• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

28 yaşındayım evlilik icin geç mi kaldım?

Yeni evliyim 6 aylık. Hep 25 imde evlenmek isterdim. Öyle planlardim. Zorla da evlendirilmedim. Nasip kısmetmiş. Kimse bir şey diyemedi. Elhamdülillah mutluyum huzurluyum ama bu kayinaile işleri beni yoruyor. Uyuz oluyorum. Bir de eski özgürlüğün olmuyor tabi. O yüzden hiiiic mutsuz olma. Keşke 28 imde evlenseydim
Ama benim de bu yaşımda evleneceğim bile belli değil belki de hic olmayacak

Kız evde kalmışsın haberin yok daha da kimse almaz seni ha...
Anam ne alakası var bak mesleğini eline almissin sağlığın yerinde elbet biri çıkacak güzel bir evlilik yapacaksın..
Aceleci bir karar vermektense olgun yaşı oturmuş bi yaşta evlenmek daha iyi değil mi

Lütfen bu yazdıklarımı yadırgamadan yorum yapın. Bazı yorumlar gerçekten cok kırıcı. Öyle çok evlilik meraklısı olan bir insan değildim. Ama çevrem öyle bir hale getirdi ki beni. İnanılmaz bir şekilde artık uykularım kaçmaya başladı. Calısıyorum 6 yıldır memurum. Aileme de yardım ediyorum. Çocukluk arkadaşlarımın hepsi evli çoluk çocuk sahibi. Ben de oldum olası cocuk Sahibi olmAyı istemisimdir. Ama is hayatım dısında hic bir şey istediğim gibi gitmedi Yani özel hayatım.. Ailem evlilik icin üstüme gelmeye başladı, çevrem güzel de kızsın neden olmuyor ki demeye başladı. Çevreden anneme gelen kızın evli değil mi sorusuna karşın annem de ee olmadı nasip iste diye üzgün cevaplar vermeye başlayınca ben iyice bunalıma girdim. Hele üniversite zamanında bit kız arkadaşım suan hayatında kimse yoksa artık zor demisti öyle üZüldüm ki ve gercekten haklıymıs. Yani öyle cok kısmet de cıkmadı ki değerlendireyim. İsim var ve aileme yardım ediyorum. Anneme geçenlerde artık size yardımcı olamam araba almak istiyorum dediğimde evlen sen de o zmaan demisti. Yani bu benim elimde olan bir şey mi? Kim istemez bir ailesi olsun bir yuvası olsun. Kendine değer veren eşi olsun mutlu olsun. Herkes ister. Bu benim elimde olan bşsey mi? Nasip olayına cok inanıyorum. Belki de zamanı değildir deyip susuyorum ama insan çevreden gelen hala kimse yok mu sorularına gercekten cok üzülüyor. Babam uzun yıllar bizimle değildi, yaklaşık 15 yıl. Başkasıyla evlendi gitti sonra geri döndü annem affetti. Öyle cok güzel bir aile hayatım olmadı. Zor günler geçirdik, yeri geldi okuldan ac geldim. Yeri geldi yoksulluktan dolayı annem üzülüyor diye namazlarda allahtan ölmeyi diledim( 13 14 yaşlarımda) cünkü abim okula ac giderdi, kardeşlerim başkasının eskisini giyerdi. Bu yüzden hep içimde bir aile Özlemi var. Cok istediğim icin mi Allah beni sınıyor diyorum bazen de. Bana ve benim durumumda olan arkadaşlara dua eder misiniz. Lütfen kınamayın. Evlilik delisi değilim. Sadece yoruldum
Bence hicte gec drgil 28 yas nedir ki bende 24 yasinda evlendim banada cok erken rvleniyon demislerdi agzi olan konusur takma canim

25 yaşında evde mi kaldım diye düşünürdüm, şimdi 28 hala bekar ama evde kaldım mı hayır :)) bence bu iş kafada biter insanlar artık yaşını söylerken utanır oldu cidden hayret ediyorum kime göre geç bu 28 ya da 30 ya da 40 bence sayıdan ibaret saçmalıklar, dünyada geçirdiği yılları saymak fikrini kim buldu merak ediyorum!
İnanın insanın elinde değil 😔

Lütfen bu yazdıklarımı yadırgamadan yorum yapın. Bazı yorumlar gerçekten cok kırıcı. Öyle çok evlilik meraklısı olan bir insan değildim. Ama çevrem öyle bir hale getirdi ki beni. İnanılmaz bir şekilde artık uykularım kaçmaya başladı. Calısıyorum 6 yıldır memurum. Aileme de yardım ediyorum. Çocukluk arkadaşlarımın hepsi evli çoluk çocuk sahibi. Ben de oldum olası cocuk Sahibi olmAyı istemisimdir. Ama is hayatım dısında hic bir şey istediğim gibi gitmedi Yani özel hayatım.. Ailem evlilik icin üstüme gelmeye başladı, çevrem güzel de kızsın neden olmuyor ki demeye başladı. Çevreden anneme gelen kızın evli değil mi sorusuna karşın annem de ee olmadı nasip iste diye üzgün cevaplar vermeye başlayınca ben iyice bunalıma girdim. Hele üniversite zamanında bit kız arkadaşım suan hayatında kimse yoksa artık zor demisti öyle üZüldüm ki ve gercekten haklıymıs. Yani öyle cok kısmet de cıkmadı ki değerlendireyim. İsim var ve aileme yardım ediyorum. Anneme geçenlerde artık size yardımcı olamam araba almak istiyorum dediğimde evlen sen de o zmaan demisti. Yani bu benim elimde olan bir şey mi? Kim istemez bir ailesi olsun bir yuvası olsun. Kendine değer veren eşi olsun mutlu olsun. Herkes ister. Bu benim elimde olan bşsey mi? Nasip olayına cok inanıyorum. Belki de zamanı değildir deyip susuyorum ama insan çevreden gelen hala kimse yok mu sorularına gercekten cok üzülüyor. Babam uzun yıllar bizimle değildi, yaklaşık 15 yıl. Başkasıyla evlendi gitti sonra geri döndü annem affetti. Öyle cok güzel bir aile hayatım olmadı. Zor günler geçirdik, yeri geldi okuldan ac geldim. Yeri geldi yoksulluktan dolayı annem üzülüyor diye namazlarda allahtan ölmeyi diledim( 13 14 yaşlarımda) cünkü abim okula ac giderdi, kardeşlerim başkasının eskisini giyerdi. Bu yüzden hep içimde bir aile Özlemi var. Cok istediğim icin mi Allah beni sınıyor diyorum bazen de. Bana ve benim durumumda olan arkadaşlara dua eder misiniz. Lütfen kınamayın. Evlilik delisi değilim. Sadece yoruldum
Merhaba ben Ikı yıllık evliyim 26 yasında evlendim ben cevremın baya gozune batmaya baslamıstım ozellıkle annemın bir dizen kur vs vs evlendim ama bekar hayatımı cok ozluyorum bence mukemmel bir evlilik yok erkekler zor aileleri zor zor zor 28 yas bence evde kalmıslık yası degıl bizim millet geri kafalı ve aratır bak geç yapılan evlilikler daha saglıklı oluyor bosanma oranı daha dusuk erken yasta yapılan evliliklerde bosanma oranı yuksek

Bence arabanızı alın, güzel güzel gezin tozun. Evlilik olmuyor diye dertlenilecek bir şey değil, bir anda da olabilir beş senede yaprak bile kıpırdamayabilir.

36 da evlendim. cevresel baskidan yildim. hatta nisanlaninca bak kardesleri evlendi mecbur kalip buna vardi diye. yorumlar aldim esimin kilo problemi vardi daha dogrusu gobegi 😊 ne agir Laflar vurdular evli arkadaslarim b*k gibi kocalarini kiskandi cok merakliymisim gibi ama nasip kismet hic olmaz dedign oluyo vakti zamani vardir. sende demisin ya her kez duzeni olsun ailesi olsun. bizde zaman in da yuva kurmak isterdik ama bazen elimizde olmayan sebebler oluyo hic takma bile

Ama benim de bu yaşımda evleneceğim bile belli değil belki de hic olmayacak
Şöyle ki 22 yaşında evlenip mutsuz bir evliliğin olacağına 30 yaşında evlen mutlu bir evliliğin olsun. Ya da tam tersi 30 una kadar bekleyip gezip tozup evlenmeyip mutsuz bir evlilik olacağına 20 yaşında evlensin de mutlu olsun keşke insanlar. Yani en önemlisi geç olsun da güç olmasın. Geç olsun da kötü olmasın. Kendiniz için en hayırlısını en hayırlı vakitte dileyin. Nasibiniz de sizi bekliyor. Ben erken evlendim diye hala hayıflanıyorum ama bir hadisi şerif var. Kişinin bir öleceği vakit bir de nikahının vakti degismezmis. İkisi de bir dakika ileri geri gitmezmis. Rabbim değer bilen insanlarla karşılaştırsın. Kendinizi kötü hissetmeyin. Evet evlilik bir yerde güzel, evet insanın kendi düzeninin olması guzel.. ama yaşamınızda her şey oturmuş artık. Daha mantıklı düşünür, Yaşar daha olgun davranırsiniz ve her konudan şimdi şanslısınız. Yeni birileriyle tanışmak için de sosyal çevrenizi genişletin :) ya da eğer sizin için uygun görülen birileri varsa görücü usulüyle tanışın :) umarım her şey iyi olur 🌸

memur olsam takacağım son şey koca olurdu gerçekten , kendine ait bir paran , küçükte bir evin varsa bundan daha güzel bir duygu yok. Ha evde sıkılıyorum nefes olsun diyorsan kedi veya köpek besleyebilirsin. (allahım sen konuyu biliyorsun amin). Çok takılma millete , ağzı olan konuşuyor.

Sizi o kadar iyi anliyorumki.Ayni yastayiz.Bundan 8 ay once evlendim.Yanlis bir kisiymis ben cogu seyi gormemisim ve hayatimin askini buldum diye yanildim.Simdi bosanma asamasindayiz.Yani endise hep var olan bisey ve hayatin her evresinde var olan bisey.Ben evliyken yanlizdim mesela esim karsimda oturuyodu ama o aile sicakligini hissedemedim.Bende cok dua ederdim benimde yuvam olsun benide seven olsun bende kalabalik bir aile olayim diye.Senin en azindan sabit bir meslegin var.Etrafin dediklerine bakma seni yanlis bir iliskiye iter.Sonu husran olcagina Rabbim insallah seninle saglam bi hayat arkadasligi yapicak birini cikartir.Bak benim isim yok bosaniyorum sevdigini sandigim adamdan ayriliyorum.Benim icin hersey daha zor.Bende belki bir daha yuva kuramiycam ya da anne olamiycam.Bu yuzden Allaha siginmak en onemlisi.Annene yanlis bi evlilik yapayimda bosanayim mi de. Elindeki meslegin kiymetini bil arkadasim inan bir isim olmasi icin neler vermezdim. Insan kendini yanliz hissettiginde kalbinin yarisi baskasindaymis gibi ama o yokmus gibi mutsuz hissediyo.Ben simdi hala aynisini hissediyorum.Esimleykende o tamamlanmadi.Sanki birini bekliyorum ama o gelmiyo gibi.Diger yarisini kaybetmiscesine yanliz hissediyo bazen insan kendini.Umarim Allah kalbinin kiymetini bilene emanet eder.

Gerçekten insanın elinde olan bir şey değil insanlara bakıyorum kolay kolay evlenebiliyolar en sorunlu sıkıntılı ilişkiler bile evliliğe gidebiliyor kader de varsa sen taşta koysan Allah kaldırıyor o taşları sanki bunu yaşadım ama sen yolunu açsanda her bakımdan nasipte yoksa taş üstüne taş biniyor o yüzden etrafı dinlememek lazım pek

28 evlilik için geç bir yaş değil. Aksine çok ideal bir yaş. Ben ilk evliliğimi 20 yaşında yaptım. Şimdiki aklım olsa o yaşta, o insanla evlenmezdim. İkimizde tecrübesiydik, karakterimiz oturmamıştı, hayattan ne beklediğimizi bilmiyorduk. Sonucunda da zaten boşandık.
35’ten sonra kadın için doğurganlık düşüyor ve çocuk istiyorsanız doğal yoldan hamilelik zorlaşıyor. Çocuk istiyorsanız 35’ten önce evlenmek daha avantajlı.

Ay evlenip napacaksın ya? Baksana bdv evlenip, mutsuz olanlarla dolu. Aşk olursa evlilik güzel olur, pastaya krema, yemeğe sos olur ama olmazsa da şefin spesiyali olur!
Maaşını kendine harca, dans kursuna git tango biliyor musun mesela? Ekstrem sporlar yap her sene birine merak sar, memur olmuşsun bak para at kenara, bi de dil öğren çat pat git bir iki avrupa ülkesi gez zaten sen para biriktirene kadar pandemi biter. Evliliği evde oturarak beklersen o aşk evliliği olmaz, görücü usulü olur ancak e onun da tadı olmaz. Evlilik amaç değil, araç da değil evlilik sondan önce ki paragraftir. Daha dur bence.

Aynı yaştayız konu sahibiyle. Ben de 28 yaşında öğretmenim. Artık okulda şey diyolar senin sevgilin var da bize demiyosun 🤣 gerçekten kafaya takmaya başladım benden küçük kuzenlerim sıraya girdi evleniyor. Akrabalar gözünü aç etrafına bak telkinlernde bulunuyorlar. Çok yoruldum. Beceriksiz damgası yemek çok kötü. Herkes birini bulabildi(!) ben beceremedim onların gözünde.

23-24 hatta 25 yaşlarımda iken "ay ben hiç evlenemicem galiba" tarzı düşüncelerim vardı, erkek arkadaşlarımı "sen benle evlilik düşünmüyosun di mi, hıh!" şeklinde darlar, üzülürdüm bu konuya biraz.
Şimdi yaşım 29, açıkçası hiç isteğim yok evliliğe dair, geç kalmış da hissetmiyorum (gerçi ben çocuk istemiyorum, ondan olabilir). Günün birinde aşık olursam, bir adamın çeşitli sıkıntılarına, kayınvalide ıvır zıvır bir şeylerine katlanabilecek olgunluğa erişirsem anca o şekilde. Ama pek sanmıyorum 😂
28 bana kalırsa hiç de geç değil, elalemin lafına bakıp evlenmiş olmak için aşık olmadığınız, sevmediğiniz biri ile aynı eve girip hayatınızı karartmayın lütfen. Ne güzel işiniz gücünüz de varmış, misss gibi ya, daha ne :)) yukarıda da söylendiği gibi, çeşitli kurslara katılın, gezilere gidin, ne bileyim spor salonuna vs gidin, bolca gezin (gerçi şu pandemi zamanı zor olabilir ama), hem mutlu olursunuz, kendinize yatırım yapmış olursunuz, hem de evlilik için uygun bir adayla tanışma ihtimaliniz artar.

Milletin laflarını da boşverin. İnanın hiç kafaya takmaya değmez.

Bir arkadaşım 27 yaşındayken 2 ayda tanışıp evlendiği adamdan 1 sene sonra boşandı .
Evli olduğu zamanlarda (ondan yaşça büyük ve bekarım ) beni her gördüğünde hep şunu derdi; sakın evlenip hayatını mahvetme . İşin var gücün var gez toz , evlilik illa ki nasibinde varsa olur..

Siz böyle psikolojik baskı içinde yanlıs bir evlilik yaparsınız..Etraf bunu düşünmez ki..Böyle baskı yüzünden insanlar sırf evleneyim de kurtulayım diye iyice tanımadan yanlış evlilikler yapıyor..Siz önce baskıya karşı güçlü olun ..Sonra nasılsa karşınıza doğru kişi çıkar..Artık insanlar çok genç evlenmeyi tercih etmiyor..O eski zihniyetlerden kalma...

Back