3 aylık evliyim eşim kumar oynuyormuş, boşanmalı mıyım yoksa destek mi olmalıyım

Minikpatissss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2019
114
50
Merhabalar 3 aylık evliyim ikimiz de memuruz 3 yıllık birlikteliğimiz vardı ve çok severek evlendik aldığımız maaşlar çok şükür yetiyordu bize. Eşimin evlenmeden önce de borcu vardı biliyordum ama sorun olmadı benim için ödenir dedim. Düğün zamanı ailesi maddi hiçbir şey yapmadı hiç önemsemedim. Borçlar bir an önce bitsin diye düğün takılarını verdim kendisine 3 aydır maaşımı verdim, 2 hafta önce eşimin eski borçlarıyla beraber toplam 270 bin lira borcu olduğunu öğrendim meğer 3 aydır 100 150 bin liralık kumar borcu yapmış. Ailesi ne halin varsa gör dedi her zamanki gibi maddi hiçbir destek çıkmadı. 2 maaşla ödenir mi çok zor Ne yapacağımı bilmiyorum bir yanım boşan ailenin yanına tayin iste git diyor bir yanım evlisin yıkma psikolojik tedavi görsün sık dişini ödeyin borcu o kadar çok çok büyük bir şey yok ortada diyor. Ne yapacağımı bilmiyorum lütfen akıl verin bana.

Tabi ki bosanin, ne mecburiyetiniz var ailesinin bile katlanmadigi kumarbazi cekmeye?

Kumar oynadigini ispatlayip cekismeli dava acin ve bosanin. Altinlarinizi da isteyin ayrica. Kumarin ve uyusturucunun geri donusu yok denecek kadar az malesef

Arkasını topladıkça buna alışacak ve arsızlaşacak borcu artacak. Hayatınızı heba etmeyin çünkü aynı durumda siz olsanız şimdiye kadar kapının önünde bulacaktınız kendinizi

Kumar oynadigini ispatlayip cekismeli dava acin ve bosanin. Altinlarinizi da isteyin ayrica. Kumarin ve uyusturucunun geri donusu yok denecek kadar az malesef
Peki bir daha hiç oynamayacağını psikolojik tedavi alacağını bilseniz mesela farz edelim ki bundan sonra hiç oynamayacak bitirecek bu durumu tüm mobil banka hesaplarını da verdi e devletten de kontrol ediyorsunuz bankalarını o zaman da mı boşanmalıyım yoksa bi derece affedilebilir mi

Tedavi olana kadar bi 200 bin lira daha kaçırır o.

Ben isin bagimlilik kismiyla ilgili konusayim. Kardesim uyusturucu bagimlisi. Satiyomus da ben 5 yildir konusmadigim icin dolayli haberler aliyorum. Gecen yil girip 11 ay hapis yatti amatemde tedavi gordu. Temizlendim dedi onu buna bulastiran karisina bosanma davasi acti. Sonuc gecen hafta ogrendik ki yine baslamis. Tovbeler yeminler birakcam çip taktircam die. Ama boyle omur gecer mi? Annesi babasi sahip ciksin sen omrunu harcama derim ben. Hazir coluk cocuk yokken kendi anne babasinin adam edemedigini yola getrcem diye omrunu harcama. Elinde 1 2 cocuk vucudunda tonla hastalik yine bosanirsin cunku.

Mumkun degil, simdi olmasa 5 yil sonra yine baslar. Onrunuzu onu denetleyerek mi gecireceksiniz?

Su an ailesi size gaddarca davraniyor gibi gelebilir ama yaptiklari dogru. Yaninda dursalar ogullari daha cok yapacak.
Sizin istemeniz ve planlamaniz ile hic bir sey olmaz. Tedavi olacak demissiniz ama bu zamana kadar neden olmamis? Simdi sizi oyalamak icin boyle soyluyor olabilir mi? Siz tedavi dediniz ve daha fazlasini soylemeyin diye tedavi icin olur diyor olabilir mi?

Oncelikle borc cekirdek ailenizin degil esinizin borcu. Siz bunun icin herhangi bir sey yapmak zorunda degilsiniz. Beraber kalirsaniz bile bence maddi olarak ayrilin. Maasjnizi paylasmayin. Tum fatura kira gibi aylik ihtiyaclari o yuklensin siz de yemek gibi gunluk ihtiyaclari karsilayin.

Çocuk yokken yol yakınken hemen boşanın kurtulun. Bütün hayatınızı heba etmeyin, elde olmadan ortaya çoban sorunlarda destek olunur, zaten ailesi de bıkmıştır ondan yardım etmiyordur. Yazık etmeyin hayatınıza

Mumkun degil, simdi olmasa 5 yil sonra yine baslar. Onrunuzu onu denetleyerek mi gecireceksiniz?
Bakin konu sahibi, aklin yolu bir. Bu evliligi asla surdurmeyin

Güzel kardeşim velev ki bir daha asla ama asla oynamayacak yine de alın terimle kazandığım tek kuruşumu eşimin keyfi olarak yaptığı borca asla kullanmazdım nasıl böyle bir şey yapabiliyorsunuz üç ay maaşı vermişsiniz bir de kendi yapmadığınız borç için. Birlikte harcayıp oluşturduğunuz borç olsa neyse. Bu ne fedakarlık böyle yani...

Ben sabahtan akşama yorulup çalışacağım sonra onu oturduğu yerde kumar oynayıp kaybeden akılsız kocam için kullanacağım. Bence ara verin gidin kocanıza vereceğiniz parayla kendinize tatil ısmarlayın kocanıza da işleri yoluna koymazsa dönmeyeceğinizi söyleyin kendi başının çaresine baksın borçları halledecek yoluna koyacaksa bunun için ciddi adımlar atacaksa o zaman düşünürsünüz şans vermeyi hele bir çaba görün karşı taraftan önce

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…