- 23 Ağustos 2012
- 49.492
- 229.341
Evet en iyi oyun ve şarkıyla öğreniyorlar.
Aslında şarkıları da çok seviyor ben söylerken dinliyor oynuyor. çok sık yapmıyoruz. Haklısınız hem eglenir hem de zamanla kendisi de söylemeye başlayabilir. Bunu sık sık yapacağım teşekkür ederim
Benim yeğenim tıpkı sizin çocuğunuz gibi o da konuşmuyor.(8 yaş ablası var) Ama motor becerileri ve problem çözme yeteneği çok iyi. Kardeşim bi kez bile konuşmadığı için doktora götürmedi ki kendisi sağlık yönünden çok araştırır. O yüzden siz de beklemeye devam edin. Eşiniz bebekken ne zaman konuşmuş? Siz ne zaman konuşmuşsunuz?Merhabalar. 28 aylık oğlum konuşmuyor. Baba, teyze , gol ,attii(attım) dışında kelime de yok. İki yaşına doğru 20 aylıkken falan götürdüm dr a. Çocuk doktoru gelişimi iyi dedi. Çocuk gelişimciye götürdüm herşeyi normal dedi. Pedagog algıda ve oyun kurmada sorun yok dedi.Dil terapistine götürdüm konuşur acele etmeyin, sorun görünmüyor dedi.Bu uzmanların hepsi bu çocuğun motor gelişimi ilerde(hareketli ve durmuyor, merdiven çıkma zıplama tırmanma erken başladı) o sebeple de konuşmuyor olabilir dedi.
Her şeyi anlıyor, otizm belirtileri hiç yok. Bütün uzmanlar ekrandan uzak tutun dedi. Büyük kızımı da oğlumu da hiç ekrana maruz bırakmamıştım zaten. Tv , telefon falan bilmez izlemez. Peki bu çocuk neden konuşmuyor? Yapabileceğim ne var artık? Bol konuşun dediler zaten evde hiç sessizlik olmuyor ki. 6 buçuk yaş abla var sessizlik ne mümkün
Çocuğu,yeğeni,tanıdığı vs bu durumda olup da konuşan var mı ?nasıl bir yol izlediniz? İnanın artık kime götüreceğim, kime danışacağım bilmiyorum
Eşimi annesi hatırlamaz 70 küsür yaşında annesi unutkanBenim yeğenim tıpkı sizin çocuğunuz gibi o da konuşmuyor.(8 yaş ablası var) Ama motor becerileri ve problem çözme yeteneği çok iyi. Kardeşim bi kez bile konuşmadığı için doktora götürmedi ki kendisi sağlık yönünden çok araştırır. O yüzden siz de beklemeye devam edin. Eşiniz bebekken ne zaman konuşmuş? Siz ne zaman konuşmuşsunuz?
Evet aslında bu konuda size katılıyorum ama içten içe bir evham sürekli oluyor. Oğlumun bir amaca yönelik hareketleri çok ileri düzeyde. 2 yaşında odadan odaya sandalye taşırdı bişeye ulaşmak için. Gözlem ve taklit yeteneği de çok iyi. Sanırım konuşmasına takmış durumdayımUzmanları sorun yok diyorsa endişe etmeyin bence. Yeğenim 3 yaşında başladı konuşmaya. Ailenin iletişimi, sosyal zekası en yüksek torunu bana göre o. Oğlum 2 yaşında ancak konuştu, şimdi 3 yaşında. Gezegenler hakkında konuşuyor :) Bazı kazanımların ortalama bir zaman çizelgesi var, bu çok önemli elbette. Ancak bu çizelgeye uymayan her çocuğun sağlığından endişe etmemek gerek.
Korkmayın. Konuşur vaktinde ❤ siz boşa strese girdiğinizle kalırsınız. Uzmanların dediği gibi bol bol konuşun. Soru sorun, cevaplayın. Alıcı zeka ile alır sonra da dillenir bi anda.Eşimi annesi hatırlamaz 70 küsür yaşında annesi unutkanama ben geç konuşmamışım. Benim kuzenlerim var atipik otizmli sanırım biraz ondan da korktum
Çok teşekkür ederimEvet:)
Eglenceli, kolay bir de eglenceli klibi olan sarkilari tavsiye ederim. Turkce cesit aklima gelmedi ama bu cok eglenceli bir sarki mesela, bunun gibi bir seyler isi gorur:
Ya neyi en çok kullanırsan gerçekten çocuk bunu birden söylemeye başlıyor. Benim oğlumda barbi diyor bu ara mesela ( ablası var 6 yaşında) birde gözleri mavi. Hep gözlerine bakıp mavi mi yeşil mi diye konuşuyorduk. Mavi ilk söylediği kelimelerdenEvet:)
Eglenceli, kolay bir de eglenceli klibi olan sarkilari tavsiye ederim. Turkce cesit aklima gelmedi ama bu cok eglenceli bir sarki mesela, bunun gibi bir seyler isi gorur:
Çocuk kendi problemini kendi çözüyor daha ne :) Boşa evham yapıyorsunuz bence. Birkaç ay sonra çenesinden kafanız şişecek, kaçacak yer arayacaksınız :)Evet aslında bu konuda size katılıyorum ama içten içe bir evham sürekli oluyor. Oğlumun bir amaca yönelik hareketleri çok ileri düzeyde. 2 yaşında odadan odaya sandalye taşırdı bişeye ulaşmak için. Gözlem ve taklit yeteneği de çok iyi. Sanırım konuşmasına takmış durumdayım
Kulakları duyduğuna eminmisiniz? Yani tam anlamıyla tüm tarama testleri yapıldımı?Merhabalar. 28 aylık oğlum konuşmuyor. Baba, teyze , gol ,attii(attım) dışında kelime de yok. İki yaşına doğru 20 aylıkken falan götürdüm dr a. Çocuk doktoru gelişimi iyi dedi. Çocuk gelişimciye götürdüm herşeyi normal dedi. Pedagog algıda ve oyun kurmada sorun yok dedi.Dil terapistine götürdüm konuşur acele etmeyin, sorun görünmüyor dedi.Bu uzmanların hepsi bu çocuğun motor gelişimi ilerde(hareketli ve durmuyor, merdiven çıkma zıplama tırmanma erken başladı) o sebeple de konuşmuyor olabilir dedi.
Her şeyi anlıyor, otizm belirtileri hiç yok. Bütün uzmanlar ekrandan uzak tutun dedi. Büyük kızımı da oğlumu da hiç ekrana maruz bırakmamıştım zaten. Tv , telefon falan bilmez izlemez. Peki bu çocuk neden konuşmuyor? Yapabileceğim ne var artık? Bol konuşun dediler zaten evde hiç sessizlik olmuyor ki. 6 buçuk yaş abla var sessizlik ne mümkün
Çocuğu,yeğeni,tanıdığı vs bu durumda olup da konuşan var mı ?nasıl bir yol izlediniz? İnanın artık kime götüreceğim, kime danışacağım bilmiyorum
Anlıyorum sizi sanki o konusunca hersey tamam olacak rahatlayacak gibi geliyordur. Ama gerçekten her cocuk o kadar farklı ki. Bizde 3 kardeşiz ablam 1 yaşında konuşmuş 18 aylik olmadan bezden cıkmış. Abimin 2 yaşında dişleri cıkmış geç konuşmuş, bende bezden geç çıkmışım vs vs... Aynı anne baba ama hepimiz farkli farkli. Sizde gönlünüzü ferah tutun. Herşeyi normalmiş sonucta. Genelde erkek çocuklarına 3 yaş sonrası konuşur diyorlarBöyle birkaç kişiden duydum bir gün bir kalktı konuşmaya başladı vs diye. İnanın böyle ümit etmeye çok ihtiyacım var.Kendim öğretmenim eğitimciyim çoğu şeyi biliyorum fakat konu kendi çocuğunuz olunca insanın aklında sürekli acabalar oluyorÇoğu şeyi anlamamaya çalışıyoruz yaptığımız şeyleri anlatıyoruz inşallah bir gün konuşacak diye bekliyorum. Anne demiyor. Teyze baba diyor . Rüyalarımda anne dediğini görüyorum
Doğduğunda yapılan tarama testleri falan sıkıntısızdı. Onun dışında seslenince bakar, zil çalar herkesten önce kapıya koşar. Duyduğundan eminiz. Söylenenleri de yapıyor zaten. Kumandayı getir diyorum getiriyor meselaKulakları duyduğuna eminmisiniz? Yani tam anlamıyla tüm tarama testleri yapıldımı?
Bi tanıdığımın kızıda benzerdi 2-3 kelime dışında konuşma yoktu gittikleri her dr herşeyi normal konuşur dedi, kreşe falan yollayın dendi ama yok, taki 3 yaş civarı başka bir dr çocuğun kulakları duymuyor diyene kadar. İki kulağından ameliyat oldu, çocuğu şuan susturabilene aşk olsun.
İnşallah ben de en yakın zamanda buraya oğlum konuştu susmuyor yazarımBizimki 24 aylıkken dede anne baba gel kelimelerinden başka birşey söylemiyordu. Hiç stres yapmadım çünkü tüm becerileri yerindeydi. 3 yaşına doğru bir anda konuşmaya başladı. Şu anda sussun diye dua ediyoruz. Merak etmeyin 3.5 yaşına kadar çok ekstrem durumlar olmadıkça doktorlar normal karşılıyor.
Çok teşekkür ederim
İşk cümleniz ruh halimin özeti. Merak ettim ablada üstün zeka vs var mı? Erken konuşma ve çiş eğitimi bazen belirti oluyormuş. Eşim de tutturmuş geç konuşan çocuklar zeki olur diye ne alakaysaAnlıyorum sizi sanki o konusunca hersey tamam olacak rahatlayacak gibi geliyordur. Ama gerçekten her cocuk o kadar farklı ki. Bizde 3 kardeşiz ablam 1 yaşında konuşmuş 18 aylik olmadan bezden cıkmış. Abimin 2 yaşında dişleri cıkmış geç konuşmuş, bende bezden geç çıkmışım vs vs... Aynı anne baba ama hepimiz farkli farkli. Sizde gönlünüzü ferah tutun. Herşeyi normalmiş sonucta. Genelde erkek çocuklarına 3 yaş sonrası konuşur diyorlar
İnşallah ben de en yakın zamanda buraya oğlum konuştu susmuyor yazarım
Bir tane prof cerraha götürdüm. Dil bağı da vardı çünkü. O sebep olur mu diye 2 cerrahtan sonra ona götürdüm. Bana dedi ki bir daha bu çocuğu dr a sakın götürme. Ona da yazık sana da. Hiçbir şeyi yok bunun. Niye illa konuşması gerekiyor? Belki seneye konuşacak sanane dediAcele etme kız stres yapmaÇocuğu da doktora fazlaca götürüp strese sokma zaten normal demişler
Hahaha, yok ablamin konuşma biraz genetik benceİşk cümleniz ruh halimin özeti. Merak ettim ablada üstün zeka vs var mı? Erken konuşma ve çiş eğitimi bazen belirti oluyormuş. Eşim de tutturmuş geç konuşan çocuklar zeki olur diye ne alakaysakendini teselli ediyor