Benim tek çocuğum var ve kardeşi olmayacak yüksek ihtimalle. Sebebi maddi değil tamamen manevi. Keşke ikinci çocuk için sabrım olsaydı. Kardeşlerin de birbirine kattığı çok şey var bence.
Konu sahibine gelirsek 3. Kişilere söz düşmüyor ama anne baba bence o üçüncü kişiler içinde diyemeyiz. Ha kalbini kırmaları, aldır demeleri asla doğru değil. Ama Allah korusun konu sahibinin eşinin başına bir şey gelse veya boşanmak istese 3 çocukla maddi manevi aile desteği olmadan yaşaması çok çok zor. O yüzden kızlarının kendini biraz daha garantiye almış olmasını istemeleri bana anormal gelmiyor.
Anneliği, çocukları sevmek; kalabalık aile istemek falan elbette normal. Ama işte sevdiğimiz istediğimiz herşeyi yapmak her zaman mantıklı olmayabilir. Mantıklı olmaması sadece benim şahsi fikrim değil bu arada. Konu sahibi ve eşinin aileleri böyle bakıyor olaya belli ki.
Bazen tek çocuk için bile bütün şartları zorlamamak gerekir. Biraz hata payı bırakmak lazım. Bir arkadaşımız tek çocuğunu kendi standartlarını dibine kadar zorlayarak meşhur bir koleje yazdırdı. Bi tarafın maaşı oraya bağlanmıştı. Ama adam beklenmedik şekilde isten çıkarıldı bi anda.