• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
sağol canım inşallah... dualarımız hep o yönde... bebeğim izmir tepecik araştırmada, maalesef orada da bi salı bi perşembe 5er dk anca görebiliyoruz. siz ne kadarda bir görebiliyordunuz bebeklerinizi??

Canım erken doğan bebekler için annesinin sesini duyması onu dokunuşlarıyla hissetmesi çok önemli. Hatta bazı hastanelerin kanguru uygulaması adı altında bebeği annenin çıplak göğsüne bıraktığı uygulamalar var. Ben her gün 14.00-16.00 arası bebeğimi görebiliyordum. Bebeğin sağlığı buna elverdiği sürece anne ve baba ile teması çok önemli. Sana tavsiyem bebeğin eğer dokunulabilecek kadar düzeldiyse doktoruyla konuşup bu uygulamayı yapmak istediğini söylemen. O 5 dakikaları bile değerlendirebilirsin tabi doktorun iznini almak şartıyla.
İzin verilirse eğer bol bol konuş, okşa. Senin sesin ve dokunuşların ona ilaç gibi gelecektir.

Canım erken doğan bebekler için annesinin sesini duyması onu dokunuşlarıyla hissetmesi çok önemli. Hatta bazı hastanelerin kanguru uygulaması adı altında bebeği annenin çıplak göğsüne bıraktığı uygulamalar var. Ben her gün 14.00-16.00 arası bebeğimi görebiliyordum. Bebeğin sağlığı buna elverdiği sürece anne ve baba ile teması çok önemli. Sana tavsiyem bebeğin eğer dokunulabilecek kadar düzeldiyse doktoruyla konuşup bu uygulamayı yapmak istediğini söylemen. O 5 dakikaları bile değerlendirebilirsin tabi doktorun iznini almak şartıyla.
İzin verilirse eğer bol bol konuş, okşa. Senin sesin ve dokunuşların ona ilaç gibi gelecektir.[/QUOT

sanırım şuan böyle bişey söylesem erken diyeceklrdir, daha sonra da imkansız derlerse şaşırmıcam... fazladan iki dk olmuo bile... şuan tehlikeyi atlatmadı hala derlerken onlar imkansızdır bu. ama oraya gidip konuştuğumuzda onunla sanki hareketlenmeye çalışıyor, anlıo gibi gelio bize... keşke bizimde görebilme saatleriiz seninki olabilseydi... tepecikte bebeği kalan başka bir anne daha vardı, aslında ileriki dönemle ilgili belki bişiler öğrenebilirim ondan bizim hastane hakkında.

Canım henüz 10 gün olmuş belki de şu an küçük olduğu için az görüştürüyorlardır. Benim oğlum 28 haftalık doğdu 52 gün küvezde kaldı. Ama hastaneyi araştırman iyi olur. ılerideki uygulamalarıyla ilgili bilgi almış olursun. ınşallah sağlıkla kucağına alıp getirirsin yuvasına minişi.

Canım henüz 10 gün olmuş belki de şu an küçük olduğu için az görüştürüyorlardır. Benim oğlum 28 haftalık doğdu 52 gün küvezde kaldı. Ama hastaneyi araştırman iyi olur. İlerideki uygulamalarıyla ilgili bilgi almış olursun. İnşallah sağlıkla kucağına alıp getirirsin yuvasına minişi.

amin canım teşkkür ederim güzel temenni için... allah bağışlasın, hepinizin miniklerini sağlık versin...
benimkinin çok küçük olmasından kaynaklı olabilir, iyi olsun da ben dayanırım az görmeye diyorum ama onun için üzülüyorum, yanında olduğumıu hissetmesini isterdim. ebrizm sanırım orası hakkında bilgisi vardır, buralarda gördüğümde sorabilirsem iyi olacak...

amin canım teşkkür ederim güzel temenni için... allah bağışlasın, hepinizin miniklerini sağlık versin...
benimkinin çok küçük olmasından kaynaklı olabilir, iyi olsun da ben dayanırım az görmeye diyorum ama onun için üzülüyorum, yanında olduğumıu hissetmesini isterdim. ebrizm sanırım orası hakkında bilgisi vardır, buralarda gördüğümde sorabilirsem iyi olacak...

Evet canım ebrizmin bebeği de sanırım o hastanede kalmıştı. Ona mesaj gönderirsen sana cevap verecektir. Üzülmemeye güçlü olmaya çalış canım bu çok zor biliyorum ama özellikle bebeğinin yanında strese hiç girme onun yanında ağlamamaya çalış. Sen güçlü, mutlu ol ki o da sana sağlıkla gelsin annesi.

Evet canım ebrizmin bebeği de sanırım o hastanede kalmıştı. Ona mesaj gönderirsen sana cevap verecektir. Üzülmemeye güçlü olmaya çalış canım bu çok zor biliyorum ama özellikle bebeğinin yanında strese hiç girme onun yanında ağlamamaya çalış. Sen güçlü, mutlu ol ki o da sana sağlıkla gelsin annesi.

moralini insan yüksek tutmaya çalışıo, en azından 11 gündür herşey yolunda diye kendimi toplamaya çalışıyordıum, bugun dr bilgi aldığımız saatte tehlke devam ediyor şöle böle deyince insan ister istemez başladığı noktaya geri dönüyor... onun yanında zatn ağlamıyorum, daha sakin olup onunla konusmaya çalışıyorum. insallah sizinkiler gibi, dediğin gibi sağlıkla gelir canım, ne zor bir sınavmış bu...

inşallahhh bebişin iyi olacakkk canımm

insallah canım insallah... ah senin oğluşun gibi söz dinler insallah benim kızda... örnek alır buradaki canavarları...

gecmıs olsun saglık sıhatla evınıze dönersınız ınsallah
allahım korusun mınık melegını:teselli:

ınşş ıyı olucak bebeışlerımız ve alıcaz canım bızde kucagımıza uzme kendını

cnm benim Allah hepimize sabır versin benim kızımda 23 gün oldu küvezde sabah akşam yarım saat görebiliyorum şuan çok şükür toparladı biraz onlar çok güçlü annesi dua et yapabileceğimiz bu değilmi benimki daha küçük doğdu düşün inş Rabbim onları kucağımıza almamızı nasip eder haftaya göz kontrolü var benimkinin çok korkuyorum bende dua ediyorum bol bol cnm bugün 32 haftalık oldu henüz

Allah hepinizin yardımcısı olsun arkadaşlar..:Saruboceq:
amin arkadaşım...
ınşş ıyı olucak bebeışlerımız ve alıcaz canım bızde kucagımıza uzme kendını
insallah el-muallim... bu arada seninkiler kıyafetlerle çok şeker görünüolar... inşallah yakın zamandda sağlıkla alırsın bebişlerini, malum sıraya girdik... allah hepimize yaşatsın o mutluluğu insallah...
toparlar annesi sen umudunu kaybetme dua et bizde dua ediyoruz
sağol canım dualarınız için... cidden her birinizin sözleri ayrı ayrı umut verio, sizlere ne kadar teşekkür etsem az..

cnm benim Allah hepimize sabır versin benim kızımda 23 gün oldu küvezde sabah akşam yarım saat dgörebiliyorum şuan çok şükür toparladı biraz onlar çok güçlü annesi dua et yapabileceğimiz bu değilmi benimki daha küçük doğdu düşün inş Rabbim onları kucağımıza almamızı nasip eder haftaya göz kontrolü var benimkinin çok korkuyorum bende dua ediyorum bol bol cnm bugün 32 haftalık oldu henüz

amin canım... insallah kontrolleriniz iyi geçer hiç bi sorun yoktur. dediğin gibi elden gelen sadece dua etmek, ediyorum dua tüm melekleri annelerine sğlıkla kavuştursun diye... sizinde olmuş baya, ne güsel toparlanmış.insallah kısa zamanda annesinin kucağına kavuşur.. benimki de bugun 31+1 oldu daha... küvezde de 12. günü... bu arada sanırım sabit bu zaman, bizimkine de doktor 28 günlükken göz doktorumuz bakacak demişti. sizinde hemen hemen o kadar olmuş olcak demi bebiş?

kızlar size akıl danışıcaktım, böyle süreçlerden geçenler var mı diye... bugün kızımı görebildim, görünürde pek sorun yoktu, hatta küvez temizliği nedeniyle küvezin dışında sarıp sarmalamışlar yatıodu. ama 3-4 gün önce bağırsakta sorun olmuş, antibiyotiğe başlamışlar sütü kesmişler. sıvısını azaltmışlar, 1230 gr olmuştu şimdi gene 1160 gr'a gerilemiş. haftasonuna kadar da süt vermeyeceğiz dediler. moraller alt üst oldu, küvez dışında da kendi kendine solunumuna devam edebilmesi güsel, kalp atımlarında filan da sorun yok dediler ama bu bağırsak konusu... sizlerinde başına benzeri bir durum gelmiş miydi, düşünmekten yakında kafam patlıcak...:( dualarınıza ihtiyacımız var arkadaşlar...:(

inşallah hayırlısıyla bebişine kavuşursun arkadaşım...bugünlerde geçecek..... Allah yardımcınız olsun...

kızlar size akıl danışıcaktım, böyle süreçlerden geçenler var mı diye... bugün kızımı görebildim, görünürde pek sorun yoktu, hatta küvez temizliği nedeniyle küvezin dışında sarıp sarmalamışlar yatıodu. ama 3-4 gün önce bağırsakta sorun olmuş, antibiyotiğe başlamışlar sütü kesmişler. sıvısını azaltmışlar, 1230 gr olmuştu şimdi gene 1160 gr'a gerilemiş. haftasonuna kadar da süt vermeyeceğiz dediler. moraller alt üst oldu, küvez dışında da kendi kendine solunumuna devam edebilmesi güsel, kalp atımlarında filan da sorun yok dediler ama bu bağırsak konusu... sizlerinde başına benzeri bir durum gelmiş miydi, düşünmekten yakında kafam patlıcak...:( dualarınıza ihtiyacımız var arkadaşlar...:(

Canım bu erken doğan bebeklerde sıkça görülen nekrotizan enterokolit olabilir. Doktorlar kısaca NEK diyorlar. Bir bağırsak rahatsızlığı antibiyotikle tedavi ediliyor eğer iyileşmezse ameliyatla kesin çözüm sağlanıyor. Tedavisi var yani. Doktora sorsaydın keşke ne olduğunu belki de NEK değil daha da basit bir durumdur.

Canım bu erken doğan bebeklerde sıkça görülen nekrotizan enterokolit olabilir. Doktorlar kısaca NEK diyorlar. Bir bağırsak rahatsızlığı antibiyotikle tedavi ediliyor eğer iyileşmezse ameliyatla kesin çözüm sağlanıyor. Tedavisi var yani. Doktora sorsaydın keşke ne olduğunu belki de NEK değil daha da basit bir durumdur.

bu kadar ayrıntılı bu durumla ilgili bilgim yoktu ama iyice araştırıp sormak lazım bi dahaki görüşmeye gittiğimde yani perşembeye kadar. umarım dediğin gibi daha basit bi durumdur, ya da ilaçla kısa sürede geçebilcek bişidir...

Back