• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
bebeklık canım zor ama bu ayrılık daha zor canım seda 1700 u gectı dıger ıkısı 1 500 oldu ...bez aldım bıkac paket attım kenara ama mama bılemıyorum dr ne verır alamadım o yuzden ..alsam koysam ıyı olur sonra bulması bıtınce almasıu zor gelır ....ınş uslu olurlar ya bakalım bı bana bı yardımcı alıcamm sutum sımdılık ıdare edr ama dedıgın gıbı yorgunluk azaltaabılır...ınş gelmelerı yakın canlarım ınş kım varsa rabbım kavustursın

hastaneden çıkacakları yakınsa elbiselerini hazırla canım...çanta yap canım bez de koy...mama konusunda sakın normal maam verme düşük doğumlu bebekler için özel mama vereceksin 2,500 grama kadar...eczanede satılıyor bu mama...3 saatde bir besleyeceksin büyük bir ihtimal... sana hemşire herşeyi anlatacak...

evet canım haklısın tulumunu koyayım mınıcık zaten ana kucagı alıcam bu hafta ınş ona koyarım ....hem oto kolt........mama yı anlatır hemsıre...sagol canım..

kornella canım ınş ıyı olucak kılo alıcak benımkıler altmış gun beslendı mıdeden ...cok sukur on gundur bıberon alıyolar artık monıterlerı de kapattılar cok guzel bı sey o seslerı duymamak ............goz muayenesı bugun ıyı gectı bırıncı evre dedı dr ınş gerıler senın goz muayenesı oldumu ........hareketlenıyooo ama bız genelde gormuyoruz ben sık sık gıdıyorum her zman gorebılıyorum ...artık kucagıma alıyorum sevıyorum cok zor ayrılık canım gıdınce hep konuş ben her gıdışımde hepsıne dualar okuyup gelıyorum yuceler yucesıne emanetler canım yuregını ferah tut ınşş gececek...eve bı donsekkk

insallah canım sizin az kaldı ne güzel...bu arada göz muayenesinin iyi geçmesine çok sevindim, aman başka bişilerde hiç çıkmaz umarım.. bizim göz muayenesi p.tesi olacak bugun bizim daha 22. gün. 28. gün olacakmış sanırım ilk kontrol.
sen ne güsel görebiliosun sık sık, ahh bizimki haftada iki gün 5er dk olunca çok koyuyo. haftada 10 dk... çok özlüoyorum her dk yanımda hissettiğim günleri, ben çocuklara bişiler anlatırken onun içerdeki tepirdekliklerini.. neyse allah hepimize sağlıkla kollarımıza alıp evimize getirdiğimiz günleri göstersin... senin için çok seviniyorum minik savaşçıların eve gelmesine, ama üçü birden geldiğinde ne uyku kalıcak ne zaman... bencede bebekliğin dediği gibi hazırlıkları tamamlasan iyi olur:)

kafasını hareket ettiriyor ayaklarını kımıldadıyor diye ne çok seviniyorsun ...bilirim arkadaşım...allah sabır versin...ben o yoğun bakımda el kadar olan minik beekleri gördüğümde şok yaşamışdım...o kaddarcık bir bebek nasıl elini ayağıını oynatıyor diyee mucize bir olayy.. en yakın zamanda taburcu olur canım gerçi 1300 olmuş 1500 olunca bi sorun yoksa taburcu ediyorlar...

amin canım sağolasın... valla canım iyi olduğunu bileyim de varsın kalsın orada, bekleriz yeterki sağlığına kavuşsun... dediğin gibi nasıl heyecanlanıyor gerçekten insan o hareketlenince, o kadar minik ki... seninde bebeğin de prematüre mi?

evet canım haklısın tulumunu koyayım mınıcık zaten ana kucagı alıcam bu hafta ınş ona koyarım ....hem oto kolt........mama yı anlatır hemsıre...sagol canım..

canım sakın kafana göre mama alma..
doktorunuz size önerecek..
yanılmıyorsam ataşehirde oturuyorsun, merkezi bir yer...
heryerde bulursun mamaları...

kızlar benim bebişi 10 gün sonra taburcu edecekmişdoktor böle giderse inş çok korkuyorum o daha minicik bakamam diye dokunamam bile Allahım yardım etsin inş konuşsam doktorla bi 10 gün daha durdururlarmı acaba henüz 1360 gr o zamana kadar 1500 olur diyor inş tabi ama ya enfeksiyon falan kaparsa bana fikir verin

kızlar benim bebişi 10 gün sonra taburcu edecekmişdoktor böle giderse inş çok korkuyorum o daha minicik bakamam diye dokunamam bile Allahım yardım etsin inş konuşsam doktorla bi 10 gün daha durdururlarmı acaba henüz 1360 gr o zamana kadar 1500 olur diyor inş tabi ama ya enfeksiyon falan kaparsa bana fikir verin

Ah maşallah canım ne güzel bir haber bu. Hiç öyle söyleme canım. İlk başlarda kendine bu konuda güvenememen çok normal. Ben de öyleydim. Daha önce hiç elime biberon almamıştım. Hastaneden çıkacağımız gün bana yanlarında beslememi söylediler biberonu elime aldığımda o kadar korktum ki emerken boğulacak diye. Ama elime alıp beslemeye başladıktan sonra bana bir güven geldi. Sana da öyle olacaktır. Evime götüreceğim diye kucağına aldıktan sonra sana büyük bir güç yardım edecek. Biz eve geldikten sonra 3 gün tek başıma kaldım. Babamın ameliyatı nedeniyle annem 3 gün sonra gelebilmişti. Annem geldiğinde düşün 3 çocuk büyütmüş kadıncağız eline almaya korkuyordu ve benim bunları nasıl yapabildiğime şaşırıyordu. O gerçekten çok müthiş bir güç Allah tarafından bize bahşediliyor.

inş cnm ya benimde kimsem yok yanımda annem var ama oda gidecek geri Rabbim yardımcımız olsun havalarda çok soğuk inş bebişlerimiz üşümez saol cnm desteğin için

inş cnm ya benimde kimsem yok yanımda annem var ama oda gidecek geri Rabbim yardımcımız olsun havalarda çok soğuk inş bebişlerimiz üşümez saol cnm desteğin için

Canım 10 gün sonra 2 kiloya yaklaşır zaten. Havalar soğuk ama evin ısısını 24 dereceye sabitlersin banyo yapacağı zaman 26 derece. Bu sıcaklık değerlerine uyarsan hiç üşütmez bebeğin.

hiram gözün aydın, çok sevinim canım.... ayrıca on güne kadar 1500ün üstüne çkar merak etme annesi. dokunamam diyede korkma, kendi bebeğin olunca inan en iyi sen bakarsın korksanda ilk başta, mehtapında dediği gibi kendine güven gelecektir muhakkak. eylül ayında arkadaşın bebeği 3000 gr olarak doğdu, bana illa kucağına al bak dediyse de korkumdan alamadım elime bişi olucakmış gibi geliodu. ama şimdi drların gözüne bakıorum bi elime verseler diye. o nedenle içini ferah tut zaten taburcudan öncede sana herşey anlatılacaktır. bence korkmak yerine tadını çıkar bu güzel haberin hiram. tekrar tekrar gözün aydın canım, inan çok sevindim...

hıram cok guzel canım ..........mehtabın dedıgı gıbı anne olmak baska bısey o gıucu bulucaksın ınş.....ben bı haftadır gıdıyorum bıberıonla ben beslım dıyorum artkı alıştım mınıckler ama alıştım benım seda 1 710 ela 1 540 dıla 1 470.............bu ay hepsı cıkıcak ama gun bellı degıl dr 2 kıloya sartlamış kendını gercı bende ılla olsun demıyorum cok sukur ıyıler ya azcık daha beklerım ınş.......canıım cok guzel ınş hersey ıyı gıderde sıkıntımız olmaz kornella senınkı kac kılo nasıl.........rabbım hepımızı kavuşrursun ...........mehtap nınım prensesın annesı onları okuyunca guç buluyorum bende ınş bızde basarıcaz

hiram gözün aydın..
anneliği güdüsel olarak yapıyorsun...merka etme hepimiz ilk an korktuk ama kucağımıza alınca
herşeyin üstesinden geldik...
bende tek başıma büyütüyorum..
ilk yıkadığım zaman biraz korktum ama bebeğimi suyun içine koyunca geçti korkum...
dediğim gibi güdüsel olarak herşeyi yapıyorsun...
yıkadığın suyun sıcaklığını 36-38 derece arası yapabilirsin..
evin sıcaklığını 24-25 derec arası yap..
yıkadığında odanın ısıını yükselt..ben halen 26-27 derece yapıyorum yıkadığım zaman..
benim bebeğimde 1500 gr ken eve gelmişti...
bu arada eksiklerini tamamla derim..
çünkü kuzun eve geldiğinde dışarı çıkmaya zamanın olmayacak...

hıram cok guzel canım ..........mehtabın dedıgı gıbı anne olmak baska bısey o gıucu bulucaksın ınş.....ben bı haftadır gıdıyorum bıberıonla ben beslım dıyorum artkı alıştım mınıckler ama alıştım benım seda 1 710 ela 1 540 dıla 1 470.............bu ay hepsı cıkıcak ama gun bellı degıl dr 2 kıloya sartlamış kendını gercı bende ılla olsun demıyorum cok sukur ıyıler ya azcık daha beklerım ınş.......canıım cok guzel ınş hersey ıyı gıderde sıkıntımız olmaz kornella senınkı kac kılo nasıl.........rabbım hepımızı kavuşrursun ...........mehtap nınım prensesın annesı onları okuyunca guç buluyorum bende ınş bızde basarıcaz

elmuallim canım bizde senin miniklerin gelişimlerini ve yaramazlıklarını burda okuyacağız...
inşallah sen ve kornelyada ve diğer arkadaşlarımda en kısa zamanda kuzularını alırsınız..
bu arada yağmurludan hiç haber yok..inşallah herşey yolundadır...

elmuallim canım bizde senin miniklerin gelişimlerini ve yaramazlıklarını burda okuyacağız...
inşallah sen ve kornelyada ve diğer arkadaşlarımda en kısa zamanda kuzularını alırsınız..

muallimcim 2 kilo olması daha iyi tabi çıkarmaması inş toparlanırlar bian önce kuzularımız

sevgili arkadaşlar bir on gün öncesine kadar okudum.mutluluklarınızı paylaşmak ne güzel..el muallim bebişler eve geliyor az kalmış çok şükür ...sağlıkla büyütün inşallah hepiniz...kardeşimde24 haftalık ikiz bekliyor.takiplerinde doktor suyu normal bebeklerin gelişimi iyi rahim ağzında açılma yok yinede 6 hafta kadar önemli mümkün olduğunca dinlen dedi..kendini iyi hissettiğini söylüyor yanlız 11 kilo aldı şimdiye kadar...ben erken doğum yaptığım için çok endişeliyim...benim aniden gelişen preeklampsinin ileri hali help sendromuydu...şanslıymışız...32. haftada gelişti doğumdan sonra pek sıkıntı yaşamadık...sizin belirtileriniz nasıldı arkadaşlar...

nınım ben elmuallimin bize minişlerin yaramazlıklarını anlatması zor gibi gelio, bir deil iki deil üç tane, şimdi elmuallimi doya doya görelim bence:)) nınımcım insallah insallah tüm bekleyenlere gösterir allah o günleri...

insallah elmuallim, kuzularımız kollarımza gelir hepimizin... benimki bugun 1330 gram olmuş en ufak benimki gelio... hiramınkide seninkilerde benimkineden ileride, tabi öncelik sizlerin önce sizler alacaksınız sonra sıra bana gelecek inşallahh:)

bebek bu arada insallah öyle bir problem yaşamazsınız, allah sağlıkla kucağınıza almayı nasip etsin...

kornella dıyosun kı basını bılemm kasıyamıcan dımı..........haklısın ya ılk aylar belkı yıyıp uyurlar ama emınım sonra wayyyy dıcez........ınş saglık olsun da yanımızda olsunlarda canım kuzularımı az gırerız.........kornella ve hıram bebeklerın resımlerını cekebılıyomusunuz ben her gıdıste cekıyorum bı gram bıle farkedıyoo ya .......ınşş hep bırlıkte kavusucaz .........bebeko kardesın ınş vaktınde kavusur canım .......benım hıçbı seyım yoktu tek bı sıkıntım bıle dr gıttım normal kontrol ıkıgun sonra aırı kanam ışe acıle alındım sebeb yok bes dakka gec kalsaydın dıyo dr kaybederdık senı.........ben cokyalvardım nolur kanamayı durdur dıye dogmasınlar dıye ama senı kurtarmak ıçın mecburum dedı.........cok zordu ya o gunler neysee rabbıme cok sukur bagısladı onları abbım bebeklerımıze hayırlı uzun omur versın

Back