Tercih meselesidir. Korunmakta hem maddi külfet, hem %100 korunmuyor halen cocuk olma ihtimali vardir.
Ben 13 yildir hamilelik donemlerim haric korundum..O emoji size gelsin..Insanlarin ne dedigini gayet anliyor ama polemik yapıyorsunuz..Baglatmak evet tercihtir fakat donusu olmayan kesin bir bitistir.Ve ben bunu tercih etmem ..Akli basinda insanlar cocuk yapmamak icin koruna bilir..isteyen rahmini de aldirsin banane ..Ama baglatip pisman olan cok duydum.Bir saglik sorunum yok. Nicin dogurganligimi baska alternatifi varken bitireyim..Kökünden bitirirsen, korunmaya gerek kalmayacagi için olabilirmi?
Tercih meselesidir. Korunmakta hem maddi külfet, hem %100 korunmuyor halen cocuk olma ihtimali vardir.
Hürafe gibi. Kesin baska birsey vardir ve akraban yanlis anladi ve anlatti. Tüp ile damarin arasinda ne baglanti var? sislik desen ödem ile olur yine damardan dolayi degil. Bebek dogurunca herhangi bir tikaniklik niye geçsin?
Ben 13 yildir hamilelik donemlerim haric korundum..O emoji size gelsin..Insanlarin ne dedigini gayet anliyor ama polemik yapıyorsunuz..Baglatmak evet tercihtir fakat donusu olmayan kesin bir bitistir.Ve ben bunu tercih etmem ..Akli basinda insanlar cocuk yapmamak icin koruna bilir..isteyen rahmini de aldirsin banane ..Ama baglatip pisman olan cok duydum.Bir saglik sorunum yok. Nicin dogurganligimi baska alternatifi varken bitireyim..
Sekerim canin polemik istiyor sanirim..Yalniz bugun keyfim yerinde sen stresini baska turlu at..Bana bulasma..Yargilamak gibi buyuk kelimeler yok..Gayet normal yaziyor herkes..Ben boyle yaparim baskasi oyle yapar..Sana da mutlu gunler dilerimBende ilerde baglatmak isterim çünkü benim için dogurganlik=kadinlik degildir. Niye yok kondoma, yok hapa, igneye,.. para harcayim? Ki %100 garantiside yok, halen hamile kalma ihtimalin var. Sonra bunlarin etkileride var, hapin hormonal etkileri olabiliyor. Herkes kondom ile cinsel keyif almiyor,..
Hani bana ne diyorsun sonra "niye bir kadin bunu yapar" diyorsun. Konuda anlatilmasina ragmen. Senin için dogurganlik önemli olabilir ancak bu herkes için öyle degil. En fazla "ben yapmazdim, ama umarim burdaki arkadaslar sana yardimci olabilir "diyebilirsin. Yazdigin seyler gayet yargilayici.
fikrimi soylerken sizden izin mi alacagim ..neyi nasil yazmam gerektigini de siz soylemeyin..nerde ne yazmam gerekir biliyorum..Ayrica benim icin dogurganlik cok muhim olsa 30 yasimda cocuk sayfasini kapatmam..ama bir saglik sorunum yokken de tuplerimi baglatmam..Rahmimin kararini da ben vereyimBende ilerde baglatmak isterim çünkü benim için dogurganlik=kadinlik degildir. Niye yok kondoma, yok hapa, igneye,.. para harcayim? Ki %100 garantiside yok, halen hamile kalma ihtimalin var. Sonra bunlarin etkileride var, hapin hormonal etkileri olabiliyor. Herkes kondom ile cinsel keyif almiyor,..
Hani bana ne diyorsun sonra "niye bir kadin bunu yapar" diyorsun. Konuda anlatilmasina ragmen. Senin için dogurganlik önemli olabilir ancak bu herkes için öyle degil. En fazla "ben yapmazdim, ama umarim burdaki arkadaslar sana yardimci olabilir "diyebilirsin. Yazdigin seyler gayet yargilayici.
Üçüncü seseryanımı olucam 2 ay sonra eşimi ikna edemiyorum bağlatmaya dünyanın bir bir türlü haki var diyo dönüşü olmayan yola girilmezmiş
Evet kesinlikle tercih meselesi ama zaten amac dogurganligi bitirmek istemek. Benim icin yeterli 2 cocuk. Zaten 36 yasindayim bu yastan sonra hamilelikte birtakim riskler de olabiliyor.. Dogurganligi bitireyim kafam rahat olsun, cinselligimi yasiyim rahatca. Yok ilaci takip et, hormonlarla oyna, spiral mi kaydi, süresi mi doldu ugraşmiyim.Ben 13 yildir hamilelik donemlerim haric korundum..O emoji size gelsin..Insanlarin ne dedigini gayet anliyor ama polemik yapıyorsunuz..Baglatmak evet tercihtir fakat donusu olmayan kesin bir bitistir.Ve ben bunu tercih etmem ..Akli basinda insanlar cocuk yapmamak icin koruna bilir..isteyen rahmini de aldirsin banane ..Ama baglatip pisman olan cok duydum.Bir saglik sorunum yok. Nicin dogurganligimi baska alternatifi varken bitireyim..
Evet kesinlikle tercih meselesi ama zaten amac dogurganligi bitirmek istemek. Benim icin yeterli 2 cocuk. Zaten 36 yasindayim bu yastan sonra hamilelikte birtakim riskler de olabiliyor.. Dogurganligi bitireyim kafam rahat olsun, cinselligimi yasiyim rahatca. Yok ilaci takip et, hormonlarla oyna, spiral mi kaydi, süresi mi doldu ugraşmiyim.
Evet kesinlikle tercih meselesi ama zaten amac dogurganligi bitirmek istemek. Benim icin yeterli 2 cocuk. Zaten 36 yasindayim bu yastan sonra hamilelikte birtakim riskler de olabiliyor.. Dogurganligi bitireyim kafam rahat olsun, cinselligimi yasiyim rahatca. Yok ilaci takip et, hormonlarla oyna, spiral mi kaydi, süresi mi
Vazektomi erkeklerde de güvenli değil, mesela hiç çocuğu olmamış bir erkeğe önermiyorlar yada evliliğin ilk beş yılındaki çiftlere. Dönüşüm ameliyatları çoğunlukla vazektomi sonrası oluşan ağrılı durumu düzeltmek için yapılıyor ama çocuk sahibi olma garantisi verilmiyor. Tüp bağlatma da vazektomi de aslında düşünüldüğü kadar güvenilir değil, konunun epey detayı var, çok iyi öğrenip net karar vermek lazımTekrar açtırabilir miBunu bilmiyordum. Erkeklerin 50-60 yaşında da çocukları olabiliyor, hayatın ne getireceğini bilmiyoruz. Eşimi düşünerek bu ihtimali göz ardı etmiştim ama açtirabilecekse kesinlikle o bağlatmalı
Hamile kalma ihtimali düser ama ortadan kalkmaz. 42-43te dogal yoldan hamile kalan tanidiklarim var. İstenmeyen gebelik de var. Haklisiniz hayatin ne getirecegi bilinmez bu sebeple esimin vazektomi olmasini istemedim zaten. Erkekler her yasta saglikli cocuklara sahip olabiliyorlar. Ama kadin icin durum farkli. İleri yas hamilelik annede ve cocukta problemlere sebep olabiliyor. Haplar ve igneler hormonlarla oynamiyor mu? Onlarin da bir sürü riski ve yan etkisi vardir. Ve evet amac kendimi kisirlastirmakCok ozur dileyerek söylüyorum ama hayvan kisirlastirmakla ayni seymis gibi geliyor bana. Sadece kendi fikrim.
Sağlıklı insanlarsiniz, hayatta herşey insanlar için, onumuzdeki yillar ne getirecek bilinmez. Geri donulmez şekilde bir ameliyat olmak ileride sizi pisman edebilir.
3 aylik igneler gibi, uzun sureli koruma sağlayan diger alternatifleri araştırdınız mı?
Bir de 36 yasina gelmissiniz yani artik dogurganliginiz yavas yavas azalacak. Yani daha genc ve doğurgan yıllarınızı korunarak atlatabilmissiniz. Bir 5 sene daha kondom ve igne ile korunsaniz, sonrasinda hamile kalma ihtimali iyice duser zaten
Danıştım rahimin durumuna göre karar veriyoruz dedi çok yapışık kötü durumdaysa bağlıyorlar Mış değilse dört de sıkıntı olmaz dedisiz bence doktora da danisin,
belki suan farklidir ama onceden 3. sezeryandan sonrasi riskli deyip doktorlar kendileri direk oneriyorlardi tup baglatmayi.
Doktor önermiyorum demiyo rahim durumuna göre karar veririz dedi kimi rahimler ikinci sezeryanı bile kaldıramıyomuş. Zaten bizde 4. Yü düşünmüyoruz eşimin de güvendiği bişey yokDördüncü sezeryanda sana birşey olsa,kocan geri dönülmez yolu iyi kavrar o zaman.Doktorlar ucten fazlasını önermiyor,esin neye güveniyor acaba
2.hamileliğimde hastanede bir hanimla tanışmıştım 4 tane cocugu varmis tuplerini baglatmak icin 4.yu sezeryan olmus ve baglatmis ancak hamileydi.Nasil olur imkansiz falan filan derken tupler bagli olsa da 10.000 de 1 ihtimal hamile kalinabiliyormus onu ogrendimMerhaba kkBen 36 yaşında 2 çocuk annesiyim. 2. çocuğum sürpriz oldu ve çok zorlandım. Şimdi her regl gecikmesinde strese giriyorum (bugün olmalıydım bekliyorum ) Evliliğin başından beri kondomla korunuyoruz. Hormonal etkiler, adet düzensizlikleri vb sebepleriyle iğne, hap ya da ria tercih etmedim. Şimdi aklımda tüpleri bağlatma var. Sezaryen esnasında değil de ayrıca bağlatmak nasıl oluyor acaba? Çocuklarım küçük olduğu için fazla istirahat şansım yok. Ayrıca yan etkisi var mı? Bir de bağlatırsam kondomu güvenle hayatımdan çıkarabilir miyim?
Sizinle hemen hemen aynı durumda ve bu ameliyatı yakın zamanda olmuş biri olarak yazıyorum.Merhaba kkBen 36 yaşında 2 çocuk annesiyim. 2. çocuğum sürpriz oldu ve çok zorlandım. Şimdi her regl gecikmesinde strese giriyorum (bugün olmalıydım bekliyorum ) Evliliğin başından beri kondomla korunuyoruz. Hormonal etkiler, adet düzensizlikleri vb sebepleriyle iğne, hap ya da ria tercih etmedim. Şimdi aklımda tüpleri bağlatma var. Sezaryen esnasında değil de ayrıca bağlatmak nasıl oluyor acaba? Çocuklarım küçük olduğu için fazla istirahat şansım yok. Ayrıca yan etkisi var mı? Bir de bağlatırsam kondomu güvenle hayatımdan çıkarabilir miyim?
Soyledikleriniz hep doğru.Hamile kalma ihtimali düser ama ortadan kalkmaz. 42-43te dogal yoldan hamile kalan tanidiklarim var. İstenmeyen gebelik de var. Haklisiniz hayatin ne getirecegi bilinmez bu sebeple esimin vazektomi olmasini istemedim zaten. Erkekler her yasta saglikli cocuklara sahip olabiliyorlar. Ama kadin icin durum farkli. İleri yas hamilelik annede ve cocukta problemlere sebep olabiliyor. Haplar ve igneler hormonlarla oynamiyor mu? Onlarin da bir sürü riski ve yan etkisi vardir. Ve evet amac kendimi kisirlastirmak
Iyi de baglatmada %100 degil ki doktorum 100/1 ihtimal olma ihtimali var hicbir yontem asla kesinlik icermez yuzde yuz diye bir sey yok dedi.Kökünden bitirirsen, korunmaya gerek kalmayacagi için olabilirmi?
Aynen oyle ben duzensiz dogum kontrol hapı kullandigim ay hamile kaldim ve baglayalim sezeryandan sonra dedim iyi de hicbir yontem kesin degil ki baglatan 1000 kadindan 1 kalabiliyor dedi.2.hamileliğimde hastanede bir hanimla tanışmıştım 4 tane cocugu varmis tuplerini baglatmak icin 4.yu sezeryan olmus ve baglatmis ancak hamileydi.Nasil olur imkansiz falan filan derken tupler bagli olsa da 10.000 de 1 ihtimal hamile kalinabiliyormus onu ogrendim