• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
cnm benim bebişinde karnı şişmişti sütünü 24 den 20 ccye düşürmüşlerdi sindirememiş şimdi tekrar 25 e çıktı oluyor yani daha çok küçükler bunada şükür

cnm benim bebişinde karnı şişmişti sütünü 24 den 20 ccye düşürmüşlerdi sindirememiş şimdi tekrar 25 e çıktı oluyor yani daha çok küçükler bunada şükür

evet benim miniğinde karnı şişmiş, ama komple kesmişler sütünü 24 cc ye çıkarmışlardı. insallah senin bebişte kısa sürede toparlar, ne kadarlık, kaç gram seninki?

hiç endişelenmeyin o minicik bebişlerimiz bizlerden bile güçlü oluyorlar inşallah bir an önce sağlıkla kollarınıza gelirler

kızlar hem başınızı şişiriyorum, hem de sorular sorup duruyorum size ama... bugun doktorumuzla konustuk, bizim kızı hafta sonuna kadar beslemiceklermiş ve antibiyotiğe devam edilecekmiş. çok tedirginim NEK 1. evre gibi görünüyor dedi. karın şişliğini filan takip edeceklermiş... internette araştırdıkça içim karardı, doktorla konusunca da çok farklı değil zaten. dün de sormuştum ama bunları yaşayanınız var mı içinizde, bu konuda bilgisi olan...:((

kızlar hem başınızı şişiriyorum, hem de sorular sorup duruyorum size ama... bugun doktorumuzla konustuk, bizim kızı hafta sonuna kadar beslemiceklermiş ve antibiyotiğe devam edilecekmiş. çok tedirginim NEK 1. evre gibi görünüyor dedi. karın şişliğini filan takip edeceklermiş... internette araştırdıkça içim karardı, doktorla konusunca da çok farklı değil zaten. dün de sormuştum ama bunları yaşayanınız var mı içinizde, bu konuda bilgisi olan...:((

Canım benim başıma gelmedi ama Berkay yoğun bakımdayken başımıza gelebilecek hemen hemen bütün hastalıkları araştırmıştım. Erken doğan bebeklerin sıklıkla yakalandığı belli rahatsızlıklardan biri. Karın şişliği, beslenmeyi tolere edememe,hatta bazı durumlarda kakada kan gibi bulgularla doktorlar şüphelenmeye başlıyor. Doktorun sana söylediği 1. Evre ise henüz çok başında tespit edilmiş demektir ki erken teşhis bu rahatsızlığın tedavisinde çok önemli. Erken doğan bebeklerin birçoğu bu rahatsızlığa yakalanıyor fakat erken teşhis edildiği için kolaylıkla da atlatıyorlar. Şimdi doktor bir süre beslenmeyi kesip kontrol edecektir biraz düzelme görünce tekrar beslenmeye başlar endişelenme.

inşallah cabucacık atlatır cadı kızın karnı iner inşallah ve yeniden beslenmeyebaşlar kornelyacım inşallah rabbim yardımcınız olsun inan hep dua ediyorum gece yatarken
adını ne koydunuz

inşallah cabucacık atlatır cadı kızın karnı iner inşallah ve yeniden beslenmeyebaşlar kornelyacım inşallah rabbim yardımcınız olsun inan hep dua ediyorum gece yatarken
adını ne koydunuz

sağol gülencim bende hep dua ediyorum böle anneleri yürekleri ağzında bekleyen bebişler için... inşallah gülencim inşallah... harbi benim kız cadı kız, korkutuo bizi böle... allah hepimizin yardımcısı olsun, senin oğlan seni üzmesin canım böle uslu uslu devam etsin.
adıda teyzesi elvin oldu...

cnm benim geçmiş olsun benimki çok küçük doğdu 940 gr şuan 1220 gr oldu 28 gündür küvezde bende göz muayenesinden çok korkuyorum inş bi sorun çıkmaz

kızlar hiç korkamayın benim bebişimde iki kez beslenemsi durdurdular serum ile beslediler birinde 4 gün beslemediler birinde 7 gün ama sonra tekrar tolere etmeye başladı beslenemyi durduruna tekrardan 5 cc olarak başlıyorlar en azdan başlayıp çoğaltıyorlar endişe etmeyin bebişine mama veriyorlar ise mamayı zaten kolay sindiremiyorlar dr dediği gibi birinci evrede ise tedavi ile inşallah kısa zamanda toparlar geçmiş olsun

kornella nasılsın bebışın nasıl rabbım ıyı etsın ınşş..........tum bekleyen annelerı kavuştursun ınş

kızlar çok sağolun msjlarınız için...
bugün tekrar görüştük drla, bebeğimizide görebildik... 3 gün öncesine kadar iyileşme gösteriomuş, ama son 3 gündür ne iyileşme ne de kötüleşme görülmüomuş... antibiyotiğe devam... sürekli karın grafikleri çekiliomuş şişlik iniomu die, haftasonuna bi hafta olacaktı büyük ihitmalle haftasonu başlarıs diodu drumuz ama bugun heralde bi hafta 10 gün daha besleyemeyiz, iyice iyileşmesini beklememiz lazım diolar...
sher dr bugün yine 1. evre gibi gözüküyor dedi, ama ilerlememesi için uğraşıyoruz diye ekledi. bilirsiniz hep en kötüsünden başlıolar anlatmaya içim daraldı, herkese iyi görünüyorum ama çok korkuyorum miniğim için... kilo almasıda tabi bu arada durdu, 1170 grda bekliyoruz 17. günde... off kafanızı bu ara çok şişiriyorum biliyorum ama ne yapacağımı bilmiyorum, internette araştırdıkça korkum artıo... allah hepimizin bebişlerine ve hepimize yardım etsin...
hiram bu arada bebişlerin diğer durumları nasıl, inşallah göz muayenesinden de güzel haberler alırsınız..
el muallim senin kızlar nasıl gelmiolar mı daha eve, insallah hep iyi haberler alırsın... eh artık bi an öncede eve gelsinler, bakın sırada elvinim var sizin miniklerin arkasından sırada...

Kornelya ah ınsallah en kısa surede kızın ıyılesır ve tekrar beslenmeye baslar elvınımız rabbım yardımcınız olsun hıc kotu haberler almıyalım ınsallah

inş elvinin düzelir cnm benim bebiş iyi şükür bugün rop muayenesi yapıldı çok şükür iyi dedi bir ay sonra tekrar yapılcakmış onun dışında bi gelişme olmadı 30 cc ile besleniyor şimdilik 1220 gr inş bian önce toparlanırlar

inş elvinin düzelir cnm benim bebiş iyi şükür bugün rop muayenesi yapıldı çok şükür iyi dedi bir ay sonra tekrar yapılcakmış onun dışında bi gelişme olmadı 30 cc ile besleniyor şimdilik 1220 gr inş bian önce toparlanırlar

insallah hiram, hiç kötü haber duymayın, bundan sonraki kontrollerinde de çok güsel sonuçlar alırsınız... şimdi kaçar gr oldu senin minişler??

Kornelya ah ınsallah en kısa surede kızın ıyılesır ve tekrar beslenmeye baslar elvınımız rabbım yardımcınız olsun hıc kotu haberler almıyalım ınsallah

insallah gülencim insallah.. elvinim güçlü olsun, allah da yardım etsin...

kızlar yeni haberler aldım şimdi hastaneden paylaşmak istedim... tedirgin bekleyişimiz devam edio, bugun anne sütüne başlamışlar tekrar, ama 8 saatte 1 cc... insallah bi sorun olmadan kabul eder... antibiyotiğe de devm ediolar, umarım değerler normale döner... dualarınıza ihtiyacımız var....

kızlar yeni haberler aldım şimdi hastaneden paylaşmak istedim... tedirgin bekleyişimiz devam edio, bugun anne sütüne başlamışlar tekrar, ama 8 saatte 1 cc... insallah bi sorun olmadan kabul eder... antibiyotiğe de devm ediolar, umarım değerler normale döner... dualarınıza ihtiyacımız var....

inşallah anne sütünü almaya devam eder miniğimiz..
canım iyileşecek Allahın izniyle ve dualarımızla..

Canım tekrar beslemeye başlayıp tekrar kesebilirler bunlar seni korkutmasın. Şu an temkinli davranarak az beslerler ama gittikçe artar. İnşallah sağlığına kavuşacak miniğimiz.

Back