3.çocuk haberi ve ondan sonrası

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Millet sana diyor ki işte genel konuşma. Annelik benim gibi bir çok kadın için asla tercih edilmeyen bir şey ve biz bozuk veya istisna değiliz. Bir türlü anlayamadın
Ben size bozuk falan demedim hem yanlış anlayıp hem onun üstünden bana yazıyorsunuz konunun başından beri. Çocuğunu öldüren insana bozuk dedim ben. Neden üstünüze alınıyorsunuz? Ayrıca konunun başında da size kaç kere elbette istemeyebilirsiniz kimi kadın ister kimi kadın istemez yazmadım mı? İnatla beni yazdığımdan farklı şekilde anlayıp konuyu farklı yönlere çekiyorsunuz.
Annelik çoğunlukla tercih edilir bile demedim ben annelik müthiş bir histir dedim ve arkasındayım. Anne bile değilsiniz hayııır müthiş değilll hayıııır diye karşı çıkıyorsunuz sanki doğurdunuz da sevmediniz. Öyle olsaydınız da istisnalardan olduğunuzu söylerdim size.

Anneler çocuklarını sever, anneliği sever. Normali budur. Her kadın anne olmak istemez, kendi tercihidir. Çocuğuna düzgün bakamayacak olan da çocuk yapmamalıdır. Çoğu konuda aynı düşünüyoruz ama siz benim annelikle ilgili söylediğime taktınız.

Bu konuya son mesajım olsun çok fazla konuştum iyi akşamlar herkese

Yurdumun okumuş aydın öğretmenleri böyle söyleyince şaşırıyorum ya.
Öğretmenler böyle söylüyorsa sokaktakiler ne yapsın? Çok haklılar 5er 10ar doğurmakla.

Psikiyatristim çocuğum büyüyene kadar (5 yaş civarı) ikinci çocuğu yapma demişti. Bunu bana has söylemiyor. Genel görüşü bu. Çocuğun duygusal tatminini sağlamalısın, yoksa hakkına girmiş olursun diyor bir nevi. Bakın bu da işin bilimsel boyutu.
Daha emzirirken hamile kalıp emzirmeden kesenler, yeni doğanla ilgilenmek için büyüğü tüm gün tv ye mahkum edenler.. Vallahi üzülüyorum ilk doğan çocuklara. Bu hayata mahkum ediliyor çünkü sana ne kardeşimm kaç tane doğuracağımı ben bilirim diyen ebeveyni ona bu hayatı layık görüyor.

İsteyen istediği kadar doğursun tabi.
Varsa imkanı, ekonomik durumu, yaşı müsaitse, ilk doğanın “hakkına” girmiyorsa yapsın. Kaç kişi bu vasıflara sahip ki? Onu diyoruz biz.

Ayrıca konu sahibinin hayali hep 3 çocuklu bir hayat idiyse, keşke ailesine de anlatsaydı vaktinde. Ortada ailenin de emeği var. Okuyor, öğretmen olacak hayallerine kapılmışlar ve hayal kırıklığına uğramaları bu durumda çok normal.
Beşer onar doğurmakla üç tane doğurmayı bir gördünüz yani.

Ben böyle bir şey söylemedim Allah aşkına yazmadığım şeyler üzerinden bana karşı çıkmayın aksine sevmeyenler de istemeyenler de olabilir dedim hiçbir zaman da herkes falan demedim
kedi fare gibi icgudusel dogustan gelir goygoyunu ben mi yaptim allah askina ne yazdiginizi mi bilmiyorsunuz

Yurdumun okumuş aydın öğretmenleri böyle söyleyince şaşırıyorum ya.
Öğretmenler böyle söylüyorsa sokaktakiler ne yapsın? Çok haklılar 5er 10ar doğurmakla.

Psikiyatristim çocuğum büyüyene kadar (5 yaş civarı) ikinci çocuğu yapma demişti. Bunu bana has söylemiyor. Genel görüşü bu. Çocuğun duygusal tatminini sağlamalısın, yoksa hakkına girmiş olursun diyor bir nevi. Bakın bu da işin bilimsel boyutu.
Daha emzirirken hamile kalıp emzirmeden kesenler, yeni doğanla ilgilenmek için büyüğü tüm gün tv ye mahkum edenler.. Vallahi üzülüyorum ilk doğan çocuklara. Bu hayata mahkum ediliyor çünkü sana ne kardeşimm kaç tane doğuracağımı ben bilirim diyen ebeveyni ona bu hayatı layık görüyor.

İsteyen istediği kadar doğursun tabi.
Varsa imkanı, ekonomik durumu, yaşı müsaitse, ilk doğanın “hakkına” girmiyorsa yapsın. Kaç kişi bu vasıflara sahip ki? Onu diyoruz biz.

Ayrıca konu sahibinin hayali hep 3 çocuklu bir hayat idiyse, keşke ailesine de anlatsaydı vaktinde. Ortada ailenin de emeği var. Okuyor, öğretmen olacak hayallerine kapılmışlar ve hayal kırıklığına uğramaları bu durumda çok normal.
Aynen öyle. Büyük çocukların kendisi daha anneye bağlıyken bir sürü çocuk yapmak ahtapot da olsan zor.
Eşimin annesi tek çocukta kalmamın daha zor olduğunu söyler hep. Onun en büyük 4,5 yaşındayken ortanca 3 yaş, küçük altı aylıkmış. Kendi ağzıyla der bir kere bile oyun oynamadım, ödevlerini yaptırmadım diye. İlgisizliğinden değil iç küçük çocuğun işiyle uğraşmaktan oynamaya ödeve mecal mi kalır insanda.
çocuklar elde salçalı ekmek sokakta büyümüş.
Eşim iyi bir puanla kendi şehrinde öğretmenlik okumak zorunda kalmış mesela. Başka şehirde mühendislik tutuyormuş ama iki çocuk okutmak mümkün mü o zamanda bile der. Şimdi potansiyelinin çok çok daha üstünde bir hayatı olabilecekken iki kardeşi olmuş işte 😄
Özetle kardeşliği çok romantize etmeye gerek yok.

Ben böyle bir şey söylemedim Allah aşkına yazmadığım şeyler üzerinden bana karşı çıkmayın aksine sevmeyenler de istemeyenler de olabilir dedim hiçbir zaman da herkes falan demedim
Haklı olduğunuz noktalar var bence de her kadın anne olmamalı. AMA istisnalar kaideyi bozmaz, fizyolojik olarak bir kadın için anne olmak müthiş bir şeydir.

Ben de sizin hayatın gerçekleriyle alıp veremediğiniz var diye düşünüyorum :)) yani anne olmak elbette müthiş bir histir ben kendim anne değilim ona rağmen söylüyorum bunu. Yani illa olmuş olmam da gerekmiyor bunu bilmek için. Mesela kedilerin fareleri avladığını bilmek için insanın kedi olması gerekmez ya, anneliğin kadın için ne kadar farklı ve muhteşem bir deneyim olduğunu bilmek için de anne olmaya gerek yok.
Daha bilmem kaç mesajınızda kendinizi tüm kadınların sözcüsü ilan edip "genel" konuştunuz böyle.
Yok öyle demedim etmedim demek, gayet de tüm kadınlar adına konuştunuz, bunu da genel konuştum yaaa diye kılıflamaya çalıştınız.
Türkçe öğretmeniyim, herhalde sizden daha fazla paragraf sorusu çözmüşümdür "hocam". Benim algıma laf edeceğinize, önce cin olmadan adam çarpmaya kalkmayın derim.

kedi fare gibi icgudusel dogustan gelir goygoyunu ben mi yaptim allah askina ne yazdiginizi mi bilmiyorsunuz
Eee evet annelik hissi içgüdüseldir demekle bütüün her kadın için annelik müthiştir demek bir mi ya? Fare yakalamayan kedi yok mu mesela?? Her şeyin bir istisnası var yazmadığım şeyler üzerinden bana bir şeyler söylemeyin artık Allah aşkına.
Kaç kere açıkladım bilmiyorum burda sanki her kadın anne olmalı her kadın istemeli demişim gibi davranıldı hem de defalarca kez kimi kadın istemeyebilir dememe rağmen.

Eee evet annelik hissi içgüdüseldir demekle bütüün her kadın için annelik müthiştir demek bir mi ya? Fare yakalamayan kedi yok mu mesela?? Her şeyin bir istisnası var yazmadığım şeyler üzerinden bana bir şeyler söylemeyin artık Allah aşkına.
Kaç kere açıkladım bilmiyorum burda sanki her kadın anne olmalı her kadın istemeli demişim gibi davranıldı hem de defalarca kez kimi kadın istemeyebilir dememe rağmen.
İçgüdüsel nedir? O türün hepsinde görülür demek oluyor. Arı içgüdüsel olarak bal yapıypr ya siz içgüdüsel derseniz tüm kadınları kapsar

Daha bilmem kaç mesajınızda kendinizi tüm kadınların sözcüsü ilan edip "genel" konuştunuz böyle.
Yok öyle demedim etmedim demek, gayet de tüm kadınlar adına konuştunuz, bunu da genel konuştum yaaa diye kılıflamaya çalıştınız.
Türkçe öğretmeniyim, herhalde sizden daha fazla paragraf sorusu çözmüşümdür "hocam". Benim algıma laf edeceğinize, önce cin olmadan adam çarpmaya kalkmayın derim.
Dediğim heeer şeyin arkasındayım. Fizyolojik olarak müthiş bir şeydir evet doğru. Bir doktor böyle bir şey söylese karşı çıkar mıydınız acaba? Gayet normal bir gerçeği dile getiriyorum ve genel konuşuyorum bin kere söyledim herhalde genel konuşuyorum diye. İstisnalar elbette vardır ama bu geneli değiştirmez dedim illa "herkes" demişim gibi davranıyorsunuz.
Üslupsuz olan da sizsiniz bu arada hocam. Bu mesajınızdan çok güzel anlaşılıyor:)

İsterseniz 10 tane doğurun, bana bir zararı yok
Ama çocuk doğurmak ile cehaleti aynı cümlede kullanmanız beni bir miktar güldürdü orası ayrı.

Gulduyseniz ne mutlu
Ben anneliği seviyorum
Çocuk yetiştirmeyi seviyorum
Başka imkan ve şartlar olsaydı
Daha fazla çocuğum da olsun isterdim
Ama imkan ve şartlarım şuan 3 en fazla 4 tanesine yetiyor
Allah herkesin gönlüne göre versin
Herkes imkan ve şartları dahilinde kaç çocuk istiyorsa yapsın istemeyen de hiç yapmasin
Herkesin kendi tercihi

Arkadaşlar merhaba herkese. Baştan anlatmam gerekirse 7 yıllık evliyim 2 çocuğum var biri 5 biri 2 buçuk yaşında ve şuan 3.ye 3 aylık hamileyim. Eşimde bende daha sevgililik zamanlarımızdan beri 3 çocuk istiyorduk Allahta nasip etti çok şükür. Ben tarih öğretmeniyim bir süre özelde çalıştım şuan çalışmıyorum. İnstagram üzerinden kapı süsü yaparak kendi paramı kazanıyorum emek vererek büyüttüğüm güzel bir sayfam var yani tabi bu rakam bir öğretmen maaşına görece daha düşük kalabilir ama hiç bişey yapmıyor olmaktan daha iyi benim için hem zevk alıyorum hem para kazanıyorum. Çocuklarım için hobi olarak yaptığım bişey mesleğe döndü bir nevi ve çok mutlu oluyorum bunun için. Gel gelelim 3.çocuk haberini ailelerimize verdiğimizden beri inanır mısın kimse beni insan yerine koymamaya başladı. Dalga konusu oldum resmen. Babam geçen toplum içinde tavşan gibi 6 ayda bir doğuruyor dedi. Annem desen her gördüğü yerde laf sokuyor. Onlara göre kendimi yakmışım yazık etmişim ne güzel kızmışım evde oturup çocuk mu büyütecekmişim? Yani korunma yöntemlerini biliyorum cahil değilim istemesem yapmam ama kimse mutlu musun diye sormuyor onlara göre yorgun bitkin kendini gençliğini mahfetmiş bir insanım ben. Eşim bana destek olmaya çalışıyor yani en çokta ona güveniyorum inanıyorum. Eşim bundan 4 yıl önce biraz yatırım yaparak bir dükkan açtı ama ortak açmışlardı ve istedikleri gibi gitmedi dükkan ve biraz maddi olarak sıkıntıya düştük. Ama birilerinden bişey istedik olarak değil hep kendi kendimize yettik ama sonuçta maddi bir düşüş oldu ama insanlar bunda bile yani inişli çıkışlı hayat bu demedilerde yine bizi küçümsemeye çalışarak yani hep bir şakayla karışık istediğimi söylerim tavrı oldu herkeste. O kadar ciddiye alınmadığımızı düşünüyorum ki şuan hem kendi ailem hem eşimin ailesi tarafından. Kimse dört dörtlük değil ve bende insanlar gibi şakayla karışık seninde zamanında şöyle şöyle bir durumun olmamış mıydı ya ah ne günlerdi dediğimde bozulup direk kavgaya dönüyorlar ama benim bozulmaya hakkım yok. Eşim çalışan çalışmayı seven parasını eve getiren yani güvenilir düzgün bir insan kimseye bir saygısızlığı yok ama artık o da kızıyor yani karnımdaki çocuğa bile aldır gitsin dediler bir şey söylicem yüzyüze bakacak şey kalmayacak diyor eşim. Aslında benim ailemde eşiminkilerde iyiler ama yani biz onlara göre çok kolayız kırılmayız üzülmeyiz sanki çocuğuz yani ben 32 yaşındayım çocukta değilimki. Kayınvalidem tam bir eltimkolik onu ciddiye alır birşey yapacak olsa danışır haberleşir ben hep en son duyan etliye sütlüye karışmayan çağırılmadıkça gitmeyen görece mesafeli ama yinede lafları hep işiten o gelinim. Kimseye karşı bunu kıramadım malesef eşimde aynı şekilde. Eski maddi olarak çok rahat olduğumuz günlere dönsek biri bizden para istediğinde hemen çıkarıp verebilsek bizden kralı yok o ayrı. Ama şuan gelenin gidenin laf ettiği kaale alınmayan insanlar olduk ve bir hata yapmadam yada kötü bir durum kimseye yaşatmadan. Ne yapabilirim biliyorum ki herşey benim başta duruşumu değiştirerek olucak ama ben o kadar duygularıyla hareket eden kıyamayan biriyim ki o duruş o tavır nasıl değiştirilir bilmiyorum.
Hiç canınızı sıkmayın. Hadsiz konuşmalara denk gelen sırf siz değilsiniz.
Bende bu baskının tam zıttını yaşıyorum. Yaşım 40'a yakın. Birkaç yıllık evliyim. Sürekli çocuk yapın, çocuk yok mu, bak yaşın geçer, bak bilmemnenin çocuğu yaştan dolayı olmadı, o da bekledi vs diyorlar. Geçen anneme gittik o bile şaka yollu çocuk yapın daha geç kalırsan bakmam, yardım edemem dedi. Ki annemden yardım vs konusunu hiç konuşmadım kendi kendine fikir üretiyor. Millet konuşur. 40'a yaklaşıp evli ve çocuksuz kadın prototipini kabul edemiyorlar. İlla çocuk olacak..

Çocuk sahibi olmakla iş bitmiyor ki, annelik hakları çok az. Ülkemizde özel sektörde verilen doğum izni komik, özeldeyim şirketim 6 ay ücretsiz izin vermez biliyorum. 3 aylık el kadar bebeyi ne yapacağım, işten çıksam ya bir daha istediğim gibi iş bulamazsam ne olacak.. devlette 2 yıl ücretsiz izin hakkı var. Özelde sadece 4 ay. Şaka gibi. Sonra çocuk niye olmuyor bundan ötürü. Annelik hakları ülkemizde çok zayıf, iyileştirilmesi gerek.

Sizin durumunuzda kimseye laf ettirmeyin, isteyerek çocuk sahibi olmayı istemişsiniz ve nasip olmuş. Çocuk 3 aylık olmuş ne aldirmasi Allah aşkına? Laf mı bu şimdi? Moralinizi bozuyorlar sadece. Baktınız laf etmeye devam ediyorlar az gidin ziyaretlerine araya mesafe koyun. Maddi ve manevi dertlerinizi de kimseyle konusmayın. Hemen biz demiştik vs derler. Bu saatten sonra buna gerek yok.
Şimdiden sağlıklı doğumlar dilerim. Allah bir ayazda kurtarsın..

Son düzenleme:
Dediğim heeer şeyin arkasındayım. Fizyolojik olarak müthiş bir şeydir evet doğru. Bir doktor böyle bir şey söylese karşı çıkar mıydınız acaba? Gayet normal bir gerçeği dile getiriyorum ve genel konuşuyorum bin kere söyledim herhalde genel konuşuyorum diye. İstisnalar elbette vardır ama bu geneli değiştirmez dedim illa "herkes" demişim gibi davranıyorsunuz.
Üslupsuz olan da sizsiniz bu arada hocam. Bu mesajınızdan çok güzel anlaşılıyor:)
Yoo süslü tamlamalarla güya hakaret etmeden hakaret etmeye kalktınız bana alenen. Algıda sorun yaşıyorsun diyerek yaptınız bunu.
Ben de aynen iade ediyorum, siz de epeeeey sorun yaşıyorsunuz "hocam"(!)

İki çocuğum var, üçüncü çocuk hep bir ihtimal bizim için, arada yokluyor hâla bu istek, annem bunu biliyor ve hiç istemiyor. Maddi bir sıkıntımız yahut anneme bakma noktasında bir yük olacağımdan değil. Tamamen beni düşündüğünden, çocuklarımın yaş aralığı azdı, yeni rahata erdin, keyfini sür diye düşünüyor. Şuan bir hamilelik haberi versem sevinmez. Laf söyleyip, canımı sıkmaz ama orası ayrı bir boyut. 3.çocukta kimsenin size sevinç gösterisi yapmasını beklemeniz gerek yok ama aldır gitsin demekte kimsenin haddi değil. Sınırını aşan gereken cevabı verin.

Benim etrafımda gayet 3 hatta 4 çocuklu insanlar var. Herkesin hayata bakışı farklı. Belli bir maddi imkanın olması gerektiğini bende düşünüyorum ama buradaki çoğu kisiyle de ayni degıl görüşüm. İkinci çocuğa da olumsuz yorumlar yapılıyor ve bunun da bir çeşit baskı olduğunu düşünüyorum. Sadece bu konu değil. Kimsenin kimseye ikinci çocuk hatta cocuk baskısı yapma hakkı yoksa tek çocuğu öveceğim diye ikinci çocuklara ya da kardeşi olan çocuklara yazık oluyormuş noktasına gelinmesini de zorbaca buluyorum. Ve bu burada sıkça yapılıyor.

Son düzenleme:
Size göre ve birçok kadına göre de öyle, ben de biliyorum yakinen tanıdıklarımda da var. Ama çoğunlukla duyulan laf şudur "kucağına aldığın an her şeyi unutuyorsun"
Biz de aynı şeyi söylüyoruz aslında kucağına aldığın an herşeyi unutuyorsun çünkü sonraki ömrünü onun için en iyisini en güzelini en güvenlisini dileyerek, geçireceğini anlıyorsun. Annelik duygusunu gerçekten hisseden, çocugunu gerçekten seven kadınlar ; çocugu icin hicbirseyi şansa bırakmak istemeyen, onun ömrü boyunca her adımında yolunu açacak tedbirleri düşünüp almaya çalişan, çocugunun tercihleriyle ilgili alternatifleri ongorup elinden geldiğince hazırlık yapar hale bürünüyor....Yoksa " eltime inat doğurdum , kardeşi olsun diye doğurdum, kocamı eve bağlamak için doğurdum, herkes doğuruyor diye doğurdum...vs" demekle ve sadece dogurmakla annelik olmuyor....

size uzucu bir haberim var ben doktorum 😂

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X