• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Premature Bebekler 29 haftasında gelen kızım...

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.
Canım bebekler burunlarını hapşırarak temizliyorlar çok aşırı olmadığı sürece hapşırmasından korkma. Bu dönemde iştahlı olması çok iyi canım mümkün olduğunca çabuk kilo alıp toparlar kendine gelir kuzucuk. ınşallah gaz sancısı değildir. Bazen bebekler gaz sancısı olduğunda da acıkmış gibi oluyorlar çünkü. Ama Elvin daha küçük gaz sancıları başlamamıştır henüz.

canım çok sevındım.........gazları oluyo ya hemde cok ınş aışır senınkkde eve benımkıler daha alışamadıar rabbım ayırmasın canım

hayırlı olsun kornelyacım iyi bak bebişine bizimkide 3 saatte bir 75 cc içiyor acaba çokmu diye düşünüyorum fazlamı veriyorum çünkü karnı çok şiş ama daha az içerse uyumuyor ve ağlıyor bende şaşırdım bu karın şişliği neden acaba kakasını falan da yapıyor ama yinede şiş gibi

teyzelerimiz bugun sabah saat 11de eğitime gittim sonrada bir daha yollamadılar. 14te bi eğitim daha verildi sonra elvini uyutup eeg ye gönderdiler. geldi bu sefer uyanmasını bekledik. kuzucum 18.30 gibi uyandı çok kaçmış ilacı die dalga geçiolar nazlı kızımla... sonracıma besledik 60 cc verdiler mama saati geçti die abartmıorum 2 dk sürmeden yuttu canavar. tabi o heyecanla sonunda kaçırdı nefes borusuna onun paniğini yaşadıki, sonra daa alın gidin kızınızı dediler:) ve artık evimizdeyiz... teirginiz... tetikteyiz... ay çok fenaymış, anlıorum bu ter boşalma konularını... yalnız benim size bi sorum var. bizim kızı 3 saatte bir besle dediler de bizimki yalanıp duruo. veriom götürüo biberonu, gaz çıkarıos başa dönüos... böle saatlere pek uyamıos olabilir böle bi durum dimi? bu arada p.tesi kontrolümüz var eeg sonuçlarını o gün vereceklermiş. ama bugun hocaları sekretere sölerken duydum çok önemli bişey olsa söylerlerdi şimdiye dediler... böle işte kızımızla geldik teyzeler hatta birazdan minik canavarımın resmini fotograflar bölümüne koyacağım:))

canım kızını 3 saatde bir besle eğer doymuyorsa öbür öğününe 5 cc artır...doymuyordur..sık yedirme..rahatsız olur...uyumaz...kabız olur...bağırsakları yorulur canım....çok yedirirsen birde kusar....

canım kızını 3 saatde bir besle eğer doymuyorsa öbür öğününe 5 cc artır...doymuyordur..sık yedirme..rahatsız olur...uyumaz...kabız olur...bağırsakları yorulur canım....çok yedirirsen birde kusar....

haklısn uykusu bölünüo ama hastanede 3 saatte en geç dediler. birden çok yüklenmemesi için 2 saatte bir de verebilsen iyi olur denildi. bende işte geceleri 3 saatte bir gündüzleri de daha sık vermeye çalışıyorum.

hayırlı olsun kornelyacım iyi bak bebişine bizimkide 3 saatte bir 75 cc içiyor acaba çokmu diye düşünüyorum fazlamı veriyorum çünkü karnı çok şiş ama daha az içerse uyumuyor ve ağlıyor bende şaşırdım bu karın şişliği neden acaba kakasını falan da yapıyor ama yinede şiş gibi

hiram valla benimkinde de öle şişlik var, daha öncede bi nek geçmişimiz olduğu için çok tedirgindim ama bugun bizimkiler tüm bebeklerde beslendikten sonra olan şişlik kadar deyince biraz rahatladım ama tabi yarın kontrolümüz var artık çocuk doktoruna başlıorus ona sorarım ayrıntılı.

canım çok sevındım.........gazları oluyo ya hemde cok ınş aışır senınkkde eve benımkıler daha alışamadıar rabbım ayırmasın canım
sağol canım alışmışlardır annesi artık yaa.. amin canım hiçbirimizinkini ayırmasın yanımızdan.... allah göstermesin hiçbirimize...

Canım bebekler burunlarını hapşırarak temizliyorlar çok aşırı olmadığı sürece hapşırmasından korkma. Bu dönemde iştahlı olması çok iyi canım mümkün olduğunca çabuk kilo alıp toparlar kendine gelir kuzucuk. İnşallah gaz sancısı değildir. Bazen bebekler gaz sancısı olduğunda da acıkmış gibi oluyorlar çünkü. Ama Elvin daha küçük gaz sancıları başlamamıştır henüz.

insallah canım yarın kilo almış olduğu haberlerini alırım... geçenlerde 30 gram geri gitti die yedim kendimi bakamıorum die, şimdi yine geri gidiş olursa... düşünemiyorum... bu arada Elvin hanımcık keşke o gaz sancılarına başlamamış olsa off of mum edio bizi geceleri... beslenmesinde de anı anına uymuo. ben 60 cc koyuyorum artık biberona ne kadar tüketirse artık, hastaneden de öle yap diolardı. şuan alması gereken en az 3 saatte bir 37 cc miş onu geçiyoruz ama bakalım artık..

benim minişin hastaneden aldığımız tüm sonuçlarını bi çocuk hastanesinin yeni doğan bölümünün başkanına götürdük, ayrıntılı o inceledi bide. genel anlamda durumu iyi dedi raporları inceleyince. ama içimizin iyice rahat etmesi için ege ünv prof.una yönlendirdi, randevu aldık işte yarın akşama. öğlen çocuk doktoruna akşamda çocuk nöroloğuna gideceğiz. insallah sizlere güzel haberler verebilirim...

En iyisini yapmışsın canım. Alanında uzman birinin görmesi daha iyi olacaktır. ınşallah güzel haberlerle gelirsin.

Back