3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Hayır annelik içgüdüsel değil. Terapistimin yorumu bu yönde. Canınız çocuk sevmek istiyor diye içgüdü olmuş olmuyor
Ya içgüdüsel, ya hormonal ya da ismine başka bir şey deniyor. Ama anneler "ben artık anneyim çocuğumu çok sevmeliyim" demiyorlar kendliğinden yükleniyor bu duygu, kastettiğim bu.

Bakın sizin 2 çocuğa imkanınız varmış
Bu arkadaşın da üç çocuğa imkanı var
Neden garipseniyor anlamıyorum
Ben çocuğumun mutlu olmasını isterdim
Eşi ile mutluysa ogretmenlik onu mutlu etmiyor ya da tatmin etmiyorsa yapmak zorunda değil
Ben anne olarak imkanları saglamisim
Gerisi çocuğumun kararı yetişkin bir kadın sonuçta
Psikiyatristinizin de kişisel fikri "5 yıl bekle" "bir nevi hakka girmek" bana da bu garip geldi bu şekilde fikir belirtmesi enteresan
Psikiyatride aralikli bebek sahibi olmak onerilir genelde hem annenin ruh sagligi hem de cocuklarin ruh sagligi acisindan daha iyi oldugu soylenir .Tamm uc cocuklusunuz Allah saglik versin de koca tip bilmini de astroloji gibi yorumlamayin yani

Yani siz mutluysanız kimseyi umursamayın çocuğa bakan sizsiniz sonuçta.

Ama kendi fikrimi söylemek gerekirse 32 yaşındaymışsınız ve 27yaşından beri çocuk bakıyorsunuz şimdi yine hamilesiniz doğdu kreş yaşına geldi desek 35-36 yaşında olacaksınız ve gençliğinizin en güzel yıllarını evde sürekli çocuk bakmakla geçiriyorsunuz bana bu olay çok korkunç geliyor 33yaşındayım kızım 2,5yaşında ve 3yaşına girsede kreşe versem işe geri dönsem diye iple çekiyorum evde sürekli çocuk bakmamalı bir kadın diye düşünüyorum elinde bir işi olmalı sosyalleşmeli para kazanmalı. Bu dünyaya çocuk bakmaya gelmedik sonuçta.
Katılmıyorum.
35 yaşında 23 yaşından beri sürekli çalışan biri olarak kimse madalya takmadı bana
Ne zengin oldum ne manevi tatmin yaşadım.
Kadın tüm çocuklarını büyütmüş olacak ve manevi tatmin yaşayacak
Konu sahibine gelince şaşırmadım.
Bizim insanımız düşene bir tekme vurma konusunda mükemmel
Ben olsam ekmeğini siz vermiyorsanız yorum yapmaya hakkınız yok derdim.
Hangi ihtiyaçlarını karşıladınızda varlıkları zorunuza gidiyor diye eklerdim.
İnsanlara bir had bildirmeyince hadsizce konuşmaya devam ediyorlar.

Benim tek çocuğum var ve kardeşi olmayacak yüksek ihtimalle. Sebebi maddi değil tamamen manevi. Keşke ikinci çocuk için sabrım olsaydı. Kardeşlerin de birbirine kattığı çok şey var bence.

Konu sahibine gelirsek 3. Kişilere söz düşmüyor ama anne baba bence o üçüncü kişiler içinde diyemeyiz. Ha kalbini kırmaları, aldır demeleri asla doğru değil. Ama Allah korusun konu sahibinin eşinin başına bir şey gelse veya boşanmak istese 3 çocukla maddi manevi aile desteği olmadan yaşaması çok çok zor. O yüzden kızlarının kendini biraz daha garantiye almış olmasını istemeleri bana anormal gelmiyor.

Anneliği, çocukları sevmek; kalabalık aile istemek falan elbette normal. Ama işte sevdiğimiz istediğimiz herşeyi yapmak her zaman mantıklı olmayabilir. Mantıklı olmaması sadece benim şahsi fikrim değil bu arada. Konu sahibi ve eşinin aileleri böyle bakıyor olaya belli ki.

Bazen tek çocuk için bile bütün şartları zorlamamak gerekir. Biraz hata payı bırakmak lazım. Bir arkadaşımız tek çocuğunu kendi standartlarını dibine kadar zorlayarak meşhur bir koleje yazdırdı. Bi tarafın maaşı oraya bağlanmıştı. Ama adam beklenmedik şekilde isten çıkarıldı bi anda.

Benim düşünceme göre de zaten anne baba uzulebilir doğru bulmayabilir
Bunda sorun yok ama bir noktadan sonra yetişkin bir kadın ve erkeğin kendi hayatı ve kendi kararları
Yaralayıcı cümlelerin bir faydası yok sevgi böyle birşey değil
Saygı duymaları gerekiyor

Bunda sorun yok ama bir noktadan sonra yetişkin bir kadın ve erkeğin kendi hayatı ve kendi kararları
Ama o yetiskin kisi esiyle sorun yasasa onlara gidecek .Esine bisi olsa onlar yardim edecek . cok zengin olsaydi kizlari bu kadar korkmazlardi muhtelemen anneanne dede olarak onlara ekstra sorumluluk da oluyor .ama aldir cok kotu bir yorum o ayri

Psikiyatride aralikli bebek sahibi olmak onerilir genelde hem annenin ruh sagligi hem de cocuklarin ruh sagligi acisindan daha iyi oldugu soylenir .Tamm uc cocuklusunuz Allah saglik versin de koca tip bilmini de astroloji gibi yorumlamayin yani
Ben yorumlamadim
Psikiyatristler kendi fikirlerini böyle beyan etmesi enteresan geldi dedim 5 yıl ara ver ya danhakka girmek cümlesi gibi
Ben de psikologa gidiyorum mesela
Işyerinde zor bir dönemden geçiyorum stresli bir işim var
Stres bebeğe zarar verir o zaman işten çik demez mesela yöntemler önerir stresle başa çıkma vs için

Keşke anne babalarımız her kararımızı saygıyla karşılayabilse. Meslek seçerken, eş seçerken, çocuk yaparken, boşanırken... Her şart ve durumda çocuğuna saygı duymak ve yanında olmak inanılmaz bir gönül genişliği gerektiriyor. Kolay değil. Umarım ben başarabilirim bunu.

Ama o yetiskin kisi esiyle sorun yasasa onlara gidecek .Esine bisi olsa onlar yardim edecek . cok zengin olsaydi kizlari bu kadar korkmazlardi muhtelemen anneanne dede olarak onlara ekstra sorumluluk da oluyor .ama aldir cok kotu bir yorum o ayri
Aynı şeyi söylüyoruz zaten
Uzulebilirler istemeyebilirler
Ama iki yetişkin bir karar vermiş
Çocukları olmuş
Bu saatten sonra tavşan gibi vs yorumları yapılamaz bu hadsizlik olur

Ben yorumlamadim
Psikiyatristler kendi fikirlerini böyle beyan etmesi enteresan geldi dedim 5 yıl ara ver ya danhakka girmek cümlesi gibi
Ben de psikologa gidiyorum mesela
Işyerinde zor bir dönemden geçiyorum stresli bir işim var
Stres bebeğe zarar verir o zaman işten çik demez mesela yöntemler önerir stresle başa çıkma vs için
İste bu kisisel fikir degil bilimsel bir dogru . hem kadin dogum hem psikiyatri kitabi bilgi olarak aralikli dogum onerir

Keşke anne babalarımız her kararımızı saygıyla karşılayabilse. Meslek seçerken, eş seçerken, çocuk yaparken, boşanırken... Her şart ve durumda çocuğuna saygı duymak ve yanında olmak inanılmaz bir gönül genişliği gerektiriyor. Kolay değil. Umarım ben başarabilirim bunu.
Evet çok zor gerçekten
Inşallah ben de becerebilirim konuşmak gibi olmuyor çünkü
Bu arada ben de üçüncü çocuğu söylerken çok zorlandım
Annemin babamın tepkisinden çekindim ama beklediğim gibi olmadı çok şükür
Ki benim kardeşim mesela tek çocuğu var kesinlikle ikinciyi bile istemiyor
O da benim adıma mutlu oldu tebrik etti
Ben de ona asla bir tane daha yap kardessiz kalmasın demem çünkü görüyorum çok zorlanıyor

16 yaşında bir evladı olan tek çocuklu anneyim.
Maddi durum açısından ele aldığımda karı koca calisan bir çiftiz ikinci çocuğu da yapabilirdim ama açıkçası içinde yaşadığımız koşullar sebebiyle hiç bir zaman cesaret edemedim.
24 yaşında anne oldum ve büyütürken ne kadar zorlandigim aklıma geldikçe ikinci çocugu istemediğime karar verdim ve yapmadım.
Çevrem genelde tek çocuklu olur mu hiç dediğinde nasip kismet dedim geçtim, uzun uzun açıklamak zahmetinde bile olmadım.
Size gelince bakabileceginize dair dusunceniz var ve maddi durumunuz el veriyorsa ala lakin sırf istediğiniz için yaptiysaniz bilemiyorum çocuk büyütmek ciddi anlamda zor.
Küçükken daha kolaymış her şey meğerse.
Bu çocukların ergenlik dönemleri Z kuşağı için berbat diyebilirim.
Kendinize vakit ayırabiliyor musunuz bilmiyorum ama iki çocuk bu ekonomik şartlarda gayet yeterli.
Her şey daha iyiye gitmiyor maalesef.
Çocuklariniz çok ufak hepsi anneye en muhtaç dönemlerindeyken bari üçüncü çocuğu biraz daha ara vererek yapsaydiniz.

Aralıklı doğum önerebilir 5 yıl süre vermesi ve hakka girme muhabbetinden bahsettim
iyice tane tane yazayim 4-5 yil denir .hem kadin toplansin hem bebek .ama yas ileriyse iki yila dusurur kadin dogumcular ama psikiyatristler cocuklar acisindan olumsuz etkilenme riskinden dolayi 5 yilin altina indirmezler tekrar cocuk dusunmuyorum ama bana da israrla soylemislerdi mesela .yani bu kisisel fikir degil

+1 çevremde bir sürü tek çocuk var benim 2 çocuğumun şartlarına baktığımda en az onlar kadar olduğunu goruyorum bazen daha fazlası hatta. Yani tüm tek cocuklar müthiş şartlarda da iki çocuklar sefil olmuyor çok şükür :) bazen tek çocukla hayatın iyi olmaz bazen bir sürü çocukla iyi olabilir sartlar. Hicte yazık olmuyor şartlar uygunsa. Şartlar uygun değilse bazen teke de yazık oluyor mesela.
Tek evladım var ama her istediğini alan bir anne değilim.
Devlet okuluna gidiyor.
İlkokuldan beridir hem de.
Özele de verebilirdim ama vermedim.
İki çocuğum da olsa aynı imkanlarda olurdu.
Ekstrem bir farkı yok.
Ha ne olur mesela maddi anlamda ileride tüm varlığım ona kalır başka kardeşi olmayacağı için.

iyice tane tane yazayim 4-5 yil denir .hem kadin toplansin hem bebek .ama yas ileriyse iki yila dusurur kadin dogumcular ama psikiyatristler cocuklar acisindan olumsuz etkilenme riskinden dolayi 5 yilin altina indirmezler tekrar cocuk dusunmuyorum ama bana da israrla soylemislerdi mesela .yani bu kisisel fikir degil
Peki arkadaşım siz haklısınız ne diyeyim
Gerçekten anlamamak için bu kadar direnmek de enteresan

Peki arkadaşım siz haklısınız ne diyeyim
Gerçekten anlamamak için bu kadar direnmek de enteresan
kisisel fikir degil bilimsel kitabi bilgi diyorum .psikiyatrist bunu ya benim canim boyle istiyor diye dese evet fikir olur ama dogru .arka arkaya anne olmak hem anneye hem cocuklara ruh sagligi acisindan yuk bindiriyor umarim anlamissinizdir .olaylari asiri asiri icsellestirdiginiz icin biraz uzun suruyor konusmalar

kisisel fikir degil bilimsel kitabi bilgi diyorum .psikiyatrist bunu ya benim canim boyle istiyor diye dese evet fikir olur ama dogru .arka arkaya anne olmak hem anneye hem cocuklara ruh sagligi acisindan yuk bindiriyor umarim anlamissinizdir .olaylari asiri asiri icsellestirdiginiz icin biraz uzun suruyor konusmalar
Tamam sizsiniz iyi aksamlar

+1 çevremde bir sürü tek çocuk var benim 2 çocuğumun şartlarına baktığımda en az onlar kadar olduğunu goruyorum bazen daha fazlası hatta. Yani tüm tek cocuklar müthiş şartlarda da iki çocuklar sefil olmuyor çok şükür :) bazen tek çocukla hayatın iyi olmaz bazen bir sürü çocukla iyi olabilir sartlar. Hicte yazık olmuyor şartlar uygunsa. Şartlar uygun değilse bazen teke de yazık oluyor mesela.
Bazen imkanlar, bunların çocuk üzerinden yanlış değerlendirilmesi de iyi sonuç vermiyor. Her şey maddi imkanda değil onsuz olmamakla birlikte o olunca harika çocuklar yetişmiyor. Çocuk üzerine tek bir noktadan sonuca varamayız.
Daha yeni ikinci çocuk yapmayın diye konu açan, tüm olumsuzluklardan bahsen bir üye oldu. 🤣 İnsanların başkalarını da bu konuda kendisi gibi düşündürme çabaları tuhaf bazen de komik geliyor bana. Aslında ikna olmuyor da destek arıyorlar gibi bilemiyorum altında yatan asıl sebebi.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X