28 yaşındayım evlilik icin geç mi kaldım?

Birşey söyleyeyim mi ?
Bin tane adayın olsa Allah yazmadıkça sen zaten evlenemezsin Allah seni bekletiyor çünkü senin kaderin kısmetin kenarda bekliyor ve o seni bulacak lütfen bunun rahatlığına girip konuşanlara gülüp geçer misin ?

Bende hep öyle düşünüyorum 25 yaşında evlendim O zamana kadar ne zaman olacak diye düşünüyordum bir anda eşim karşıma çıktı evlendik şimdi 27 ye az kaldı 1 buçuk yıldır evliyim çoçuk istiyoruz ama malesef kolay olmayacak sıkıntılarımız var tedavi felan olcaz bu sefer de bebeğe mi geç kaldım diye düşünüyorum benden küçükler hep hamile ya da çoçukları var diye

Öncelikle lütfen sakin ol ve bu kadar üzülme. Açlık konusunda paramparça oldum inan. Evlenmek çok önemli değil benim için. Kader kısmet. Ruh ikizini henüz bulamadığın için de geç kalmış sayılmazsın. Millet evlensen çocuk niye yok der, olsa ikinci nerede diye sorar. Bu kadar etrafı sallama Allah aşkına

Inanmiyorum....
27 yaşında en az 3 çocuğunuz olmalıydı..
Çok geç kaldınız..
27 yaşından sonra çocuk sahibi mi olunur..
Vah vah..(!)

Allahım sen aklımı koru..

Buradaki bazı yorumlar beni hayretten hayrete düşürüyor..

erken evlendım(22).pişman değilim.ama aklım yapamadıklarımda.
şuan bekar olsaydım gezerdim.bide maaşın vaarr.

İşte insan çevreyi görünce öyle düşünüyor bide çevreden sürekli baskı olunca malesef

İkizim de bekar 28 yaşındayız sizin gibi. ben evlendim iki buçuk yıldır evliyim çocuğum oldu, çevresinde tüm arkadaşları evli çoluk çocuğa karıştı o da haliyle etkileniyor. Üzülme mis gibi hayatını yaşa bosver dediğim zaman senin tuzun kuru tabi ne guzel ailen var diyor. Yıpratıyor insanı sizi çok iyi anlıyorum. Kardeşime dediğimi size de diyeyim çevrenizdeki insanlara arkadaşlarınıza evlilik düşündüğünüzü laf arasinda söyleyin, kurslara gidin düğünlere katılın insan içine karışın yani bir şekilde olacak inşallah sıkmayın canınızı

ben sağlık ve psikolojik sorunlar sebebiyle üniversiteyi daha yeni bitirebildim biliyor musun ve nisanda 28 olacağım ben de... hiç senin düşündüklerini düşünmedim. teyzem 38 yaşında evlendi. ne bileyim evlilik yani... her yaşta olabilir. ne var ki?

İllaki olacak bişey degilki evlilik .. benim kuzenim 40inda evlendi miss gibide çocuğu oldu .. karşına çıkacak kısmete bakar bende tam 30 yaşında evlendim kısmet bu isler

Çevre cok etkiliyor düşüncemizi. İnanın bezen cok mutlu oluyorum bazen de bu düsünceler beni bunaltıyor
Çevreyi kistas almayacaksınız ki..
Çevredeki insanlara göre yaşarsanız çok mutsuz olursunuz.
Çünkü çevredekiler hep daha yüksek şartlarda örnekler gösterirler.
Herkesle mi yarışacaksınız?

Sosyallesin ve hayırlısını isteyin.
Evlilik bana göre nasiptir.
Siz elinizden geleni yapın; kurslara gidin, çevre edinin sonrasını bırakın.
Olacağı varsa olur.
Ama böyle kendinizi yerseniz aday olsa bile olmaz.

Hayırlısı olsun..

İşte insan çevreyi görünce öyle düşünüyor bide çevreden sürekli baskı olunca malesef
Çevreyi boşverin.
Mutlaka sizden önce anne olan da olmuş olacak.
Onlara takılmayın. Sizden çok daha geç yaşlarda anne olan da olacak.
Sizin için ne zaman uygunsa o zaman olsun..

Önceden çoğu aile çok çocuklu idi. En az 5 çocuğu vardı. O yüzden erken anne olurlardı. Şimdi çoğu aile 2 çocuklu. Hatta 1 çocuk sayısına doğru gidiliyor. Yani 5 6 çocuklu durumdan 1 2 çocuklu duruma geçildi. Haliyle 27 'de 30 da 35 hatta 40 yaşında bile anne olanlar var. Yeter ki nasip olsun..
Geçmişte doğum yapmış o teyzelerle kendinizi kıyaslamayın.

Sağlıkla doğsun gerisi teferruat..

Çok haklısınız tabi zaten evlilik de çoçuk sahibi olmak da nasip çevreyi düşünerek hayat geçmiyor zaten farkındayım

Bu konuların ortak ikazıdır "kınamayın"

Kınamıyorum da anlamaya çalışıyorum. Hani bu konuyu 37 yaşında biri açsa onu anlarım. Hak veririm.

Ama 28 yaşındaki bir kız bu konuyu açınca ne diyelim. Ay çok haklısın mı diyelim.

Ben üniversite okudum. Sonra 3 sene çalıştım. Istifa ettim. Bir daha da iş bulamadım.

Yani 26 yaşında üniversite mezunu işsiz bir kız olarak babamın evindeydim. 3 sene babamın evinde sultanlar gibi yaşadım.

Babamın durumu iyiydi. Maddi bir derdim yoktu.

Eve kamyon yükü kitap taşıyıp okuyordum. Düğünlere bile kitaplarımla gidiyordum.

Geceleri hint filmi seyrediyordum. Kendime gece vakti mükellef sofralar kuruyordum hem de O kadar seyrettim ki cat pat hintçe öğrendim.

Babamın parası ile turkiyeyi geziyordum.

Yani evet işsizdim ama işsiz güçsüz değildim. Yaşıyordum.

Bana da evlilik soranlar oluyordu. Umrumda bile değildi.

Ailede en geç ben evlendim. Hatta benden 10 yaş küçük kuzenim şu an lohusa. Cehaletin getirdiği cesaret ile çocuk yaşta evlenip bi de çocuk yaptığı için, kolunda bir altın bileziği olmadığı için, birgün işler tersine dönerse çaresiz kalacağı için ona ancak üzülebilirim. Özenemem. Zira ben onun yaşındayken balkan tarihi dersini geçmenin yollarını arıyordum.

29 yaşında evlendim. Çok iyi birevlilik yaptım. Çünkü 19 yaşında değilim. Akıl ve fikirle evlendim. Elbette ekstrem bir durum yoksa iyi evlilik yapacağım. Çocuk degildim. Tecrübeye kulak verdim.

Benden önce evlenen herkesi dinliyordum. Bu sitedeki aklı başında insanların yazdıklarına kulak veriyordum. Şu an iyi bir evliliğim varsa bu gerçekten tecrübeye kulak vermemin sayesindedir. Allah burdaki arkadaşlardan da razı olsun.

28 yaşında çalışan bir kız olsam evlenmeyi henüz düşünmezdim. Çünkü evlenme zamanı henüz gelmiş bulunuyordu.
Artık eskisi gibi 20 yaşında evlenmiyor kızlar. Ve evlenmemeli de zaten.

Nedir bu kadınların "başka kadınlara baskısından aşırı etkilenme sendromu%

Bana da evlen diye baskı kuruyorlardı. Çoğu zaman hafif bir tebessümle sessizce suratlarına bakıyordum. Cevap vermiyordum
Bakışlar uzadıkça bunun yeterince sert bir tepki olduğunu anlamayacak kadar gerizekali tipleri tersliyordum.

Simdi de 2 buçuk senelik evliyim. Çocuk diye darlıyorlar. Millet darlıyor diye çocuk mu yapayım ben şimdi.

Ben insanların bunlardan bu kadar etkilendiğini düşünmüyorum.

Birileri bana ne kadar kilolusun dese kafaya takmam. Kilolu değilim çünkü. Ama kısasın dese ... üzülürüm. Kısayım çünkü.

Yani siz de bal gibi evlenmeye takmissiniz. ama bunu itiraf edemiyorsunuz.

Neden kendi hayatınızı tek başınıza kurmuyorsunuz öncelikle. Evlilik bir kurtuluş yolu değil. Siz kendinizi sanki evlnediğimde tüm sıkıntılar ve acılarım bitecek şeklinde şartlamışsınız. Herkesin geçmişinde tramvalar var yani evlenince bunlar geçmeyecek.

Reactions: 000
Şu kadarını söyleyeyim belki öyle biri girecek hayatına evleneceksin ve kahretsin ben neden evlendim diyeceksin.

Yaşın gayet genç en dinamik yaşlar 20 ler 30'lar sakın öyle düşüncelere kapılma.

Ve hayatta her şeyin hayırlısını iste. Belki de çok mutsuz olacağın bir hayattan korunuyorsundur bilmeden.

İşin var gücün var okumuş kızsın gez toz hayatını yaşa bunları da kafana takma.

Çok haklısınız tabi zaten evlilik de çoçuk sahibi olmak da nasip çevreyi düşünerek hayat geçmiyor zaten farkındayım
Kıyas yapmak insanı çok mutsuz eder.
Eskiden bende kıyas yapardım.
Artık asla yapmıyorum..

Herkesin yolu farklı diye düşünüyorum..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…