Neden üzüleyim? Bir doktor söylese derken mesela bir tv programına çıksa orda annelikle ilgili konuşsa, annelik kadın için müthiş bir olaydır vücutta şöyle şöyle hormonlar salgılanır böyle böyle olur bağ kurulur anne bebek bağı çok özeldir diye anlatsa karşı çıkarlar mı mesela? Anlarlar ki genel anlamda fizyolojik süreçlerden bahsediyor. Çıkıp da hayır doktor kötü anneler de var herkes için iyidir diyemezsin mi derler?
Herkes için demiyorum ki. Sürekli öğretmenliğimden laf ediliyor görev yaptığım köyde çocuğunu terk etmiş anneler var. Ya da çocuğuna doğru düzgün annelik etmeyenler, mağdur çocuklar. Bunları biliyorum, yakinen tanıklık ediyorum. Birsürü çocuk yapıp düzgün ilgilenmeyen veliler de var, bunları da eleştiriyorum.
Her kadın anne olmak istemez, her kadın evlenmek bile istemez bunlar gayet normaldir herkesin de kendi tercihidir. Ben kendim de bir dönem anne olmayı hiç istemedim mesela. Yani burda istemeyenleri de anlıyorum ben merak etmeyin.
Ya da mesela anne olunca direkt bağ kuracağımın da garantisini asla vermiyorum, hatta çocuğundan tiksinenler bile var, inşallah öyle bir süreç yaşamadan güzel bir deneyim yaşarım diye dua ediyorum.
Fakat ben anne olmayı istemezken de "annelik müthiş bir histir" denmesine karşı çıkmazdım. Genel geçer bir söz bu. Çoğunluğu kapsar.
"Her kadın anne olmayı ister, istemeyen bozuktur, her kadın için annelik müthiştir" demişim gibi yanıtlar alıyorum bu yüzden sürekli kendimi açıklama gereği duyuyorum.
Fakat sanırım bu mesajda konuyla ilgili toparlama bir yorum yaptım, umarım bu mesajım da okunur.